Energie besparen met stopcontact verwarming

infrarood verwarming slaapkamer infrarood paneel foto infrarood gezondheid infrarood heater

Vragen over stopcontact verwarming

Energie-efficiënte stopcontact verwarming in de vorm van infrarood verwarming heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen. Het is schoon, groen en kan je enorm helpen je energieverbruik te verminderen als je het op de juiste manier gebruikt. Maar het is nog steeds een relatief nieuwe technologie en, net als elektrische radiatoren en andere nieuwe vormen van elektrische verwarming, zijn veel mensen er natuurlijk nieuwsgierig naar.

We geven antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen die we bij Infrarood Verwarming krijgen. Denk je eraan te investeren in nieuwe energiebesparende verwarmingstechnologie? Lees dan zeker verder.

Heb ik een elektricien nodig om mijn nieuwe infrarood verwarmingspanelen te installeren?

stopcontact verwarming

Dat hangt af van hoe je de infrarood verwarmingspanelen wilt installeren. Al onze infrarood panelen worden compleet geleverd met alles wat je nodig hebt om ze te installeren en meteen te gebruiken. De stopcontact verwarming heeft zelfs een standaard 3-polige stekker aan het eind van het netsnoer, zodat je letterlijk de stekker erin kunt steken en aan de slag kunt. Veel mensen gebruiken hun infrarood verwarmingspanelen op deze manier, en monteren het infrarood paneel gewoon boven of bij het stopcontact om de draad te verbergen en de mooie uitstraling te behouden.

Als je echter het absolute maximum uit je infrarood verwarmingspanelen wilt halen wat betreft hun uiterlijk, kun je overwegen ze vast te verbinden met je bestaande stroomnet. Dit vereist de diensten van een elektricien, maar het resultaat is dat je geen last hebt van draden of stopcontacten – perfect voor wie zijn panelen als schilderij wil ophangen of ze als spiegel wil gebruiken.

Je hoeft echter niet meteen te beslissen. Je kunt besluiten om de panelen eerst gewoon aan te sluiten, en als je je dan realiseert hoe goed ze werken en helemaal verkocht bent aan de voordelen ervan, kun je ze vast bedraden.

Hoe werkt infrarood? Is het niet te heet, zoals wanneer je onder een terrasverwarmer zit?

Dit is een veel voorkomende misvatting. Als we in huis infrarood zeggen, bedoelen we eigenlijk lange golf infraroodstraling, wat een veel subtielere en effectievere manier is om je huis te verwarmen. Infrarood verwarming verwarmt de lucht niet zoals een gewone elektrische radiator. Er is geen convectie of blazen van lucht, geen bewegende delen en geen lawaai.

stopcontact verwarming

Infraroodpanelen verwarmen de voorwerpen in de kamer en werken op precies dezelfde manier als de zonnestralen die de grond verwarmen. De voorwerpen in de kamer – je meubels, muren en zelfs jij en je gezin – houden deze warmte vast en geven de warmte langzaam en natuurlijk af, en je voelt het niet eens. Hierdoor leveren infrarood panelen de meest gelijkmatige en consistente warmte die je van een huiselijke stopcontact verwarming kunt verwachten.

Vergt infrarood paneel veel muurruimte? Zien ze er niet slecht uit?

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Infrarood paneel ziet er helemaal niet slecht uit, maar kan juist bijdragen aan de esthetiek van je huis. Infrarood verwarming badkamer kun je omtoveren tot een spiegel. Een infrarood paneel woonkamer kun je laten lijken op schilderijen of met familiefoto’s. Of je kunt zelfs besluiten er gewoon patronen of kleuren op te laten bedrukken, zodat ze opgaan in de rest van de kamer.

De mogelijkheden met infraroodpanelen zijn eindeloos. En als ze eenmaal deel uitmaken van je leven en op de achtergrond werken om jou en je gezin lekker warm te houden, zul je niet eens beseffen dat ze er zijn.

Wat is een infrarood paneel met stopcontact thermostaat

stopcontact thermostaat

Infrarood paneel met stopcontact thermostaat is een warmtepaneel waarbij je de temperatuur eenvoudig regelt via de stopcontact thermostaat. Een stopcontact verwarming werkt heel simpel. Je monteert het warmtepaneel aan de wand of plafond en steekt de stekker in het stopcontact. Via de aan- en uitknop bedien je het paneel.

Maar wil je de temperatuur in graden regelen of programma’s instellen, dan heb je de eenvoudige oplossing om er een stopcontact thermostaat tussen te zetten. Hoe? Heel simpel, je stopt de thermostaat in het stopcontact, daarboven op steek je de stekker van het infrarood paneel in de stekker thermostaat.

Wat is badkamerspiegel met verwarming en verlichting en stopcontact?

ir paneel badkamer verwarming badkamer

Een badkamer spiegelverwarming en verlichting en stopcontact is een stopcontact verwarming die zowel warmte als verlichting afgeeft. Je geniet van gezonde infrarood warmte in de badkamer en duurzame led-verlichting. De aansluiting is eenvoudig via één stekker in het stopcontact, maar je kan de twee elementen wel apart van elkaar bedienen.

Beste stopcontact verwarming

Ben je op zoek naar de beste stopcontact verwarming? En wil je meer informatie over stopcontact verwarming? Je kan voor stopcontact verwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over stopcontact verwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over soorten verwarmingen, zoals Waarom is warmtepomp verwarming te koud. Lees meer over thermostaten.

Koop nu infrarood verwarming op Infrarood Verwarming

Laatste Magazine artikelen