HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Infrarood paneel

Infrarood paneel van Infrarood verwarming kopen

Een Infrarood paneel van Infrarood Verwarming warmt direct de objecten en mensen in de ruimte op. De lange golf infrarood stralen raken de huid, wat een heerlijk warm gevoel geeft. De ir warmtestraling kan je het beste vergelijken met de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke uv-straling. Een infrarood paneel is de toekomst, veilig, duurzaam en elektrisch.

Infrarood verwarming is geschikt voor bestaande woningen en nieuwbouw. Infrarood verwarming heeft weinig energie nodig om een nieuwbouw huis te verwarmen, omdat nieuwbouw woningen een hoge isolatiewaarde hebben. 

Voor bestaande woningen kan infrarood verwarming zeer goed dienen als bijverwarming voor de koudere zones. Zoals in de badkamer, garage of bij het bureau. Infrarood verwarming voor bestaande bouw is ook goed in te zetten als hoofdverwarming. 

Je kan per kamer het huidige verwarmingssysteem vervangen. Een infrarood kachel is zeer zuinig in verbruik waardoor je direct bespaart op de kosten. Je bespaart per jaar tussen de 30 en 50% op de verwarmingskosten ten opzichte van een traditionele verwarming. 

Infrarood verwarming werkt anders dan een conventionele kachel. Een infrarood paneel van Infrarood Verwarming verwarmt direct de personen en objecten in de ruimte op. Deze houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de heerlijke warmte.

Ecaros infrarood paneel 360 watt van metaal ECA0312-360-C infrarood verwarming

Huis verwarmen zonder gas?

Begin met huis verwarmen zonder gas. De warmtevraag is de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur in een woning op het gewenste peil te houden. Deze wordt uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter, kWh/m². Warmtevraag wordt ook wel warmtebehoefte genoemd.

Wil je stoppen met een gasverwarming, oftwel huis verwarmen zonder gas dan kan je met infraroodpanelen elke kamer of afzonderlijke zone verwarmen. Je wilt een berekening hebben om te zorgen voor voldoende warmte voor in alle kamers van een woning of gebouw. De berekening is gestandaardiseerd volgens DIN EN 12831. Een deskundige helpt je graag om de berekening voor je uit te voeren.

De warmtebehoefte hangt af van de:
– hoeveelheid energie die verloren gaat in de woning door kieren en spleten.
– energie die verloren gaat door ventilatie.
– warmte winsten door invallende zonnestralen.
– capaciteit van gebouw om warmte op te slaan.

Infrarood panelen van Infrarood Verwarming kunnen variëren tussen de 210 watt en 3000 watt per paneel. Het exacte benodigde vermogen en het aantal infrarood panelen die je nodig hebt, kan precies worden berekend.

Een klein infrarood paneel van 300 watt is geschikt voor een kleine ruimte van 3 tot 4 m². Middelgrote infrarood panelen, zoals 1000 of 1500 watt, zijn geschikt voor kamers van 15 tot 20 m2 ruimtes, zoals een slaapkamer. De grote infrarood panelen van Infrarood Verwarming, van 2000 tot 3000 watt, zijn geschikt voor grotere ruimtes, van 30 tot 40 m2 zoals de huiskamer of kantoorruimtes.

Stap nu over op huis verwarmen zonder gas met infrarood panelen.

infrarood paneel

Infrarood verwarming

Advies over infrarood verwarming krijgen is van belang, zodat je het juiste infrarood paneel koopt. Het is belangrijk om advies in te winnen zodat je het juiste aantal wattages hebt voor de te verwarmen ruimte. Onze adviseurs maken graag een warmteberekening voor je.

De installatie van een infrarood paneel van Infrarood Verwarming is zeer eenvoudig, waardoor je snel geneigd bent geen advies in te winnen. Je koopt een infrarood kachel en installeert deze aan de muur, steekt de stekker in het stopcontact en je bent klaar om de heerlijke warmte te ontvangen.

In principe klopt dit, maar je kan uiteindelijk veel duurder uit zijn door te veel per kWh te betalen. Wanneer je een te klein elektrische kachel koopt voor de grootte van de ruimte, ben je duurder uit.

Indien je een paneel aanschaft die wel geschikt is voor de te verwarmen ruimte, ben je voordelig uit. Het is daarom altijd verstandig om advies in te winnen over de verschillende soorten infrarood panelen.

