Hoe ver straalt elektrische wandverwarming?

infrarood kachel elektrische wandverwarming elektrische kachel zuinig infrarood heater warmtepaneel

Hoe ver straalt elektrische wandverwarming precies?

Een vraag die we vaak krijgen is hoe ver straalt een elektrische wandverwarming eigenlijk. We hebben het hier dan over een infrarood paneel. Hoe ver deze de kamer instraalt is afhankelijk van de maximale temperatuur van de elektrische wandverwarming infrarood.

infrarood kachel elektrische wandverwarming

Een infrarood paneel aan de wand die een maximale temperatuur bereikt van 120 graden Celsius straalt deze 3 meter de kamer in. Dit zijn alle infrarood panelen van het merk Alkari, Welltherm en Ecaros. Dit is de gemeten afstand tussen het infrarood paneel en het te verwarmen object, zoal mensen, muur, stoel of bank.

Bij Welltherm infrarood verwarming zijn er ook elektrische warmtepanelen te verkrijgen die maximaal 150 graden Celsius bereiken. Deze infrarood kachel straalt 4 meter ver.

Wat is het bereik van infrarood verwarming?

Het bereik van infrarood verwarming is afhankelijke van het vermogen. Het vermogen van een elektrische wandverwarming is daarom bepalend hoeveel m2 je kan verwarmen, en dus niet voor hoe ver de straling komt.

elektrische kachel woonkamer

Het bereik van de elektrische wandvewwarming is daarnaast ook afhankelijk van het warmteverlies. Hierbij is de isolatie van de woning of ruimte bepalend. Als ook hoeveel ramen er zijn, want infraroodstraling kan niet weerkaatsen op raampartijen. Net zoals de zon. Als je binnen in de woonkamer zit en de zon schijnt naar binnen, dan voel je jezelf opwarmen. Dit komt omdat de infraroodstraling van de zon door het raam naar binnen gaat.

  • Een kleine elektrische wandverwarming van 300 of 400 watt is geschikt voor een kamer van 3 tot 4 m2.
  • Voor een badkamer is er altijd een hoger wattage nodig voor de elektrische wandverwarming, omdat je de badkamer snel warmt wilt hebben. Hierbij is een groter model van 400 tot 600 watt geschikt voor 8 m2.
  • Infrarood verwarming 1500 watt is geschikt voor ruimtes van 15 tot 20 m2.
    .

Wil je precies weten wat het benodigde vermogen is voor de elektrische wandverwarming? Dan kan je dit door onze Infrarood Verwarming deskundige laten berekenen middels een warmteverlies berekening.

Indicatie benodigd vermogen infrarood paneel

Wanneer er geen warmteverlies berekening beschikbaar is, kan een indicatie van het infrarood paneel vermogen worden gegeven met behulp van onderstaande tabel.

Woonruimte of kantoor tot max 3 meter hoog:

buitenmuren goede isolatie normale isolatie slechte isolatie
 1 55 Watt/m²  75 Watt/m² 95 Watt/m²
 2 65 Watt/m²  85 Watt/m² 105 Watt/m²
 3 75 Watt/m²  95 Watt/m² 115 Watt/m²
 4 85 Watt/m²  105 Watt/m² 125 Watt/m²

Badkamers tot max 3 meter hoog:

buitenmuren goede isolatie normale isolatie slechte isolatie
 1 75 Watt/m² 95 Watt/m² 115 Watt/m²
 2 85 Watt/m² 105 Watt/m² 125 Watt/m²
 3 95 Watt/m² 115 Watt/m² 135 Watt/m²
 4 105 Watt/m² 125 Watt/m² 145 Watt/m²

Noot: De vermogens in het overzicht zijn indicatief. Voor het bepalen van het exacte vermogen van een infrarood paneel gebruik je een officiële warmteverlies berekening.

Juiste positie van wandverwarming is belangrijk

Verwarming schilderij elektrische wandverwarming

De positie van de infrarood wandverarming bepaalt ook het stralingsbereik. Infraroodstraling kan niet door een muur, een mens, of een ander voorwerp in de kamer dringen. De warmte wordt door de objecten daarom weer teruggekaatst. Het is van cruciaal belang grondig te onderzoeken wat je wilt verwarmen en het infrarood verwarmingselement erop te richten.

Wil je meer weten over de juiste positie en het vermogen van een elektrische wandverwarming? Neem dan zeker eens contact op. Je kan voor het bereik, vermogen en werking van elektrische wandverwarming contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over elektrische wandverwarming wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

Lees op ons infrarood verwarming magazine alles over de 10 voordelen elektrische verwarming met thermostaat. Lees meer over hybride verwarming die infraroodstraling met convectiewarmte combineert.

Koop nu een elektrische kachel woonkamer op Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen