HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Elektrische kachel

Waarom een Elektrische kachel kopen?

Met de moderne elektrische kachel met infrarood verwarming bespaar je minstens 30 procent op de stookkosten, vergeleken met een traditioneel systeem zoals een cv-ketel. Drieënnegentig procent van de gebruikte energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Het gebruik van elektriciteit is de beste en meest doeltreffende manier om je huis of kantoor te verwarmen op een manier die goed is voor het milieu. In de toekomst zal elektriciteit worden gebruikt om alles te verwarmen. Het is nu al de meest efficiënte manier om je huis te verwarmen, als je een goede elektrische kachel door infrarood verwarming koopt.

De toekomst van verwarming is elektrisch en groen. Het is dus nu de tijd om je huis te verwarmen met elektriciteit. Er zijn veel verschillende soorten elektrische kachels, zoals de klassieke verwarmingen die de lucht verwarmen, de elektrische radiator en de moderne infrarood verwarming.

Elektrische kachel met infrarood verwarming slaapkamer

Verschillende soorten elektrische kachels

Er zijn veel verschillende soorten elektrische kachels om uit te kiezen. Er is geen manier om de verschillende soorten elektrische kachels met elkaar te vergelijken. De nachtverwarming is de meest voorkomende elektrische verwarming. Elektriciteit wordt ook gebruikt om keramische kachels aan te drijven.

De meest eenvoudige elektrische convector die je bij een bouwmarkt kunt kopen kan ook gebruikt worden als elektrische kachel. Deze gebruikt veel elektriciteit. Dit soort kachels is niet te vergelijken met een elektrische kachel door infrarood verwarming of een warmtepomp, die nieuw en beter zijn.

Een infrarood verwarming is een heel goedkope manier om iets te verwarmen met elektriciteit. Dit verandert alles wat je dacht te weten over elektrische warmte. Het brengt je op een duurzaam niveau waarbij je om het milieu geeft en minder energie gebruikt.

Wij geven een volmondig “ja” op de vraag of elektrische kachel de weg van de toekomst is. Aardgas is niet langer een uitstekende manier om gebouwen en huizen te verwarmen, omdat het afkomstig is van fossiele brandstoffen en veel CO2 maakt.

Elektrische kachel woonkamer

Een elektrische kachel woonkamer is een groene en goedkope manier om je woonkamer te verwarmen. Met de moderne elektrische kachel woonkamer kun je je huis verwarmen zonder gas.

Mensen denken vaak dat elektrische kachel veel kost. Dit is echter niet waar. Als je kijkt naar de energiezuinige elektrische kachel, dan hoeft dit niet duur te zijn. De moderne elektrische kachel door infrarood verwarming is veel zuiniger en warmer dan de klassieke elektrische verwarmingen. Je kan ook energie opwekken met zonnepanelen. Bijna 100 procent duurzaam en goed voor je portemonnee, en je woonkamer is lekker warm.

Elektrische kachel woonkamer

Elektriciteitsgebruik van je verwarming

Elektrische kachel wordt vaak bekritiseerd om hoeveel stroom het gebruikt en hoeveel het kost om te draaien. Bij elektrische verwarming door infrarood verwarming wordt de gebruikte energie per kilowattuur (kWh) laag gehouden.

Als je energiezuinige elektrische kachel van Infrarood Verwarming koopt, kun je er zeker van zijn dat je minder energie verbruikt. Je bespaart meteen op stookkosten door de nieuwe Nanotechnologie. Tot 93% van de energie wordt omgezet in warmte wanneer onze hoogwaardige infrarood panelen dat doen.

Vergeleken met andere elektrische radiatoren is een elektrische kachel met infrarood verwarming veel milieuvriendelijker. Het oppervlakte van onze infrarood panelen is veel warmer dan elke concurrent. De infraroodwarmte stralen reiken verder en weerkaatsen op muren, meubels en mensen. Een warmtepomp en andere elektrische kachels gebruiken veel meer elektriciteit.

Overstappen op een Elektrische kachel

Waarom zou je geen geld willen besparen op stookkosten? Je wilt een elektrische kachel met infrarood verwarming, die niet veel geld kost, niet in aanschaf en op de maandelijkse energierekening.

Elektrische verwarming bespaart je geld en is geschikt voor het milieu. Veel mensen willen tegenwoordig zo onafhankelijk mogelijk zijn. Zonnepanelen gebruiken om je huis met eigen elektriciteit te verwarmen is natuurlijk een geweldig idee. Elektrische kachels en zonnepanelen samen gebruiken om milieu- en financiële voordelen.

