Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Inbouw infrarood straler

Inbouw infrarood straler

Infrarood straler

Een inbouw infrarood straler geeft aangename warmte in de ruimte waar dat wenselijk is. Infrarood straler wordt toegepast in diverse omgevingen. Infrarood verwarming levert infraroodpanelen en inbouw infrarood straler voor woningbouw, utilitaire bouw en industriële panden. 

Voor iedere ruimte hebben wij een infrarood oplossing. Voor woonkamer, badkamer, keuken of terras. En kantoren, bedrijfspanden en industriële ruimtes. Zoals industriehal en loods verwarming zonder gas. Infrarood heatpanel en stralers verwarming elektrisch zijn zeer zuinig in verbruik waarbij je verwarmt zonder fossiele brandstoffen.

Je bent met infrarood straler niet meer afhankelijk van de stijgende gas prijzen. Elektrisch verwarmen is de toekomst. Gebruik altijd groene stroom voor je warmte paneel zodat je geen CO2 uitstoot. Met de elektrische verwarming infrarood geniet je tot wel 50% op het verbruik. 

Infraroodstraler

Infrarood paneel

De infrarood straler is in drie groepen in te delen:
Korte golf infraroodstraler, infrarood A (IR-A).
Middengolf infrarood, infrarood B (IR-B).
Lange golf infrarood, infrarood C (IR-C) genoemd.

De korte golf infrarood lampen produceren veel zichtbaar infrarood licht, de full spectrum straler. Daarnaast heb je de groep stralers die in de volksmond donkerstralers worden genoemd zonder zichtbaar licht. En als laatste de warmtepanelen of vlakstralers met IR-C.

De korte golf infraroodstraler wordt gebruikt als terrasverwarming en voor industriële panden te verwarmen. Zoals een loods of garage verwarmen. De IR stralen zijn niet windgevoelig. De middengolf zie je veel terug als veranda verwarming. Een lange golf infrarood paneel wordt toegepast bij kantoren en woningen. 

Elk warm lichaam straalt infraroodstraling uit. Hoe heter het oppervlak, hoe korter de golflengte en hoe intenser de straling wordt. Bij toenemende temperatuur verschuift het stralingsmaximum van de thermische straling tot kortere golflengtes en zichtbaar lichtspectrum. Als infraroodstraling onze huid raakt, voelen we het als warmte. 

Bedrijfspand verwarmen

Loods verwarmen

Een bedrijfspand verwarmen met infraroodplaten of korte golf stralers. Het type infraroodstraling die we kiezen is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. Een kantoor verwarmen doen we met de lange golf stralingspanelen. De IR-C straling warmte de bovenste huidlaag en geeft geen licht. 

Voor kantoren is een systeemplafond verwarming ideaal. Deze infraroodplaten hebben een standaard afmeting waardoor ze eenvoudig in een raster plafond geplaats worden. Bij een industriehal of loods verwarmen wordt gebruikt gemaakt van de korte golf straling. Deze heeft het voordeel dat de straling niet gevoelig is voor wind of tocht. 

Industriële panden zijn vaak zeer slecht geïsoleerd. Indien je deze ruimte verwarmt met hete lucht blazers, waait de warmte direct naar buiten. Het is onbegonnen werk en daarnaast erg kostbaar. De korte golf inbouw infrarood straler biedt hierbij uitkomst. De infrarood straler korte golf warmt direct de vaste objecten en mensen op in het stralingsgebied. 

Bovendien hoef je niet een hele loods te verwarmen, alleen de werkplekken. Daardoor bespaar je flink op de verwarmingskosten bij loods verwarmen of bedrijfspand verwarmen. Wil je meer weten over hoe jij jouw bedrijfspand energiezuinig en duurzaam kan verwarmen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.  

Infrarood paneel gamma

Nano infrarood panelen

Ons infrarood paneel gamma is zeer uitgebreid. Van badkamer spiegel met verwarming tot design verwarming in de woonkamer. Een infrarood warmtepaneel monteer je aan de wand of het plafond. Verkrijgbaar in verschillende wattages, afmetingen en designs. Infrarood verwarming is geschikt als hoofd- of bijverwarming. 

De naam nano infrarood panelen geeft aan dat deze infrarood warmtepanelen gebruikmaken van de lange golf C-straling. Je bedient de inbouw infrarood straler nano met een thermostaat. Dit kan een wifi thermostaat zijn, maar ook een plug & play thermostaat stekker. 

De korte golf IR verwarming is verkrijgbaar als model aan de muur, plafond of mobiele verwarming. Dit geldt ook voor de inbouw infrarood straler lange golf. Je kan de warmtepanelen ook met een inbouw frame aan het plafond bevestigen. Eventueel met een inbouw frame met led verlichting. Duurzame warmte en zuinige led verlichting. 

De mogelijkheden met een inbouw infrarood straler is ongekend groot. Wil je meer weten over ons infrarood paneel gamma en infrarood straler? Neem dan contact op. Via onze website kan je een afspraak maken of kom langs bij onze verwarmingswinkel. Al jouw vragen worden beantwoord door onze infrarood experts. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen en behoeften.