HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Thermostaat

Thermostaat kopen bij Infrarood Verwarming

Als je een thermostaat koopt bij Infrarood Verwarming, bespaar je direct op het energieverbruik. Je kan de slimme thermostaten op ieder paneel afzonderlijk bedienen via de app op je smartphone. Infrarood panelen kunnen ook met een plug-in of wifi thermostaat gekocht worden.

Een thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur in de kamer constant blijft. De thermostaat geeft de huidige temperatuur weer en vergelijkt deze met de door jou gewenste temperatuur. Vervolgens geeft het signalen door aan het verwarmingselement waarop het is aangesloten.

mobiele thermostaat app bureau verwarming

De infrarood verwarming schakelt in of uit. Een thermostaat draagt bij aan energiebesparing, omdat het warmtepaneel alleen werkt wanneer dat gewenst is.

Er zijn drie soorten thermostaten. De meest eenvoudige thermostaat is de plug-in thermostaat. De draadloze radio slimme thermostaat plaats je in de kamer waar een goede ontvangst is. De geïntegreerde slimme thermostaat is eigenlijk niet meer weg te denken in ons huishouden. De slimme thermostaat bedien je op afstand middels je smartphone, tablet of computer.

Enkele infrarood panelen van Infrarood Verwarming beschikken over een ingebouwde thermostaat. Een thermostaat meet de omgevingstemperatuur, waardoor de verwarming alleen aan gaat wanneer er warmte nodig is. Zodra de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt, schakel het elektrische infrarood verwarming automatisch uit.

De infrarood warmte zorgt voor een natuurlijke warmte. De infrarood panelen zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen, waardoor gericht warmen eenvoudig is. Verwarm alleen de kamers daar waar het nodig is.

2-mobiele-infrarood-verwarming-mobiele-verwarming-mobiele-kachel-losse-verwarming-bijzetverwarming-bijzet-kachel-thermostaat verwarming

 

Thermostaat kopen voor infrarood verwarming

Een thermostaat op je Infrarood Verwarming helpt mee om je energie rekening naar beneden te krijgen. Dit is natuurlijk ook goed voor het milieu. Volgens het Klimaatakkoord moet in 2030 de broeikasgassen met 49% teruggebracht worden ten opzichte van 1990.

Daarvoor is een pakket van maatregelen samengesteld, waaronder gasloos en duurzaam verwarmen en een thermostatische regeling op de verwarming. Met een thermostaat op je verwarming kan je per jaar namelijk besparen op het verbruik.

Enkele Infrarood Verwarming warmtepanelen bevatten een thermostaat. Er zijn drie modellen een plug-in thermostaat, een draadloze wifi thermostaat en een geïntegreerde thermostaat. Met een thermostaat in je woning regel je iedere kamer afzonderlijk.

Per infrarood verwarming kan je de gewenste temperatuur instellen en vervolgens werkt alles automatisch. Je hoeft er niet naar om te kijken. Door een thermostaat slim te gebruiken, bespaar je op de energiekosten. Doordat de infrarood panelen alleen aan staan wanneer dit nodig is.

infraroodpaneel met thermostaten

 

Ga slim om met elektrisch verwarmen

De verbruikskosten van elektrisch verwarmen middels een infrarood kachel is tegenwoordig zuiniger dan een CV ketel. Uiteraard is dit afhankelijk van meerdere factoren, zoals bijvoorbeeld jouw warmtebehoefte. Isolatie van een woning speelt ook een rol in het verbruik.

Een infrarood verwarming installeer je aan het plafond of aan de muur. Let bij de montage op dat de warmte stralen niet direct worden geblokkeerd door objecten in de kamer, want obstructie verlaagt de temperatuur. Plaats een infrarood verwarming bijvoorbeeld nooit direct achter de bank.

Verlaag je energie rekening met infrarood verwarming door:

 • Plaats een infrarood verwarming plafond, deze levert namelijk een wijdverspreide warmte.
 • Verwarm alleen de ruimte waar het nodig is, door middel van aanwezigheidssensoren en thermostatische regeling.
 • De kamers die niet vaak worden gebruikt, zoals de logeerkamer, zet je de verwarming uit.
 • Positioneer de infrarood verwarming goed. Plaats het ir paneel op een vrije muur.
 • Regel de temperatuur met een slimme thermostaat middels de Smart Home App.
 • Groene energie is de meest duurzame manier van verwarmen.
 • Plaats zonnepanelen op je dak en gebruik de energie voor je ir panelen.

Ecaros thermostaten X3D - Draadloze thermostaat X3D

De beste kamer temperatuur met infrarood verwarming

De objecten die direct door de warmtestralen van een infrarood verwarming worden geraakt, warmen snel op. Het opwarm proces middels infrarood verwarming woonkamer of infrarood verwarming badkamer gaat veel sneller dan een andere elektrische verwarming of een centrale verwarming. 

