Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Hybride infrarood panelen

Hybride infrarood panelen

Hybride infrarood verwarming

Met hybride infrarood panelen ervaar je de beste en nieuwste technologie uit twee verwarming systemen. Primair de infrarood stralen en secundair de warme luchtstroom. Deze combinatie levert daardoor een dubbel intense warmte resultaat op.

Het hybride infrarood paneel is net als een standaard ir paneel naar voren gericht. Het zendt met dezelfde intensiteit de infrarood warmte uit. Je voelt daardoor 100% dezelfde stralingswarmte.

De hoogwaardige infrarood technologie is gelijkmatig verdeeld over het gehele oppervlak. Je geniet dan ook van een gelijkmatige warmte verdeling in de kamer. Ons hoogwaardige en effectieve hybride infrarood paneel zorgt dus voor aangename warmte in de woning.

Slechts een klein deel van de straling is naar binnen gericht. Die straling verwarmt vervolgens de convectieplaten in de behuizing. Daardoor ontstaat binnenin warme lucht.

Deze warme lucht verspreidt zich via de ventilatie sleuven bovenaan het paneel. Aan de onderkant zuigt de het hybride infrarood paneel nieuwe koude lucht op. Om deze vervolgens weer te verwarmen. Dezelfde techniek als bij een schoorsteen.

De behuizing van het hybride infrarood paneel heeft speciale openingen voor convectie warmte aan zowel de bovenzijde als aan de onderzijde. Hierdoor doet de hybride verwarming enigszins denken aan een normale convectie verwarming.

Door de combinatie van infraroodstraling en convectiewarmte zorgen de hybride infrarood panelen voor een aanzienlijk sneller warmte effect. In mum van tijd is de kamer namelijk gevuld met aangename warmte.

Dit product combineert alle voordelen van twee werelden. Aangename infraroodwarmte met veel sneller opgewarmde ruimtelucht. Dat is de hybride aanpak van Infrarood paneel.

Gratis offerte aanvragen

Hybride infrarood panelen 1

Hybride infrarood verwarming

Met de Infrarood paneel hybride infrarood verwarming ervaar je de nieuwste technologie uit twee verwarming systemen. Andere fabrikanten hebben alleen infraroodpanelen of elektrische convectieverwarming. Infrarood paneel heeft het nu hybride infrarood stralingstechnologie.

Hybride infrarood panelen zijn hét bewijs dat beide technologieën zinvol kunnen worden gecombineerd. Primair gebruik van infrarood stralen met secundair de warme luchtstroom. Deze combinatie levert hiermee een dubbel warmte resultaat op. Voor nog snellere en intensere warmte. Dit is echte innovatie.

De modernste infrarood technologie in combinatie met convectie. Bij hybride infrarood panelen is de metalen behuizing speciaal ontwikkeld zodat ook de lucht door de ir stralen wordt verwarmd.

Het hybride warmte paneel is ontworpen om de binnen lucht in het interieur extra te verwarmen. Dit verhoogt de efficiëntie van deze verwarming aanzienlijk in vergelijking met een standaard warmtepaneel of een gewone convectie verwarming. Deze combinatie levert daardoor nog meer warmte in een kortere tijd. Dubbel zo efficiënt.

Hybride infrarood paneel kopen

Hybride verwarming

De bouw en techniek van de hybride infrarood panelen

Onze hybride infrarood panelen hebben als kenmerk dat ze intern convectoren hebben. Deze behuizing vergroot het verwarmingsoppervlak in het paneel. Daardoor produceert dit hybride model ongeveer 34% meer warmte in vergelijking met andere goedkopere modellen die deze convectoren niet hebben.

Het vergrote warmteoppervlak zorgt voor een sterker schoorsteeneffect. Dat de koele lucht snel van onder naar boven verwarmt met meer kracht en volume. De HeatXL hybride verwarming heeft daarmee zichtbaar kwaliteitsverschil.

Met hybride infrarood panelen verwarm je vele malen sneller de woonkamer, hobbykamer, of zolder. Als je dit vergelijkt met een infrarood paneel. Dit is ook de reden waarom de hybride infrarood verwarming bijvoorbeeld zo populair is bij kleinere hotels en vakantiehuizen.

Juist daar worden ruimtes slechts tijdelijk gebruikt en voor een kortere periode. Wanneer de kamers of het huisje in gebruik zijn, moet het snel warm zijn. Hybride infrarood panelen lenen zich daar uitstekend voor.

Bijverwarming

Hybride infrarood panelen met geïntegreerde thermostaat

De hybride infrarood panelen hebben een geïntegreerde thermostaat verwarming. Dit betekent dat je eigenlijk niets meer hoeft te doen aan de warmte instellingen. 

De slimme thermostaat zorgt namelijk voor de verwarming van je woning.

Bepaal op deze manier de temperatuur per kamer. Je stelt een eigen verwarmingsschema in dat je helemaal afstemt op jouw levensstijl. En op de manier zoals jij je huis gebruikt en warm wilt hebben.

Aan de zijkant van de hybride infrarood verwarming zit een klein ledlampje. Wanneer deze brandt, is het paneel aan het verwarmen.

Je hebt geen externe thermostaat meer nodig zoals bij andere infrarood panelen wel het geval is. Dit is het voordeel van de combinatie van techniek en comfort.  