Infrarood panelen onderscheiden zich van andere verwarmingssystemen. Ir panelen zijn er in veel soorten, maten en vermogens. Om deze reden is het verstandig om een berekening te laten uitvoeren voor jouw woning of te verwarmen ruimte. De grootte van de kamer, de isolatiewaarde en je eigen warmtebehoefte zijn hierbij van belang.

Bepalen van je warmtebehoefte

Belangrijk is om exact vast te stellen wat de individuele warmtebehoefte is. Zodat bepaald kan worden welk vermogen en hoeveel infrarood panelen je nodig hebt. Het bepalen en berekenen van de exacte warmtebehoefte vereist expertise. Onze adviseurs helpen je graag bij het berekenen van de verwarmingsbelasting voor jouw woning of kamer.

Een elektrische kachel middels infrarood verwarming werkt heel anders dan bij een conventionele of elektrische verwarming. Een infrarood paneel van Infrarood Verwarming werkt wel op elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in warme infrarood stralen. Deze warmtegolven warmen de objecten in de kamer op. Denk hierbij aan meubels, vloer en muren, maar ook mensen en dieren.

De grootte en het materiaal van de oppervlakken zijn van groot belang, zoals de vloer en de muren. Ook of je huis goed geïsoleerd is of niet.

Een goed advies voor de aankoop van infraroodpanelen is daarom belangrijk. Elektrisch verwarmen start met infrarood verwarming. Zo bepaal je de juiste maat van het ir paneel en ook het aantal panelen dat je nodig hebt om de kamer goed te verwarmen.

Convectie warmte werkt op een andere manier. Het woord convectie komt voort uit het Latijnse woord “convectum”. Dit betekent “bijeengebracht” en staat voor “stroom transport”. Het is eigenlijk niets ander dan dat de warmte zich via luchtstromen in de ruimte verspreidt. Het warmteverlies door de muren en daarnaast de grootte van de kamer is belangrijk voor het bereken van het verwarmingsvermogen.

bureau verwarming

Infrarood paneel

Infrarood paneel van Infrarood Verwarming op maat voor jouw huis of bedrijfspand. Infrarood verwarming is het voordeligst bij Infrarood Verwarming. Alle infrarood panelen zijn veilig en duurzaam. Of je nu kiest voor een led verwarming, badkamer verwarming, zoals een handdoek verwarming of spìegel verwarming, verwarming poster, plafondverwarming of een infrarood paneel voor in een andere kamer.

Infrarood Verwarming heeft naast infrarood verwarming badkamer ook infrarood verwarming als terrasverwarmer en infrarood panelen voor alle ruimtes. Een terrasverwarmer met infrarood verwarming is de beste buiten verwarming. Onze elektrische kachel door middels van infrarood verwarming is het zuinigst, zeker in combinatie met zonnepanelen. Ook de terrasverwarming is te combineren met zonnepanelen. Maak de stap om over te stappen op infrarood verwarming.

Infrarood Verwarming zorgt voor een goede service en advies in goedkope infrarood verwarming van hoge kwaliteit. Wij van de infrarood verwarming Nederland zorgen dat je geld kan besparen op de energierekening, want onze warmtepanelen en infrarood heaters zijn zuinig in verbruik.

Infrarood verwarming badkamer

Infrarood verwarming in de badkamer is populair. De meeste geziene combinatie is een infrarood spiegel paneel boven de wastafel en een handdoekdroger aan de wand. Eventueel nog aangevuld met een infrarood plafond paneel.

Altijd droge handdoeken, een warme badkamer en geen beslagen spiegel. Met infrarood verwarming in de badkamer warmen ook de muren op, waardoor deze drogen en eventuele schimmels verdwijnen.

De infrarood verwarming badkamer is slechts 2-3 cm dun, waardoor deze ruimte besparend is. Een spiegel warmtepaneel is naast de badkamer ook zeer geschikt voor de slaap-, woonkamer of hal. Voeg aan het spiegelpaneel een led sfeerverlichting toe.

De unieke dual-zone handdoekdroger is een 2-in-1 toestel. De bovenste zone is een infrarood verwarming waarbij de temperatuur oploopt naar 120 graden. De onderste zone wordt 70 graden en heeft een droogfunctie voor de handdoeken.

