Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Hoe lang moet een infrarood verwarming aan staan?

Hoe lang staat een Infrarood verwarming aan

Zolang het nodig is

Infrarood verwarming moet aan staan wanneer dit nodig is. Infrarood panelen kunnen 24 uur per dag aan staan, dag na dag. Wanneer je voor het eerst in het seizoen opstart, is er een langere opwarmtijd nodig. Tenminste totdat de infraroodgolven de objecten in de kamer goed verwarmd hebben, zoals de muren, plafonds, meubels et cetera.

Afhankelijk van de buitentemperatuur is een opstarttijd van 8 tot 15 minuten vereist. Je kan daarna de warmteregelaar terugdraaien. Hoe langer je de infrarood verwarming gebruikt, hoe meer warmte in de muren wordt opgeslagen. Een kamer zonder meubels heeft langer de tijd nodig om op temperatuur te komen, dan een ingerichte kamer.

Dit komt doordat de infraroodstralen de objecten in de kamer verwarmt, die vervolgens de warmte weerkaatsen. Hierdoor wordt het opwarmproces versneld. Door meerdere infrarood panelen in de kamer te plaatsen, bereik je sneller de gewenste kamertemperatuur.
Als eenmaal de kamer verwarmd is en je de infrarood verwarming uitzet dan is het opwarm proces maar 5 tot 12 minuten. De verwarming kan meestal ‘s nachts worden uitgezet.

Koop een infrarood paneel in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van hoge Duitse kwaliteit en zijn zuinig in verbruik. In onze online winkel vind je meer dan 400 producten. Infrarood-verwarming is sinds 2008 de grootste leverancier van infrarood verwarmingen in Nederland.

Hoge kwaliteit infrarood verwarming

Infrarood verwarming zijn inmiddels technisch volgroeid en hebben zich zeker bewezen als een betrouwbaar verwarmingssysteem. Er zijn nog wel enorme kwaliteit verschillen op de markt. HeatXL maakt gebruik van alleen de beste materialen en levert alleen hoge kwaliteit producten. 

De infrarood verwarmingen van HeatXL zijn geproduceerd in Duitsland. Deze ir panelen hebben een aanzienlijk hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten. Hierdoor bespaar je maandelijks op je energie rekening. 

Bovendien heeft de ervaring geleerd dat de levensverwachting voor infrarood verwarming “Made in Germany” aanzienlijk langer is. HeatXL geeft daarom een langere garantie af dan de standaard twee jaar. Bij HeatXL krijg je minimaal drie jaar garantie of langer bij de aankoop van een infrarood paneel. 

De hoge kwaliteit infrarood verwarming van HeatXL dragen tevens het strenge Duitse TÜV keurmerk.