Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Duurzaam verwarmen

Duurzaam verwarmen

Duurzaam woning of kantoor verwarmen

Elektrische infrarood verwarming

Duurzaam verwarmen met infrarood panelen. Je woning of kantoor duurzaam verwarmen kan uiterst goed met de elektrische infrarood verwarming. Zuinig in verbruik en met groene stroom CO2 neutraal. Plaats zonnepanelen op het dak, zodat je nog duurzamer bent. 

Het is een misverstand dat je infraroodpanelen op dezelfde manier moet inzetten als traditionele verwarming. De werking van infrarood verwarming echt anders. Bij traditionele verwarming met lucht heb je snel de neiging de verwarming te verhogen naar 20 tot 22 graden in de winter.

Dat is bij infrarood verwarming niet het geval. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd; enkel de lichamen en voorwerpen. Daardoor heb je met een temperatuur van tussen de 17 en 19 graden al hetzelfde effect bereikt.

Iedere graad die je lager zet ten opzichte van een traditionele kachel bespaar je al 6% op de verbruikskosten. Reken maar uit je winst. De objecten die worden verwarmd door de infrarood stralen houden de warmte voor een lange tijd vast.

Muren, vloer en meubels voelen warm aan. Vervolgens weerkaatsen de lange golf infrarood stralen op alles, waardoor je van alle kanten de aangename warmte voelt. Infrarood verwarming heeft dus wel degelijk een andere werking.

Gratis offerte aanvragen

Infraroodpaneel infrarood panelen infrarood verwarming warmtepaneel verwarmingspaneel, plafond wand kleuren

Duurzaam verwarmen met infrarood

Duurzaam jouw woning verwarmen is mogelijk met de infrarood verwarming van Infraroodpaneel. Een hoog rendement behalen met een zo laag mogelijk verbruik. Dat is het beste scenario voor een verwarmingssysteem. 

Je wilt namelijk zo min mogelijk energie verbruiken met een optimaal resultaat. En dat is zeker mogelijk met een infrarood verwarming van Infraroodpaneel. Infrarood panelen verwarmen de objecten en de materialen in de ruimte op. Pas later wordt de lucht verwarmd. 

De lucht in de ruimte wordt niet gecirculeerd, waardoor er ineens heel wat minder energieverspilling is. Met een luchtverwarming moet de gehele luchtmassa verwarmd worden. Waarbij iedereen weet dat warme lucht eerst stijgt. 

Voordat het beneden is bij het zitgedeelte ben je al heel wat tijd en kosten verder. Met infrarood panelen gaat de warmte rechtstreeks daar waar de warmte benodigd is. Je kan namelijk heel direct verwarmen. 

Duurzame verwarming kopen

Het beste van duurzaam verwarmen

Het beste van duurzaam verwarmen is dat je geen CO2 meer uitstoot met onze infrarood panelen. Je gebruikt geen aardgas of olie om jouw verwarmingssysteem te voeden. Infrarood verwarming werkt middels elektriciteit, gebruik daarom altijd groene stroom. 

Zuinig en duurzaam verwarmen

De zuinige infraroodpanelen van Infraroodpaneel zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is zeer hoog rendement. Je hebt daardoor maar weinig groene energie nodig om de kamer op een aangename temperatuur te brengen. 

Duurzaam verwarmen

Door gebruik te maken van onze elektrische verwarming in combinatie met zonnepanelen verwarm jij op een duurzame wijze je woning. Of gebruik groene stroom van jouw energieleverancier. Duurzaam en zuinige infrarood verwarming. 

Milieubewust verwarmen

Door duurzaam te verwarmen denk je aan het milieu. Je maakt met infrarood verwarming geen gebruik meer van de vervuilende fossiele brandstoffen. Gebruik groene energie die is verworven door zon of wind. Daardoor stoot je geen CO2 meer uit.

infrarood-panelen-installeren (9)

De duurzame werking van infrarood verwarming

Met infraroodverwarming krijg je ook sneller een warm gevoel ten opzichte van een centrale verwarming. Je kan de straling vergelijken met de zon, maar dan zonder de schadelijke stoffen en uv-straling. Je voelt onmiddellijk een warme gloed op je lichaam. 

Bovendien, hoe minder je nodig hebt, hoe beter. Energie is namelijk niet gratis. Die energie voor luchtverwarming wordt vaak nog uit fossiele brandstoffen gehaald. Met infraroodverwarming is dat niet het geval. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact. 

Dat maakt van infraroodverwarming pas écht een duurzame keuze. Het verwarmd een woning, zonder schadelijke stoffen uit te stoten. Zoals CO2. Verwarmen met infrarood panelen is daarom niet belastend voor het milieu.

Gebruik je ook nog eens zonnepanelen, dan ben je helemaal duurzaam en goedkoop uit. In dat geval kun je bijna helemaal gratis je woning verwarmen. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte van je woning en het vermogen van de infrarood warmtepanelen. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 13

Zuinige warmte met infrarood straling

Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan je gerust een raam open zetten voor ventilatie. Zonder daarbij veel warmte verlies te hebben. Indien je dit doet bij een luchtverwarming verdwijnt de warmte direct naar buiten. 

Je kan vervolgens opnieuw starten met verwarmen. Hierdoor is een infrarood duurzaam met de warmte. De infrarood verwarming van Infraroodpaneel zijn extra zuinig in verbruik, doordat ze tot wel 93% van de energie omzetten in warmte. Dit is een zeer hoog rendement.

Door een intelligente thermostaat verwarming te gebruiken kan je bovendien het verbruik halveren, omdat het paneel niet voortdurend op temperatuur hoeft te worden gehouden. Ook als je niet aanwezig bent in de ruimte zet je het paneel uit. 

Dit regel je eenvoudig met de digitale wifi thermostaat, welke je bedient met de smart home app. Of met een aanwezigheidssensor. Kortom infrarood verwarming gaat duurzaam om met de energie en de warmte. 

Halletje met infrarood verwarming

Duurzaam verwarmen met bijverwarming

De infrarood verwarming van Infraroodpaneel kan je ook goed inzetten om een zone in het huis bij te verwarmen. De warmtepanelen zijn namelijk zeer geschikt voor het lokaal verwarmen van een zone of kamer. 

Infrarood verwarming als bijverwarming voor een koude hoek in de woonkamer. In de werkkamer of hobbyruimte. Wat dacht je van een bijverwarming in de badkamer? In de vorm van een spiegel met verwarming en led verlichting of een plafond paneel. 

Infrarood panelen badkamer zijn ideaal, omdat ze deze ruimte snel van warmte voorzien. Een ir paneel is binnen 8 tot 15 minuten opgewarmd. Dankzij het slanke ontwerp van 2 tot 3 cm zijn ze tevens ruimtebesparend. Koop direct in onze online shop. 

Kies nu om ook duurzaam jouw woning te verwarmen met de zuinige infrarood verwarming van Infrarood Paneel. Infrarood panelen als hoofdverwarming of bijverwarming, infrarood straling is gezond, zuinig in verbruik en duurzaam. Eenvoudige installatie en geen onderhoudskosten. 

handdoek radiator infrarood paneel

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²