HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Infrarood kachel

Koop infrarood kachel voor je woning

Infrarood kachel is de beste manier van verwarmen. Niet de lucht wordt verwarmd, zoals bij een CV installatie, maar de objecten en mensen. De directe stralen voelen zeer aangenaam aan. Infrarood kachel is zeer duurzaam in gebruik en CO2 neutraal.

Een infrarood kachel als alternatief voor een cv ketel om je woning gasloos te verwarmen. Is dit een interessante optie? Infrarood Verwarming antwoordt hier volmondig ja op. Het is een interessant alternatief omdat je veel geld jaarlijks bespaart.

Daarnaast is gasloos verwarmen de toekomst, omdat we van het aardgas af moeten. Een infrarood kachel kan je heel goed inzetten als hoofdverwarming. Maar ook als bijverwarming, Je kan overstappen op verwarmen met infrarood door per kamer de kachels te veranderen.

De warmtepomp als alternatief voor gasloos verwarmen is inmiddels bij iedereen wel bekend. Echter een infrarood kachel of elektrische vloerverwarming als alternatief voor de cv-installatie is een stuk minder bekend, maar daardoor niet minder duurzaam.

In tegenstelling, infrarood Verwarming bied vele voordelen. Voordelig verwarmen, energiezuinig, efficiënt, effectief, gezond binnenklimaat, duurzaam en in combinatie met groene stroom CO2 neutraal. Zomaar een paar voordelen.

infrarood kachel woonkamer

Wat is een infrarood kachel?

Een infrarood kachel is niets anders dan een infrarood verwarming welke je aansluit op de elektriciteit. De energie wordt omgezet in infrarode straling die comfortabele warmte afgeeft. De stralingswarmte is vergelijkbaar is met het effect van de warme zonnestralen.

De elektrische kachels maken gebruik van de lange golf infrarood straling, welke onschadelijk is. De straling verwarmt direct de wanden, meubels, vloer en ook de mensen. De omliggende oppervlakken, zoals de muren en de vloer, weerkaatsen de warmte weer terug de kamer in.

Personen die zich binnen drie meter van het warmtepaneel bevinden, voelen direct de warmte om zich heen. Daardoor wordt een comfortabel warm gevoel gecreëerd. Wanneer jij je buiten dit bereik bevindt, voelt het kouder aan.

Infrarood kachels verwarmen de vaste objecten in de kamer en niet de lucht, zoals een verwarming met radiatoren dit doet. Hierdoor heb je geen warme lucht circulatie, zoals je bij een convectie verwarming wel hebt.

Het aanbod van verschillende opties voor elektrisch verwarmen is zeer groot. De diverse typen kachels kan je niet met elkaar vergelijken. De meeste klassieke kachel op elektra is de nachtverwarming. Maar keramische kachels werken ook op elektra.

De meest eenvoudige elektrische convector van de doe-het-zelf winkel is ook een elektrische verwarming. Het werkt namelijk op elektriciteit. Deze soorten kachels zijn niet te vergelijken met de innovatieve en geavanceerde elektrische infrarood verwarming of warmtepomp.

Infrarood verwarming is een zeer zuinige manier van elektrisch verwarmen. Dit brengt het beeld van elektrisch verwarmen naar een heel ander niveau. Het brengt je naar een duurzaam en milieubewust niveau, waar we vervolgens zuinig omgaan met de energie.

De vraag of elektrisch verwarmen de toekomst is, beantwoorden wij met een volmondige ja. Het verwarmen van gebouwen en woningen met aardgas is vanwege de voorraad van fossiele brandstoffen en de hoge CO2 uitstoot op zijn retour.

infrarood kachel slaapkamer

Hoe een infrarood kachel werkt

Doordat infrarood kachel de vaste objecten verwarmd en niet de lucht, profiteer je van een schoon binnen klimaat. Er zweven geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Astmapatiënten hebben hier zeker baat bij, alsmede personen die bepaalde allergieën hebben.

Doordat de muren ook worden verwarmd, trekt het vocht eruit. Je hebt daardoor geen last meer van vieze en ongezonde schimmels in de muren. Tevens werkt de isolatie van de muren ook weer naar behoren.

Doordat de objecten de warmte goed vasthouden heb je weinig warmteverlies als je de hele ruimte wilt ventileren. Met andere woorden je kan gerust in elke ruimte een raam of deur openzetten om te luchten.