Infrarood verwarming woonkamer

Met Infrarood verwarming woonkamer verwarm je jouw woning zonder gas. Duurzame verwarming welke een ware aanvulling is op jouw interieur. Verkrijgbaar in diverse prachtige modellen, zoals spiegel, foto, krijtbord paneel of een warmtepaneel in iedere RAL-kleur.Warmtepanelen kan je kopen met of zonder frame en in glans of mat afgewerkt. 

In een metalen of glazen paneel. Ook verkrijgbaar als een foto paneel, welke je laat bedrukken met een eigen gekozen beeld of patroon. Een infrarood verwarming woonkamer met foto is als een schilderij aan de muur. 

Een keuken warmtepaneel zorgt voor aangename warmte. Een infrarood verwarming krijtbord gemaakt van matzwart glas welke je met echt krijt beschrijft, zoals een schoolbord. Schrijf de boodschappen lijst erop of een leuke notitie voor de kinderen.

Heb je geen plek aan de wand, dan plaatsen we een metalen plafond infrarood verwarming. Dankzij de snelle opwarmtijd van 8-12 minuten geniet je direct van de warmte. Een plafond paneel raden wij altijd aan in de woonkamer vanwege de grote warmte verspreiding.

infrarood verwarming woonkamer mona lisa schilderij

Infrarood verwarming foto

De infrarood verwarming foto van Infrarood Verwarming kan je kopen bij onze winkels. Wij hebben tevens diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België. Ben je op zoek naar een glazen infrarood paneel of juist een metalen paneel van Infrarood Verwarming?

Laat jouw infrarood verwarming foto bij ons bedrukken met je mooiste creatie en maak je inrichting daarmee helemaal af. Wil je meer informatie over de verwarming poster en met een adviseur spreken? Dat kan heel goed in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. Het hoofdkantoor van Infrarood Verwarming is gevestigd vlakbij Roosendaal, in Oud Gastel.

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken naar onze verwarming schilderij en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

Tevens kan je eenvoudig de infrarood verwarming foto online kopen via onze website en bij onze webshop. Hier zijn alle modellen en mogelijkheden met de ir beeld panelen weergegeven. De verschillende typen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en een omschrijving vind je allemaal in onze online shop terug.

Infrarood verwarming kantoor

Infrarood verwarming voor de studeerkamer is ideaal als je in korte tijd warmte wilt genereren. Binnen enkele minuten is de infrarood verwarming warm en kan je rustig studeren. Je bespaart daardoor gelijk op de energiekosten.

Kies voor een bureau verwarming of een wandpaneel. Een infrarood mobiele verwarming is ook perfect voor de studeerkamer. Deze verplaats je naar de ruimte waar de warmte benodigd is. Een bureau paneel is ideaal voor onder het bureau. Nooit meer koude voeten of benen.

Een infrarood bureau paneel heeft een afmeting van 60×30 cm en is slechts 0,5 cm dik. Het slanke warmtepaneel is 150 watt en kan met gemak een elektrische heater van 1.500 watt vervangen.

Het verbruik van een infrarood verwarming bureau is zeer laag, gemiddeld zo’n 3 cent per uur. Een bureau verwarming breng je eenvoudig aan met de plakstrip aan de achterzijde. Ook verkrijgbaar als metalen paneel welke je onder het bureau monteert met vier schroeven. Denk ook een goedkoop infrarood verwarming plafond wat je in het kantig kan hangen. Dan wordt een breder oppervlakte sneller warm.

infrarood verwarming garage

Infrarood garage verwarming

Infrarood garage verwarming is geen overbodige luxe. De garage is allang niet meer een plek waar enkel en alleen de auto of motor gestald wordt. Het is een extra ruimte bij je woning die je gebruikt voor meerdere doeleinden. Zoals een wasruimte, opslagruimte, werkruimte voor het klussen en ook voor de stalling van fietsen en motorvoertuig.

Echter is een garage vaak een ruimte die niet goed geïsoleerd is. Door het natte klimaat zijn de muren van een garage vaak vochtig. Dit is de ideale omstandigheid waar schimmels goed gedijen. Dat is ook de reden waarom het vaak in een garage muf ruikt.

Indien je dan de frisse was ophangt ruikt deze binnen de kortste keren ook muf en kan je opnieuw de wasmachine aanzetten. Ook als je de garage gebruikt als hobbyruimte wil je het warm hebben en werken in een gezond klimaat. Schimmels zijn namelijk zeer slecht voor onze gezondheid.