Stap dus meteen over op een elektrische kachel van Infrarood Verwarming. Je kunt een elektrische verwarming voor het hele huis in één keer installeren of het kamer voor kamer doen. Infrarood verwarming laat je graag zien hoe je meerdere kamers kunt verwarmen zonder veel geld uit te geven.

Wat is de beste elektrische kachel?

Er zijn veel verschillende soorten, maten, vormen en prijzen van elektrische kachels. Er zijn bijkomende kosten, zoals de aanschafprijs en eventuele extra kosten.

Warmtestralers en convectieverwarming zijn geen goede manieren om een huis te verwarmen als primaire warmtebron. In het beste geval kunnen deze soorten elektrische Verwarming gebruikt worden als extra warmte of om de vloer te verwarmen.

Daarentegen is een infrarood verwarming een goede keuze voor de primaire verwarming omdat deze modern is en goed werkt. Je kunt een infrarood verwarming overal in je huis plaatsen. Je kunt de elektrische kachel met infrarood verwarming meenemen als je verhuist.

Er zijn geen reparatiekosten bij elektrische kachel met infrarood verwarming omdat er geen bewegende onderdelen kapot kunnen gaan.

Elektrische verwarming met thermostaat ir panelen, Elektrische kachel

Wat hebben elektrische kachels te bieden?

  • Niet te duur in aanschaf.
  • Snel en gemakkelijk te plaatsen.
  • Intelligent gebruikmaakt van energie.
  • Het neemt weinig ruimte in
  • Geen onderhoudskosten.
  • Een gezond binnenmilieu zonder schimmel op de muren.
  • Zowel mensen als dieren profiteren van infrarood warmte.
  • Geen rondzwevend stof.
  • De luchtvochtigheid blijft op niveau, zodat de lucht in de kamer niet te droog wordt.

Goedkope elektrische kachels

Vergeleken met een traditioneel systeem als een verwarmingsketel bespaar je met een infrarood elektrische kachel minstens 30 procent op de verwarmingskosten. Drieënnegentig procent van de energie voor infraroodverwarming wordt omgezet in infraroodwarmte.

Er zijn veel verschillende soorten elektrische kachels. Een straalkachel uit een bouwmarkt is ook een elektrische kachel, maar die is niet te vergelijken met een infrarood verwarming, dat duurzaam, zuinig en veel langer meegaat.

Onze infrarood panelen gebruiken technologie op een niveau dat nog nooit eerder is vertoond. Tot 93% van het vermogen wordt omgezet in warmte. Omdat het hele oppervlak wordt gebruikt, verspreidt de warmte zich mooi door je ruimte.

De achterkant van de infrarood kachel heeft veel isolatie, zodat je heel weinig warmte verliest. Onze warmtepanelen worden met de hand gemaakt in Duitsland en zijn van zeer hoge kwaliteit.

Met de technologie die we nu hebben, is de elektrische kachel met infrarood verwarming een stuk goedkoper. Een elektrische verwarming geeft geen directe CO2 af.

Hoe warmte van de zon werkt

De gezonde stralingswarmte van de zon is hoe elektrische infrarood warmte werkt. De veilige infrarode warmtestralen bewegen door de kamer zoals de warme zonnestralen. Door infrarood verwarming worden ook directe warmtegolven naar de muren, meubels en vloer gestuurd.

De lange, warme infraroodstralen kaatsen overal op af. De stralen verwarmen de tastbare dingen zoals de zon in een kamer schijnt: de muren, de vloer en de meubels. De babykamer of slaapkamer wordt vanzelf warmer en sneller.

De gezonde warmte komt dus van alle kanten op je af. Je kunt de kamer comfortabel maken met het het infrarood paneel van Infrarood Verwarming.

Hoeveel kost verwarmen met elektriciteit?

Je kunt zelf uitzoeken hoeveel een elektrische kachel met infrarood verwarming gebruikt. Er staat op het infrarood paneel hoeveel watt en kWh het gebruikt. Stel je hebt een warmtepaneel van 60 cm bij 60 cm dat 550 watt afgeeft.

Dan kost deze infrarood verwarming je 0,55 Kilowatt per uur om te draaien (kWh). Vermenigvuldig de hoeveelheid kWh met de prijs van elektriciteit. Dan weet je hoeveel een elektrische kachel met infrarood verwarming per uur kost.

