HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Berekenen

Infrarood verwarming berekenen

Infrarood verwarming berekenen is niet zo moeilijk. Overigens is het ten eerst wel belangrijk dat voldoende vermogen gekozen is. Hierdoor kunnen de panelen optimaal gebruik maken van hun hoge rendement..

Ten tweede haal je bij een juist gekozen vermogen de grootste besparing. Ten slotte geeft deze combinatie het beste warmte comfort.

Hiervoor is doorgaans tussen de 60 en 100 watt verwarming per vierkante meter nodig. Kortom vraag onze specialisten altijd om advies. Onder andere om een verkeerde keuze te voorkomen.

Infrarood verwarming berekenen

Hoeveel watt is nodig?

Omdat infrarood verwarming berekenen het best vooraf kan gebeuren. Moet u zich realiseren dat de panelen verkrijgbaar zijn verschillende wattages. Het benodigde wattage van uw infrarood verwarming is daarbij immers ook afhankelijk van de grootte van uw kamer. Bovendien speelt ook de isolatie van uw huis een rol.

Indien de behoefte aan warmte groter is. Bijvoorbeeld omdat er spraken is van slechte isolatie. Daarbij zijn er bovendien mensen die gewoon behoefte hebben aan een hogere temperatuur. Bijgevolg zal dan bij infrarood verwarming berekenen een hoger vermogen nodig zijn.

Ook kunnen grote of veel objecten de warmte beïnvloeden. Hierdoor is ook weer sterkere infrarood paneel nodig. Om intussen optimaal gebruik te maken van de stralingswarmte. Is het vaak beter een paar kleinere panelen verdeeld in de kamer te gebruiken.

Dat werkt voor de verdeling van warmte immers beter dan een groot infrarood paneel.

Infrarood verwarming berekenen

Vuistregels infrarood verwarming berekenen

Wil je tenslotte berekenen hoe groot het paneel moet zijn? Om daarna te bekijken welk wattage jouw infrarood verwarming moet hebben? Dan moet je eerst vaststellen hoe het zit zit met de isolatie. Hieruit volgt namelijk het benodigde wattage.

Omdat de maat van uw infrarood verwarming afhangt van de grootte van de kamer. Maar ook van de isolatie en het aantal buitenmuren. Indien je een grote kamer met slechte isolatie wilt verwarmen met infrarood panelen. Dan is het beter om meerdere infraroodpanelen te gebruiken.

Je kunt dan bijvoorbeeld twee 600 watt infrarood panelen op tegenovergestelde muren plaatsen. Op die manier krijgt u een betere verwarming dan bij het plaatsen van een groot 1200 watt model.

Hiermee zorg je er namelijk voor dat er een betere warmteverdeling is. Daarbij is het gebruik van meerdere infrarood panelen beter.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Elektrische verwarming met thermostaat ir panelen, Elektrische kachel. Infrarood verwarming berekenen

Benodigd vermogen berekenen

De volgende tabel geeft je een overzicht van het benodigde vermogen wanneer je een infrarood verwarming wilt berekenen. Infrarood verwarming berekenen is op deze manier niet zo moeilijk. En kom je er zelf niet helemaal uit? Lees hier dan meer informatie over verbruik.

aantal buitenmurengoede isolatienormale isolatieslechte isolatie
 150 Watt/m² 70 Watt/m²100 Watt/m²
 260 Watt/m² 80 Watt/m²110 Watt/m²
 370 Watt/m² 90 Watt/m²120 Watt/m²
 480 Watt/m² 100 Watt/m²130 Watt/m²

Deze waardes zijn slechts een indicatie. Het is altijd verstandig advies te vragen aan onze experts voor uw specifieke situatie en omstandigheden. Op die manier weet je zeker dat uw infrarood verwarming goed berekend is. 

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.

Offerte aanvragen