Afhankelijk van de grootte van de kamer en de capaciteit van het infrarood verwarming, duurt het slechts 8 tot 15 minuten tot de maximale oppervlakte temperatuur is bereikt.

Als de kamer eenmaal is opgewarmd door de infrarood panelen, dan blijft de warmte lang hangen. Vanwege de warmte die is opgeslagen in de vloer, muren en meubels, kan de kamer worden geventileerd. 

Het wordt aangeraden om iedere dag tenminste tien minuten de ruimte te luchten. Op deze manier kan het vocht in de kamer naar buiten ontsnappen.

Het warmteverlies met infrarood panelen is niet groot. Dit is echter anders bij een conventionele verwarming, waarbij de warme lucht direct door het open raam ontsnapt.

Beste kamer temperatuur met infrarood verwarming:

 • Woonkamer 20 tot 22°C
 • Slaapkamer 17 tot 18°C
 • Keuken 18°C
 • Badkamer 22°C

Infrarood verwarming thermostaat online kopen

Infrarood verwarming thermostaat kopen kan je ook online doen in onze shop. Hier zijn alle modellen van de infrarood panelen weergegeven. De verschillende typen, de diversiteit in vermogen, de kleuren en een omschrijving vind je allemaal in onze webwinkel terug. De daarbij behorende thermostaten kun je ook bekijken. Wij hebben thermostaten voor Infrarood verwarming woonkamer, infrarood verwarming plafond, infrarood verwarming badkamer en nog veel meer infrarood panelen zoals spiegelverwarming of infrarood verwarming schilderij.

Vraag vandaag nog vrijblijvend online een offerte aan bij Infrarood Verwarming en krijg deskundig advies. Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Aparte thermostaat badkamer

Een aparte thermostaat badkamer zorgt voor een heerlijk warme ruimte. Daarnaast bespaar je op de energiekosten door alleen de badkamer te verwarmen in plaats van het hele huis. Dit regel je eenvoudig met een infrarood verwarming badkamer met thermostaat bediening.

Wie houdt er nu niet van een lekker warme douche in de ochtend? Maar niet alleen de douche moet warm zijn, de temperatuur in de badkamer is even belangrijk. De ideale temperatuur in deze ruimte ligt tussen de 23 en 24 graden Celsius. Badkamers behoeven net iets meer warmte dan de overige kamers in de woning.

In de badkamerruimte wil je ook dat het snel warm is. Een infrarood verwarming badkamer heeft een korte reactietijd van 5 tot 10 minuten. Je monteert het dunne warmtepaneel van 2 tot 3 cm aan de wand of aan het plafond en bedient deze met een aparte thermostaat badkamer.

Extra thermostaat

Een extra thermostaat badkamer is een slimme investering. Je regelt de temperatuur van de infrarood panelen via een draadloze thermostaat met wifi. Via de app kan je de warmtepanelen apart van elkaar bedienen. Zo eenvoudig is een thermostatische regeling.

Een infrarood verwarming badkamer met thermostaat is leverbaar voor alle uitvoeringen. Zoals voor de handdoek droger IR verwarming, gekleurde panelen en foto verwarming. De metalen en glazen panelen zijn allen geschikt voor een losse of geïntegreerde thermostaten. 

Een goedkope verwarming thermostaat is de stekker thermostaat, ook wel plug-in of stopcontact thermostaat genoemd. Deze steek je in het stopcontact, waarna je de stekker van het infrarood warmtepaneel op de thermostaat plugt. Een thermostaat stekker is ook verkrijgbaar met een digitaal scherm en met wifi.

Badkamer radiator thermostaat

Een badkamer radiator thermostaat zorgt iedere dag opnieuw voor een heerlijk warme ruimte. Met een infrarood-badkamer plafond verwarming verwarm je de ruimte gelijkmatig.

Daarnaast wordt ook de vloer heerlijk warm. Donkere tegels houden de warmte nog langer vast. Je hebt met een infrarood verwarming plafond geen vloerverwarming meer nodig. 

Met een aparte thermostaat badkamer bedien je eenvoudig de infrarood verwarming. Een infrarood verwarming badkamer met afstandsbediening is ideaal. Met de afstandsbediening thermostaat stel je eenvoudig programma’s voor deze ruimte in.

Ook kan je de badkamer-radiator-thermostaat op afstand bedienen als je kiest voor een wifi thermostaat. Deze verbind je met je smartphone of tablet. Via de app kan je de temperatuur instellen en de verwarming aan- of uitzetten.

Ben je al op je werk en vergeten de badkamer straalkachel uit te zetten? Geen probleem, via de app op je mobiele telefoon of smartwatch zet je alsnog de elektrische kachel uit.

