HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Bijverwarming

Infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming als bijverwarming is het zuinige alternatief voor je klassieke radiatoren of vloerverwarming. Deze vorm van verwarming is overigens niet alleen geschikt voor goed geïsoleerde nieuwbouw huizen. Ook voor de toepassing in bestaande bouw hebben wij een groot assortiment. Geschikt als hoofdverwarming, maar ook zeker als bijverwarming.

Infrarood panelen kunnen daarbij in verschillende situaties worden ingezet. Zo kan een infrarood paneel je traditionele verwarming met radiatoren in huis vervangen. In dat geval wordt infrarood verwarming ingezet als een hoofdverwarming.

Anderzijds is het ook mogelijk om met infrarood panelen op een slimme manier bepaalde plekken in uw woning te voorzien van extra warmte. In dat geval spreken we over bijverwarming.

Infrarood panelen kunnen een goede oplossing zijn voor bijverwarming. Soms zijn er bijvoorbeeld plaatsen in de woonkamer waar de temperatuur te laag blijft.

Naast je centrale verwarming kan je infrarood verwarming dan als extra bijverwarming gebruiken. Op deze manier kan je een warmteprobleem makkelijk en snel oplossen.

Infrarood verwarming kan als bijverwarming of hoofdverwarming worden ingezet. In bestaande huizen met een lage isolatiewaarde zijn infrarood panelen zeer geschikt om te gebruiken als bijverwarming. Voor in de badkamer, slaapkamer, hobbyruimte of keuken. Ook ideaal te gebruiken in industriële panden, zoals een magazijn, kantoorruimte of loods.

Voor ruimtes die niet vaak worden gebruikt, bijvoorbeeld de logeerkamer, is een infrarood paneel een slimme en snelle oplossing om de kamer bij te verwarmen. Als je onverwacht een logee krijgt, heb je in een korte tijd de logeerkamer aangenaam warm.

Bijverwarming

Een andere situatie waarbij infrarood panelen goed in te zetten zijn als bijverwarming, is op de wat koudere avonden. In het najaar is het op de dag nog warm in je woonkamer. Echter zodra de avond aanbreekt, voel je de kilheid het huis insluipen. Je hebt wat extra warmte nodig.

Je wilt eigenlijk extra warmte, maar om nu de centrale verwarming aan te zetten voor die paar uurtjes is niet echt duurzaam. Nog maar niet te spreken van de kosten die dat met zich meebrengt. Een infrarood paneel biedt hier de oplossing.

Doordat een ir paneel een korte opwarmtijd heeft heb je de ruimte snel en aangenaam warm. Afhankelijk van het vermogen is een infrarood paneel binnen de 8 en 15 minuten opgewarmd. Om deze reden is een elektrische verwarming, zoals een ir paneel, zeer geschikt om snel een ruimte of zone bij te verwarmen.

Zuinige bijverwarming

De meeste mensen zitten vaak in de woonkamer. Vandaar dat het belangrijk is dat het er prettig warm en comfortabel is. Ook moet de inrichting aansluiten bij jouw smaak en passen bij de stijl van het huis. Onze mooie infrarood panelen voldoen precies aan die eisen.

Ten eerste is deze verwarming heel zuinig. Daarbij kan deze bijverwarming ook worden bedrukt met een zelf gekozen afbeelding zoals een foto of schilderij. Daarmee wordt het infraroodpaneel een onderdeel van de woninginrichting. En je maakt het paneel eenvoudig passend bij de inrichting!

Kies je voor onze infrarood panelen? Dan kiest je niet alleen een zuinige verwarming. Je geniet ook van het mooie uiterlijk en de hoge kwaliteit.

Bijverwarming regelen in verschillende zones

Het is mogelijk deze verwarming over verschillende zone’s te verdelen. Wanneer je de voorkeur heeft voor een directe regeling is dat simpel te realiseren. Je kan dan de bijverwarming eenvoudig per paneel regelen. Iedere kamer krijgt dan een eigen thermostaat.

Hierdoor geniet je overal in huis van de door jou gewenste temperatuur. Ook gebruik je het systeem op deze manier het meest effectief.

Onze infrarood verwarming kan je op diverse plekken in huis plaatsen. Ondanks het beperkte wattage en afmeting geeft deze verwarming ook voldoende warmte op koude dagen.

Als je het paneel bedient met een thermostaat, dan verbruik je nooit onnodig energie.De regeling kan samen met andere verwarming in de woning worden aangestuurd. Dit kunnen wij regelen met een slimme thermostaat.

