Energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Verwarmen op elektriciteit hoe werkt een verwarmingspaneel energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Meer over energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

De energiezuinige elektrische kachel consumentenbond, wat zeggen zij daarover? We moeten allemaal energie besparen, zodat we ook minder CO2 uitstoten. En natuurlijk met de hoge prijzen is het ook zeker prettig om minder energie te gebruiken. De torenhoge rekening voor een gasverwarming, daar zit niemand op te wachten. Wat is het alternatief?

De oplossing voor een gasverwarming is over te stappen op energiezuinige elektrische kachel consumentenbond. Elektriciteit is ten eerste goedkoper, ten tweede beter voor het milieu, zeker in combinatie met groene energie. En ten derde kan je flink geld besparen met een energiezuinige elektrische kachel.

Als je overstapt op elektrisch verwarmen, kies dan voor infrarood verwarming. We leggen je later uit waarom. Eerst geven we je wat tips hoe je energie kan besparen met de verwarming in huis. Hierbij bespreken we meerdere verwarmingsinstallaties. Van een CV-ketel tot een warmtepomp en vloerverwarming tot elektrische verwarming met infraroodstraling. Hoe kan je geld besparen met de verwarming in huis?

Verwarmen op elektriciteit hoe werkt een verwarmingspaneel energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Met infrarood CV ketel besparen

Met infrarood CV ketel kan je geld besparen op de verwarmingskosten in je huis. Door infrarood panelen te gebruiken als bijverwarming naast de centrale verwarming, kan je op de stookkosten besparen. Infrarood is namelijk heel goed in staat een zone op te warmen, bijvoorbeeld een hoek in de woonkamer. Daardoor hoef je de cv-ketel niet zo hoog aan te zetten (of helemaal niet).

Heb je een CV-ketel in huis? Dan kan je hier ook geld op besparen door deze goed af te stellen. Een cv-ketel die niet goed is afgesteld kan elektriciteit verspillen. Omdat de pomp van een cv-ketel veel elektriciteit verbruikt, stel je de cv-pomp zo laag mogelijk in. De snelheid van moderne ketels wordt automatisch geregeld.

Geld besparen met thermostaat per kamer

Je kunt geld besparen door de thermostaat per kamer in te stellen. En deze niet altijd aan te laten staan. Zorg ervoor dat de energiezuinige elektrische kachel consumentenbond alleen wordt aangezet als dat nodig is. Dit kan je honderden euro’s per jaar besparen, vooral als je in een minder goed geïsoleerde woning woont. Dat is een energiezuinige elektrische kachel consumentenbond advies.

thermostaat infrarood verwarming ir panelen infrarood paneel met thermostaat infrarood verwarming met thermostaat

Hoe kan je nog meer besparen met een thermostaat kamer?

 • Regel de temperatuur in elke kamer afzonderlijk met een thermostaat kamer. Met infrarood verwarming is dit heel eenvoudig.
 • Zet de verwarming lager op de tijden dat je niet thuis bent. Door de energiezuinige elektrische kachel consumentenbond op 15°C te zetten, bespaar je flink op de kosten. Je regelt dit eenvoudig met een klokthermostaat of een slimme thermostaat kamer.
 • Verlaag in de nacht de temperatuur. De verwarming hoeft niet aan te staan terwijl je slaapt. De optimale nachttemperatuur is 15°C. Maar als je vloer- of wandverwarming hebt, kan 17 of 18°C de voorkeur verdienen.
 • Stel de temperatuur een uur voordat je gaat slapen in op 15°C. Gebruik bijvoorbeeld een klokthermostaat hiervoor, waarbij je het programma eenvoudig instelt.
 • Zet de thermostaat thuis een graad lager dan normaal. Dit bespaart je gemiddeld ongeveer € 80 per jaar. Iedere graad die je lager bijstelt, bespaart je 6% aan kosten.
 • Maak gebruik van energiebesparende apparatuur. Er zijn steeds meer slimme thermostaten op de markt. Een slimme thermostaat bedien je op afstand via de app op je mobiele telefoon. Zodat je de kachel toch lager kunt zetten als je dit was vergeten toen je het huis verliet.
 • Verwarm geen kamers die je niet gebruikt. Het niet verwarmen van een ruimte bespaart zo’n 50 euro per jaar.
 • Maak gebruik van een modulerende thermostaat. Deze regelt een HR-ketel om maximaal gebruik te maken van zijn modulerende vermogen. Dit levert een besparing op van zo’n 3%.
  .

Verwarmingsefficiëntie radiator woonkamer

Je kunt nog meer geld besparen door de radiator woonkamer en andere ruimtes zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Dit is vooral van toepassing bij lucht convectoren. Radiatoren die de lucht verwarmen.

 • Houd deuren naar niet-verwarmde kamers gesloten. Daardoor ontsnapt er minder warme lucht.
 • Er gaat warmte verloren wanneer gordijnen of meubels voor radiatoren worden geplaatst. Laat de radiatoren daarom onbedekt.
 • Maak gebruik van radiatorfolie. Dit kan onzichtbaar tegen de achterkant van de radiator woonkamer of andere ruimte geplaatst worden. Radiatorfolie bespaart energie in zowel geïsoleerde als niet-geïsoleerde muren.
  .

