Hoe werkt een infrarood verwarming?

Hoe werkt een infrarood paneel

Werking infrarood verwarming

Infraroodverwarming werkt eigenlijk heel simpel. Je monteert de infraroodverwarming, sluit deze aan, steekt de stekker in het stopcontact. Nu ben je klaar om te genieten van de warmtestralen.
Infraroodverwarming stuurt onschadelijke infrarode warmtestralen, net als de heerlijke zonnestralen, de kamer in.

Infraroodverwarming zendt ook directe warmtegolven naar je muren, meubels, apparatuur en mensen. De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gelijkmatiger warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk rechtstreeks opgewarmd.

De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden. Het infrarood verwarmingspaneel sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.

• Infrarood verwarming werkt op elektriciteit en energie wordt omgezet in infraroodstralen.
• Infrarood verwarming werkt met veilige en onschadelijke infraroodstralen.
• Infrarood verwarming werkt net als de zon en stuurt directe warme stralen de kamer in.
• Infrarood verwarming warmt wanden, meubilair en mensen op.
• Infrarood verwarming weerkaatst op objecten en verspreid de warmte door de kamer.

De bediening van het verwarmingspaneel wordt gedaan door een draadloze digitale thermostaat, een stopcontact-thermostaat (snelle en eenvoudige installatie) of met een permanent aangesloten thermostaat.

cropped-infrarood-verwarming.png

Vraag nu een vrijblijvende offerte op

Geniet je graag van pure luxe in je woning? Steeds vaker kiest men voor een zelf ontworpen infraroodpaneel. Dit is een ideale oplossing wanneer je een bepaalde stijl voor de inrichting in gedachten heeft.

Ten eerste kunnen de panelen worden voorzien van een afbeelding of schilderij naar keuze. Ten tweede kan je het paneel zo zelfs bijna onzichtbaar maken.