Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Elektrische kachel

Elektrische kachel voor in je huis. Wanneer we over elektrische kachel spreken, wordt al snel gedacht dat het duur is. Dit is niet helemaal waar. Het hoeft namelijk niet duur te zijn, als je kijkt naar een elektrisch kachel zuinig middels infrarood verwarming. En wat dacht je van zonnepanelen op je dak om je eigen energie op te weken? Er zijn veel verschillende opties voor een elektrische kachel, zoals de klassieke elektrische radiator en de lucht heater. 

Ook zijn er moderne verwarmingen die op elektriciteit werken. Denk hierbij aan de warmtepomp en infrarood verwarming. De verouderde modellen kun je niet vergelijken met de moderne infrarood panelen. De elektrische kachel middels infrarood verwarming en warmtepomp zijn energiezuinige elektrische installaties. Ze verbruiken velen malen minder energie om het behaaglijk warm te krijgen. 

Infrarood verwarming maakt gebruik van onschadelijke infrarode warmtestralen. Elektrische kachel middels infrarood verwarming verwarmt direct de voorwerpen die in de kamer staan, zoals meubels, de muren en de vloer. Ook mensen worden direct verwarmd door de gezonde stralen. Daarnaast weerkaatsen de infraroodstralen op alles wat in de kamer staat, waardoor je van alle kanten de warmte voelt. 

De elektrische kachel middels infrarood verwarming principe is gebaseerd op de zon. De zon geeft ook warme stralen af waardoor je het direct warm krijgt. Dit doet een infrarood verwarming ook, alleen dan zonder de schadelijke UV-stralen. De opwarming van de muren en objecten zorgt voor een extra stijging van de kamer temperatuur. Je hoeft de elektrische kachel dus niet heel hoog te zetten om het toch lekker warm te krijgen. 

elektrische kachel middels infrarood verwarming

Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming? 

De voordelen van elektrische kachel middels infrarood verwarming zijn: 

• Voordelig in de aanschaf. 

• Snelle en eenvoudige installatie. 

• Energiezuinig in gebruik. 

• Beperkte ruimte nodig, esthetische integratie mogelijk. 

• Geen onderhoudskosten. 

• Milieuvriendelijk dankzij groene stroom. 

• Muren blijven droog en geven warmte af. 

• Gezond binnenklimaat, zonder schimmelvorming op de muren en wanden. 

• Infrarood warmte heeft een positief effect op mens en dier. 

• Geen last van rondzwevende stofdeeltjes 

• De luchtvochtigheid blijft in balans, waardoor je geen droge lucht in de kamer hebt. 

Elektrische kachel middels infrarood verwarming

Naast al deze voordelen is de infrarood verwarming eenvoudig te installeren. Er hoeven geen buizen te worden aangelegd. Ook hoeft je het systeem niet te ontluchten en je hoeft geen water bij te vullen. De infrarood verwarming is geruisloos en geeft geen vieze geuren af. De ir verwarming bedien je met de thermostaat of met de Smart Home App. 

Overstappen naar een elektrisch kachel Het land van elektrische kachel middels infrarood verwarming is groot. Welke verwarming is goed en ook duurzaam? Je besluit om verwarmen met gas achter je te laten en over te gaan naar een elektrische kachel. De prijs van m3 gas neemt alsmaar toe en het is ook schadelijk voor het milieu. 

Voordat je overstapt is het handig om wat meer te weten over de verschillende soorten elektrische kachels. Ze zijn er namelijk in diverse vormen, materialen en uitvoeringen. Ook variëren de prijzen en de lopende kosten. 

Infrarood verwarming is een moderne en zuinige manier van elektrisch verwarmen. Een elektrische kachel middels infrarood verwarming dient als hoofd- of bijverwarming. Verschillende soorten elektrische verwarmingen Elektriciteit wordt in de toekomst de energiebron om onze woning te verwarmen. 

De fossiele brandstoffen raken op. Deze zijn daarnaast vervuilend voor het milieu. We geven je hieronder alternatieven voor verwarmen door middel van elektriciteit. De elektrische radiator Bij elektrische kachel kun je elektrische radiatoren inzetten als hoofdverwarming. Je hangt ze aan de muur of plaats ze op de vloer. 