Ter vergelijking: de wasmachine gebruikt dezelfde energie als vier infrarood panelen van 60 bij 60 centimeter. De juiste hoeveelheid stroom gebruiken om de ruimte te verwarmen is essentieel.

Een zuinige elektrische kachel is de meest simpele en doeltreffende manier om jouw huis of kantoor duurzaam te verwarmen. Elektriciteit wordt in de toekomst de energiebron om mee te verwarmen. Sterker nog het is al de manier om jouw woning energiezuinig te verhitten.

Een cv-ketel werkt op gas waarbij de lucht verwarmd wordt. Dit is geen zuinige en duurzame manier om een woning te verwarmen. De fossiele brandstoffen raken op en zijn daarnaast vervuilend voor het milieu.

Kies daarom nu al voor elektrisch verwarmen van jouw woning. Elektrisch en duurzaam verwarmen is de toekomst. Er zijn veel verschillende opties voor elektrische verwarming, zoals de klassieke nachtverwarming, elektrische radiator en lucht verhitter.

Ook zijn er moderne kachels die op elektriciteit werken, denk hierbij aan de warmtepomp en infrarood panelen. De verouderde modellen kun je niet vergelijken met de moderne infraroodverwarming van Infrarood Verwarming.

Elektrische kachel woonkamer

Overstappen naar een zuinige elektrische kachel

Je besluit om verwarmen met gas achter je te laten en over te gaan naar elektrisch verwarmen. De prijs van m3 gas neemt alsmaar toe en het is daarnaast schadelijk voor het milieu. Maar welke elektrische verwarming kies je?

De wereld van elektrische kachels is groot. Enkele opties voor elektrisch verwarmen zijn de elektrische radiator, centrale verwarmingsketel, waterpomp, vloerverwarming en infrarood verwarming. Infrarood Verwarming medewerkers geven je graag advies.

De verschillen in de genoemde kachels zijn groot. Van de vijf genoemde zijn de eerste vier allemaal kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. Om een constante temperatuur met luchtverwarming te bereiken, moet je de gehele ruimte verwarmen. Dit is kostbaar.

Bij het verwarmen van lucht speelt een goede isolatie van de woning een belangrijke rol. Zodat er weinig warme lucht kan ontsnappen. Infrarood verwarming daarentegen warmt niet de lucht op, maar de objecten en mensen in de kamer. Dit is veel zuiniger en beter.

Elektrische radiator of centrale CV

Bij elektrische verwarming kun je elektrische radiatoren goed inzetten als hoofdverwarming. Je hangt ze eenvoudig aan de muur of plaats ze op de vloer. Het enige wat je nodig hebt is stopcontact voor de aansluiting.

Er zijn twee modellen elektrische radiatoren, namelijk elektrische convector en accumulator. Deze laatste wordt ook wel spaarkachel genoemd. In de nacht, tegen goedkoop stroomtarief, wordt de kern van de kachel opgewarmd en geeft gedurende de dag deze warmte af.

Om niet te veel warmteverlies te hebben, dient de woning goed geïsoleerd te zijn. Om de kosten op verbruik te drukken, is het verstandig om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Bij een elektrische radiator wordt de lucht verwarmd.

Bij een elektrische cv-ketel wordt elektriciteit gebruik om water op te warmen. Het warme water verwarmd via radiatoren de woning of om sanitair warm water aan te maken. Plaats altijd een energiezuinige CV installatie om de verbruikskosten te drukken.

Elektrische waterpomp en vloerverwarming

Via een waterpomp wordt de lucht in de ruimte verwarmd. Een warmtepomp haalt de warmte uit water, grond of lucht, bijvoorbeeld uit grond onder de woning. Hiervoor gebruikt de pomp elektriciteit. De onttrokken warmte wordt afgegeven aan het verwarmingssysteem in huis.

De warmtepomp verwarmd en koelt een ruimte in de vorm van airconditioning. Een waterpomp wordt vaak gebruikt voor de een lage temperatuur verwarming, zoals vloerverwarming. Een waterpomp werkt het best al de woning goed is geïsoleerd.

Elektrische vloerverwarming plaats je onder het laminaat, parket, houten vloer of plavuizen. De speciale matten plaats je onder de vloer. Ze worden gevoed door elektra, waardoor je een warme vloer krijgt. Nooit meer koude voeten.

De vloermatten zijn slechts enkele millimeters dik, waardoor ze ook geschikt zijn om achter een tegelwand te leggen. Op deze manier creëer je wandwarmte. Elektrische vloerverwarming is zeer geschikt voor kleine ruimtes, zoals badkamer verwarming of hobbyruimte. Een Infrarood verwarming  plafond zorgt ook dat de badkamer grond binnen 10 minuten lekker warm is.