Met de infrarood verwarming creëer je een gezond binnen klimaat in de garage en bovendien is het aangenaam warm. Door de directe stralen van de infrarood verwarming warmt muren op, het vocht verdwijnt. Je kan de infrarood verwarming inzetten als bijverwarming in de garage. Gezonde en aangename warmte.

Installatie infrarood verwarming

De installatie infrarood verwarming is eenvoudig. Echter het bepalen van de juiste positie vereist specialistische kennis. Wanneer je infrarood panelen neemt als hoofdverwarming voor je huis, is het ten zeerste aan te raden om professioneel advies in te winnen.

Met de radiatoren van een centrale verwarming is het bijna niet relevant waar de elementen komen te hangen. De radiatoren blazen gewoon warme lucht de kamer in. Of dat nu van links, rechts of beneden komt, maakt niet veel uit.

De infrarood stralen van Infrarood Verwarming verspreiden zich namelijk in een rechte lijn en moeten een muur, vloer of meubel raken om effectief te zijn. De inrichting van de kamer heeft daarnaast ook invloed op de goede werking van de ir panelen.

Een goede positionering en installatie van de ir panelen scheelt per jaar flink in de kosten.

Gebruik altijd groene stroom voor je ir verwarming. Combineer het met zonnepanelen op je dag. Dit kan je per dag heel wat geld opleveren. Een besparing van een paar honderd euro per jaar.

Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste infrarood kachel en houden rekening met extra opties. Infrarood panelen kunnen tevens deel uitmaken van de kamerinrichting, zoals een infrarood verwarming schilderij.

Een infrarood paneel spiegel van Infrarood Verwarming is bijvoorbeeld perfect voor in de badkamer. Een grote normale spiegel reflecteert de warmtestralen van een verwarming met infrarood en voorkomt daardoor dat de wanden opwarmen. Dit gebeurt niet als de spiegel zelf de bron van de warmtegolf is.

Om de juiste keuze voor een infrarood panelen te maken is het verstandig om je te laten informeren door één van onze adviseurs. Zij staan je graag met deskundig advies te woord en laten je ook de verschillende mogelijkheden zien van infrarood panelen.

Infrarood verwarming wand

Het voordeel van installatie van infrarood verwarming wand is dat de muren ook snel warm worden. Dit is vooral zeer effectief in oude gebouwen met een slechte isolatie, omdat de infrarood panelen de buitenmuren verwarmen. Hiermee voorkom je vocht- en schimmelproblemen.

Door de opslag van warmte in de muren, komt er minder kou vrij in de ruimte. Dit betekent dat de warmte in de kamer constant blijft. Door de infrarood verwarming aan de muur te installeren, verwarm je ook gelijk de vloer.

infrarood paneel

Neem bijvoorbeeld een klein warmte paneel. Deze hang je onder je bureaublad op. De infrarood stralen raken direct de vloer. Hierdoor heb je geen koude voeten en benen meer.

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen welk type infrarood paneel van Infrarood Verwarming het beste is voor jouw kamer. Dit is afhankelijk van je warmte behoeften en ook de indeling van de ruimte. Infrarood panelen zijn modieus en stijlvol en zijn zeer zeker een aanvulling op jouw inrichting.

De design verwarming is prachtig om te zien. Voor iedere kamer hebben wij een geschikte infrarood oplossing.

Infrarood verwarming plafond

Een infrarood verwarming plafond biedt vanuit esthetisch opzicht een voordeel. Door plafondmontage zijn infrarood panelen namelijk nauwelijks merkbaar in de kamer.

Daarnaast hoef je bij plafond montage geen rekening te houden of meubels in de weg staan. Je kan ze overal aan het plafond bevestigen. Het enige waar je rekening mee moet houden is een lamp of balk die aan het plafond zit.

Bij verlaagde plafonds integreer je de infrarood panelen in het plafond, waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. In zeer grote ruimtes, zoals restaurants of kantoortuinen, is plafondmontage met name handig omdat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen.

In kantoorruimtes worden infrarood plafond systeem panelen gebruikt. Deze panelen kunnen eenvoudig in het systeemplafond worden verwerkt. Daarnaast kan je ze ook makkelijk weer verplaatsen, wanneer de inrichting van het kantoor wordt aangepast.

Je creëert bijvoorbeeld warme zones in de ruimte die je vaak gebruikt. Ruimtes in de kamer of kantoor die je minder vaak gebruikt worden niet verwarmd.

