HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Goedkope verwarming

Goedkope verwarming als een elektrische kachel met infrarood verwarming

Iedereen wil natuurlijk een goedkope verwarming. Helaas ontkomen we er niet aan om in de winter een elektrische kachel aan te zetten. Je wilt uiteraard er wel warm bijzitten. Het beste is natuurlijk een goedkope verwarming te kiezen die een hoog rendement oplevert.

Bij verwarmingskosten moet je niet alleen kijken naar de aanschafwaarde, maar ook naar de bijkomende kosten. Zoals installatie-, onderhoud- en verbruikskosten. Wat is goedkoper gas of elektrisch verwarmen?

Elektrische kachel infrarood is goedkoper dan je huis middels gas te verwarmen. Infrarood panelen zijn goedkoper in de aanschaf, de installatie is snel en eenvoudig en bovendien heb je géén onderhoudskosten. Het verbruik is ook goedkoper, ondanks dat de elektriciteitsprijs hoger is dan m3 gas. Dit komt omdat infrarood verwarming op een andere manier verwarmt.

Alkari infrarood panelen plafond Wattage berekenen

Soorten goedkope verwarmingen

Infrarood verwarming zijn er in vele soorten en maten, als ook een infrarood vloerverwarming. Goedkoop huis verwarmen is mogelijk met lage temperatuur radiatoren welke minder energie nodig hebben. Het vermogen van een lage temperatuur verwarming is lager dan een groot infrarood paneel aan het plafond.

Lage temperatuur verwarming vloerverwarming is ideaal voor een constante temperatuur in huis te brengen. Voor de koudere dagen van het jaar kan je kiezen voor extra warmte met een bijverwarming. Een elektrische infrarood vloerverwarming heeft een snelle reactietijd waardoor de vloer snel opwarmt.

Er wordt gebruik gemaakt van mesh matten welke slechts 3,2 mm dun zijn. Ideaal voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer. Dit is dan ook de meest gekozen vloerverwarming voor badkamers. Goedkope verwarming en altijd warme voeten.

Het voordeel van elektrische vloerverwarming als bijverwarming is dat je een systeem kunt leggen met een lager vermogen. Vloerverwarming met een lager vermogen kost weer minder energie en is toch lekker warm. Een infrarood vloerverwarming is eenvoudig te plaatsen.

Er zijn geen buizen nodig en het systeem hoeft dus ook niet te worden aangesloten op de centrale verwarming. Het verwarmingssysteem hoeft alleen te worden aangesloten op het net. Eenvoudig aan te leggen vanwege de zelfklevende matten en waterdicht met IPX7 klasse. Vraag bij onze infrarood adviseurs meer informatie over goedkope verwarming.

kleine badkamer handdoekdroger wit Badkamer straalkachel

Wat is goedkoper gas of stroom verwarming?

Goedkoop huis verwarmen middels infrarood panelen. Het is niet alleen goedkoop en energiezuinig, maar in combinatie met groene stroom duurzaam. Wat is goedkoper gas of stroom verwarming? Met een rekenvoorbeeld kunnen we aantonen wat elektrisch verwarmen met infrarood kost.

Uitgangspunt is een ruimte van 100 m2 met een plafondhoogte van 3 meter met een gemiddelde isolatiewaarde. De elektrische kachel produceert 60 W/m2 waarbij we uitgaan van 180 dagen dat we de goedkope verwarming aan hebben. 7 uur per dag.

Het jaarlijks verbruik bereken je door het oppervlak te vermenigvuldigen met het vermogen per m2. Aldus 100 m2 x 60W x 7 uur x 180 dagen gedeeld door 1.000 (van Watt naar kilowatt). Je komt dan uit op een verbruik van 7.560 kWh.

Uitgaande van een gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 euro zijn de verbruikskosten 1.663,20 euro. Met deze informatie kan je ook het verbruik voor een gas verwarming uitrekenen. De kostenbesparing op verbruik met een goedkope verwarming ligt tussen de 30 en 50%.