Ir panelen van Infrarood Verwarming gebruiken de lange golf infraroodstraling. Deze is niet schadelijk voor de gezondheid. Integendeel, de warme stralen hebben een positief effect op ons lichaam. Het ontspant de spieren, bloed doorstroming is beter en verlicht gewrichtspijnen.

Infrarood kachel is de beste manier van gasloos je woning verwarmen, want elektrisch verwarmen door middel van lange golf infrarood straling is niet alleen de beste manier, maar ook de meest energiezuinige manier van verwarmen zonder gas. Koop een goede thermostaat, zodat je nog zuiniger aan kan doen.

infrarood kachel plafond

Hoe ziet een infrarood kachel eruit?

Een infrarood verwarming is een vierkant of rechthoekige paneelverwarming die warmte afgeeft door middel van infraroodstraling. Aan de voorkant van de verwarming zit een afgifte plaat die de straling in de kamer verspreidt.

Een infrarood verwarming bestaat uit verschillende onderdelen die met elkaar zorgen voor een goede warmte afgifte. Daarom zijn er veel variaties mogelijk in gebruikte materialen, de werking en kracht van het warmtepaneel.

Deze factoren van de infrarood panelen zijn allemaal van invloed op de efficiëntie en effectieve werking werking van verwarmen met infraroodstralen. Een paneelverwarming heeft verschillende onderdelen, zoals de warmte afgifte plaat, verwarmingstechniek, stekker en isolatiemateriaal.

En natuurlijk de afdekplaat, thermosstaat en eventueel een bewegingssensor. De verwarming bedien je met een thermostaat. Geïntegreerd, plug & play of via een slimme draadloze thermostaat. Met een goede thermostaat regeling bespaar je ook kosten uit.

infrarood kachel kinderkamer

De onderdelen van een infrarood kachel

Verwarmingstechniek: Achter de afgifte plaat zit de verwarmingstechniek die de elektriciteit omzet naar infrarood warmte, een elektrische kachel.

De energie wordt omgezet door een folie of mat. In de folie en mat zit een elektrische verwarmingskabel verwerkt. Een mat is sterker en gaat niet snel stuk.

Stekker: Een infrarood kachel van Infrarood Verwarming sluit je aan op de elektra. Dit kan rechtstreeks of met behulp van een stekker in het stopcontact. Gebruik een slimme thermostaat bij je stopcontact, zodat je de heater met je smartphone bedient middels de Smart Home app.

Isolatiemateriaal: Aan de achterkant van het paneel zit isolatiemateriaal, zodat de warmte via de voorkant de ruimte instraalt. Goedkope infrarood panelen hebben weinig isolatie, waardoor er veel warmteverlies is. Een goed geïsoleerd paneel is na 10 minuten lauwwarm.

Afdekplaat: De zij- en achterkant van het paneel is afgedekt met een metalen plaat. Metaal is kwalitatief hoogwaardig materiaal en gaat daarom niet snel stuk. Er bestaan infrarood panelen met een plastic afdekplaat, deze zijn van mindere kwaliteit. De infrarood kachel is te gebruiken als Infrarood verwarming woonkamer of als infrarood paneel plafond.

Extra onderdelen verwarmingspaneel

Thermostaat: Thermostatische regeling zorgt voor een constante temperatuur in de ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de gewenste temperatuur en geeft vervolgens signalen door aan het ir verwarming element waarop het is aangesloten.

Bewegingssensor: Een bewegingssensor is een slimme manier van verwarmen. Door een sensor te plaatsen gaat het warmtepaneel aan, zodra je de ruimte betreedt. Deze is handig voor kamers die je niet vaak gebruikt. Je bespaart hierdoor energie.

Afgifte plaat: Deze zit aan de voorkant van de infrarood verwarming en is vele varianten verkrijgbaar. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is van metaal, aluminium, ESG glas of natuursteen. De natuursteen platen zijn gemaakt van marmer, graniet, dolomiet of kalksteen.

De verschillende soorten afgifte platen zijn in onze Infrarood verwarming winkels en online shop te kopen. Denk ook eens aan een infrarood spiegel als infrarood verwarming badkamer, een zwart infrarood paneel of een verwarming schilderij. Vraag de Infrarood Verwarming medewerkers naar de opties voor een infrarood kachel.

Offerte aanvragen