Het enige wat je nodig hebt is stopcontact voor de aansluiting. Er zijn twee soorten elektrische radiatoren, te weten elektrische convectoren en elektrische accumulatoren. Deze laatste wordt ook wel spaarkachel genoemd. In de nacht, tegen goedkoop stroomtarief, wordt de kern van de kachel opgewarmd en geeft vervolgens gedurende de dag deze warmte af. Om niet te veel warmteverlies te hebben, dient de woning goed geïsoleerd te zijn. Om de kosten op verbruik te drukken, is het raadzaam om zonnepanelen op je dak te plaatsen. 

elektrische kachel middels infrarood verwarming is de zon in huis halen

Een elektrische waterpomp 

Met een waterpomp wordt de lucht in de kamer verwarmd. Een warmtepomp haalt de warmte uit water, grond of lucht. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de grond onder je huis. Hiervoor gebruikt de pomp elektriciteit. De onttrokken warmte wordt afgegeven aan het verwarmingssysteem in je huis. De luchtwarmtepomp verwarmt en koelt een ruimte in de vorm van airconditioning. Naast de warmtepomp wordt vaak een boiler ingezet voor het warme sanitaire water. Om de woning te verwarmen is een warmtepomp het best te combineren met vloerverwarming en zonnepanelen. Bij een elektrische waterpomp geldt ook dat je woning zeer goed geïsoleerd moet zijn, zodat er weinig warme lucht kan ontsnappen. 

De elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming plaats je onder het laminaat, parket, houten vloer of plavuizen. Speciale matten plaats je onder de vloer. Deze worden aangedreven door elektriciteit. Hierdoor krijg je een warme vloer in je woning. De vloermatten zijn slechts enkele millimeters dik, waardoor ze ook geschikt zijn om achter een tegelwand aan te brengen. Op deze manier creëer je wandwarmte. Elektrische vloerverwarming is geschikt voor kleine ruimtes, zoals badkamer, logeerkamer en hobbyruimte. 

Een elektrische bijverwarming

Een elektrische bijverwarming plaats je naast een ander hoofdverwarmingssysteem. De bijverwarming wordt vaak ingezet om ruimtes te verwarmen die niet zo vaak gebruikt worden, zoals een logeerkamer of badkamer. De bekendste bijverwarming is voor badkamers. Deze tref je in veel soorten en modellen aan, zoals een elektrische olieradiator, warme luchtblazer en infrarood paneel. Denk ook aan ene elektrische handdoek radiator. Niet alleen de badkamer wordt verwarmd, maar ook je handdoek. 

Infrarood verwarming

De infrarood verwarming is steeds meer in opkomst. Een infrarood verwarming kan ingezet worden als hoofd verwarmingssysteem of als bijverwarming. De warme infraroodstralen voelen zeer aangenaam aan. Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. Infraroodpanelen plaats je op de wand of plafond. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in de vorm van een spiegel. Maar ook met een afbeelding, of in de vorm van een schilderij of krijtbord. Leuk voor in de kinderkamer. Het infrarood verwarmingssysteem integreert naadloos in elke kamer. Bovendien zijn de panelen kleiner en lichter dan traditionele radiatoren. Ze zijn ook verkrijgbaar als mobiele infrarood verwarming die ingezet worden om bestaande verwarmingssystemen te versterken. 

Alles over infrarood verwarming gezondheid

Conclusie

Van al deze soorten, zijn de eerste allemaal elektrische kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. Om een constante temperatuur met luchtverwarming te bereiken, moet je de gehele ruimte verwarmen. Bij het verwarmen van lucht speelt een goede isolatie van de woning een belangrijke rol. Je wil immers dat er zo weinig mogelijk warme lucht ontsnapt. Elektrische kachel middels infrarood verwarming daarentegen warmt niet de lucht op, maar de objecten in de kamer. 

De infrarood stralen warmen direct de muren, vloeren, plafonds en meubels op. Bij een elektrische kachel middels infrarood verwarming is isolatie minder noodzakelijk, uiteraard is een goed geïsoleerde woning altijd beter. Bij de ventilatie van een woning gaat met een elektrische kachel middels infrarood verwarming minder warmte verloren. Dat komt doordat de objecten de warmte vasthouden. Hierdoor zakt de temperatuur slechts een paar graden. 

Zodra je bij een convector kachel een raam openzet om bijvoorbeeld te luchten. Verdwijnt de warme lucht direct buiten. Hierdoor koelt de woning zeer snel af. Het gevolg is dat je de thermostaat hoger zet. Met elektrische kachel middels infrarood verwarming dringen de infraroodstralen je huid binnen, wat een warm gevoel geeft. De objecten in de kamer slaan de warmte op. Hierna weerkaatsen ze de warmte weer de kamer in. 

Je voelt van alle kanten de warmte. Deze manier van elektrisch verwarmen is duurzaam, je hebt geen CO2 uitstoot en het is aangenaam warm. Voor elektrische kachel middels infrarood verwarming geldt dat het verstandig is om ze te combineren met zonnepanelen. Op deze manier wek je zelf energie op. Dat scheelt weer flink in de maandelijkse elektriciteitskosten. Wil je meer informatie over verwarmen met een elektrische kachel middels infrarood verwarming ? Neem contact op met onze klantenservice Infrarood Verwarming of kom langs bij één van onze showrooms. Ervaar zelf de warmte van infrarood stralen!

Offerte aanvragen