Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Hoe werkt een infrarood paneel?

Hoe werkt een infrarood paneel?

Hoe werkt een infrarood paneel

Infrarood panelen behoren tot de elektrische verwarmingen. Ze gebruiken de nieuwe infrarood technologie om efficiënt de ruimte te verwarmen, waardoor je op je elektriciteit verbruik bespaart. Bij verstandig gebruik van een infraroodverwarming kan je tot maar liefst 50% op je energiekosten besparen in vergelijking met een conventionele verwarming.

Dat is nog niet alles, je bespaart ook op installatie- en onderhoudskosten. De installatie van een ir paneel is eenvoudig en snel, daarnaast heeft een infrarood verwarming geen onderhoud nodig.

De ir panelen mogen opvallen in je huis, omdat ze hip en stijlvol zijn. Geen lelijke radiatoren meer aan de wanden, maar een mooi infrarood fotopaneel. Het is net een echt schilderij, maar geeft daarnaast ook heerlijke warme stralen af. Een infraroodpaneel in je kamer is een aanvulling op je inrichting!

Wil je liever niet dat het ir paneel opvalt? Geen probleem dan verwerken we het mooi in het plafond of aan de wand. Het voordeel van de infrarood panelen is dat ze plat zijn, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen.

Hoe werkt een infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt anders dan een conventioneel systeem, waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme lucht stroom krijg je het warm. De infrarood panelen werken volgens het principe van de zon. Hoe de zon de aarde verwarmt, verwarmt een infrarood paneel de objecten in de kamer.

Een infrarood verwarming straalt lange warmtegolven uit, welke we C straling noemen. De infrarode warmtestralen zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV stralen. Je voelt direct de zeer aangename warmte op je huid.

De warme lange golf infrarood straling weerkaatst overal op, zoals bank, muur en vloer. De hele ruimte wordt op een natuurlijke manier sneller en aangenaam warm. Dit is net als de zon die de muren of meubelstukken opwarmt.

De opwarming van de wanden in de kamer zorgen voor een extra stijging in kamer temperatuur. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit, waardoor de energie wordt omgezet in warme onschadelijke ir C stralen.

Wanneer de eerste herfstdagen aanbreken, begint het ’s avonds kouder te worden. Je wilt de verwarming even aanzetten om het behaaglijker te krijgen. Om nu de CV ketel aan te zetten, is kostbaar en niet duurzaam. Voor dit soort situaties is een infrarood verwarming zeer geschikt.

De infrarood verwarming heeft een korte opwarmtijd, tussen de 8 en 15 minuten, waardoor je het vrijwel direct warm hebt.

De voordelen van een infrarood paneel

Heb je goed geïsoleerde muren, dan werkt een infrarood paneel nog veel beter. Heb je meerdere wand of plafond panelen? Dan kan je met de Smart Home app iedere kamer apart regelen. Op deze manier ga je zuinig om met de energie, waardoor je iedere maand zoveel mogelijk geld bespaart.

Wij raden bijna altijd aan infrarood plafond paneel te gebruiken. Esthetisch prachtig en het geeft een zeer goede warmte verdeling.

De voordelen van verwarmen met infrarood stralen zijn onder andere:

• Geruisloos.
• Geen CO2 uitstoot.
• Verbeterde luchtkwaliteit.
• Geen rondzwevend stof.
• Gelijkmatige temperatuurverdeling.
• Efficiënt en duurzaam.
• Geen onderhoudskosten.
• Muren blijven droog, waardoor je geen schimmelvorming hebt.
• Bediening via het Smart Home systeem.
• Snelle opwarmtijd.
• Prachtige opvallende beeldpanelen.

Denk aan het milieu en gebruik groene stroom. Nog beter combineer infrarood verwarming met zonnepanelen. Geen CO2 uitstoot met een ir verwarming. Duurzaam, gezond en milieubewust.

De verschillende designs van infrarood panelen

Infraroodpanelen zijn er veel verschillende soorten maten, vermogens en vormen. Wat denk je van een ir spiegelpaneel in de badkamer? Geen beslagen spiegel meer na het douchen en lekker warm als je je afdroogt.

Wil je liever een mooie foto laten afdrukken op het ir paneel? Kies een mooi ontwerp uit en laat het ir paneel opgaan in je interieur!

Een ir krijtbord in de keuken? Laat een boodschap achter voor je kinderen op het infrarood krijtbord, welke je keer op keer kunt beschrijven. Het krijtbord paneel heeft een oppervlak van matglas en kan daarom, net als een echt schoolbord worden beschreven met krijt. Het is makkelijk schoon te maken, net zoals alle infraroodpanelen.

Er zijn ook ir panelen van natuursteen. Deze zijn niet alleen heel erg mooi, maar houden zeer goed de warmte vast. Natuursteen infrarood panelen zijn gemaakt van marmer, dolomiet, kalksteen of graniet. Na het uitschakelen van het paneel straalt deze nog een lange tijd de heerlijke warmte uit.

Bij een infraroodpaneel kun je kiezen uit de volgende opties:

• Plafond paneel
• Wand paneel
• Beeld paneel
• Spiegel paneel
• Glas paneel
• Krijtbord paneel
• Hybride paneel

Infrarood is een andere manier van verwarmen. Geen verwarming met radiatoren of vloerverwarming. De panelen aan het plafond werken als een vloerverwarming. Doordat het plafondpaneel de warme stralen op de vloer uitstraalt, warmt de vloer heerlijk op.

Offerte aanvragen