HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Infrarood verwarming garage

Infrarood verwarming in de garage

Infrarood verwarming garage is zuinig en de oplossing voor elke vochtige ruimte. Naast bijvoorbeeld de garage heeft ook je bijkeuken vaak maar weinig warmte nodig. Op de eerste plaats is de warmtebehoefte slechts tijdelijk. Tevens is de grootte van deze ruimtes beperkt.

Daarom ben je natuurlijk op zoek naar een slimme manier van verwarming. Vorst beveiliging met infrarood verwarming gaat makkelijk. Het is daarom dat steeds meer mensen voor een infrarood paneel kiezen.

Op dezelfde wijze kan je ook deschuur of andere opslagruimtes goedkoop verwarmen. Welke infrarood panelen voor de garage het beste zijn? Dat is afhankelijk van de maatvoering en de wensen omtrent regeling en temperatuur.

In het bijzonder kunnen wij het gebruik van stralingswarmte met een energie besparend element aanraden. Je kan deze verwarming voor een schuur of garage namelijk aansturen met een afstandsbediening. Tenslotte is het ook mogelijk om infrarood panelen in de garage te monteren als infrarood verwarming plafond

Op deze manier geniet je van de warmte én bespaar je tevens ruimte. Wanneer je de garage gaat verwarmen met infrarood panelen. Dan gebruikt je het liefst een thermostaat. Door middel van deze sturing, kan je efficiënt en vraaggericht de garage verwarmen.

Samengevat kan je met infrarood panelen voor lage aankoop kosten en laag verbruik van energie realiseren.

Elektrische kachel garage verwarming kopen

Waarom garage verwarmen?

Meestal is de schuur of de garage niet de grootste ruimte rondom het huis. Net als in andere kleine kamers, raden wij je aan de verwarming aan het plafond te monteren. Vanaf het plafond straalt de verwarming gelijkmatig de ruimte in. Op deze manier zorgt de infrarood verwarming voor een prettig klimaat.

Daarnaast is het mogelijk om als infrarood verwarming. Gebruikt te maken van een zogenaamde heatstrip. Deze infrarood verwarming is bijzonder geschikt voor gebruik in de garage. Ten eerste zijn ze eenvoudig te monteren. Ten tweede nemen ze weinig ruimte in beslag.

Daarbij zijn ze ook nog eens energie zuinig. De schuur verwarmen of beveiligen tegen vorst was nog nooit zo simpel!

Luxe of nuttig, voordelen en nadelen

Infrarood garage verwarming is geen overbodige luxe. De garage is allang niet meer een plek waar enkel en alleen de auto of motor gestald wordt. Het is een extra ruimte bij je woning die je gebruikt voor meerdere doeleinden. Zoals een wasruimte, opslagruimte, werkruimte voor het klussen en ook voor de stalling van fietsen en motorvoertuig.

Echter is een garage vaak een ruimte die niet goed geïsoleerd is. Door het natte klimaat zijn de muren van een garage vaak vochtig. Dit is de ideale omstandigheid waar schimmels goed gedijen. Dat is ook de reden waarom het vaak in een garage muf ruikt.

Indien je dan de frisse was ophangt ruikt deze binnen de kortste keren ook muf en kan je opnieuw de wasmachine aanzetten. Ook als je de garage gebruikt als hobbyruimte wil je het warm hebben en werken in een gezond klimaat. Schimmels zijn namelijk zeer slecht voor onze gezondheid.

Met de infrarood elektrische kachel creëer je een gezond binnen klimaat in de garage en bovendien is het aangenaam warm. Door de directe stralen van het infrarood paneel warmen muren op, het vocht verdwijnt. Je kan de infrarood verwarming inzetten als bijverwarming in de garage. Gezonde en aangename warmte.

De garage als technische ruimte

Ben je van plan het hele huis te verwarmen met infrarood panelen? Dan kan de schuur of garage als technische ruimte dienen. Wanneer je het huis gaat verwarmen met infrarood panelen.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Net zoals bij normale verwarming regel je de temperatuur van de infrarood verwarming met een thermostaat. Deze plaats je naast de deur aan de muur.

