Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Hoe werkt ir plafond verwarming?

Hoe werkt ir plafond verwarming?

Plafond panelen met infrarood

De ir plafond verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen. Deze panelen warmen direct uw huis op. De ir plafond verwarming zendt ook directe warmtegolven naar de muren en mensen. Deze warme infraroodstralen weerkaatsen op objecten. Op die manier kun je een huis verwarmen. Alleen gaat dat op een natuurlijke manier die sneller en beter aan voelt. Net als de zon worden muren en objecten ook opgewarmd met infrarood verwarming. De opwarming van de objecten zorgt dus uiteindelijk voor de stijging van de temperatuur.

Een ir plafond verwarming sluit je aan op het dichtstbijzijnde stroompunt. Of in een stopcontact. En zo kan die energie worden omgezet in infraroodstraling.

Het is overigens zo dat een ir plafond verwarming vaak een hogere temperatuur mag behalen dan een ir wandpaneel. Op de wandpanelen kun je de panelen zonder gevaar aanraken. Dat komt omdat ze daar opwarmen tot maximaal 105 graden.

Een plafondpaneel loopt soms wel op tot een temperatuur van 190 graden. Door de hoge oppervlaktetemperatuur mogen deze infrarood plafondpanelen uitsluitend aan het plafond worden geïnstalleerd. Je plaatst deze dus nooit aan de muur. De beste plek voor montage is in het midden van het plafond.

• ir plafondverwarming werkt op elektriciteit en energie wordt omgezet in infraroodstralen.

• ir plafondverwarming werkt met veilige en onschadelijke infraroodstralen.

• ir plafondverwarming werkt net als de zon en stuurt directe warme stralen de kamer in.

• ir plafondverwarming warmt wanden, meubilair en mensen op.

• ir plafondverwarming weerkaatst op objecten en verspreid de warmte door de kamer

De ir plafond verwarming werkt op het principe van zonnestraling

De eenvoudigste manier om uit te leggen wat ir planfond verwarming is om je voor te stellen hoe het voelt om vanuit de schaduw in de felle zon te lopen. Je merkt meteen hoe je hele lichaam opwarmt.

Koop een infrarood paneel in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van hoge Duitse kwaliteit en zijn zuinig in verbruik. In onze online winkel vind je meer dan 400 producten. Infrarood-verwarming is sinds 2008 de grootste leverancier van infrarood verwarmingen in Nederland.