HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Handdoek verwarming

Handdoek verwarming badkamer

Handdoek verwarming met infrarood verwarming zorgt voor droge handdoeken en een warme badkamer. Een handdoek verwarming bestaat uit glazen infrarood verwarming met een Welltherm dual-zone verwarming waar plek is voor twee handdoek beugels.

Handdoekdroger van Infrarood Verwarming voor in de badkamer. Met de handdoekdroger verwarming heb je altijd warme en droge handdoeken. Daarnaast profiteer je van een warme badkamer en droge muren. Een prachtig design infrarood paneel met handdoek beugels van roestvrij staal of chroom.

Een handdoek verwarming voor in de badkamer is eigenlijk een onmisbaar item. Het is ten eerste heerlijk als je ’s morgen de badkamer betreedt en deze ruimte aangenaam warm is. Je voelt direct de warme infrarood stralen je huid raken.

Ten tweede is het zeer prettig als je onder de douche vandaan komt en jij je in een warme en droge handdoek wikkelt. Dat is de combinatie van een handdoek verwarming. Een 2-in-1 toestel voor warmte en droge en warme handdoeken.

Eigenlijk hebben de handdoeken infrarood panelen nog een derde functie, namelijk als handdoeken drager. Aan het warmtepaneel is ruimte voor twee of drie beugels waar je de handdoeken handig aan kan ophangen.

De infrarood handdoek verwarming van Infrarood Verwarming biedt een gevarieerd aanbod. Naast tal van kleuren en maten, kunnen de verwarmingselementen worden uitgerust met een elegante handdoek hanger,  oftewel handdoek beugel in verschillende lengtes en uitvoeringen.

Paneelverwarming van Infrarood Verwarming is de toekomst, want we stappen allemaal over op elektrisch verwarmen. Elektrische kachel is de oplossing.

Handdoek verwarming Infrarood Paneel

Handdoekdroger in de badkamer

Met een handdoekdroger van Infrarood Verwarming voor in de badkamer geniet je altijd van droge en warme handdoeken. Het is een verwarming en handdoekdroger in één toestel. Metalen of verhard glas infrarood verwarming met beugels van chroom of roestvast staal. Prachtige design radiator.

De handdoekdroger van Infrarood Verwarming maakt gebruik van lange golf infraroodstraling. De infrarood stralen warmen direct de objecten en mensen in de badkamer op. De infrarood kachel werkt daardoor anders dan de convectie kachels waarbij de lucht wordt verwarmd. 

Na het douchen zijn vaak de muren voorzien van vocht en condens. Dit komt omdat de muren, vloer en objecten kouder zijn dan de lucht. Bij infrarood verwarming heb je hier geen last meer van. De stralen warmen de muren op, waardoor het vocht onttrekt. 

Dit levert nog een voordeel op, namelijk dat schimmels in de muren verdwijnen. Naast warme handdoeken profiteer je van aangename warmte. De duurzame warmtepanelen zijn zeer zuinig in verbruik. Geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. 

De beste handdoek verwarming van Infrarood Verwarming voor in de badkamer werkt middels infrarood straling. De warmte van de elektrische handdoekdroger met stekker is intens, efficiënt en heeft een therapeutische werking op ons lichaam. Door het warmtepaneel drogen de handdoeken snel en zijn ze heerlijk warm.

De zuinige infrarood handoekdroger van Infrarood Verwarming zet maar liefst 93% van de energie om in warmte. Je geniet daardoor niet alleen van een warme badkamer, maar ook van warme en droge handdoeken. Met Infrarood Verwarming bespaar je direct op de verwarmingskosten.

Handdoek verwarming en handdoekdroger Infrarood Paneel infrarood kachel

Uitvoeringen handdoekdroger infrarood panelen

Infrarood Verwarming heeft diverse prachtige uitvoeringen van de handdoekdroger. Naast tal van kleuren en maten, kan de paneelverwarming worden uitgerust met een elegante handdoek hanger, oftewel handdoekbeugel in verschillende lengtes en uitvoeringen. 

De infrarood panelen met handdoekdroger zijn gemaakt van metaal of verhard veiligheidsglas. Verkrijgbaar in onder andere wit en zwart metaal. De Welltherm glas panelen zijn verkrijgbaar in satijn wit of zwart, spiegel, kristal wit of in iedere RAL kleur. 

De handdoekdroger kan je ook personaliseren met een foto of schilderij afbeelding naar eigen keuze. In mat of glans afwerking. De beugels van Welltherm handdoekdroger zijn gemaakt van chroom of van geborsteld roestvast staal. De handdoek dragers van de Ecaros zijn van geborsteld staal. 

