Hoe ver straalt een infrarood paneel?

3 meter ver

Geniet van directe warmte

Een infrarood paneel straalt ongeveer 3 meter ver. Dat is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object. Hiermee bedoelen we meubels, wanden maar ook mensen. Infrarood panelen hebben ongeveer 5 tot 15 minuten nodig om op te warmen.

De opwarmtijd is hierbij afhankelijk van het model. Maar ook de begintemperatuur en het oppervlak van de panelen spelen hierin een rol. Glas- en spiegelpanelen hebben namelijk meestal iets meer tijd nodig om de gewenste oppervlaktetemperatuur te bereiken dan een dun metalen paneel.

Goede plaatsing van infrarood paneel is essentieel

De juiste plaatsing van het infrarood paneel is essentieel voor het bereik van de warme stralen. De stralen van de infrarood panelen kunnen overigens niet door een muur, persoon of ander voorwerp in de kamer heen.

De voorwerpen en personen vangen de warmte op en weerkaatsen het terug. Het is van belang om goed te kijken wat je wilt verwarmen en daar de infrarood panelen op te richten.

Als je een kleine werkkamer hebt met een bureau. Dan is het beter om de infrarood panelen die worden gebruikt als bijverwarming aan de muur te hangen. En in dit geval juist niet aan het plafond.

Als de warme stralen van boven komen, worden namelijk alleen je bovenlichaam en je bureau verwarmt. Je voeten en benen blijven dan koud. Dat komt omdat het bureau de infraroodstraling terugkaats naar boven. Als je het paneel dan aan de muur hangt, wordt zowel je bovenlichaam als je benen lekker warm.

 

cropped-infrarood-verwarming.png

Vraag nu een vrijblijvende offerte op

Hoge kwaliteit infrarood verwarming

Infrarood verwarming zijn inmiddels technisch volgroeid en hebben zich zeker bewezen als een betrouwbaar verwarmingssysteem. Er zijn nog wel enorme kwaliteit verschillen op de markt. HeatXL maakt gebruik van alleen de beste materialen en levert alleen hoge kwaliteit producten. 

De infrarood verwarmingen van HeatXL zijn geproduceerd in Duitsland. Deze ir panelen hebben een aanzienlijk hogere efficiëntie en dus lagere verbruikskosten. Hierdoor bespaar je maandelijks op je energie rekening. 

Bovendien heeft de ervaring geleerd dat de levensverwachting voor infrarood verwarming “Made in Germany” aanzienlijk langer is. HeatXL geeft daarom een langere garantie af dan de standaard twee jaar. Bij HeatXL krijg je minimaal drie jaar garantie of langer bij de aankoop van een infrarood paneel. 

De hoge kwaliteit infrarood verwarming van HeatXL dragen tevens het strenge Duitse TÜV keurmerk.