Bovendien verwarmt een goedkope verwarming infrarood niet de lucht, maar direct de vaste objecten en mensen, waardoor je de thermostaat zo’n 3 graden naar beneden kan bijstellen. Bij iedere graad lager bespaar je 6% op het verbruik. Daar komt nog bovenop dat je géén onderhoudskosten hebt en de installatie eenvoudig is. Goedkoop huis verwarmen met infrarood panelen.

kinderkamer wit paneelverwarming, Goedkope verwarming

Infrarood verwarming kosten

De infrarood verwarming kosten liggen vele malen lager dan ene gasverwarming of olie gestookte kachel. We hebben de berekening laten zien van het verbruik. Ondanks dat de elektriciteitsprijs hoger ligt dan een m3 verbruik je minder, omdat IR verwarming zeer zuinig in energieverbruik is.

De gevoelswarmte met een infrarood verwarmingspaneel ligt hoger dan wanneer je een huis verwarmt met convectie warmte. Daardoor kan je de draadloze thermostaat lager zetten. Gebruik daarbij een slimme wifi thermostaat waardoor je nog meer bespaart op de verbruikskosten.

Wil je nog duurzamer en goedkoper uit zijn, zorg dan voor eigen zonne-energie opgewekt door zonnepanelen op dak. De energie kan je dan in de winter gebruiken om de goedkope infrarood verwarming te voorzien van duurzame stroom.

Naast het verbruik moet je ook kijken naar andere kosten, dit noemen we de Total Costs of Ownership (TCO). Dit zijn de totale kosten van de aanschaf, onderhoud, installatie en energieverbruik over de gehele levensduur van de installatie.

De gemiddelde aanschafkosten van goedkope IR panelen voor een appartement van 100m2 ligt tussen de 2.500 en 8.500 euro. Infrarood verwarming behoeft geen onderhoud en de installatiekosten zijn te verwaarlozen. Wat is goedkoper gas of elektrisch verwarmen? Elektrisch verwarmen met IR panelen is goedkoper dan gas. Investeer in goedkope infrarood verwarming.

Goedkoop werkplaats verwarmen

Goedkoop werkplaats verwarmen is mogelijk met een infrarood straler. Een infrarood heater kan je namelijk inzetten als hoofd- of bijverwarming. Een IR verwarming is tevens zeer goed in staat een bepaalde zone te. Daarbij voorkom je dat het gehele bedrijfspand verwarmen moet.

Met infrarood stralers verwarming elektrisch warm je ook niet de omgevingslucht op. Infrarood korte golf stralers werken op een andere manier. De stralen warmen direct de objecten en mensen in het stralingsgebied op. De vaste objecten houden de warmte vast.

Daarnaast weerkaatsten de stralen op bijna alles, waardoor je van meerdere kanten de heerlijke infraroodwarmte voelt. Doordat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen is het verbruik ook lager. Met infrarood verwarming verbruik kosten besparen is eenvoudig.

Er zijn al heel veel bedrijven die op deze manier goedkoop werkplaats verwarmen. Indien je een vaste werkplek hebt, kan je de heaters aan het plafond of muur monteren. Heb je geen vaste werkplek dan is een mobiele verwarming een uitkomst. Bijvoorbeeld als atelier verwarming.

Deze mobiele goedkope verwarming is verkrijgbaar op een staande voet met een stevig handvat of op wielen. Dankzij het lichte gewicht en verrijdbaar elektrische warmtelamp is de mobiele IR kachel eenvoudig te verplaatsen naar de werkple waar de warmte nodig is.

De korte golf heaters van Star Progetti bijvoorbeeld zijn ook verkrijgbaar met een IPX5 klassen. Dat wil zeggen dat ze stof- en waterdicht zijn. Daardoor zijn ze geschikt om ook buiten te gebruiken. Infrarood Verwarming verkoopt ook goedgekeurde ATEX-zones infrarood stralers. Goedkoop werkplaats verwarmen met de korte golf stralers van HeatXL.

Offerte aanvragen