Bij montage aan de muur kan in grote ruimtes de afstand tot de muur te groot zijn. De warmtegolven bereiken dan niet het midden van de kamer, waardoor het warmteverlies oplevert.

Let bij de installatie van plafondverwarming erop dat het paneel niet recht boven je hoofd hangt. Dit geldt met name voor plekken in je huis waar je vaak zit. Bijvoorbeeld je luie stoel of jouw heerlijk bankstel. Sommige personen ervaren de directe warmte van een plafondverwarming die van boven komt als ongemakkelijk.

Het is net zoals de zon. Wanneer je een lange tijd in de zon zit, voelt dit op een gegeven moment ook niet meer prettig aan. Dan wil je echt de schaduw opzoeken.Dit betekent dat als je een infrarood verwarming op kantoor installeert, deze niet direct boven de bureaustoel moet hangen, maar enkele tientallen centimeters afstand.Op deze manier geniet je van de warme en aangename infraroodstralen die je aan de zijkant voelt. Daarnaast blijft je hoofd koel!

infrarood paneel

Ruimte verwarmen met infrarood panelen

Ruimte verwarmen met infrarood panelen is efficiënt en effectief. Duurzaam je woning verwarmen dat is de toekomst. Zuinige de kamers in de woning verwarmen met design panelen van Infrarood Verwarming. Geschikt als hoofdverwarming en bijverwarming voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Een huis verwarmen met infrarood panelen is een duurzame en slimme keuzen. Duurzaam en zuinig in verbruik en zonder uitstaat van CO2 gassen. Volgens het Klimaatakkoord moeten we 2050 allemaal van het aardgas af zijn. Alle woningen moeten dan op een duurzame manier worden verwarmd.

Welke opties zijn er om je woning all electric te verwarmen? De duurzame manier van elektrisch verwarmen is door gebruik te maken van groene stroom. Stroom die gewonnen is door grote windmolenparken op zee, zonnepanelen, geothermie of restwarme van de industrie.

Stap voor stap kunnen we overgaan naar all electric voor je woning. De eerste logische stappen zijn elektrische koken en elektrisch verwarmen. De meeste huishoudens koken al niet meer op gas. Verwarmen is ook een makkelijke stap om te nemen, namelijk door je woning te verwarmen met infrarood panelen of warmtepomp.

Echter het aanleggen van een warmtepomp is bouwkundig gezien niet altijd even eenvoudig en toepasbaar, zoals bij appartementen. Infrarood panelen daarentegen is wel gemakkelijk en realiseerbaar. Je hoeft geen dure leidingen aan te leggen en geen pomp te installeren. Infrarood verwarming sluit je aan op de elektriciteit en de installatie is eenvoudig.

RAL kleuren

Ongekende mogelijkheden in maten en kleuren infrarood panelen. In elke RAL kleur beschikbaar. Infrarood verwarming mag mooi staan in je woonkamer of badkamer.

Kosten besparend verwarmen

Er zijn ook vele voordelen voor het verwarmen van een ruimte met infrarood verwarming. Om te beginnen is de installatie heel eenvoudig. Je hebt geen installateur nodig, je kan het namelijk zelf. We adviseren wel altijd dit met twee man te doen.

Wanneer je de infrarood panelen kiest als hoofdverwarming raden wij je aan een warmteplan op te stellen. Onze adviseur kan dit voor je doen.

Hij rekent voor je uit hoeveel panelen je nodig hebt. Wat de beste positie is voor de infrarood kachel en welk vermogen je nodig hebt per paneel. Eventueel kan onze installateur elektriciteitsdraden voor je neerleggen. Dit is het enige waar je een vakman voor nodig hebt bij de montage. De infrarood panelen monteer je aan de muur of het plafond.

Ander voordeel is dat je géén onderhoudskosten hebt aan een infrarood verwarming. Een ir paneel heeft geen draaiende onderdelen, zoals een cv ketel, die stuk kunnen gaan. Het enige wat je hoeft te doen is het paneel zo af en toe schoon maken met een vochtige doek.

Als laatste bespaar je veel euro per jaar op het verbruik van elektriciteit, omdat ir panelen zeer zuinig in gebruik zijn. Ir panelen hebben een groot warmtebereik, waardoor het grootste deel van de kamer is verwarmd.

Infrarood panelen zijn in vele vormen, soorten en maten verkrijgbaar. Ook heb je ruimte keuze in materiaal, zoals glas, natuursteen of metaal.

