HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Elektrische radiator

Koop een elektrische radiator met infrarood verwarming

Koop een elektrische radiator met infrarood verwarming voor als een bijverwarming in bestaande huizen met een lage isolatiewaarde of gewoon als extra verwarming.

Een elektrische radiator door middel van infrarood straling leent zich zeer goed om extra warmte te geven in ruimtes waar dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, hobbyruimte, garage of schuur. Maar ook voor de keuken of slaapkamers is een infrarood verwarming zeer geschikt als bijverwarming.

Een elektrische kachel is uiterst goed te combineren om een ruimte optimaal te verwarmen. Door eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, ben je nog ook nog eens duurzamer en voordeliger uit. Verwarmen middels een elektrische radiator met infrarood verwarming is gezond en je geniet van de aangename directe warmte.

Bij nieuwe goed geïsoleerde huizen of appartementen is een infrarood verwarming als hoofdverwarming geschikt voor een hele ruimte te verwarmen. Door de lage warmtebehoefte blijven de verbruikskosten daardoor ook laag.

Wil je een elektrische radiator met infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood kachel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine.

studeerkamer mobiele verwarming 1 elektrische radiator met infrarood verwarming

Snel extra warmte met een elektrische radiator met infrarood verwarming

Snel extra warmte creëren met een elektrische radiator middels infrarood verwarming, bijvoorbeeld voor de logeerkamer. Je krijgt onverwachts bezoek van je dochter en ze blijft bij je slapen. Dan is een snelle en slimme oplossing om de logeerkamer op te warmen met een infrarood kachel als bijverwarming. Je kan namelijk in een korte tijd de logeerkamer aangenaam warm krijgen.

Een andere situatie waarbij een elektrische radiator met infrarood verwarming goed in te zetten is als bijverwarming, is voor de wat koudere avonden. In het najaar is het op de dag nog warm in je woonkamer. Echter zodra de avond aanbreekt, voel je de kilheid het huis insluipen. Je hebt wat extra warmte nodig.

Je wilt eigenlijk bijverwarmen, maar om nu de centrale verwarming aan te zetten voor die paar uurtjes is niet echt duurzaam. Nog maar niet te spreken van de kosten die dat met zich meebrengt. Een elektrische radiator met infrarood verwarming biedt hier de uitkomst.

Doordat een elektrische radiator met infrarood verwarming een korte opwarmtijd heeft heb je de ruimte snel en aangenaam warm. In slechts 8 tot 15 minuten is het ir paneel warm. Om deze reden is een elektrische infrarood verwarming zeer geschikt om snel een ruimte of zone bij te verwarmen. Het is zuinig, duurzaam en aangenaam warm.

Verschillende uitvoeringen elektrische radiator

Het is mogelijk om de elektrische radiator met infrarood verwarming in diverse formaten en uitvoeringen te kopen. Infrarood glaspanelen als bijverwarming zijn bijvoorbeeld altijd afgewerkt met gehard veiligheidsglas. Dit glas is zeer temperatuur bestendig en kan ook schokbestendig.

De afgeronde hoeken zijn een belangrijk kenmerk van het succesvolle ontwerp van deze infrarood verwarming. Veilig voor in iedere ruimte te plaatsen. Neem gerust een kijkje in onze shop en bekijk het assortiment en de mogelijkheden.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood verwarming zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Mobiele verwarming art studio elektrische radiator met infrarood verwarming

Infrarood bijverwarming is kostenbesparend

Een infrarood bijverwarming verwarmingspaneel is kostenbesparend, want je hoeft niet een hele installatie op te starten om een ruimte kort bij te warmen. Zoals bij een centrale verwarming wel het geval is.

Wil je de kinderkamer verwarmen, logeerkamer of terras bij verwarmen? Een infrarood verwarming kan dit moeiteloos en snel. Voordeel van een infrarood paneel is dat de installatie aan de muur zeer eenvoudig is. Voor de aansluiting heb je namelijk alleen elektriciteit nodig.

Doordat een elektrische radiator met infrarood verwarming een korte opwarmtijd heeft, hoef je de verwarming niet lang aan te hebben om het toch comfortabel warm te hebben. Infrarood verwarming warmt namelijk heel gericht. Daar waar jij dat wilt.

Bijvoorbeeld wanneer je in de garage een werkbank hebt staan, dan hoef je alleen die zone bij te warmen. De hele garage hoeft niet warm te zijn, alleen het gedeelte waar jij aan het werk bent.

Een infrarood kachel kan dit heel goed, dat is één van de voordelen van een ir paneel. Het verwarmt namelijk alleen daar waar het nodig is. Hierdoor ben je zuinig in het verbruik en dus kosten besparend. Je gaat daarnaast efficiënt met de warmte om.

Het verschil met een hete lucht verwarming is, dat een infrarood kachel niet de lucht verwarmt, maar de objecten in de ruimte. De infrarode straling warmen de vaste objecten en mensen in de kamer op, zoals muren, vloer en meubels.

De voorwerpen houden de warmte lang vast en reflecteren de warmte ook terug de ruimte in. De langgolvige infrarode straling raakt je huid, maar dringt niet door. Dit geeft een heerlijk warm en ontspannen gevoel.

Doordat elektrische radiator met infrarood verwarming heel gericht een zone verwarmt, is het ook voor kleine ruimtes. Je voelt direct de warme stralen op je lichaam. Verlaat je de ruimte, dan zet je de verwarming ook gelijk uit. Hierdoor is je energieverbruik nog lager. Een centrale verwarming kan hier werkelijk niet tegenop boksen.

