Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Draadloze klokthermostaat

infrarood-paneel-met-thermostaat-draadloze klokthermostaat

Draadloze klokthermostaat

Draadloze aan uit klokthermostaat

Draadloze klokthermostaat voor infrarood verwarming regelt de temperatuur in de kamer. De draadloze aan uit klokthermostaat is geschikt voor elektrische radiatoren en infrarood verwarming. Per infrarood warmtepaneelkan het energieverbruik gemeten worden in kWh en euro’s.

Een draadloze klokthermostaat bestaat uit twee onderdelen. De klokthermostaat meet en regelt de temperatuur, maar heeft een extra apparaat nodig om de elektrische verwarming te starten. Het tweede onderdeel sluit je aan op het warmte paneel en heeft vervolgens maar één taak. Het starten en stoppen op basis van een draadloze aan uit klokthermostaat.

De ontvangers zijn verkrijgbaar als tussenstekker schakelaar of als schakel modus voor inbouw thermostaat in een verdeeldoos. De verdeeldoos voor elektra kan je netjes wegwerken in het plafond of de wand. De kabel naar de verwarming is met een inbouw thermostaat uit het zicht.

Thermostaat met wifi

Infrarood verwarming garage

Er zijn vele soorten thermostaten te verkrijgen voor infrarood verwarming. De meest verkochten is de draadloze thermostaat met wifi, ook wel slimme thermostaat of klokthermostaat genoemd. Je bedient de draadloze klokthermostaat via een app op je mobiele device. Een thermostaat met wifi is geschikt voor het totale infrarood verwarmingssysteem.

Infrarood verwarming is naast hoofdverwarming ook zeer geschikt als bijverwarming. Heb je bijvoorbeeld een garage aan huis, welke je ook gebruikt als werkplek, om te klussen, voor het drogen van de was of als relax ruimte? Dan is een infrarood verwarming garage met wifi klokthermostaat onmisbaar.

Een infrarood verwarming garage warmt de ruimte zeer efficiënt en gelijkmatig op. Het voordeel van een verwarming in garage is dat je deze met een thermostaat met wifi kan bedienen. Afhankelijk van het materiaal is een IR verwarming tussen de 5 en 10 minuten warm. Een garage verwarmen is eenvoudig met infrarood straling.

Een infrarood verwarming warmt anders dan een conventionele kachel waarbij de lucht wordt verwarmd. De IR stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de vaste objecten. Zoals de muren, vloer, auto en andere vaste voorwerpen. Meestal is een garage niet goed geïsoleerd. Indien je deze vult met warme lucht, gaat er veel energie verloren.

Met infrarood verwarming maakt het niet uit of een kamer goed of minder goed geïsoleerd is. De objecten houden de warmte namelijk lang vast, waardoor je weinig energie verliest door de slechte isolatie. Daarom is een infraroodverwarming ideaal als verwarming in garage. Bedien het paneel met een draadloze klokthermostaat.

Bovendien worden de muren warm, waardoor het vocht snel onttrekt en eventuele schimmels verdwijnen. Stuur de infrarood verwarming garage aan met draadloze klokthermostaat en geniet van een gezond en constant binnenklimaat. Wil je meer informatie ontvangen over infrarood garage verwarming met thermostaat wifi? Vraag een gratis offerte aan.

 

Kamerthermostaat met wifi

Verwarming design woonkamer

Een infrarood verwarming woonkamer bedien je met een kamerthermostaat met wifi of een draadloze klokthermostaat. Wat is het verschil tussen een kamer- en klokthermostaat? Een kamerthermostaat regelt het aan- en uitschakelen van de elektrische verwarming. Je stelt de temperatuur van jouw woning in en zet deze bijvoorbeeld ’s avonds handmatig lager.  

Een draadloze klokthermostaat regelt de verwarming volautomatisch. Je hoeft deze maar één keer in te stellen en hij volgt volledig jouw leefpatroon. Dit is comfortabel en gemakkelijk en bovendien milieuvriendelijker. Handig als je op vakantie gaat, even weg bent van thuis of langer op wilt blijven.

Infrarood verwarming heeft voor elke behoefte de juiste kamer- of klokthermostaat met een mooi design en groot comfort. Je bedient de infrarood panelen in de woonkamer apart. Op deze wijze bespaar je nog meer op het energie. De stralingspanelen staan namelijk niet onnodig aan. Dit regelt de draadloze klokthermostaat voor jou en jouw woning.

Met draadloze klokthermostaat voor carbon infrarood verwarming bespaar je op het energieverbruik. Doordat de warmtepanelen niet onnodig aan staan. De besparing is gemiddeld 22%. Met een sensor voor detectie van open ramen of deuren bespaar je nog meer. Vraag ons naar de mogelijkheden van infrarood verwarming met draadloze thermostaat.