Bespaar op warm water

Warm water is goed voor bijna een vijfde van je totale gasverbruik. En de douche verbruikt hiervan het merendeel.

 • Gebruik een waterbesparende douchekop. Deze laten minder water per minuut door. Houd er rekening mee dat dit een limiet is van 7 liter per minuut. Tijdens het douchen zul je geen verschil merken, maar het bespaart je wel € 40 per jaar.
 • Neem geen lange douche. Je bespaart veel gas en water als je 5 minuten doucht in plaats van 9 minuten. Dit bespaart je jaarlijks ongeveer 80 euro.
 • Neem in plaats van een bad een douche. Douchen is nog steeds een stuk zuiniger in het water- en energieverbruik dan een warm bad.
  .

Infrarood verwarming en warmtepomp

Is het tijd om je cv-ketel te vervangen, of heb je verbouwingsplannen? Overweeg dan energiezuiniger en duurzamere opties als infrarood verwarming of warmtepomp. Ook kan je deze goed combineren. Een warmtepomp is goed als lagere temperatuur verwarming, bijvoorbeeld voor de vloerverwarming. Waarmee je de rest van de ruimte verwarmt met infrarood panelen.

In vergelijking met standaard radiatoren kan vloerverwarming je 10 tot 15% besparen op je verwarmingsuitgaven. Overigens geldt hetzelfde voor wandverwarming. Echter bij infrarood verwarming kan de besparing oplopen tot wel 50% ten opzichte van een CV-ketel.

Een warmtepomp gebruiken om je huis te verwarmen

Een warmtepomp verwarmt, net als een centrale verwarming, het huis. Als vrije warmtebron gebruikt een warmtepompsysteem de grond, buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Dit verbruikt veel minder energie dan een standaard verwarmingssysteem.

Je kunt ook een (kleinere en minder dure) warmtepomp combineren met moderne cv-ketel of nog beter met infrarood verwarming. Ook heb je nog een hybride warmtepomp. Daarmee bespaar je de rest van het jaar veel gas. En als het te koud wordt, slaat de ketel aan of zet je de infrarood panelen aan. Dit is overigens de beste energiezuinige elektrische infrarood kachel consumentenbond.

Zuinig verwarmen met infrarood paneel

infrarood kachel elektrische wandverwarming

Wil je zuinig verwarmen? Kies dan voor infrarood paneel. Hierbij wordt niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. Dit is veel comfortabeler, zuiniger, gezonder en ook goedkoper. Indien de woning een lagere isolatiewaarde heeft, waait de warmte lucht bij een convectiekachel zo naar buiten. Bij infrarood paneel is dit niet het geval. Daarom zijn infrarood panelen voor iedere woning geschikt.

Bovendien kan je voor iedere kamer een geschikt infrarood paneel uitzoeken. Verkrijgbaar in verschillende wattages, afmetingen en modellen. Zoals een badkamer spiegel verwarming of een woonkamer foto verwarming. Je kan ook kiezen tussen en plafondverwarming of een wandverwarming.

De warmtepanelen zijn ook nog eens ruimtebesparend met het slanke vermogen van 1,7 of 2,2 cm. Doordat niet de lucht circuleert, heb je ook geen last van rondzwevende stofdeeltjes. De lucht is schoner en bovendien heeft het de juiste luchtvochtigheidsgraad.

Meer weten over de voordelen van verwarmen met infrarood panelen en de energiezuinige elektrische kachel consumentenbond? Neem contact op met de deskundigen van Infrarood Verwarming voor alle vragen betreffende het onderwerp energiezuinige elektrische kachel consumentenbond.

Open haard, houtkachel en pelletkachel

Een open haard is sfeervol en warm. Echter stoot je wel veel vervuilende stoffen uit via de schoorsteen. Ditzelfde geldt ook voor een houtkachel. Een pelletkachel daarentegen is minder verontreinigend, maar produceert wel fijnstof. Bovendien is een pelletkachel duur in gebruik en heeft het veel ruimte nodig voor de pellets. Als je de open haard of houtkachel niet gebruikt, sluit dan de schoorsteen af om te voorkomen dat er warmte ontsnapt.

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Huis verwarmen zonder gas en met infraroodstraling

Heb je nog vragen over energiezuinige elektrische kachel consumentenbond of over huis verwarmen zonder gas? Neem dan gerust contact op met Infrarood Verwarming. Of maak een afspraak in één van onze showrooms van HeatXL. Onze adviseurs leggen je graag de voordelen uit van huis verwarmen zonder gas. Als ook hoe je geld bespaart met een kamer thermostaat of slimme thermostaat voor energiezuinige elektrische kachel consumentenbond.

Infrarood paneel is zuinig, gezond en onderhoudsvrij. Energiezuinige elektrische kachel consumentenbond vragen? Ook daarvoor neem je contact met ons op. Combineer infrarood verwarming met zonnepanelen voor een nog hogere kostenbesparing, waardoor je geen CO2 uitstoot. Koop de beste energiezuinige elektrische kachel consumentenbond.

Meer informatie kan je ook lezen in onze infrarood verwarming blogs. Zoals waarom elektrisch verwarmen goedkoop is. Kom meer te weten over onze duurzame, goedkope infrarood kachel. Elektrische kachel zuinig kan je bovendien ook kopen in onze online winkel. Waar je ook terecht kan voor industriele verwarming kopen.

Laatste Magazine artikelen