Draadloze thermostaat kopen

Een draadloze thermostaat is onmisbaar voor jouw infrarood verwarming systeem. Je kan de infrarood panelen afzonderlijk van elkaar bedienen via je smartphone. Handig als je eens vergeten bent ze uit te zetten bij vertrek. Bovendien kom je altijd thuis in een warme woning.

De gebruiksvriendelijke app van de draadloze thermostaat maakt het nog eenvoudiger om jouw infrarood verwarming plafond of muur in huis te bedienen en te programmeren. Natuurlijk kan je de IR panelen ook regelen via het hoofdstation.

Met een draadloze thermostaat bespaar je direct op de verbruikskosten. Een slimme thermostaat zorgt gemiddeld voor een besparing van 22% op je energieverbruik. Je kan de slimme thermostaat programmeren, waardoor jouw woning automatisch op de juiste temperatuur wordt verwarmd. Dit zorgt voor meer wooncomfort en een energie besparing.

De meeste slimme thermostaten hebben ook slimme stekkers met een slimme meter. Je kunt eenvoudig de temperatuur regelen en dus energie besparen. Met de digitale thermostaat en de draadloze ontvanger regel je de communicatie tussen alle slimme thermostaten. Goede merken zijn draadloze thermostaat honeywell evohome, honeywell round, ecaros en draadloze thermostaat nefit.

Stopcontact thermostaat

Iedere infrarood verwarming kan je met een eigen draadloze slimme thermostaat instellen. Daardoor verlaag je de verbruikskosten nog meer. IR verwarming is al zuinig in verbruik van zichzelf, maar met een thermostatische regeling nog zuiniger. Verwarm bijvoorbeeld alleen de ruimtes waar het nodig is. IR verwarming heeft een snelle opwarmtijd.

De bediening van het verwarmingspaneel wordt gedaan met een:
– draadloze digitale thermostaat (slimme thermostaat);
– permanent aangesloten thermostaten (geïntegreerde thermostaten);
– stopcontact thermostaat (eenvoudig plug & play model).

Om de temperatuur van de infrarood verwarming te regelen is een goede warmte regelaar onmisbaar. Regel dit met een draadloze slimme thermostaat. Deze zijn verkrijgbaar als plug-in thermostaat of als digitale thermostaat met ontvanger. De meest slimme thermostaten bedien met de app.

De programmeerbare thermostaat is het hoofdstation waar je de temperatuur en andere instellingen bedient. De locatie van de thermostaat plaats je op een centrale plek in huis. Meerdere ontvangers kunnen op centrale verwarmingsthermostaat worden aangesloten. Dit zorgt ervoor dat je voor iedere ruimte de gewenste temperatuur in huis regelt met de centrale unit. Bedien de draadloze thermostaat iPhone met de Apple homekit.

Beste draadloze thermostaat

Slimme thermostaat is de beste draadloze thermostaat die je kan kopen. Doordat de slimme thermostaten zich automatisch aanpassen aan jouw leef patroon en je de deze op afstand bedient, verwarm je jouw woning nooit onnodig. Daardoor verbruik je niet meer energie dan benodigd is.

Wil je de temperatuur van iedere kamer apart bedienen? Heb je vloerverwarming in huis? En gebruik je de infrarood panelen als bijverwarming naast de CV-ketel? Dit zijn allemaal vragen om rekening mee te houden bij de keuze van de beste draadloze thermostaat. Wij hebben een breed draadloze thermostaat gamma. Met vele mogelijkheden.

Thermostaten zijn tegenwoordig uitgebreid en voorzien van vele opties en programma’s. Denk daarom goed na wat je met de thermostaten wilt regelen. Zoals een elektrische kachel met vorstbeveiliging die ervoor dat de IR kachel aanspringt indien deze onder een bepaalde temperatuur komt. Daardoor bevriezen leidingen niet.

Een vorstbeveiliging met thermostaat is bijvoorbeeld ideaal voor jouw vakantie woning of caravan. Je bedient de draadloze thermostaat via de app op je smartphone. Er zijn ook sensoren verkrijgbaar voor aanwezigheid of wanneer een raam ineens open staat. De beste draadloze thermostaat merkt een flinke temperatuurdaling, waardoor hij de verwarming tijdelijk uitzet.

Met deze slimme opties bespaar je op je verbruik. Eén ding is namelijk zeker, zonder een thermostaatregeling, eventueel een stekker thermostaat staat jouw verwarming aan of uit. Indien je vergeten bent de kachel uit te zetten toen je van huis ging, moet je toch echt terug om deze uit te zetten. Met een thermostaatregeling op je slimme thermostaat en smartphone kan je deze op afstand aan en uitzetten.

Offerte aanvragen