Bijverwarming infrarood paneel

Infrarood paneel kan je inzetten als bijverwarming. Dit zorgt voor extra warmte in de koudere zones in huis. Of voor kamers die minder vaak worden gebruikt. Zoals een hobbyruimte, logeerkamer of garage.

Vaak wordt een infrarood paneel ook ingezet als bijverwarming in de badkamer. Zoals een spiegel met verwarming of een handdoekdroger. Er zijn tal van toepassingen te bedenken hoe je infrarood verwarming kan gebruiken als bijverwarming.

Daarnaast kunnen infrarood panelen ingezet worden als bijverwarming of hoofdverwarming In bestaande huizen met een lage isolatiewaarde zijn infrarood panelen zeer geschikt om te gebruiken als bijverwarming. Denk hierbij aan een ir paneel in de badkamer of hobbyruimte. Maar ook voor de slaapkamer of keuken zijn infrarood panelen zeer geschikt als bijverwarming.

Infrarood panelen zijn uiterst goed te combineren om een ruimte optimaal te verwarmen. Door eigen stroom op te wekken door middel van zonnepanelen, ben je nog ook nog eens duurzamer en voordeliger uit. Verwarmen middels infrarood is gezond en je geniet van de aangename directe warmte.

led verwarming infrarood paneel bijverwarming

Energiezuinige bijverwarming aan muur of plafond

Het is mogelijk om onze infrarood panelen in diverse formaten en uitvoeringen te bestellen. Infrarood glaspanelen als bijverwarming zijn in ieder geval altijd afgewerkt met een gehard veiligheidsglas. Dit glas is zeer temperatuur- en schokbestendig.

De afgeronde hoeken zijn een belangrijk kenmerk van het succesvolle ontwerpen van deze panelen. Neem gerust een kijkje in onze webshop en bekijk het assortiment en de mogelijkheden.

Naast de verschillende maten en uitvoeringen kan je al onze ir panelen op bijna iedere gewenste manier bevestigen aan de muur of plafond. Wist je bijvoorbeeld dat deze verwarming niet aan de muur gemonteerd hoeft te zijn?

Als alternatief voor montage op de muur, raden wij je aan om de panelen aan het plafond te monteren. Zo kan deze paneelverwarming een juiste warmte afgifte behalen. Onze verwarmingen kan je met een boormal eenvoudig uitmeten zodat deze op de gewenste plek wordt opgehangen.

Dankzij de meegeleverde beugels is montage heel makkelijk. Deze beugels zijn namelijk geschikt voor zowel bevestiging aan de muur als aan het plafond.

Wat is een Infrarood paneel

Infrarood paneel behoort tot de elektrische verwarming. Infrarood panelen gebruiken de nieuwe infrarood technologie om efficiënt de ruimte te verwarmen.

Een infrarood paneel werkt anders dan een conventioneel systeem, waarbij de lucht wordt verwarmd. Een infrarood paneel verwarmt de objecten en mensen in een kamer. Het straalt lange gezond warmtegolven uit, welke we C straling noemen. De infrarode warmtestralen zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Je voelt direct de zeer aangename warmte van het infrarood paneel op je huid. De warme lange golf infrarood van de elektrische verwarming weerkaatst overal op, zoals bank, muur en vloer. De hele ruimte wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Dit is net als de zon die de mensen, muren of meubelstukken opwarmt.

Snel opwarmen

De opwarming van de wanden in de kamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit, waardoor de energie wordt omgezet in warme gezonde ir C stralen. De infrarood panelen van de elektrische kachel zijn binnen 5 a 15 minuten direct warm.

Infrarood verwarming slaapkamer infrarood paneel bijverwarming

Goedkoop verwarmen zonder gas

Je huis verwarmen zonder gas dan is een infrarood paneel de oplossing om duurzaam te verwarmen. Helemaal in combinatie met zonnepanelen, dan ben je 100% duurzaam en groen aan het verwarmen. Elektrische kachel middels infrarood verwarming is het alternatief voor gas. Huis verwarmen zonder gas start met goede infrarood panelen en zonne-energie. Elektrische kachel middels infrarood verwarming is de toekomst en doe dit in combinatie met zonnepanelen of groene stroom. Je kan kiezen voor een infrarood verwarming woonkamer, badkamer of slaapkamer. Iedere ruimte verwarmen met een infrarood kachel middels een platte radiator.

