Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Hoe ver straalt een infrarood paneel?

3 meter ver

Geniet van directe warmte

Een infrarood paneel straalt ongeveer 3 meter ver. Dat is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object. Hiermee bedoelen we meubels, wanden maar ook mensen. Infrarood panelen hebben ongeveer 5 tot 15 minuten nodig om op te warmen.

De opwarmtijd is hierbij afhankelijk van het model. Maar ook de begintemperatuur en het oppervlak van de panelen spelen hierin een rol. Glas- en spiegelpanelen hebben namelijk meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlaktetemperatuur te bereiken dan een dun metalen paneel.

Goede plaatsing van infrarood paneel is essentieel

De juiste plaatsing van het infrarood paneel is essentieel voor het bereik van de warme stralen. De stralen van de infrarood panelen kunnen overigens niet door een muur, persoon of ander voorwerp in de kamer heen.

De voorwerpen en personen vangen de warmte op en weerkaatsen het terug. Het is van belang om goed te kijken wat je wilt verwarmen en daar de infrarood panelen op te richten.

Als je een kleine werkkamer hebt met een bureau. Dan is het beter om de infrarood panelen die worden gebruikt als bijverwarming aan de muur te hangen. En in dit geval juist niet aan het plafond.

Als de warme stralen van boven komen, worden namelijk alleen je bovenlichaam en je bureau verwarmt. Je voeten en benen blijven dan koud. Dat komt omdat het bureau de infraroodstraling terugkaats naar boven. Als je het paneel dan aan de muur hangt, wordt zowel je bovenlichaam als je benen lekker warm.