Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Elektrische warmtelamp

Elektrische warmtelamp

Infrarood terrasverwarming

Een elektrische warmtelamp wordt gebruikt voor korte golf infrarood verwarming en infrarood terrasverwarming. Ze zijn zuiniger en efficiënter in gebruik dan een terrasverwarmer gas.

Een elektrische heater voor buiten kan je ophangen in bijvoorbeeld een tuinoverkapping of aan de wand op je balkon. Een elektrische warmtelamp is geschikt voor montage aan de wand of plafond van een overkapping.

Een terrasverwarmer elektrisch werkt bijna altijd op basis van een elektrische warmtelamp met infrarood. Bij gebruik van de terrasverwarmer gloeit de infrarood lamp op, wat in de meeste gevallen een rood licht afgeeft. Er zijn verschillende monteerbare modellen verkrijgbaar als ook staande terrasverwarmer.

Terrasverwarming elektrisch

Terrasverwarmer infrarood

Met een terrasverwarming elektrisch geniet je iedere dag van een warm terras of balkon. Door gebruik te maken van terrasverwarmer infrarood kan je in de avond heerlijk lang buiten zitten, zonder het koud te krijgen. Een elektrische warmtelamp is eenvoudig te installeren, gebruiksvriendelijk en ruimte besparend.

Net als de infrarood panelen voor woningen geeft het een aangename warmte. De terrasverwarmer infrarood geeft geen nare geuren af en is bovendien geruisloos. Dit is het voordeel van verwarmen met infrarood verwarming. Het terras is vaak een verlenging van de woonkamer. De vraag is waarom zou je deze ruimte dan ook niet verwarmen?

Met een elektrische warmtelamp buiten kan je langer buiten zitten in je eigen tuin. Zelfs in de wintermaanden. Een terras verwarmen via een terrasverwarming elektrisch kan op twee manieren.

Met een korte golf elektrische straler waarbij de gloeidraad wordt verwarmd of via de lange golf infrarood verwarming. Beide zijn zeer zuinig en efficiënt in gebruik.

De korte golf IR verwarming is geschikt als verwarming voor buiten. Zoals de kwartsstraler, halogeen of golden tube verwarmer.

De lange golf infrarood warmtepanelen zijn geschikt voor ruimtes waarbij 75% is afgesloten. Deze zogenoemde carbon infrarood verwarming zien we vaak terug als serre of veranda verwarming. In de vorm van infrarood heatstrip.

Beste terrasverwarmer

Terrasverwarmer op gas

De beste terrasverwarmer werkt op elektriciteit en gebruikt de korte golf infrarood straling. De elektrische warmtelamp zet de energie om in infrarood warmte. De beste terrasverwarming elektrisch voor buiten is de infrarood terrasverwarming met de korte golf infrarood straling. Gezonde warmte, instant warmte en aangename warmte buiten.

Je herkent de elektrische warmtelamp aan het zichtbare, voorheen meestal roodachtige licht dat de emitters uitstralen. Daarom worden ze ook vaak heldere stralers genoemd. Je kan de infrarood terrasverwarming kopen in diverse modellen. Als plafond verwarming of wand model, zodat je geen losse snoeren hebt. Tevens leverbaar als staande terrasverwarmer.

Of wat dacht je van een design terras heater met infrarood led verlichting of met geluidsboxen? De elektrische warmtelamp kan je tevens onder een parasol of luifel bevestigen. Of in een gesloten ruimte gebruiken zoals een party tent. Een terrasverwarmer op gas mag je enkel en alleen in de open lucht plaatsen. Nooit onder een afdak of parasol vanwege het brandgevaar.

Voor een terras dat bloot staat aan veel lucht bewegingen, zijn de heldere infrarood stralers zeer geschikt. De elektrische warmtelamp maakt gebruik van korte golf infrarood. De warmtestralen blijven buiten goed voelbaar, ook al staat er relatief veel wind. Het meest verkocht zijn halogeen en golden tube systemen. Deze elektrische warmtelampen geven veel warmte en werken efficiënt.

Wat is een goede terrasverwarmer?

Welke terrasverwarmer kiezen?

Wat is een goede terrasverwarmer? Een vraag die vaak gesteld wordt en eenvoudig te beantwoorden is. De beste terrasverwarmer werkt middels korte golf infrarood straling. Welke terrasverwamer kiezen? Kies altijd voor de zuinige en efficiënte infrarood terrasverwarming, zoals een elektrische warmtelamp, terrasverwarmer staand of hangend.

Het voordeel van infrarood terrasverwarming ten opzicht van terrasverwarmer gas is groot. Een terrasverwarming werkt middels gas of elektriciteit. De meest duurzame en veilige vorm zijn de elektrische heaters. Daarnaast zijn de terrasheaters van infrarood-verwarming.nl zeer zuinig en duurzaam in verbruik. Tevens hoef je niet te tillen met gevaarlijk gasflessen en deze op een veilige plek opslaan.

