Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Inbouw elektrische verwarming

Inbouw elektrische verwarming

Infrarood verwarming inbouw

Met een inbouw elektrische verwarming geniet je van een strak verwarmingselement. Je kan de infrarood verwarming inbouw in meerdere ruimtes toepassen. Zoals een woonkamer, slaapkamer, hal of als badkamer verwarming.

Dankzij de vele ontwerp mogelijkheden past een inbouw elektrische verwarming altijd bij jouw interieur. Met een infrarood verwarming inbouw valt het warmte paneel niet op, maar je geniet wel van de heerlijke en duurzame warmte.

De metalen aluminium panelen en glazen panelen van Infrarood verwarming kan je inbouwen in het plafond of de wand. Bij een inbouw elektrische verwarming wordt vaak gekozen voor een infrarood verwarming plafond inbouw. Voor een nette en naadloze afwerking gebruiken wij een inbouwframe voor het plafond.

Infrarood verwarming plafond inbouw

Elektrisch straalpaneel

Met een infrarood verwarming plafond inbouw combineer je een strak verwarmingselement met een harmonieus interieur. Dankzij het inbouwframe kan een elektrisch straalpaneel vlak in het plafond of wand worden ingebouwd. Een inbouwframe infrarood paneel is geschikt voor inbouw in zowel gipsplaat als beton of metselwerk.

Met een inbouwframe voor jouw infrarood warmtepaneel is deze vrijwel onzichtbaar. De IR verwarming gaat naadloos op aan het interieur. Met een infrarood verwarming plafond inbouw profiteer je nog eens extra van de grote warmteverspreiding. Doordat de stralen van boven komen, warmt de vloer ook heerlijk op. Je hebt geen vloerverwarming meer nodig.

Plafond infrarood verwarming adviseren wij altijd toe te passen in grote ruimtes. Zoals een woonkamer of een kantoor. De montage aan het plafond neemt geen ruimte in beslag. De infraroodpanelen zijn zeer dun en dus ruimtebesparend. Voor kantoren leveren wij speciale systeemplafond inbouw elektrische verwarming.

Deze warmtepanelen hebben een standaard afmeting en kan je integreren in het rasterplafond. Dankzij de subtiele witte kleur (RAL 9016) met een fijne poedercoating en speciale constructie is de metalen plafond verwarming nauwelijks te onderscheiden van een conventioneel roosterelement. Vraag ons naar de opties voor elektrisch straalpaneel.

Infrarood paneel met led verlichting badkamer

Infrarood paneel met inbouwframe

Een infrarood paneel met led verlichting badkamer brengt twee zuinige werelden bij elkaar. Dankzij het prachtige led paneel welke om de IR verwarming heen gelegd wordt, heb je een verwarming met verlichting in één apparaat. Het voordeel van een infrarood paneel met led verlichting badkamer is dat je maar één aansluitpunt nodig hebt.

Vaak is het probleem bij een plafond verwarming dat er slechts één aansluiting is. Door een infrarood paneel met inbouwframe en verlichting te kiezen is dit probleem van de baan. De zuinige infrarood verwarming met led verlichting is een aanwinst voor iedere ruimte. Geschikt voor de badkamer, maar ook in de hal of woonkamer.

Een infrarood paneel met inbouwframe heeft het voordeel dat je deze in het plafond kan laten verzinken of in de wand. Plafond infrarood verwarming heeft het voordeel dat het een grote warmte verspreiding heeft. Bovendien is er altijd wel ruimte aan het plafond voor de slanke IR panelen van 2 tot 3 cm.

Wil je meer weten over infrarood badkamer verwarmingselement? Wat de mogelijkheden zijn? Zoals een infrarood paneel met verlichting badkamer, een spiegel met verwarming of een handdoekdroger? Neem dan gerust contact op met infrarood-verwarming.nl. Kom een keer langs in onze showroom elektrische verwarming of bestel direct in de online shop.

Elektrische inbouw verwarming

Elektrische verwarming inbouw

Bij een elektrische verwarming inbouw wordt bijna altijd gebruik gemaakt van een inbouwframe. Een inbouwframe is stevig en gemaakt om het gewicht van het warmte paneel te kunnen dragen. Ten eerste werk je met een frame de elektrische verwarming inbouw netjes af. Ten tweede geeft het extra ruimte voor de warmte afvoer.

