HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Huis verwarmen zonder gas

Huis verwarmen met infrarood verwarming

Huis verwarmen zonder gas met infrarood verwarming is de beste manier om duurzaam te zijn. Je huis verwarmen met de moderne infrarood kachel van Infrarood Verwarming bespaar je direct op de verbruik kosten. Prachtige design IR panelen verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Een groot deel van de energiekosten gaat op aan verwarming. Duurzaam jouw huis huis verwarmen zonder gas levert je jaarlijks vele euro’s besparing op. Hoeveel je kunt besparen, hangt van meerdere factoren af. Zoals ligging, isolatiewaarde en de wijze van verwarmen.

Huis verwarmen hal Huis verwarmen zonder gas

Er zijn vele manieren om je huis te verwarmen. Via elektrische verwarming, open haard, houtkachel, gaskachel warmtepomp of infrarood panelen. Indien je duurzaam je woning wilt verwarmen, stap af van een verwarming die werkt middels fossiele brandstoffen.

Aardgas en stookolie is slecht voor het milieu. Daarnaast moeten in 2050 alle woningen gasloos zijn. Maak nu alvast de duurzame overstap naar elektrisch verwarmen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het is ook energiezuiniger.

Maak gebruik van moderne elektrische kachels, zoals warmtepomp of de infrarood verwarming van Infrarood Verwarming. Directe warmte, gezonde warmte, geen onderhoudskosten en eenvoudige installatie. Verkrijgbaar in prachtige verschillende designs met zoals een verwarming poster, infrarood spiegel of infrarood verwarming krijtbord.

Huis verwarmen zonder gas is werkelijkheid

Een huis kan op verschillende manieren gasloos verwarmd worden. Om een goede keuze te maken is het van belang om verschillende factoren tegen elkaar af te wegen. Zoals:

– de isolatiewaarde van de woning
– het volume
– het verbruik
– de indeling en ligging van de woning
– esthetische eisen
– budget

Een woning zuinig en elektrisch verwarmen kan met de moderne warmtepomp of infrarood verwarming. Een combinatie van beide zien we ook vaak terug. Een warmtepomp heeft alleen als nadeel dat de investering in de installatie erg kostbaar is.

Daarnaast heeft een warmtepomp onderhoud nodig en heeft een kortere levensduur dan een infrarood verwarming. Een ir verwarming heeft geen onderhoudskosten, de installatie is snel en eenvoudig. Daarnaast zijn infrarood panelen veel zuiniger in verbruik.

thermostaat Huis verwarmen met infrarood paneel Huis verwarmen zonder gas

Besparen met thermostaat

Bespaar door de thermostaat niet permanent hoog te laten staan. Zorg dat de verwarming alleen aan staat wanneer het echt nodig is. Daardoor kan je honderden euro’s per jaar besparen. Vooral bij minder goed geïsoleerd huizen. Iedere graad dat je de verwarming lager zet bespaar je 6% op de energiekosten.

In de nacht hoef je de infrarood verwarming niet hoog aan te hebben staan. 15 tot 16 graden is de aanbevolen temperatuur voor in de nacht. Alleen als je vloer- of wandverwarming hebt zet je deze iets hoger, op 17 à 18 graden.

Zet de thermostaat een graad lager dan normaal. Daarmee bespaar je ook direct geld uit. Sluit de verwarming aan op een slimme thermostaat, zodat je deze op afstand kan bedienen. Ben je vergeten de verwarming uit te zetten, dan kan je dat alsnog via de app regelen.

Regel de temperatuur per ruimte bijvoorbeeld badkamer verwarming of plafondverwarming. Ook dat is mogelijk met slimme thermostaten. Niet stoken in kamers die niet worden gebruikt, levert veel besparing op. Bij infrarood warmtepanelen kan je de verwarming thermostaat uitzetten als je niet thuis hebt, omdat ze geen opwarmtijd nodig hebben.

Huis verwarmen met infrarood panelen woonkamer Huis verwarmen zonder gas

Infrarood verwarming of warmtepomp

Is je cv-ketel aan vervanging toe of heb je plannen voor een verbouwing? Dit is hetom meer geavanceerde en duurzame verwarmingsopties te overwegen. Zoals vloerverwarming, infrarood panelen of warmtepomp.

Met vloerverwarming kun je 10 tot 15% besparen op de stookkosten ten opzichte van gewone radiatoren. Dat geldt trouwens ook voor warmtepomp. Met infrarood verwarming ligt dit percentage aanzienlijk hoger, tussen de 35 en 50%.

Een warmtepomp voorziet net als een cv-installatie het huis van verwarming. Een warmtepompsysteem gebruikt de bodem, de buitenlucht, ventilatielucht of grondwater als gratis bron van warmte. Dat is veel energiezuiniger dan een traditionele verwarming.

Infrarood paneel verwarmt niet de lucht, zoals de cv ketel of warmtepomp doet, maar direct de objecten en mensen. De vloer, muren en meubels houden de warmte lang vast en weerkaatsen deze terug in de ruimte. Van alle kanten voel je de infrarood warmte.

Huis verwarmen met infrarood panelen slaapkamer Huis verwarmen zonder gas

Beste manier van huis verwarmen

De meest efficiënte en effectieve manier om je huis verwarmen zonder gas is met de infrarood panelen van Infrarood Verwarming. Directe warmte door de infrarood kachel, geen opwarmtijd benodigd en zone gericht verwarmen. De infrarood panelen stuur je onafhankelijk van elkaar aan.

Jouw huis zuinig verwarmen doe je middels de moderne infrarood verwarming. Onze infrarood panelen zetten maar liefst 93% van de energie om in warmte. Dit is zeer hoog rendement, waardoor je tussen de 35 en 50% bespaart op de verwarmingskosten.

De infrarood verwarming werkt middels elektriciteit. Gasloos je huis verwarmen middels elektrisch verwarmen is een duurzame manier. Je bent niet meer afhankelijk van de voorraad fossiele brandstoffen en daarnaast stoot je geen CO2 uit. Gebruik altijd groene stroom bij de elektrische kachel.

Door zonder gas jouw huis te verwarmen ben je niet alleen duurzaam, maar ook voorbereid op de toekomst. Fossiele brandstoffen raken op en het is ook niet goed voor het milieu. Elektrische verwarmen met infrarood verwarming is duurzaam, zuinig en lekker warm.

Hoe je huis verwarmen zonder gas

De beste oplossing voor je huis verwarmen zonder gas is met infrarood verwarming. Hierbij zijn twee factoren belangrijk om een hoog rendement te realiseren. De positiebepaling van de warmte panelen en het juiste vermogen voor de ruimte. Deze twee aspecten zijn belangrijk om discomfort en een hoog energieverbruik te voorkomen. Laat daarom door de experts van Infrarood Verwarming een genormeerde warmte berekening maken.

Infrarood verwarming of warmtepomp

Tal van studies tonen aan dat infrarood verwarming een geloofwaardig alternatief is voor hybride warmtepomp. Dus waarom kiest de regering voor een aanpak van hybride warmtepompen bij vervanging van een CV-ketel. De aanschaf is kostbaar en de warmte is vaak niet voldoende voor een huishouden. Ook zijn de onderhoudskosten hoog en de installatie is duur.

Lees het complete artikel Goedkoop verwarmen zonder gas, waar we in gaan op de verschillen van infrarood verwarming en warmtepomp. En waarom elektrisch verwarmen met infrarood goedkoper is dan een warmtepomp. We leggen je ook uit waarom een warmtepomp te koud is. 

Offerte aanvragen