Een verwarming design woonkamer is verkrijgbaar in twee materialen. Het oppervlak is gemaakt van metaal of verhard veiligheidsglas. Zowel de metalen als de glazen panelen zijn in diverse soorten modellen te verkrijgen. Zoals een krijtbord verwarming welke je met echt krijt beschrijft of een kunst verwarming met een foto opdruk naar keuze.

Een infrarood verwarming met eigen foto opdruk is als een schilderij aan de muur. Kies een foto, bijvoorbeeld een familieportret of een Rembrandt schilderij en hang deze aan een vrije muur. Eventueel kan je de infrarood panelen voorzien van een omlijsting, welke in alle kleuren verkrijgbaar is. 

Klokthermostaat

Infrarood verwarming voor slaapkamer

Met een draadloze klokthermostaat regel je de temperatuur van de infrarood verwarming voor slaapkamer. Infrarood verwarming slaapkamer zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. De temperatuur blijft constant dankzij de klokthermostaat. Voor een goede nachtrust ligt de ideale temperatuur tussen de 16 en 18 graden.

Wens je een hogere temperatuur omdat je kinderen bijvoorbeeld huiswerk maken in de slaapkamer of omdat je tv wilt kijken? Dan verhoog je tijdelijk de temperatuur van de extra thermostaat slaapkamer. Infrarood verwarming voor slaapkamer heeft een korte opwarmtijd van 5 à 10 minuten. Je profiteert binnen enkele minuten van de heerlijke warmte.

De beste positie voor een infrarood verwarming slaapkamer aan de wand of plafond is afhankelijk van de inrichting. Voor een plafond infrarood verwarming is de beste plek boven het voeteneinde van het bed. Installeer het paneel niet boven het hoofdgedeelte van het bed. De directe warmte op het hoofd ervaren sommige personen als ongemakkelijk.

Voor wandmontage is het aan te raden deze tegenover de buitenmuur te installeren. Met muurpanelen buitenmuur wordt deze namelijk ook verwarmd. Daardoor onttrekt het vocht uit de buitenmuur, wat weer goed is voor de isolatie. Droge muren gaat ook schimmelvorming tegen.

Naast droge muren, schone lucht en heerlijke warmte zorgt een IR verwarming ook voor een optimale luchtvochtigheid in de slaapkamer. Deze ligt tussen de aanbevolen 40 en 60%. Met infrarood verwarming voor slaapkamer kan je ook gerust een raam openzetten voor ventilatie, zonder veel warmteverlies te hebben.

Infraroodpanelen warmen de objecten op, zoals wanden vloer en bed. Deze houden de warmte lang vast. Voor een optimaal klimaat is het verstandig om iedere dag de kamer tenminste 10 minuten te luchten. Een gekleurd paneel of een infrarood spiegel staat mooi in de slaapkamer. Je hebt ook gelijk een passpiegel bij de hand. Stuur het paneel aan met een draadloze klokthermostaat.

Draadloze klokthermostaat voor handdoek droger

Draadloze thermostaat

Afstandsbediening thermostaat

Met een draadloze thermostaat bedien je eenvoudig de infrarood panelen in huis. Voordeel van infrarood verwarming met thermostaat is dat je deze apart bedient. Je gebruikt hiervoor de afstandsbediening thermostaat waar je de verschillende programma’s kan instellen, de temperatuur regelt en de warmtepanelenmee aan- en uitzet.

Je hebt verschillende opties daarin, zoals een kamerthermostaat met wifi of een stekker thermostaat. Laatstgenoemde is een plug-in thermostaat, ook wel stopcontact thermostaat genoemd. Je steekt eerst de thermostaat stekker in het stopcontact waarna je vervolgens de infrarood verwarming stekker erin plugt.

Een kamerthermostaat met wifi is een draadloze klokthermostaat waarbij de verbinding tot stand gebracht wordt via het internet. De draadloze kamerthermostaat met wifi kan je daardoor op elke willekeurige plek in huis plaatsen. Een draadloze thermostaat kan twee betekenissen hebben. Het verschil is als volgt.

Een draadloze wifi thermostaat staat draadloos in verbinding met het infraroodpaneel. De draadloze klokthermostaat wordt voorzien van stroom via kabelvoeding. Er zijn ook volledig draadloze thermostaten die op batterijen werken. Zoals de draadloze wifi thermostaat voor infraroodpanelen welke voorzien is van een lithium accu en oplaadbaar is.

De draadloze klokthermostaat met wifi wordt ook wel slimme thermostaat genoemd. Je koppelt je mobiele telefoon, tablet of smartwatch met de klokthermostaat. Je kan daardoor de thermostaten via je mobiele device regelen. Daarnaast leert de slimme draadloze klokthermostaat van jouw gedrag en past de binnen temperatuur daarop aan.