Mobiele infrarood verwarming

Een uitkomst biedt een mobiele infrarood verwarming. Dit ir paneel staat elegant op een standaard, welke vaak voorzien is van wieltjes. Op deze manier kan je het paneel verplaatsen naar de ruimte of zone die jij wilt verwarmen. Denk hierbij aan situaties als een terrasverwarming, of de tuinserre of de koude hoek in de woonkamer waar het bureau staat.

Je kan met een infrarood paneel iedere zone bij verwarmen die je maar wilt. Heb je de infrarood verwarming niet meer nodig? Dan berg je het weer op. Door de wieltjes kan je het paneelverwarming makkelijk verplaatsen. Het enige wat je nodig hebt voor een mobiel infrarood paneel is een aansluiting op de elektriciteit.

Een andere mobiele warmte optie voor buiten is een terrasverwarmer. Deze zie je vaak staan op de terrassen van hotels of restaurants. De gasten kunnen op de iets koudere lente avond toch buiten nog heerlijk nagenieten van een fantastische dag in de buitenlucht.

kinderkamer met infrarood paneel kakatoe bijverwarming

Kosten besparende bijverwarming

De hobbyruimte, speelkamer of garage bij verwarmen? Een infrarood kachel kan dit moeiteloos. Voordeel van installatie van Infrarood Verwarming aan de muur of op het plafond is dat dit zeer eenvoudig is. Voor de aansluiting heb je alleen elektriciteit nodig.

Doordat een ir paneel snel opgewarmd is hoef je de verwarming niet lang aan te hebben om het toch aangenaam warm te hebben. Infrarood verwarming warmt namelijk heel gericht. Wanneer je bijvoorbeeld in de garage een werkbank hebt staan, dan hoef je alleen die zone iets te verwarmen.

De garage hoeft verder niet in zijn geheel opgewarmd te worden. Een infrarood verwarming is hier geschikt voor. Het verwarmt alleen daar waar het nodig is. Hierdoor ben je zuinig in het verbruik en dus kosten besparend.

Vraag gratis advies aan bij een infrarood paneel kopen. Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen.

Gerichte zone bijverwarming

Doordat infrarood panelen heel gericht verwarmen, is het geschikt voor kleine kamers. Je voelt direct de warme stralen op je lichaam. Verlaat je de ruimte, dan zet je het infrarood paneel gewoon uit. Hierdoor is je energieverbruik laag. Een centrale verwarming kan hier niet tegenop.

Het verschil met een convectie verwarming is, dat een infrarood paneel niet de lucht verwarmt, maar de objecten in de ruimte. De infrarode straling warmen de vaste objecten en mensen in de kamer op.

De voorwerpen houden de warmte lang vast en reflecteren de warme stralen terug de ruimte in. De langgolvige infrarode straling verwarmt je huid, maar dringt niet door. Doordat je heel gericht een zone kan verwarmen is een infrarood bijverwarming ideaal. Voor zowel in huis als extra warmte in een industrieel pand. Zoals garage, magazijn of loods.

De verschillende typen infrarood panelen, infrarood stralers, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online winkel.

Zuinige bijverwarming in de badkamer

Naast de energiezuinige werking en het mooie uiterlijk zijn er nog meer voordelen. Bijvoorbeeld bij het gebruik in de badkamer.

Een badkamer is verwarming technisch namelijk een bijzonder geval. Aangezien daar meestal alleen in de morgen en in de avond korte tijd warmte nodig is.

Een constante verwarming is in dat geval nadelig. Snelle en zuinige bijverwarming in de vorm van infrarood spiegelpanelen is daar juist ideaal. Daarmee kan je kortstondig de temperatuur in de badkamer regelen.

Het speciale aan deze vorm van verwarming is de snel voelbare warmtestraling. Geen andere verwarming kan deze prettige stralingswarmte bereiken. Bovendien zijn de infraroodstralen ook gezond voor ons gestel.

Bijverwarming als spiegel of handdoekrek

ls infrarood bijverwarming in de badkamer kan je ervoor kiezen om een infrarood spiegelpaneel te bestellen. In de vorm van een spiegel zal je nieuwe infrarood verwarming badkamer geen aandacht trekken.

Kies simpelweg de gewenste afmeting uit de verschillende formaten en ervaar hoe plezierig het is als de spiegel niet meer beslaat na het nemen van een douche.

Het spiegel infraroodpaneel is niet de enige bijzondere infrarood verwarming. Er is ook een infraroodverwarming met een dubbele functie. Deze heeft een handdoek beugel voor het drogen van de handdoeken.