Wat dacht je van onze infrarood spiegel verwarming voor in de badkamer? Of een krijtbord keukenverwarming? Hier kan je met echt krijt op tekenen. Of een beeldpaneel met foto en kunst waarop een mooi schilderij erop af gedrukt?

hoe werkt infrarood verwarming2

Groene stroom

De fossiele brandstoffen raken op. Ze zijn verre van milieuvriendelijk en de prijzen voor olie en gas stijgen ook almaar door. Geen wonder dat de moderne infrarood panelen een duurzame oplossing zijn om je huis te verwarmen.

Gebruik altijd de juiste energievorm voor je elektrische kachel waarbij de stroom direct verwekt is uit windkracht of zonnekracht. Zo ben je onafhankelijk van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen en ook nog eens duurzaam.

Kies voor elektrisch verwarmen voor je hele huis met een infrarood verwarming. Combineer dit met een met een warmtepomp boiler of hr ketel voor de warm water voorziening. Kook daarnaast ook elektrisch en je bent helemaal energieneutraal.

Geen onderhoudskosten meer aan een dure cv ketel. Niet meer te veel betalen voor ieder m3 gas. Zuinig verwarmen per kWh waardoor geen euro per jaar, per maand, per dag meer te veel betaald aan welke kosten dan ook.

Overzicht van de voordelen van infrarood verwarming

Je huis verwarmen door middel van infrarood panelen brengt velen voordelen met zich mee. Voor het gemak hebben we een overzicht voor je gemaakt.

Infrarood panelen kan je inzetten als hoofdverwarming of bijverwarming.
Gasloos verwarmen, daardoor ben je niet afhankelijk van fossiele brandstoffen.
CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.
Infrarood verwarming bespaar je op kosten.
Snelle en eenvoudige installatie.
Infrarood verwarming behoeft geen onderhoud, dus geen onderhoudskosten.
Zuinig in gebruik.
De warmte wordt gelijkmatig verdeeld in iedere kamer.
Groot warmtebereik dus het grootste deel van de kamer is verwarmd.
Snelle opwarmtijd. Binnen 8 tot 15 minuten is het paneel al warm.
Duurzaam, gaan decennia lang veilig mee.
Geen lucht- en stofcirculatie.
Droge en schimmel vrije muren.
Gezond binnenklimaat.
Gezond voor mensen met allergieën of luchtwegproblemen.
Bediening van de thermostaat via de Smart home app.
Op afstand temperatuur regelen en instellen.
Geurloos.
Geruisloos.
Grote variatie in ontwerpen, modellen en vormen.
Infrarood panelen zijn er in vele maten, vormen en materiaal. De materiaalkeuze bestaat uit onder andere verhard glas, metaal of natuursteen.

De soorten zijn ook divers, zoals een warmtepaneel in de vorm van een spiegel, krijtbord, felle kleur of met een prachtige afbeelding. Voor iedere toepassing is er een geschikt ir paneel.

Ruimte verwarmen zonder aardgas

Biomassaketel op resthout of pellet cv ketel

De ketel brandt op kleine, geperste houdkorrels, waarbij het zeker uitmaakt waar het hout vandaan komt of je duurzaam stookt of niet. Daarnaast stoot je met deze manier van verwarmen veel fijnstof uit.

Elektrische of hybride warmtepomp

Een warmtepomp werkt op elektriciteit en maakt slim gebruik van de warmte in de bodem of lucht. Ze zijn energiezuinig en je bespaart ook op de CO2 uitstoot.

Voor een volledige all electric warmtepomp moet je huis zeer goed geïsoleerd zijn, anders krijg je het niet voldoende warm in de winter.

Via het warmtenet en stadsverwarming

Afhankelijk van of jouw wijk is aangesloten op de stadsverwarming, kan je gebruikmaken van het warmtenet. Wanneer er een aansluiting is, ligt in de wijk een netwerk van geïsoleerde buizen met warm water. De warmte gaat van het net naar jouw radiator of vloerverwarming en ook naar de boiler voor het warme water.

Welltherm infrarood paneel Ecoline 210 watt van metaal PB0210

Stralingswarmte versus lucht verwarming

Alle genoemde alternatieven werken door middel van luchtverwarming, behalve de infrarood verwarming. De infrarood panelen werken op basis van lange warmtegolven. Je kunt het vergelijken met de zonnestralen, echter alleen zonder de schadelijke uv-stralen.