Elektrische infrarood verwarming

De infrarood verwarming is een steeds vaker geziene elektrische verwarming. De infrarood panelen kan je namelijk inzetten als hoofd- of bijverwarming. De warme infraroodstralen voelen zeer aangenaam aan. Infrarood Paneel plaats je aan de wand of plafond.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en uitvoeringen.Zoals een warmtepaneel in de vorm van een spiegel verwarming, met foto en kunst zoals een schilderij verwarming of als krijtbord keuken paneel welke je met echt krijt beschrijft. Infrarood panelen passen overal.

Bovendien zijn de panelen kleiner en lichter dan traditionele radiatoren. Ze zijn ook beschikbaar als mobiele toestellen welke ingezet worden om bestaande verwarmingssystemen te ondersteunen. Koop nu direct in onze infrarood verwarming winkel.

Infrarood verwarming verwarmd niet de lucht, zoals de andere elektrische verwarmingen. Doordat de objecten de warmte vasthouden ligt de gevoelstemperatuur hoger. Zuinig in verbruik. Ze zijn niet gevoelig voor tocht en te gebruiken in alle soorten woningen. Wel of niet geïsoleerd.

Elektrische kachel plafond

Wat is een elektrische kachel?

Een zuinige elektrische kachel van Infrarood Verwarming heeft een hoog rendement. De zuinige elektrische kachel met infrarood zet tenminste 93% van de energie om in warmte. Hierdoor bespaar je direct op de energierekening.

Wat is goedkoper cv of elektrische kachel

Je wilt een zuinige elektrische kachel installeren in je woning omdat je geen geld wilt verspillen aan lucht verwarming zoals een CV, die tegenwoordig duurder is dan elektrisch verwarmen. Zeker bij minder goed geïsoleerde huizen verdwijnt de warme lucht zo naar buiten. Met elektrische kachel middels infrarood verwarming bespaar je geld.

Wat kost een elektrische kachel

De elektrische kachel van Infrarood Verwarming is voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je binnen minuten van van de intense warmtestralen die je huid raken. Je hebt het nooit meer koud. Je verwarmt alleen die zones waar je bent.

Waar monteer je een elektrische kachel?

Een zuinige elektrische verwarming monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Door middel schroeven bevestig je het paneel aan de wand. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Tevens kan je het paneel aan het plafond monteren.

Welke elektrische kachel is het zuinigst?

Zuinige elektrische kachel werkt middels infrarood verwarming. Ze zetten de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de ruimte. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Elektrische kachel woonkamer

Elektrische kachel woonkamer is een moderne en duurzame manier van verwarmen.De elektrische verwarming woonkamer met infrarood verwarming is verkrijgbaar als wand- of plafondmodel in verschillende soorten. Zoals infrarood spiegel, schilderij verwarming of infrarood verwarming krijtbord. Ruimtebesparend dankzij het slanke ontwerp van slechts 2 cm. 

Elektrische kachel woonkamer middels infrarood verwarming is de moderne en zuinige manier om jouw woonkamer te voorzien van aangename warmte. Bovendien is infrarood straling een heerlijke warmte, die ook nog eens gezond is. Het heeft een therapeutische en ontspannende werking op ons lichaam. Onze infrarood kachels zijn de zuinigste in verbruik.

Je wilt graag dat in de woonkamer alles er prachtig uitziet. Daar horen de lelijke en stinkende lucht radiatoren aan de muur niet bij. Met een elektrische kachel woonkamer middels infrarood verwarming behoort dit beeld tot de verleden tijd.

De infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn namelijk modern en in verschillende designs verkrijgbaar. Wat dacht je van een infrarood verwarming welke bedrukt is met een Mona Lisa schilderij? Of een krijtbord keuken verwarming waar je met echt krijt op schrijft?

Daarnaast is infrarood verwarming compleet geur- en geluidloos. Infrarood panelen zijn zuinig in verbruik, gemakkelijk geïnstalleerd en onderhoudsvrij. Je bespaart door de elektrische kachel woonkamer per jaar flink op de energiekosten. Geschikt als hoofd- of bijverwarming.

Elektrische kachel woonkamer

Infrarood als hoofd- of bijverwarming

Infrarood verwarming in de woonkamer kan je als hoofdverwarming inzetten of als bijverwarming voor de koudere zones. Bij een goed geïsoleerde woning is een infrarood als hoofdverwarming bijzonder geschikt.