Wat als je net lekker buiten zit met je vrienden of familie en de gasfles is leeg? Je hebt geen volle gasfles opgeslagen, de enige oplossing is om naar binnen te gaan waar het warm is. Infrarood elektrische warmtelamp maakt gebruik van de korte golf IR straling wel niet gevoelig is voor wind. Ook al waait het buiten, de infraroodstralen bereiken je gewoon.

Met een terrasverwarmer op gas waait de warme lucht gewoon weg. En wat dacht je van de geuren die een terrasverwarmer gas afgeeft. Een elektrische warmtelamp geeft geen nare geuren af en je kan daardoor gewoon dichtbij de heater buiten zitten. Een elektrische warmtelamp kan je overal gebruiken. Buiten, binnen, overdekt en in open ruimtes.

Halogeen verwarming

Golden tube terrasverwarming

Halogeen verwarming en golden tube warmtelamp zijn zeer geschikt voor terrassen waar veel luchtbeweging is. Dat komt doordat de korte golf infrarood straling gericht wordt uitgestraald. Daardoor gaat er weinig energie en warmte verloren. Ook al staat er veel wind op een terras of balkon.

De golden tube terrasverwarming lampen beschikken over een warmte-element dat voorzien is van een dun goudlaagje. Deze elektrische warmtelamp verspreidt goudgeel licht. Door de coating wordt de warmte nog efficiënter verspreidt, waardoor je energie bespaart. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in heerlijke infrarood warmte.

Halogeen terrasverwarming is een stuk duurder dan kwarts lampen maar het warmte rendement voor het aantal vierkante meters is zeer hoog. Je kan ze op nagenoeg ieder terras toepassen. De halogeen verwarming en golden tube terrasverwarming wordt ook professioneel gebruikt. Bij terrassen van restaurants, hotel of grote partytenten.

Met de korte golf terrasverwarmer infrarood geniet je van instant warmte. Zodra je de terrasheater aanzet voel je direct de warmte stralen op je lichaam vallen. Het gebruiksgemak is ook groot. Je regelt de temperatuur met een afstandsbediening thermostaat, direct via de stekker thermostaat of met een slimme thermostaat. Vraag een gratis offerte aan voor beste elektrische warmtelamp.

Buiten verwarming

Infrarood verwarming buiten

Bij een buiten verwarming is het prettig als je deze gewoon kan laten staan of hangen. De elektrische warmtelamp van Infrarood verwarming hoef je na gebruik niet op te bergen. De infrarood verwarming buiten is namelijk voorzien van IP65 klasse of hoger. Dit betekent dat ze stof- en waterdicht zijn. Je kan de buiten verwarming daardoor rustig laten hangen.

De meeste infrarood elektrische warmtelamp is voorzien van de IP65 klasse of hoger. Daardoor kan je ze met gerust hart buiten kan laten hangen in weer, wind en sneeuw. Een gasheater kan je beter niet buiten laten staan. Berg deze onder een afdak of in een schuur op. Je kan ook een beschermhoes erover heen doen.

Terrasverwarmer met infrarood is efficiënter en effectiever in verbruik dan een gas heater. Gebruik een terrasheater met dimmer zodat je nog efficiënter gebruik maakt van de energie. De vraag of een infrarood verwarming buiten duurder is in verbruik dan gas kunnen we met een simpel rekensommetje weergeven.

Een terras van 15 m2 kan een Golden Tube infraroodstraler van 1500 watt met gemak verwarmen. Per uur betaal je bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22: 1,5 kWh x € 0,22 = € 0,33 kWh. Daarbij komt ook hoe beter de elektrische terrasverwarming met infrarood is afgestemd op het te verwarmen terras hoe minder warmte er verloren gaat.

Voordelen infrarood terrasverwarming

Elektrische terrasverwarmer

De voordelen van infrarood terrasverwarming zijn zeer groot en de minpunten zijn gering. Voordelen van elektrische verwarming infrarood zijn:
– Elektrische warmtelamp is zeer energiezuinig in het verbruik.
– Gerichte zone verwarming, bespaart energie.
– Infrarood korte golf heaters zijn niet windgevoelig.
– Verkrijgbaar in staand of hangend model.
– Bij hangende terrasheater geen overlast van snoeren.
– Geen onaangename geuren en tevens stille verwarming.
– Geschikt voor open en gesloten ruimtes, zoals terras overkapping.
– Veilig en eenvoudig in gebruik.
– Elektrische warmtelamp geeft directe en gezonde warmte af.

De minpunten van een elektrische warmtelamp warmte paneel zijn slechts:
– Mobiele elektrische terrasverwarmer heeft een snoer, welke je netjes weg moet werken. 
– Bij professionele elektrische terrasheater gebruik een aparte elektriciteit groep.

Heb je nog vragen over de elektrische warmtelamp of over onze infraroodpanelen? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag meer informatie en uitleg voer verwarmen met warmtepanelen binnen en buiten. Vraag een gratis offerte aan infrarood heatpanel.