Wij adviseren de thermostaat van de infrarood panelen in te stellen op een minimale temperatuur. Op deze manier zorgt de infrarood verwarming voor vorst beveiliging.

Wanneer je niet in de garage of schuur aanwezig bent regelt het systeem zichzelf. Tenzij je wilt gaan klussen. Op dat moment zet je simpelweg de thermostaat een paar graden hoger. Zo eenvoudig werken onze infrarood panelen in de garage of schuur.

plafondverwarming

Waar Infrarood verwarming garage monteren?

Uiteraard zijn onafhankelijkheid en de financiële bijkomstigheden niet de enige voordelen van infrarood panelen voor de garage. Er zijn diverse uitvoeringen. Daarom is het altijd mogelijk om een infrarood verwarming te vinden die optimaal geplaatst kan worden in de schuur of garage.

Door jouw infrarood panelen in bijvoorbeeld de garage aan het plafond te monteren. Bespaar je gelijk ruimte. Daar komt bij dat de infrarood panelen voornamelijk de aanwezige objecten verwarmen. Hierdoor is er beduidend minder tocht.

Een paneelverwarming kan heel gericht een zone verwarmen, je hoeft dus niet de hele garage te verhitten. Een verwarmingspaneel scheelt wederom in de kosten. Indien je een werkbank in de garage hebt staan en je daar in de winter ook wilt klussen, zonder dat je bevriest van de kou. Dan richt je de infrarood verwarming op deze werkplek.

Door alleen de werkplek of zone in de garage te verwarmen met verwarmingspanelen , krijg je de juiste warmte en bespaar je op de energiekosten. Heb je hele vochtige buitenmuren? Dan adviseren wij je om het infrarood paneel tegenover de buitenmuur te installeren.

Op deze manier wordt de buitenmuur verwarmd waardoor het vocht verdwijnt. Infrarood paneel aan de muur zorgt voor droge buitenmuren en heeft als voordeel dat de eventuele isolatie weer beter werkt. Bovendien kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

Wil je de hele garage verwarmen omdat je de was daar ophangt of je de opgeslagen spullen droog wilt houden? Kies dan voor een plafondverwarming. Nooit meer een muffe kleding of tuinkussens met infrarood verwarming garage. Je kan ook een mobiele infrarood verwarming gebruiken met korte golf straling. Snel warm en ook buiten te gebruiken.

Dit brengt weer een ander voordeel met zich mee. Er is minder stofverplaatsing bij infrarood verwarming. Dit zorgt ervoor dat je in de schuur, garage of andere opslagplek tevens minder hoeft schoon te maken. Dit is dus een ideale bijverwarming.

Garage met mobiele infrarood verwarming - df

Voordelen van garageverwarming

Garageverwarmig kent veel voordelen. Doordat niet de lucht wordt verwarmd maar de objecten heb je bijvoorbeeld geen luchtcirculatie. Dus ook geen last van rondzwevende stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Het binnenklimaat is ook veel beter dan bij een convectie verwarming.

Bovendien droogt de lucht niet uit, je behoud de juiste vochtigheidsgraad. De muren worden ook verwarmd, waardoor het vocht uit de wanden ontsnapt. Hierdoor heb je geen schimmelvorming in muren van de garage.

Infrarood stralingswarmte is heel goed in het verwarmen van een zone. Daar waar de warmte nodig is. De infrarode stralen hebben naast warmte een therapeutische en ontspannende werking op het menselijk lichaam.

Een elektrische kachel middels infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig. De installatie is snel en eenvoudig, zeker met de meegeleverde installatie kit. Bij de meeste infrarood verwarming modellen is ook een montagebeugel inbegrepen. Je kan natuurlijk ook gebruikmaken van onze vakkundige installatiedienst.

Zuinige garageverwarming

Onze garageverwarming zorgt voor comfortabele warmte. Gerichte zone verwarmen bij de werpplek in de garage. 93% van de energie wordt namelijk omgezet in warmte. Door alleen een zone of werkplek te verwarmen ben je nog zuiniger uit. Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie.

Een garageverwarming is in vele modellen beschikbaar. Als wand- of plafondpaneel. Gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas of een metalen paneel. Een infrarood verwarming is binnen enkele minuten warm, geen opwarmtijd.

Offerte aanvragen