Mobiele bijverwarming

Met een mobiele bijverwarming heb je altijd de warmte bij je. Hier heeft Infrarood Verwarming speciaal een mobiele verwarming voor ontwikkeld, welke je overal in de kamer kunt plaatsen. Daar waar jij de warmte wilt hebben.

De elektrische radiator met infrarood verwarming staat elegant op een standaard, welke vaak voorzien is van wieltjes. Zodat je het makkelijk kunt plaatsen en verplaatsen van de ene naar de andere ruimte. Denk hierbij aan situaties als een terrasverwarming, of de tuinserre of de koude kille hoek in de woonkamer waar bijvoorbeeld het bureau staat.

Je kan met een mobiele elektrische kachels iedere ruimte of zone bij verwarmen Heb je de warmte niet meer nodig? Dan berg je het paneel weer op. Door de wieltjes is de verwarming eenvoudig te verplaatsen naar een kamer of kast waar je het wilt opbergen

Het enige wat je nodig hebt voor een mobiele elektrische bijverwarming is een aansluiting op de elektriciteit.

Een andere mobiele elektrische radiator met infrarood verwarming is voor buiten op het terras. Deze zie je bijvoorbeeld vaak staan op de terrasjes bij restaurants of hotels. De gasten kunnen op de iets koudere lente avond toch buiten nog heerlijk nagenieten van een geweldige dag in de buitenlucht.

Met een elektrische radiator met infrarood verwarming in en rondom je woning bespaar je per jaar op de kosten van elektra. Of het nu is als bijverwarming of als hoofdverwarming. Verwarmen met infrarood stralen is duurzaam, comfortabele warmte en je bespaart al snel een paar honderd euro per jaar op de verwarmingskosten. Tevens heb je geen co2 uitstoot.

werkplaats mobiele verwarming 2 infraroodstraling elektrische radiator met infrarood verwarming

De werking van infrarood straling

De werking van infraroof straling is te vergelijken met de zonnestralen. Hoe de zonnestralen de aarde verwarmt, verwarmen de infrarood stralen de objecten in de kamer. De warmte kan je ook vergelijken met de directe warmte van een open haard.

Infrarood verwarming geeft lange golf straling uit, die ook wel C-straling worden genoemd. De infrarode straling zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. Je voelt direct de warme infrarood stralen op je huid, waardoor je een aangenaam warm gevoel ervaart.

De objecten in de kamer slaan de warmte op en weerkaatsen vervolgens deze weer de ruimte in. De infrarood stralen weerkaatsten overal op, zoals de meubels, wanden en vloer. De gehele kamer wordt daarmee op een natuurlijke manier goed en snel warm.

Het effect van de infrarood verwarming woonkamer is net als de zon je woonkamer binnen schijnt. De zonnestralen warmen de ruimte op en je meubels voelen ook warm aan. Als je in je stoel achter het raam zit, voel je gewoon de warmte van de zon. Dit zelfde effect hebben de infrarood stralen.

De opwarming van de muren in de kamer zorgen daarmee voor een extra stijging in kamer temperatuur. Infrarood elektrische kachels sluit je aan op elektriciteit, waarna vervolgens de energie wordt omgezet in warme onschadelijke ir-c stralen.

De ir wand- en plafondpanelen bereiken een temperatuur van tussen de 60 en 110 graden Celsius.

De infrarood warmtepanelen hebben een korte opwarmtijd, tussen de 8 en 15 minuten. Dit is zeer geschikt voor de eerste koelere avonden na de zomer. Op de dag heb je nog geen verwarming nodig, maar in de avond koelt het af en voelt je huis kil aan.

Met een infrarood verwarming heb je het in mum van tijd heerlijk warm binnen. Perfect om te gebruiken als bijverwarming.

Je hoeft geen dure cv ketel aan te zetten, waarbij het ook nog eens lang duurt voordat je de warmte voelt. Infrarood panelen zorgen ervoor dat een kamer of zone in korte tijd op een aangename temperatuur is.

Er zijn verschillende manieren van verwarmen, echter verwarmen met infrarood is energiezuinig, duurzaam en aangenaam warm. Bij een lage temperatuur bereik je al een heerlijk warmte comfort.

Infrarood verwarming kent overigens velen voordelen. We hebben de belangrijkste daarom op een rij gezet.

 • Geen CO2 uitstoot.
 • Lage aanschafkosten.
 • Snelle en ongecompliceerde installatie.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Geruisloos
 • Het verbetert het binnenklimaat en de luchtkwaliteit.
 • Geen rondzwevende stofdeeltjes.
 • Gelijkmatige temperatuur verdeling in de kamer
 • Efficiënt en duurzaam energiegebruik per jaar.
 • Muren blijven droog, waardoor je geen last hebt schimmelvorming. 
 • Snelle opwarmtijd. Binnen 8 tot 15 minuten is de gewenste temperatuur bereikt.
 • Bediening door middel van het Smart Home systeem. 
 • Ir verwarming is verkrijgbaar in vele soorten en maten.
 • Geurloos. Infrarood panelen geven geen vieze geurtjes af.
 • Gezondheid voordelen door de infrarood stralen.
 • Gebruik als bijverwarming (voor een bepaalde ruimte) of als hoofdverwarming (voor het hele huis).

Contact opnemen of direct naar de online winkel

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood verwarming in onze online winkel. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine.

Offerte aanvragen