Om een infrarood paneel in een plafond in te bouwen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Aan de achterkant van de IR panelen komt altijd iets warmte vrij als je de stralingspanelen aanzet. Bij onze hoge kwaliteit IR verwarming is de isolatie aan de achterkant zeer goed, waardoor het enkel en alleen lauw warm aanvoelt.

Bij goedkope verwarming moet je er rekening mee houden dat de kwaliteit minder is en er een groot warmteverlies aan de achterkant is. Daardoor is de elektrische inbouw verwarming minder geschikt. Koop daarom altijd hoge kwaliteit panelen van Infrarood verwarming welke van Duitse kwaliteit zijn en de juiste keurmerken bevatten.

Bij de elektrische verwarming inbouw dient er altijd voldoende ruimte aan de achterkant van het paneel te zijn voor de warmte afvoer. Heb je geen ruimte aan de achterkant, dan kan je aan de zijkanten rondom het warmtepaneel meer open vrije ruimte creëren. Vraag onze vakkundige installatiedienst om advies bij inbouw elektrische verwarming.

Elektrische verwarmingspanelen

Elektrische kachel

De elektrische verwarmingspanelen zijn in vele designs, afmetingen en vermogens verkrijgbaar. Van een elektrische kachel 40x60cm van 200 watt tot een hoge temperatuur infrarood verwarming plafond van 2000 watt met een afmeting van 63,5×123,5 cm. Of een infrarood keuken paneel als mat zwarte verwarming welke je met echt krijt beschrijft.

Een straalkachel badkamer waarvan het oppervlakte een spiegel is. Maar ook infrarood dieren verwarmingvoor het verwarmen van dierenverblijven, zoals een paardenstal of duivenhok. Voor iedere ruimte hebben wij een infrarood oplossing. Breng een bezoek aan onze showroom. Met ruim 30 verwarmingswinkels zit er altijd wel een bij jou in de buurt.

De elektrische verwarmingspanelen hebben veel voordelen. Ten eerste is de elektrische verwarming zuinig in verbruik waardoor je 30 tot 50% bespaart op het energieverbruik ten opzichte van elektrische haarden of convectie kachels. Door de korte opwarmtijd is de gewenste temperatuur snel bereikt Ten tweede is de installatie eenvoudig.

Ten derde behoeft een infrarood verwarming geen onderhoud. Daarnaast zorgen IR panelen voor een gezond binnenklimaat, een juiste luchtvochtigheid en constante warmte. Groot voordeel is dat er geen warme lucht of koude lucht circuleert, zoals een convector verwarming. Daardoor heb je ook geen last hebt van rondzwevende stofdeeltjes.

Zuinige elektrische verwarming

Infrarood verwarming zuinig

Met de zuinige elektrische verwarming met infrarood bespaar je direct op de verbruikskosten. Infrarood verwarming zuinig zet namelijk 93% van de energie om in infrarood warmte, waardoor je de investering al snel terugverdient. Tevens heb je geen onderhoudskosten, want een IR kachel heeft geen draaiende onderdelen die kapot gaan.

De verbruikskosten van een zuinige elektrische verwarming is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteit tarief, de verwarmingstijd en het benodigd vermogen. Heb je een goed geïsoleerd huis, dan werken je warmtepanelen nog beter. Ervaring leert dat het stroomverbruik ongeveer 15 tot 25 euro cent per uur is.

Wanneer je bijvoorbeeld een elektriciteit prijs van 0,28 euro per kWh en jouw warmte behoefte 0,9 kWh is. Dan kom je uit op 0,25 euro per uur. Onze adviseurs kunnen een nauwkeurige berekening maken van de kosten en de besparing met infrarood verarming zuinig. Met infrarood panelen in je hele woning, creëer je een heerlijke warmtegolf.

Infrarood warmtepanelen als bijverwarming zijn zeer geschikt voor iets oudere woningen. Je kan het paneel af en toe aanzetten ter ondersteuning van het huidige verwarmingssysteem. Je bereikt daardoor snel de gewenste temperatuur om ook snel de ruimte te verwarmen. Binnen 5 tot 10 minuten is de zuinige inbouw elektrische verwarming warm.