Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Carbon infrarood verwarming

Carbon infrarood verwarming

Elektrische verwarming

Carbon infrarood verwarming geeft de techniek aan die wordt gebruikt bij de infrarood warmtepanelen. Infrarood verwarming levert hoogwaardige elektrische verwarmingselementen die gebruik maken van infrarood warmte op basis van carbon.

Dankzij de slanke infraroodpanelen van 1,7 tot 2,2 cm is er geen grootschalige verbouwing nodig. Je plaatst de infrarood warmtepanelen namelijk eenvoudig aan de wand of het plafond middels een bevestigingsbeugel. Vervolgens sluit je de elektrische verwarming aan op 230 volt.

Wij bieden vloer-, wand- en plafond verwarming aan op basis van de carbon techniek. De warmte die vrijkomt is erg comfortbel, terwijl je minder energie nodig hebt dan bij een traditionele convectie verwarming. De aansturing vindt plaats via een draadloze of stekker thermostaat welke je bedient via je smartphone.

Infrarood verwarming carbon

Carbon folie

De infrarood verwarming carbon wordt gebruikt als hoofdverwarming of als plaatselijke bijverwarming. Ze zijn onder andere toe te passen in woonkamer, slaapkamer, toilet, kantoren, winkels, scholen, werkplaatsen, hobby ruimtes, infrarood dieren verwarming en meer. Onze hoge kwaliteit IR panelen zijn van Duitse kwaliteit. Zuinig en efficiënt in verbruik.

Omdat er geen water aan te pas komt, kan het systeem niet gaan lekken. Ook zijn er geen bewegende onderdelen die kapot kunnen gaan. Je geniet van een onderhoudsvrij leven met carbon infrarood verwarming. Er zijn drie verschillende uitvoeringen elektrische verwarming carbon. De werking van IR verwarming is gelijk, maar de uitvoering, intensiteit en vermogens lopen uiteen.

Er zijn drie verschillende uitvoeringen, infrarood verwarming carbon, infrarood vloerverwarming mat en infraroodstraler. Stralingspanelen zijn geschikt voor woningen. De carbon folie mesh mat is slechts 3,2 mm dun en geschikt voor plaatsing onder een tegelvloer in de badkamer. De carbon stralers infrarood zijn als korte en lange golf verkrijgbaar.

Carbon stralers infrarood

Lange golf stralers

Met carbon stralers infrarood kan je iedere ruimte op een kosten besparende en comfortabele manier verwarmen. Carbon infrarood verwarming wordt vooral toegepast in woningbouw en utilitaire bouw. De carbon stralers infrarood vallen onder de zogenoemde lange golf stralers en zijn vooral geschikt voor binnen toepassingen.

Het type infraroodverwarming hangt af van de golflengte die wordt geproduceerd. Iedere IR verwarming straalt een bepaald type warmtestraling uit via een emitter, straler of andere elementen zoals carbon of nikkel. Deze bepaalt vervolgens de intensiteit en verdeling van de warmte. Infraroodverwarming is in te delen in drie types.

De korte, midden en lange golf infraroodstraling. Iedere soort infrarood warmtepaneel heeft haar eigen unieke kenmerk en voordelen. De carbon infrarood verwarming is bijvoorbeeld verkrijgbaar in diverse mooie ontwerpen. Zoals een kunstverwarming met een eigen foto print op het warmte paneel of een infrarood spiegel met verlichting.

Infraroodstraling toepassing

Donkerstralers verwarming

De infraroodstraling toepassingen zijn onder te verdelen in drie groepen. De eerste is de lange golf warmtepanelen: De IR-C lange golf heeft géén zichtbaar licht en de temperaturen zijn lager (< 250°C). Ze worden ook wel infrarood donkerstraler of carbon stralers genoemd. Toepassing in woningen en kantoren.

IR-B middengolf (+/- 250 – 700°C): Deze straling herken je aan het donkerrode licht dat ze uitstralen. Ze hebben een groot bereik en zijn ook intens, maar iets minder fel dan de korte golf. Middengolf infraroodstraling toepassingen zijn binnen gesloten ruimtes waar er een verhoogde behoefte aan warmte is. Bijvoorbeeld als veranda verwarming.

IR-C korte golf (> 700°C): korte golf stralers gloeien rood op en vereisen geen opwarmtijd. Ze produceren de meest intense warmte welke direct voelbaar is op de huid. De stralingswarmte wordt nauwelijks beïnvloed door tocht of wind. Infraroodstraling toepassing: bij industriële panden zoals heater bedrijfshal en als infrarood terrasverwarming. Vraag een gratis offerte aan.

Carbon fiber

Carbon Crystal verwarming

Het gebruik van een carbon fiber element heeft een aantal voordelen. Zoals hoog percentage lange golf infraroodstraling en zeer lange technische levensduur van 20 tot 30 jaar. De meeste verwarmingselementen van infrarood panelen zijn gemaakt van een epoxy hars met Nano koolstof kristallen. De Engelse term hiervoor is Carbon Crystal verwarming.

De koolstof kristallen hebben als eigenschap dat deze opwarmen en vervolgens infraroodstralen uitzenden wanneer er elektriciteit doorheen loopt. De Nano carbon crystal pasta wordt geprint op een epoxy hars vel. Vervolgens wordt dit vel tussen twee andere vellen van epoxy hars geplaatst en wordt onder grote druk een geheel van gemaakt.

Het gebruik van carbon fiber als carbon crystal verwarming kent veel voordelen. Zoals hoog percentage lange golf IR-C straling, zeer lange technische levensduur en geurloos. Bovendien vormt epoxy hars en koolstof past een zeer stabiele verbinding. Het unieke carbon fiber verwarmingselement zorgt voor een goede verdeling van de infrarood-warmte.