Bij luchtverwarming wordt de lucht verwarmd door de radiatoren, waardoor de lucht in de kamer circuleert. Hiermee zweven ook bacteriën en stofdeeltjes in de lucht.

Tevens wordt de lucht droog, wat onaangenaam is, waardoor je last krijgt van bijvoorbeeld droge ogen, huid en lippen.

De infrarood panelen daarentegen verwarmen niet de lucht, zoals radiatoren dat doen. Deze verwarmen direct de objecten en mensen in de kamer. De objecten houden de warmte vast.

Daarnaast weerkaatsen de infrarood stralen op bijna alles wat zich in de kamer bevindt. Hierdoor voel je van alle kanten de warmte.

Deze manier van verwarmen is zeer efficiënt. Daarnaast circuleert de lucht niet, waardoor je geen last hebt van stofcirculatie. Tevens droogt de lucht niet uit, je behoudt een goede luchtvochtigheid met ir panelen in je woning.

De opwarming van de wanden, vloer en meubels zorgen daarnaast ook nog een voor een extra stijging van gevoels temperatuur van 2 tot 3 graden. Hierdoor heb je minder energie nodig om een gelijke warme kamer te krijgen, wat je scheelt in de kosten.

Voor een woning die goed geïsoleerd is, heb je nog minder energie nodig om de gewenste kamer temperatuur te bereiken.

slaapkamer-verwarming

Voordelen van ruimte verwarmen met infrarood

Verwarmen middels infrarood panelen heeft vele voordelen. Er is geen luchtcirculatie. Doordat je geen last hebt van rond dwarrelende stofdeeltjes en bacteriën is de lucht schoon. Mensen met allergieën en astmapatiënten hebben veel baat bij elektrisch verwarmen middels infrarood verwarming.

De lucht droogt niet uit, waardoor het binnenklimaat gezond is. De luchtvochtigheid in een woning behoort tussen de 40en 60% te liggen. Met infrarood panelen in huis behoud je een goede luchtvochtigheid, waardoor je geen droge lucht krijgt.

Doordat de muren ook opgewarmd worden, verdwijnt het vocht uit je wanden. Dit verbetert de werking van isolatie, daarnaast heb je geen last van schimmelvorming. Doordat de muren warmen zijn dan de lucht kan je schimmel voorkomen met infrarood panelen.

De warme infrarood stralen raken je huid, maar dringen niet naar binnen. De warmte heeft een therapeutische werking op ons lichaam en verlicht pijn aan gewrichten en spieren. Ook reuma patiënten doen hier hun voordeel mee, daarnaast hebben de infrarood stralen een relaxte werking op ons en is het goed voor de gezondheid.

De mogelijkheden met ir panelen zijn oneindig. Kom lang in één van onze showroom en aanschouw de warmtepanelen met eigen ogen. Voel de warmte om je heen en je bent direct overtuigd van deze duurzame manier van verwarmen.

Wil je meer weten over infrarood panelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord.

Uiteraard kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. Of koop direct in onze online shop.

Infrarood verwarming waar plaatsen?

Infrarood verwarming waar plaatsen is de vraag die wij vaak ontvangen en de oplossing daarvoor is gemakkelijk, op de wand op het plafond. Overal in je woning kan je infrarood warmtepanelen plaatsen. Plaats ze in de woonkamer, slaapkamer, keuken, kelder, kinderkamer, babykamer, badkamer, tuinoverkapping of als terrasverwarmer.

Dat is het mooie van verwarmen met infrarood panelen, je kan ze onopvallend in je kamer plaatsen. Maar ze mogen ook juist opvallen. Ir warmte panelen zijn namelijk heel modern, ze besparen ruimte doordat ze slecht 2,5 centimeter dik zijn en als laatste zijn de panelen in veel soorten verkrijgbaar.

Laat je infrarood verwarming opgaan in je interieur, waardoor je niet eens doorhebt dat het eigenlijk een warmtepaneel is. Je kan het paneel bijvoorbeeld laten bedrukken met een afbeelding van Picasso. Hang deze aan de muur, met of zonder lijst. Het lijkt net een echte schilderij.

Vrienden zullen niet eens doorhebben dat je een infrarood verwarming aan de muur hebt hangen. Totdat je de infrarood verwarming aanzet en zij de heerlijke warme infrarood stralen voelen.