De mogelijkheden voor je elektrische kachel zijn ontelbaar. Bij de duaalzone infrarood panelen zitten standaard achter op het paneel vier bevestiging gaten voor de handdoekdroger beugels. Je kan daardoor ook achteraf losse beugels kopen en deze eenvoudig op het infrarood Verwarming installeren.

Handdoek verwarming en handdoekdroger Infrarood Paneel infrarood verwarming

Afmetingen en vermogens handdoek verwarming

De afmeting en het vermogen van de infrarood kachel is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. In de badkamer wil je het snel warm hebben, waardoor we altijd adviseren een iets krachtiger infrarood Verwarming te nemen. 

Voor een infrarood verwarming badkamer rekenen we gemiddeld 60-70 watt per m3 bij een normaal geïsoleerde woning. In vergelijk, voor woonkamers ligt het vermogen gemiddeld tussen de 30-40 watt en voor slaapkamers 25-35 watt per m3.

De afmeting van het handdoek verwarming badkamer is verkrijgbaar in 60×120, 60×150 of 60×180 cm. Het metalen infrarood paneel is slechts 1,7 cm dik, glaspanelen zijn 2,2 cm dik. Het wattages ligt tussen de 550 tot 850 watt. Alle onze panelen zijn zeer duurzaam en zuinig in gebruik.

De verschillende typen handdoekdrogers verwarming elektrisch, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online winkel. Een handdoekdroger is prima te combineren met een infrarood paneel plafond of een spiegel verwarming.

Afhankelijk van de grootte van het paneel is het mogelijk om twee of drie handdoekdroger beugels te plaatsen. Als je van een strak design houdt zijn de IR panelen met handdoekdroger een aanvulling op de badkamer. De infrarood panelen zijn te verbinden met een thermostaat voor het hele huis en via je mobiele telefoon te bedienen. 

Handdoek verwarming en handdoekdroger Infrarood Paneel elektrische kachel

Dual zone handdoekdroger paneel

Verwarm de badkamer en droog jouw handdoeken met de dual zone glazen handdoek verwarming van Ecaros of Welltherm. Dankzij de twee aanwezige zones maak je gebruik van diverse oppervlakte temperaturen. 

De bovenste zone heeft een infrarood verwarmingsvlak van 120 graden. Het onderste deel heeft een droogfunctie en bereikt een temperatuur van 70 graden Celsius. De warmtepanelen zijn ruimtebesparend, dankzij het slanke ontwerp van slechts 2 cm. 

De glazen infrarood panelen zijn gemaakt van ESG zekerheidsglas, dit zorgt ervoor dat het glaserg sterk is en dat bij een mogelijke breuk stompe glassplinters ontstaan. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen met handdoekdroger spatwaterdicht. Een veilig infrarood verwarming badkamer in alle soorten en maten.

Alle warmtepanelen van Infrarood Verwarming zijn veilig en van hoge kwaliteit. Ze bevatten het hoogwaardige Duitse TÜV keurmerk, wat betekent dat ze aan zware kwaliteitseisen voldoen. De ESHC techniek, gelijke warmteverdeling van het paneel, zorgt voor een hoog rendement. 

Door gebruik te maken van onze zuinige handdoek verwarming in combinatie met zonnepanelen stoot je geen CO2 meer uit. Of gebruik groene stroom van jouw energieleverancier. Duurzaam en zuinig infrarood Verwarming.

Een handdoek verwarming in de badkamer wil je niet missen. ’s Morgens geniet je direct van een warme badkamer. Als je onder de douche vandaan komt, wikkel jij je in een heerlijk warme handdoek. Hang de natte handdoeken aan de beugel en in ‘no time’ zijn ze droog. 

Uitvoeringen handdoek verwarming

De handdoek verwarming is verkrijgbaar in diverse type radiatoren. Je kan kiezen uit verschillende infrarood panelen. Of het nu vrij eenvoudig is met een matte oppervlak zoals mat zwart, elegant met glanzende glasfronten of bedrukt met een zelf gekozen foto afdruk.

Je kan ook nog kiezen voor een effen gekleurd paneel uit het RAL kleurenpalet. Keuze genoeg. Er is altijd een design infrarood radiator met handdoek droger die bij jouw badkamer inrichting past. Kom langs in onze showrooms om de verschillend designs te bekijken.

Het dual-handdoekpaneel van Ecaros of Welltherm bestaan uit twee delen. Het bovenste deel is de krachtige ruimteverwarming en wordt maximaal 120 graden Celsius. Het onderste deel van het warmtepaneel heeft de functie om de handdoeken te drogen met een handdoekrek verwarming.

Het onderste deel van het paneel wordt maximaal 70 graden Celsius. Het infrarood dual-paneel is gemaakt van verhard veiligheidslas of een metalen uitvoering. De panelen zijn slechts 2 cm dik, waardoor ze ruimte besparen in jouw badkamer.