Je hebt namelijk maar weinig energie nodig om de kamer op een aangename temperatuur te brengen. Maar ook bij minder goed geïsoleerde woningen is een IR kachel geschikt. Het verwarmd niet de lucht, maar de objecten in de woonkamer.

Zodra de isolatie niet zo heel hoog is, houden de objecten de warmte goed vast. Dit is anders dan bij een luchtverwarming, zoals een cv ketel. De warme lucht verdwijnt zo naar buiten. Ook als je een raam open zet om te ventileren.

Dit probleem heb je bij de elektrische kachel woonkamer middel infrarood verwarming niet. Je kan gerust de ruimte luchten, zonder veel warmteverlies. Dat heet nu zuinig en duurzaam verwarmen, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Milieubewust en zonder CO2 uitstoot.

Elektrische kachel woonkamer kopen

Elektrische kachel woonkamer kent veel voordelen en kenmerkt zich dan ook op vele punten. Voor de overgangsperiode is een infrarood bijverwarming ideaal voor de woonkamer. Je hoeft niet een hele luchtsysteem op te starten voor een paar uur warmte in de avonduren.

Met elektrische kachel woonkamer kan je flexibel verwarmen. Een mobiele verwarming infrarood plaats je daar waar de warmte in de woonkamer nodig is. Uiteraard zijn de ir warmtepanelen van Infrarood Verwarming te monteren aan de wand of plafond.

De installatie van een elektrische kachel woonkamer is eenvoudig en snel. Middels het meegeleverde boorsjabloon, pluggen en schroeven monteer je de elektrische kachel woonkamer aan de muur of plafond. Doordat ieder infrarood kachel afzonderlijk te bedienen is, kan je kiezen welk verwarmingspaneel je aanzet.

Door gericht een zone te verwarmen bespaar je direct op het energieverbruik. Bovendien heeft een elektrische kachel woonkamer een hoog rendement. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Beter voor het milieu en ook voor jouw portemonnee.

Elektrische kachel woonkamer

Positie elektrische kachel

De bepaling van de positie van een elektrische kachel is essentieel. In principe moet de positie van het infrarood kachel zo worden gekozen dat deze straalt naar de ruimte of zone die je wilt verwarmen.

Het beste is om de infrarood kachel zo te plaatsen dat het te verwarmen object of lichaam binnen een afstand van 3 tot 4 meter bereikt. De beste muur voor de installatie van de elektrische verwarming is de buiten muur. De stralen van de elektrische verwarming bereiken direct de binnenmuur.

De binnenmuren slaan de warmte van de elektrische kachel namelijk heel goed op. Bij eventuele vocht problemen in de buiten muren, is het verstandig om het Infrarood kachel op de binnen muur te monteren. De stralen van de ir panelen drogen het vocht en schimmel in de buitenmuren.

Infrarood Verwarming voorkomt nieuwe schimmelvorming en verbetert bovendien de isolatie van de buitenmuren. De elektrische kachel experts van Infrarood Verwarming geven je advies over de beste posities van de panelen in jouw woning.

Elektrische kachel woonkamer

Indeling woonkamer is bepalend

Daarnaast is de beste positie voor de infrarood verwarming ook afhankelijk van de indeling van de woonkamer. Over het algemeen vermijd je montage bij raampartijen of spiegels. Geen van beide kunnen namelijk de warmte opslaan. En dat is de kracht van ir warmte.

Spiegels reflecteren bijna 99 procent van de infraroodstraling terug de kamer. Glas verliest de warmtestraling, het gaat namelijk door het raam naar buiten. Voor ’s avonds kan je uiteraard de gordijnen dicht doen.

Plaats ook niet direct iets voor denfrarood kachel, zoals een groot meubelstuk. Obstructie vermindert de warmte verdeling. Zorg dat de infrarood kachel vrij de warmte kan verspreiden. Elektrische kachel woonkamer is verkrijgbaar in maar liefst 41 prachtig kleuren.

Daarnaast heb je de prachtige design verwarming met foto en kunst, waarop je een beeld kunt laten drukken. Het infrarood verwarming krijtbord en spiegelverwarming zijn ook zeer bijzonder. Kortom er is veel keuze in designs om jouw woonkamer aangenaam te verwarmen en in te richten. Denk ook aan een thermostaat. Liever een oplossing voor je tuin of serre, kies dan voor een terrasverwarmer van Infrarood Verwarming.

Offerte aanvragen