Elektrische kachel woonkamer kopen

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond muurpanelen woonkamer nano infrarood verwarming kosten infrarood verwarming berekenen

Waar op letten bij elektrische kachel woonkamer

Waar moet je op letten als je een elektrische kachel woonkamer gaat kopen? Ten eerste het doel van de infrarood verwarming? Zoek je een elektrische kachel woonkamer als bijverwarming of als hoofdverwarming? Daarnaast let je op de keurmerken het warmtepaneel. Deze geven de veiligheid, betrouwbaarheid en het rendement aan. En ook de plek waar de infrarood panelen wilt monteren (plafond of wand).

Infrarood paneel voor woonkamer kopen

hoeveel watt infrarood paneel warmtepanelen

Infrarood paneel voor de woonkamer kopen is een slim idee. Ten eerste is een infrarood paneel van A-kwaliteit zuinig en duurzaam in verbruik. In combinatie met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Ook is de installatie eenvoudig middels de bijgeleverde montagebeugel. Met een infrarood paneel met thermostaat bedien je alle panelen afzonderlijk van elkaar. Handig als je de elektrische kachel woonkamer als hoofdverwarming koopt.

Infrarood panelen zijn bovendien verkrijgbaar in vele prachtige modellen. Zoals de design verwarming met foto naar keuze, een spiegel met verwarming en verlichting. Ook zijn de warmtepanelen in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. In een opvallende kleur of ook wit, welke opgaat in de kamer.

Plaats het infrarood paneel aan de wand of het plafond. Bij plafondmontage heb je het voordeel dat de warmteverspreiding breder is, zo’n 4 tot 5 meter. Aan de wand is dit 3 tot 4 meter, afhankelijk van de inrichting. Heb je veel meubels in de kamer staan, dan profiteer je van een optimaal rendement. Want de objecten houden de infraroodwarmte lang vast.

Infrarood verwarming als hoofd- of bijverwarming?

is infrarood verwarming zuinig infrarood verwarming woonkamer elektrische kachel woonkamer

Infrarood verwarming is zeer geschikt als hoofdverwarming. In iedere kamer plaats je een warmtepaneel welke je vervolgens bediend via de thermostaat. Dit kan zijn via het hoofdstation in de woonkamer of via de App op je mobiel als je kiest voor een digitale thermostaat verwarming.

Wil je in de huiskamer of andere ruimte, zoals de badkamer, extra warmte? Dan is infrarood verwarming zeer geschikt als bijverwarming. Plaats een warmtepaneel in de zone waar je extra warmte wenst. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra. Dit kan rechtstreeks of via een stopcontact. Je kan ook kiezen voor een mobiele verwarming als infrarood bijverwarming.

De keuze in uitvoeringen en wattage is zeer breed. Vraag onze infrarood verwarming deskundigen om advies voor hoofd- of bijverwarming. Ook kunnen we een berekening en tekening maken waar de verwarmingspanelen opgehangen moeten worden. Zodat je profiteert van een optimaal rendement.

Installatie infrarood kachel woonkamer

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto warmtepanelen elektrische kachel woonkamer

De infrarood kachel woonkamer plaats je aan de muur of het plafond. Let hierbij op dat de muur geschikt is om aan te bevestigen. Voor het plafond zijn er speciale montageframes beschikbaar, waardoor de infrarood kachel woonkamer niet opvalt. Dit frame zorgt ervoor dat het paneel gelijkloopt met het plafond.

De infrarood verwarming woonkamer moet goed in de kamer geplaatst worden, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Daardoor heb je minder energie nodig om een behaaglijk gevoel te bereiken.

Voor een ruimte van circa 20 m² bedraagt het aanbevolen verwarmingsvermogen (bij een warmtebehoefte van 66,5 kWh/m²/a) slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk afwijken, afhankelijk van de warmte-isolatie van de wanden en ramen.

Kosten elektrische kachel woonkamer

mobiele verwarming

Met een elektrisch kachel woonkamer heb je het nooit meer koud. En bovendien bespaar je op de kosten. Het rendement is hoog, want maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Daarnaast heb je géén onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig. Meer weten over de kosten van elektrische kachel woonkamer? Neem contact op met Infrarood Paneel. Lees het complete artikel over waar op letten bij Elektrische kachel woonkamer kopen.

Wil je meer informatie over elektrische kachel woonkamer? Je kan voor elektrische kachel woonkamer contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische kachel woonkamer wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over elektrische kachel woonkamer. Lees meer over hybride verwarming of terrasverwarmer.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen