Energiezuinige elektrische verwarming vs gasverwarming

is infrarod verwarming goedkoop welk infrarood paneel kiezen infrarood warmtepaneel energiezuinige elektrische verwarming warmtepaneel infrarood verwarming plafond elektrische kachel energiezuinig verwarming kopen

Hoe energiezuinige elektrische verwarming superieur is aan gasverwarming

is infrarod verwarming goedkoop welk infrarood paneel kiezen infrarood warmtepaneel energiezuinige elektrische verwarming

Waarom kiezen voor een energiezuinige elektrische verwarming en niet voor een gasverwarming? Nu het kouder begint te worden en het weer verslechtert, is het belangrijk dat je huis warm en gezellig is. Dit betekent dat je het juiste verwarmingssysteem moet kiezen – idealiter een die energiezuinig is, je geld bespaart en je volledige controle geeft. Een energiezuinige elektrische verwarming is eenvoudigweg de beste keuze die er is. En om een hele reeks redenen een veel betere optie dan een gasverwarming.

In ons blog bekijkt het Infrarood Verwarming team de verschillen tussen energiezuinige elektrische verwarming en gasverwarming. En waarom een energiezuinige elektrische verwarming altijd de winnaar is.

Wat is het verschil tussen elektrische en gasverwarming?

Elektrische verwarmingssystemen zijn er in verschillende vormen – meestal zijn ze gebaseerd op afzonderlijke verwarmingstoestellen in elke kamer van een woning. Dit kan bijvoorbeeld een staafverwarming zijn of een complexer netwerk van boilers. Verwarmingssystemen op gas hebben meestal een ketel nodig om de brandstof te verbranden en water te verwarmen. Het water wordt dan via radiatoren of via leidingen onder de vloer omhoog gecirculeerd, waardoor het huis geleidelijk wordt verwarmd. Het opwarmen van de lucht in de kamers wordt convectie warmte genoemd.

Waarom kiezen voor elektrische verwarming?

welke elektrische verwarming kiezen

De mogelijkheden voor elektrische verwarming zijn eindeloos – of het nu gaat om accumulatieverwarming, warmtepomp of infrarood verwarming. Ze produceren geen kooldioxide en bevorderen een betere luchtkwaliteit in huis. Economisch gezien zijn ze een slimme keuze omdat ze lage tot geen onderhoudskosten hebben, in tegenstelling tot dure boilers. Bovendien hebben de energiezuinige elektrische verwarming systemen zoals die van Infrarood Verwarming slimme verwarmingsregelingen. Hierdoor kan je de infrarood verwarming in iedere kamer apart bedienen via een draadloze thermostaat.

Nadelen van gasverwarming

Aan de andere kant heeft gasverwarming tal van nadelen. In de eerste plaats is het een minder milieuvriendelijke keuze, omdat gasketels fossiele brandstoffen gebruiken. Dit draag aanzienlijk bij aan de opwarming van de aarde en de klimaatverandering. Bovendien hebben gasverwarming ketels regelmatig onderhoud nodig en dat kan na verloop van tijd tot aanzienlijke kosten leiden. Ten slotte heeft de regering gepland om vanaf 2025 een verbod op gas- en olieboilers in nieuwbouwwoningen in te voeren, dus kiezen voor energiezuinige elektrische verwarming is een vooruitziende oplossing die nog vele jaren meegaat.

Efficiënte infrarood verwarming

waarom infrarood verwarming wat is de beste infrarood verwarming hoe warmt wordt een infrarood paneel wat kost een infrarood paneel elektrisch verwarmen energiezuinige elektrische verwarming

Bij Infrarood Verwarming kunnen we alle huiseigenaren voorzien van innovatieve en energiezuinige elektrische verwarming systemen die geen onderhoud of service nodig hebben, volledig efficiënt zijn en draadloze bedieningstechnologieën bieden. Wij leveren in Duitsland ontworpen en geproduceerde infrarood verwarming panelen, die bekend staan om hun uitstekende kwaliteit en efficiëntie. Onze systemen kunnen worden bediend via een smartphone of tablet – met behulp van onze draadloze thermostaat welke je bedient via de app.

Snelle installatie infrarood paneel

De installatie van een infrarood paneel is ook ongelooflijk snel. Bij infrarood paneel kopen is altijd een montagekit geleverd. Deze bevat een instructieboekje, boormal, schroeven en pluggen. Er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas bij de montage van een wandverwarming of infrarood paneel plafond. Natuurlijk kan je onze installatiedienst inschakelen, waarbij we ook advies geven over de positie van de installatie. Infrarood paneel badkamer is bovendien voorzien van de IP44 klasse, wat betekent dat ze veilig zijn om te installeren in vochtige ruimtes.

Meer over elektrische verwarming infrarood

waarom infrarood verwarming is infrarood verwarming goedkoop is infrarood verwarming gevaarlijk welk infrarood paneel kiezen

Onze elektrische verwarming infrarood wordt bovendien geleverd met 2 tot 5 jaar garantie en zullen ze de tand des tijds doorstaan. Met een groot aantal uitstekende beoordelingen van eerdere klanten kun je er zeker van zijn dat je in veilige handen bent als je kiest voor een energiezuinige elektrische verwarming uitvoering.

Als je meer wilt weten over onze energiezuinige elektrische verwarming, neem dan contact op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden, je meer details te geven over onze energiezuinige elektrische verwarming en je wensen nader te bespreken. Je kunt ook het online formulier op onze website invullen, dan nemen we snel contact met je op over de energiezuinige elektrische verwarming. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles lezen over Tips besparen op elektrische radiator verbruik. Lees meer over badkamer verwarming.

Laatste Magazine artikelen