Energiezuinige bijverwarming kopen

Energiezuinige bijverwarming profiteer je daar al van infrarood verwarming als zuinige bijverwarming? Infrarood panelen kunnen namelijk op een gemakkelijke manier worden toegepast je interieur.

Een infrarood paneel als energiezuinige bijverwarming. Profiteer je tevens van een extra energie besparingen. Zeker wanneer je de kamer temperatuur van de bestaande verwarming systeem verlaagt.

Heb je ook last van kou in de winter? Gebruik dan vooral een infrarood verwarming als energiezuinige bijverwarming. Je profiteert daarmee onder andere van de snelle opwarm tijd.

Op een zolderkamer of bijvoorbeeld een hobbykamer s taat de verwarming namelijk veelal laag. Of is verwarming vaak onjuist berekend. Juist in deze kamers is het slim om met een elektrische kachel te verwarmen. Met een infrarood kachel verbruikt in het bijzonder ook nog eens veel minder energie. Zeker in vergelijking met andere elektrische verwarming.

bijverwarming kinderkamer

Lage verbruikskosten met een elektrische kachel middels infrarood verwarming

De verbruikskosten van deze energiezuinige bijverwarming zijn eveneens interessant. Daarbij is de installatie ten slotte snel en eenvoudig zelf uit te voeren.

Terwijl bij dit systeem de prijs ook nog relatief laag zijn. In vergelijking met een ouderwetse elektrische kachels is een infrarood verwarming veel energie zuiniger en daardoor in korte tijd winstgevend.

Vooral in het voor- en najaar zijn er grote wisselingen in temperatuur. Juist op deze momenten heeft ouderwetse verwarming veel energie nodig. Uiteindelijk duurt het daarmee ook nog eens lang om je huis goed op te warmen.

De snelle reactietijd van infrarood panelen daar in tegen. Zorgt juist voor een snelle en voordelige manier om de kamers op temperatuur te brengen.

Bovendien kan deze energiezuinige bijverwarming elektrische kachel middels infrarood verwarming veel flexibeler worden gebruikt. Je kan ze immers makkelijk verplaatsen. Tot slot kan een energiezuinige bijverwarming individueel worden geregeld met een bijgeleverde thermostaat.

Monteren Energiezuinige bijverwarming

Infrarood panelen worden gemonteerd aan de wand of het plafond. Ze hebben een vaste stralingshoek. Dit betekent samenvattend dat de warmte altijd in hetzelfde gebiedt wordt afgestraald.

Een infrarood paneel op een voetsteun of standaard kan je daarentegen verplaatsen zoals jij wilt. En ten tweede kan de stralingshoek hierbij makkelijk worden aangepast. Dat kan bijvoorbeeld door de energiezuinige bijverwarming direct naar de zithoek of richting het bureau te stralen.

Wanneer je dan niet volledig tevreden bent met de hoek van warmte afgifte. Kan je het infrarood paneel kortweg bijdraaien of anders verplaatsen en onder een andere hoek gebruiken.

Bijverwarming

Waarom juist infrarood panelen gebruiken

Een energiezuinige bijverwarming met infrarood verwarming wordt hoe dan ook vaak gekozen vanwege de lage prijs. Daarbij speelt ook het gemak van installatie mee. En natuurlijk het feit dat de infrarood panelen erg dun zijn.

Door die genoemde eigenschappen. Kunnen infrarood panelen gemakkelijk en stijlvol aan de muur worden gemonteerd. Of als alternatief hiervoor worden bevestigd aan het plafond.

Soorten en kleuren bijverwarming

Infrarood verwarming is dus een goede en moderne manier om de kamers van prettige warmte te voorzien. De afgelopen jaren is infrarood verwarming sterk doorontwikkeld. Waardoor ze in steeds meer moderne woningen, zowel als hoofd en als bij verwarming worden gebruikt.

De tijd dat energiezuinige bijverwarming middels infrarood verwarming lelijk en opvallend was ligt inmiddels gelukkig ver achter ons. De moderne panelen van tegenwoordig zijn in ieder geval net zo dun als een flatscreen televisie. Men heeft ook keuze uit verschillende soorten panelen.

Zo is er de keuze tussen standaard infrarood panelen van metaal. Of anderzijds stijlvolle glazen energiezuinige bijverwarming designpanelen.

Ten eerste kan je kiezen voor standaard ir panelen. Deze infrarood panelen worden doorgaans neutraal wit gehouden. Net zoals de kleur van het plafond. Overigens zijn er ook ander kleuren mogelijk.