Via de gps verbinding weet de elektrische verwarming wanneer je bijna thuis bent. De thermostaten zetten de IR panelen alvast voor je aan, zodat je een warm huis betreedt. Met een slimme thermostaat bespaar je energie, omdat de verwarming nooit onnodig aan staat. Wil je meer weten over thermostaten? Neem contact met ons op.

 

Slimme thermostaat

Badkamer spiegel met verwarming

Voor de badkamer is een slimme thermostaat onmisbaar. Als je ’s morgens uit bed komt, stap je altijd een warme badkamer in. Met een infrarood badkamer spiegel met verwarming profiteer je van gezond warmte in de badkamer. Bovendien beslaat jouw spiegel nooit meer na het douchen. Met infrarood verwarming badkamer heb je geen last van condensvorming.

Condens ontstaat omdat de lucht warmer is dan de vaste objecten, zoals de muur en badkamer meubel. Bij badkamer infrarood verwarming wordt niet de lucht verwarmd, zoals een convectie radiator doet. IR verwarming warmte juist de vaste objecten op, deze voelen warm aan waardoor er geen condens op neerslaat.

Een badkamer spiegel met verwarming is slechts 2,2 cm dik en past daardoor gemakkelijk boven de wastafel. Je kan het paneel verticaal of horizontaal monteren. Het spiegel oppervlak is gemaakt van veiligheidsglas en is licht verchroomd. Een prachtig badkamer verwarmingselement welke ook nog eens zeer energiezuinig in verbruik is.

De infrarood verwarming spiegel is ook verkrijgbaar met zuinige led lichten. De infrarood verwarming met led verlichting is geschikt voor alle soorten infrarood led panelen. Een spiegel met led verlichting en verwarming, maar ook voor gekleurde panelen, zoals een zwarte verwarming, foto verwarming of plafond panelen.

Infrarood paneel badkamer stuur je aan met een aparte thermostaat badkamer. Het verhoogt jouw wooncomfort en je geniet iedere dag van een warme badkamer. Daarboven komt dat IR verwarming ook nog eens 30 tot 50% bespaart op de energie kosten ten opzichte van conventionele kachels, zoals CV ketels.

Een badkamer straalkachel infrarood is onmisbaar. Een infrarood badkamer verwarming zorgt iedere dag voor een aangenaam klimaat in deze natte ruimte. De speciale badkamer panelen zijn voorzien van een IP44 klasse, wat betekent dat ze spatwaterdicht zijn. Daardoor kan je ze veilig gebruiken in natte ruimtes, zoals een badkamer of toiletruimte.

Mobiele thermostaat

Thermostaat met batterij

Een mobiele thermostaat is gelijk aan een draadloze klokthermostaat welke niet rechtstreeks op het infrarood paneel is aangesloten, in tegenstelling tot bedrade thermostaten. De mobiele thermostaat werkt op een batterij of lithium accu. Thermostaat met batterij communiceert via radiogolven met de plaatverwarming. Op het paneel zit een ontvanger.

De kamerthermostaat bevindt zich in de kamer en meet de omgevingstemperatuur. Zodra de kamer temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur, stuurt de mobiele thermostaat een startsignaal naar de elektrische verwarming. Als de gewenste temperatuur is bereikt, geeft de thermostaat met batterij de opdracht om het warmte paneel uit te zetten.

Een mobiele thermostaat draadloos is eenvoudig te installeren. Voor een klokthermostaat met bedrading moeten kabels naar de installatieplek getrokken worden. Een mobiele thermostaat is in een handomdraai geplaatst. Je hoeft alleen het hoofdstation van de thermostaat in de kamer te plaatsen of aan de wand te monteren en de ontvanger op het paneel.

Indien je de klokthermostaat rechtstreeks op de voeding wilt aansluiten, wordt vaak gekozen voor de oude plek van de thermostaat omdat daar al de aansluiting ligt. De installatie van een draadloze klokthermostaat is dus zeer eenvoudig en vergt geen speciale vaardigheden op het gebied van elektronica. Ook hoeft er geen installateur te worden ingeschakeld.

Bij de installatie van de infrarood panelen kan je altijd gebruikmaken van onze vakkundige installatie dienst. Daarbij wordt een warmteplan opgesteld om te bepalen wat de beste positie voor de infrarood warmtepanelenis. Soms is het ook beter om twee kleine panelen te plaatsen met een lager vermogen dan één groot paneel met een hoog vermogen.

Dit is volkomen afhankelijk van de inrichting van de kamer en natuurlijk jouw warmtebehoefte. Onze installatiedienst regelt uiteraard ook de elektra en verzorgt een mooie afwerking. Wil je meer weten over onze thermostaten, soorten panelen of installatiedienst? Onze infrarood experts leggen je graag alles uit.