Hybride infrarood panelen 2

Breng kleur in huis met een hybride infrarood paneel

De hybride infrarood panelen zijn zo ontworpen dat ze in iedere kamerinrichting passen. Het eenvoudige strak witte uiterlijk en het platte ontwerp maken de hybride ir panelen tot een multi talent. Je kan ze in iedere kamer integreren, zonder dat het opvalt dat er een warmte paneel aan de muur hangt.

De hybride infrarood panelen zijn standaard verkrijgbaar in de kleur wit. Het aluminium bevat een witte poedercoat laag. Dit zorgt voor een lange levensduur van het paneel.

Uiteraard kunt u de panelen in iedere gewenste kleur schilderen met speciale radiatorverf. Let op, je kan niet zomaar een paneel verven! Daar is hoogwaardige radiatorverf voor nodig. Zo breng je met een hybride infrarood paneel kleur in je woning.

Dun en modern ontwerp

Ondanks de combinatie van twee technologieën is het hybride infrarood paneel nog altijd zeer dun. De dikte van het paneel is groter dan dat van een standaard infraroodverwarming. Maar met slechts 4 cm diepte zijn de hybride infrarood panelen nog altijd ruimtebesparend.

Krijtbord keuken woonkamer radiator lage temperatuur

Eenvoudig en snelle montage

Hybride infrarood panelen installeren verloopt snel een eenvoudig met behulp van de meegeleverde muurbeugels. Het enige wat je nodig hebt is elektriciteit om de stekker in het stopcontact te steken. Nog nooit was het zo eenvoudig om een verwarming te installeren.

Monteer de hybride infrarood panelen snel en flexibel op iedere locatie in huis, kantoor, kelder, werkplaats of serre. Wil je het paneel verplaatsen? Geen probleem. De muurbeugel is eenvoudig te demonteren en op een andere plek te monteren.

Binnen 5 minuten hangt vervolgens het hybride infrarood paneel op een andere locatie. Ook handig als je gaat verhuizen. Je neemt de elektrische verwarmingen infrarood gewoon mee naar je nieuwe woning. Een duurzame investering die jarenlang bij je blijft.

Gebruik van 1 mm staal

Ons hybride infrarood paneel is gemaakt van 1 mm dik staal. Dat brengt het grote kwaliteitsverschil met zich mee ten opzichte van goedkope ir panelen die alleen dun materiaal gebruiken. Dit grote verschil in kwaliteit is van buiten niet zichtbaar maar heeft wel veel te bieden.

Hybride infrarood paneel aan uit

Handige vloerstandaard voor de hybride infrarood panelen

Dankzij de speciale vloerstandaard is het hybride infrarood paneel overal mee te nemen. Waar je ook bent, met de vloerstandaard kan je het hybride ir paneel overal gebruiken. 

De vloerstandaard is eenvoudig met een paar schroeven vast te maken aan het hybride infrarood paneel.

Dankzij deze elegante witte standaard staat het ir paneel maar liefst 5 centimeter boven de vloer. Dit heeft als doel dat de convectie stroming van onderen ongehinderd kan plaatsvinden. Het is een praktisch accessoire voor een extra verwarming daar waar het nodig is.

Staand, liggend of gewoon vierkant. Onze infrarood panelen kunnen naar ieders wens worden gemonteerd. Ook als je ze aan het plafond wilt hangen. 

Door het innovatieve montage systeem bieden ze een stabiele en tevens veilige ophanging. Per ir paneel kan je kiezen uit verschillende afmetingen. Zodat het paneel altijd bij je interieur past.

Wij leggen je graag alles uit over onze infrarood panelen en de mogelijkheden voor jouw huis. Welk formaat en benodigde vermogen het beste bij jouw persoonlijke wensen past. We voorzien je uiteraard graag van advies.

Infraorod mini verwarming

Waar hybride infrarood panelen kopen?

De hybride infrarood panelen van Infrarood paneel kan je kopen bij onze winkels. HeatXL heeft diverse partners met showrooms verspreid over heel Nederland en België.

Wil je meer informatie of met een adviseur spreken, dan is dat heel goed mogelijk in één van onze showrooms of bij de officiële dealers. 

In de showroom kun je vrijblijvend rondkijken en zelf de infrarode warmte ervaren. Onze adviseurs staan je graag te woord om al je vragen te beantwoorden. Natuurlijk kan je ook altijd bellen met onze klantenservice.

De hybride infrarood panelen van HeatXL kan je eenvoudig online kopen via onze online shop. Hier zijn alle modellen van de hybride infrarood panelen weergegeven.

De verschillende typen en bijbehorend vermogen en een technische omschrijving vind je allemaal in onze webwinkel terug. Voor alle artikelen die in voorraad zijn, geldt voor 12.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis.

Wil je meer weten over infraroodpanelen en onze toebehoren? Lees dan ons magazine infrarood verwarming. Of kijk bij vraag en antwoord. Natuurlijk kan je ook een keer langs komen in één van onze showrooms waar onze experts je advies geven over onze warmtepanelen. We kijken uit naar je bezoek. Of koop direct in onze online shop.

verwarmingspaneel van Infrarood Paneel Plafond

Hoe bereken ik het wattage infrarood panelen

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²