Standaard infrarood panelen zijn in het bijzonder geschikt als energiezuinige bijverwarming. Ze worden dan met name aan de muur of op het plafond gemonteerd, zo ook een infrarood verwarming woonkamer of infrarood verwarming badkamer.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. 

Infrarood bijverwarming kopen

Kies bij de aankoop van een infrarood verwarming voor een bekend merk. Vaak zijn de onbekendere merken ook meteen de goedkopere merken.

In goedkopere producten maakt men doorgaans gebruik van slechtere materialen, zoals carbon. Daarbij wordt er gekozen voor minder zuinige verwarmings elementen.

De mate van stralingswarmte van een infrarood paneel is afhankelijk van de zogenaamde oppervlakte temperatuur.

Bij de goedkopere merken infrarood panelen is de oppervlakte temperatuur laag. Bovendien gaan deze verwarmings elementen veel minder lang mee.

Dat betekent dat de panelen wel beperkte stralingswarmte geven. Maar dat de temperatuur veel hoger moet liggen om een kamer volledig te te kunnen verwarmen.

Dit gaat ten koste van de energie besparing die te realiseren is. Bovendien gaan goedkope panelen een stuk minder lang mee. Kies daarom voor een infrarood paneel met een hoge oppervlakte temperatuur. Dat tevens voldoende isolatie gebruikt en is voorzien van kwalitatief goed warmte reflecterend materiaal.

Het voordeel van infrarood verwarming is dat de panelen zeer gemakkelijk te installeren zijn. Daarbij zijn ze in veel situaties inzetbaar zijn. Kies voor energiezuinige bijverwarming, zoals een infrarood kachel.

Lagere energierekening energiezuinige bijverwarming

Ben je dus op zoek naar een zuinige elektrische bijverwarming? Dan is infrarood verwarming een perfecte keuze. Ze zijn samengevat een uitstekende vervanging voor traditionele verwarming zoals gas of CV.

Veel mensen denken onterecht dat infrarood verwarming hetzelfde is als een gewone elektrische kachel. Of lijkt op een goedkoop stroom verslindend elektrisch warmtepaneel.

Daardoor bestaat ten onrechte het beeld dat elektrisch verwarmen duur is. Dat is echter aantoonbaar onjuist. Zeker wanneer je kiest voor de juiste infrarood verwarming. En je deze daarbij op een goede manier gebruikt.Voor iedere soort verwarming geldt natuurlijk: hoe lager het verbruik, hoe lager de kosten.

Bij infrarood verwarming worden de stookkosten bijgevolg uitgedrukt in het verbruik van elektrisch verwarmen. Deze kosten bestaan alleen als er verwarmd wordt. Juist wanneer u infrarood panelen doelmatig inzet. Daarmee bedoelen wij in combinatie met een goede thermostaat.

Zullen zowel het verbruik als de stroomkosten positiever uitvallen dan bij een traditioneel verwarmingssysteem met gas. Natuurlijk zijn de kosten wel afhankelijk van de prijs van uw stroom. Daarbij geld natuurlijk, hoe lager die is hoe beter.

Heb je zelf zonnepanelen? 

Om de kosten te berekenen van energiezuinige bijverwarming met IR panelen. Moet u uiteraard eerst het verbruik bekijken. Om het verbruik vooraf te kunnen inschatten moeten wij bijvoorbeeld weten wat je warmtevraag precies is.

Die warmtevraag is uiteraard afhankelijk van meerdere factoren. Zo zijn de grote van de kamer, maar ook de plafondhoogte en toegepaste isolatie van belang. Daarnaast zijn ook het aantal buitenmuren bepalend voor de benodigde warmte.

Uiteraard zijn ook de buiten temperatuur en het gewenste comfort belangrijk in de uiteindelijke berekening.

Prijzen van bijverwarming

De prijzen van een bijverwarming. Zoals in de vorm van een verwarmingspaneel, kunnen per soort infrarood paneel behoorlijk uiteenlopen. Bovendien dient men ook rekening te houden met de toekomstige verbruikskosten.

Doorgaans zijn infrarood panelen zijn overigens een stuk lager dan bij traditionele verwarming. Bij het plaatsen van je paneelverwarming dient, zoals eerder gezegd altijd correct geïnstalleerd worden. Bent je niet zeker van je zaak. Dan adviseren wij je met warmtepanelen zeker de hulp van een ervaren vakman en ons in te schakelen.

Offerte aanvragen