HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

De goede verwarming

Koop de goede verwarming voor jouw woning

De goede verwarming gebruikt weinig energie om een ruimte te verwarmen, zoals een elektrische kachel middels infrarood verwarming. De goede verwarming is duurzaam, efficiënt en effectief in gebruik. Dat is natuurlijk een zuinig warmtepaneel. Hoog rendement warmte met infrarood panelen tegen een laag energieverbruik.

Anders dan bij een centrale verwarming of warmtepomp verwarmd een infrarood verwarming niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De muren, vloer en meubels houden de warmte lang vast en weerkaatsen het ook terug de kamer in.

Indien jij je in het stralingsgebied van 3 à 4 meter van het infrarood paneel bevindt, dan voel je van alle kanten de warmte. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, geniet je van directe warmte. Warme lucht stijgt eerst, voordat het bij je voeten is ben je al veel energie verder.

Goede verwarming zoeken

Wat is een goede verwarming?

Een infrarood verwarming heeft een zeer korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten. Afhankelijk van het materiaal en de grootte van de paneelverwarming. Je hoeft dus niet urenlang te verwarmen, voordat je de warmte voelt. Je zet het infrarood paneel aan en geniet direct van de heerlijke intense stralen.

Een infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig. Het heeft namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. De installatie is eenvoudig en het verbruik is zeer duurzaam. Ga je verhuizen, dan neem je alle warmtepanelen gewoon mee.

De goede verwarming om jouw woning te verwarmen tijdens de koude wintermaanden is betrouwbaar en heeft een lange levensduur. Je wilt een goede verwarming die het altijd doet, welke zuinig in verbruik is, duurzaam en niet veel bijkomende kosten heeft.

Je wilt niet meer afhankelijk zijn van de voorraad fossiele brandstoffen die ook nog eens slecht zijn voor het milieu. Je komt dan uit op elektrisch verwarmen. Een zuinige elektrische verwarming welke een optimaal rendement genereert.

Er zijn diverse manieren om een woning gasloos en zuinig te verwarmen. De twee meest bekende en milieubewuste goede kachels zijn de infrarood panelen of warmtepomp. Een combinatie van beide zien we ook geregeld terug.

Vaak wordt nog gedacht dat elektrisch verwarmen duur is, wat jammer is. Want er zijn goede verwarmingen die energiezuinig in verbruik zijn. Combineer de elektrische verwarming met zonnepanelen op je dak, zodat je nog spaarzamer bent.

thermostaat voor de goede verwarming

Laag stroomverbruik elektrisch verwarmen

De meest besproken onderwerpen bij elektrisch verwarmen zijn het stroomverbruik en daarbij behorende verbruikskosten. Elektrisch verwarmen met infraroodstraling zorgt ervoor dat het verbruik per kilo watt per uur (kWh) laag is.

Wanneer je kiest voor een energie zuinige infrarood kachel van Infrarood Verwarming ben je verzekerd van een laag energieverbruik. Onze hoge kwaliteit infrarood panelen zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dankzij de innovatieve Nano technologie bespaar je direct op de kosten.

Je bespaart namelijk tussen de 30 en 70% op de verwarmingskosten. Zeker in goed geïsoleerde woningen is het energie verbruik zeer laag. Bij een goede isolatie houd je de warmte binnen en heb je minder energie nodig.

Met infrarood kachel ben je zeer duurzaam in vergelijking met andere elektrische kachels. Dit komt omdat de infrarood warmte tot wel drie keer langer meegaat. Andere elektrische kachels gebruiken ook elektriciteit, zoals de warmtepomp.

De goede verwarming is energiezuinig

Infrarood verwarming warmt niet de lucht op, zoals een centrale verwarming dat doet. Doordat de objecten de warmte lang vasthouden levert dit een temperatuur stijging op van zo’n 2 tot 3 graden.

Je hoeft daarom de thermostaat verwarming niet zo hoog te zetten als bij een convectie kachel of elektrische cv ketel. Met iedere graad dat je het warmtepaneel naar beneden bijstelt, bespaar je 6% op de verwarming kosten. 

Vraag gratis advies aan bij Infrarood Verwarming Je kan ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Koop direct bij onze shop.

Voor een aangename warmte is 20 graden Celsius voldoende met warmtepanelen. Dit scheelt per jaar enorm in het verbruik. Met een infrarood verwarming kun je heel direct een hoek of zone verwarmen. Het is daardoor niet nodig om de hele kamer te verwarmen.

Door de directe warmte en korte opwarmtijd hoef je het paneel niet constant aan te hebben. Alleen daar waar de ruimte benodigd is. Zoals infrarood verwarming badkamer zet je alleen aan als je de badkamer gebruikt. Hierdoor bespaar je op het verbruik.

Esthetisch verantwoord  verwarmingspaneel

De warmtepanelen van Infrarood Verwarming zijn esthetisch zeer verantwoord. De verwarmingspanelen zijn modern en in vele prachtige designs verkrijgbaar. Infrarood paneel mag opvallen aan de wand of het plafond. Ze zijn zowel decoratief als effectief.

Niet alleen profiteer je van de aangename warmte, het is ook een aanvulling op de inrichting. Een infrarood verwarming foto kan je laten bedrukken met een afbeelding naar keuze. Dit kan een familieportret zijn, maar ook een prachtig landschap. Het is een infrarood kachel en schilderij in één.

Of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken welke je met echt krijt beschrijft. Ook leuk voor in de kinderkamer. Een infrarood spiegel in de hal zorgt voor een warm en hartelijk ontvangst. In de badkamer, woonkamer of kledingkamer staat de spiegel met verwarming ook heel mooi.

De infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn in alle RAL kleuren verkrijgbaar. Met of zonder frame en eventueel ook met led-verlichting. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw huis te voorzien van infrarood warmte. Zowel geschikt als hoofd- of als bijverwarming.

Offerte aanvragen