Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Alles over infrarood verwarming gezondheid

|
Alles over infrarood verwarming gezondheid

Infrarood verwarming gezondheid, is het goed of slecht?

Wat doet infrarood verwarming gezondheid? Is infrarood schadelijk of niet? Infraroodstraling is niet schadelijk voor de gezondheid. Infrarood verwarming geeft niet alleen een warm comfort aan je huis. De infraroodstraling levert je een gezonde warmte. De warme stralen van de infrarood verwarming geven bijvoorbeeld een schoon binnenklimaat, verminderen spierpijn in rug of nek, en laat je bloed goed circuleren. 

Infrarode straling is volkomen veilig voor onze gezondheid. Infraroodstraling lijkt op de stralen van de zon, maar zonder de gevaarlijke UV-straling. De intense warmte ontspant de spieren en verlicht ook reumatische pijnen. 

Bovendien houdt infraroodverwarming de vochtigheidsgraad in je huis op peil. Dit is gunstig voor de slijmvliezen en het netvlies van de ogen. Met infrarood verwarming gezondheid heb je nooit meer last van een droge lucht in huis. 

Alles over infrarood verwarming gezondheid

Lange golf infrarood verwarming: c-straling

De infraroodpanelen die we in huis ophangen maken gebruik van de lange golf IR straling. De lange golf infrarood verwarming is gezond. We weten allemaal dat we niet zonder zonlicht kunnen, wat lange golf c-straling bevat. Daarom wordt lange golf infrarood verwarming vergeleken met de zonnestralen. Dit type straling is namelijk identiek aan de zon, alleen dan zonder de schadelijk uv-straling. Als ook hetzelfde als de c-straling van een tegelkachel. 

Hoe lager de stralingsenergie, hoe langer de golven. Lange golf infrarood verwarming verwarmt de huid en dringt er slechts 0,3 millimeter diep in door. Korte golf Ultraviolette straling daarentegen dringt diep door in de huid. 

Daardoor zijn infrarode c-stralen niet te vergelijken met UV- of röntgenstraling. Deze zijn specifiek schadelijk voor de gezondheid. Elektrische kachel met infraroodstraling heeft talrijke voordelen voor de gezondheid. 

Voordelen infrarood verwarming en gezondheid 

– De doordringende warmte verwijdt de bloedvaten, waardoor de bloedsomloop verbetert. 

– Infrarode warmte helpt je spieren te kalmeren. Dit is zeer prettig als je last hebt van een stijve nek of spierpijn. 

– Omdat er geen luchtcirculatie is, zweven er geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht rond. Astmatici en allergie-patiënten hebben hier zeker enorm veel baat bij. 

– De warmte dringt door in de muren, waardoor ze droog blijven en schimmelgroei wordt voorkomen. Schimmel in de muren is een ernstig gevaar voor de gezondheid. 

– De vochtigheidheidsgraad blijft in evenwicht met infraroodwarmte. Dit komt zowel de slijmvliezen als het netvlies van de ogen ten goede. 

badkamer-verwarming-infrarood-badkamer-infraroodpaneel-badkamer-spiegel-met-verwarming-infrarood-spiegel-3-1024x576

Is infrarood verwarming slecht voor gezondheid? 

Infrarood verwarming is niet slecht voor de gezondheid. Integendeel zelfs, het heeft veel gezonde voordelen. Zoals schone lucht, geen luchtcirculatie, indringende warmte, sneller spierherstel, goede bloedcirculatie en juiste luchtvochtigheidsgraad. 

Vragen over infrarood verwarming gezondheid?

Heb je nog vragen over infrarood verwarming gezondheid? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of kom een keer langs bij één van onze showrooms. De IR panelen kan je bovendien ook kopen in onze online winkel. Onze adviseurs leggen je graag de gezonde en financiële voordelen uit van deze elektrische verwarming. Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope en gezonde warmtepanelen van Infrarood-Verwarming.

Infrarood panelen zijn ook de oplossing voor huis verwarmen zonder gas. IR-verwarming werkt namelijk op elektriciteit, waarbij geen gas aan de pas komt. Je hoeft geen gasleidingen te leggen in huis. Het enige wat je nodig hebt om de kachel aan te sluiten is een elektriciteitspunt. Zo eenvoudig, duurzaam en goedkoop is IR-verwarming. Meer weten? Neem een keer contact op met onze experts. 

Offerte aanvragen