Of wat dacht je van een infrarood spiegel paneel in de badkamer? Nooit meer last van een beslagen spiegel, geen schimmels meer en altijd een warme badkamer wanneer je dat wenst.

Een infrarood krijtpaneel in de keuken is ook uiterst handig voor de boodschappenlijst te noteren. Er zijn tal van mogelijkheden met infrarood panelen in je huis!

Infrarood paneel plafond

Plafond installatie

Een infrarood paneel van Infrarood Verwarming monteer je gemakkelijk aan het plafond. Je merkt niet eens dat het een verwarming is. Installatie aan het plafond is slechts iets complexer dan muur montage. Met plafond montage houd je meer ruimte over aan de muren voor bijvoorbeeld een mooi schilderij of foto.

Voor infrarood verwarming plafond zijn er speciale montage frames beschikbaar, waardoor de ir verwarming niet opvalt. Dit frame zorgt ervoor dat het paneel gelijkloopt met het plafond. Meestal worden deze beugels meegeleverd bij plafond montage. Indien dit niet het geval is, vraag ernaar in de winkel.

Infrarood panelen bedien je met een slimme thermostaat of wifi thermostaat. Voordeel is dat je deze op afstand kan bedienen. Helemaal met een slimme thermostaat, dan bedien je de ir panelen gewoon eenvoudig met de smart home app.

Wand installatie

Installatie van infrarood verwarming aan de wand is eenvoudig en snel. Je boort vier gaten in de muur, stop de pluggen je erin en schroef vervolgens het paneel vast aan de wand. Vanaf de muur straalt de warmte de kamer in en kan het daardoor alle objecten en mensen verwarmen. 

Het is energiezuinig als je de infrarood kachel op een vrije muur plaatst. Zorg dat er geen groot object in de weg staat, want obstructie verlaagt de warmte verdeling. Hang ook nooit gordijnen over de infrarood verwarming.

Een warmtegolf in huis

Infrarood verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen die je kamer binnendringen, net als de warme zonnestralen. Infrarood verwarming zendt directe warmtegolven naar je muren, meubels en apparaten in huis. De infrarood straal raakt niet alleen je huid maar dringt ook door in je hele lichaam. Dit is een aangenaam en relaxt gevoel.

Infrarood panelen passen overal en zorgen voor een warm aangenaam gevoel in je huis. Wil je de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamer of kinderkamer verwarmen? Dit is geen probleem met een infrarood verwarming systeem. Plat aan de muur, een perfect gevormd plafondpaneel of een elegante scheidingswand.

Met infrarood panelen in je hele huis, creëer je een heerlijke warmtegolf. Het maakt niet uit hoe groot en hoog de kamer is.

Infrarood panelen zijn zelfs geschikt voor sportscholen en ruimtes van grote afmetingen. Hiervoor wordt plafondmontage aanbevolen. Dit verwarmt het grootste deel van de ruimte.

Infrarood verwarming is zeer geschikt als hoofdverwarming. De panelen als bijverwarming kunnen natuurlijk ook.

Infrarood als hoofdverwarming, hoe hoog zijn de kosten?

De aanschaf van een infrarood verwarming is goedkoop. Je hebt al een infrarood paneel van Infrarood Verwarming voor een kleine honderd euro.

De prijs kan uiteraard oplopen tot meer dan duizend euro. Afhankelijk van welk materiaal het infraroodpaneel is gemaakt. Tevens welk vermogen je nodig hebt en de grootte van de panelen.

Een ander opmerkelijk voordeel is absoluut de eenvoudige installatie. Het enige wat je nodig hebt om van de rustgevende warmte te genieten, is een stroomvoorziening. Infrarood panelen behoeven geen onderhoud, dus trek die onderhoudskosten maar van je jaarlijkse kostenpost af. Per jaar scheelt dat velen euro’s.

Infrarood verwarming is bijzonder zuinig en je verdient de investering al snel terug.

De verbruikskosten van een ir verwarming zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de verwarmingstijd en de prestaties van de panelen. Heb je goed geïsoleerde muren, dan werken je ir panelen nog veel beter. Je huis hoeft niet zeer goed geïsoleerd te zijn om gebruik te maken van een infrarood verwarming.

Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer vijftien tot vijfentwintig cent per uur is. Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh hebt. De warmte behoefte is 0,9 kWh. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur.

Offerte aanvragen