Infrarood verwarming met handdoekbeugel

De badkamer is één van de koudste ruimtes in een huis. Voor de verwarming van de badkamer is een veel voorkomende combinatie een infrarood paneel met handdoek beugel en een infrarood spiegel paneel. Nooit meer een beslagen spiegel na het douchen.

Infrarood verwarming is zeer geschikt om je een warm gevoel te geven in de badkamer en daarnaast profiteer je van een lagere luchtvochtigheid. Dit is niet alleen gezond voor ons, maar ook beter voor de badkamer muren. Warme muren en vloer.

Infrarood straling is tevens gezond, omdat de warme stralen een therapeutische en relaxte werking op ons lichaam hebben. De warme stralen voel je direct op je huid, waardoor je spieren ontspannen en zelfs herstellen. Het geeft verlichting bij reumatische pijnen.

Doordat er geen lucht wordt verwarmd, heb je geen luchtcirculatie. Dit betekent dat er geen stofdeeltjes en bacteriën in de lucht rondzweven. De warmtepanelen van Infrarood Verwarming zijn daarom een prachtige aanvulling op jouw badkamer of andere ruimte.

Infrarood paneel badkamer

Een infrarood paneel badkamer doet zeer goed zijn werk in deze vochtige ruimte. De infrarood badkamerspiegel en handdoek verwarming zijn functioneel en staan daarnaast ook nog eens beeldschoon in de badkamer ruimte.

Een droogrek voor je handdoeken in de badkamer is ideaal en zeer handig. Altijd droge en warme handdoeken als je onder de douche vandaan komt of uit het bad stapt. Zeer zuinig in verbruik met optimaal rendement en bovendien duurzaam verwarmen.

Plaats de infrarood handdoekdroger tegenover het bad of douche, zodat je gelijk de warmte ervaart als je klaar bent met douchen of badderen. De infraroodstralen drogen daarnaast direct de badkamer, waardoor het vocht snel wegtrekt.

Door het juiste luchtvochtigheid gehalte heb je geen last van schimmelvorming in de muren. De infrarood badkamer radiator warmt namelijk niet de lucht op, maar de objecten. Het infrarood paneel badkamer handdoek verwarmt direct de vloer, muren en badkamermeubels. Warme muren betekent schimmelvrije muren.

Verwarming en veiligheid in de badkamer

Dankzij de IPX4-klasse zijn de elektrische handdoekdroger spatwaterdicht. Daardoor mogen ze in zone 2 ruimtes gebruikt worden. Ze zijn daardoor absoluut veilig in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Houd bij infrarood panelen installeren wel altijd rekening met de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. De warmtepanelen zijn ook voorzien van een veiligheidsschakelaar tegen oververhitting.

De dual-zone panelen die gemaakt zijn van glas, bevatten ESG veiligheidsglas. Mocht het paneel breken, dan zijn er geen scherven. Vergelijkbaar met een autoruit. Daarbij zeggende, dat je wel heel wat moet uithalen om het paneel te doen breken.

Alle infrarood verwarmingspanelen van Infrarood Verwarming zijn van hoge kwaliteit en veilig in gebruik. Ze bevatten geen scherpe hoeken of randen. Het is dus zeker veilig om ons infrarood handdoek paneel in de badkamer te monteren.

Spiegel verwarming in jouw badkamer

Eigenlijk is een spiegel verwarming in de badkamer onmisbaar. Er zijn twee grote voordelen aan verbonden. Allereerst is je badkamer ’s morgens heerlijk warm en ten tweede heb je nooit meer last van beslagen spiegels in deze ruimte.

Wanneer je onder de douche vandaan komt of uit bad stapt, kan je gelijk in de spiegel verwarming kijken. Je hoeft deze niet eerst droog te vegen met een doek. Je kan gelijk je haren föhnen, je opmaken, je haren kammen en make-up verzorgen.

De spiegel verwarming van Infrarood Verwarming zijn gemaakt van verhard veiligheidsglas en hebben een licht verchroomd spiegel oppervlak. Ze zijn verkrijgbaar in rechthoekige en vierkante spiegelvorm en zijn eenvoudig en snel te monteren aan de wand.

Ideaal voor boven de wastafel. Het vervangt je gewone spiegel waardoor het geen ruimte in beslag neemt. Ook kan je kiezen voor montage aan een vrije wand, waarbij je ook de handdoek beugels kan monteren.

De verschillende typen infrarood verwarming badkamer, zoals handdoek verwarming en handdgoekbeugels, de diversiteit in vermogen, de kleuren en omschrijving vind je in onze online winkel. 

Een  infrarood verwarming met handdoekrek is de toekomst, want we moeten allemaal overstappen op elektrisch verwarmen.

Offerte aanvragen