Infrarood heater bespaart energie

infrarood kachel elektrische wandverwarming elektrische kachel zuinig infrarood heater warmtepaneel

Infrarood heater bespaart energie zonder warmteverlies

Infrarood heater technologie is een natuurlijke verwarming met energiebesparing en zonder warmteverlies. Een infrarood verwarming werkt als het zonlicht: het verwarmt zachtjes mensen, vloeren, muren en andere voorwerpen. De belangrijkste voordelen van infrarood warmtepanelen is de snelle warmte en een comfortabele kamertemperatuur. Met als resultaat een hogere energie-efficiëntie en geldbesparing. Vooral nu de gasprijs dit jaar zo explosief is gestegen.

Zo resulteert infrarood verwarming in meer comfort en energiebesparing met beperkt warmteverlies. De vermindering van het warmteverlies kan oplopen tot 45-50% bij gebruik van infrarood verwarming in vergelijking met traditionele verwarmingsmethoden zoals airconditioning, warmtepompen, gasverwarming zoals cv-ketel.

infrarood kachel elektrische wandverwarming elektrische kachel zuinig infrarood heater

Infrarood verwarming met thermostaat wifi

De meest geavanceerde infrarood verwarming modellen hebben een thermostaat wifi optie welke je met de afstandsbediening via een mobiele applicatie bediend. Als gebruiker kan je specifieke tijden instellen waarop je de ruimtes wilt verwarmen volgens een schema, of bij thuiskomst via de applicatie aanzetten.

Bovendien kan je als gebruiker, om energiezuiniger te zijn en je comfortabeler te voelen, de temperatuur van het infrarood verwarmingspaneel instellen tussen 60 en 120 graden, waardoor het energieverbruik varieert van 160 W/h tot 700 W/h. Alle energie wordt omgezet naar infraroodwarmte, waardoor je het altijd comfortabel warm hebt. De thermostaat wifi zorgt er bovendien voor dat je bespaart op het energieverbruik, omdat de elektrische kachel nooit onnodig aanstaat.

Infrarood heater meest milieuvriendelijke verwarming

Bovendien is infrarood heater de meest milieuvriendelijke en natuurlijke verwarmingsmethode voor het dagelijks leven. Het resultaat is dat de vaste voorwerpen warmte opslaan, geleiden en weer doorgeven aan de ruimte.

Infrarood verwarmingstechnologie maakt gerichte verwarming van voorwerpen mogelijk door infraroodstralen op gekozen plaatsen te richten. Thermische straling in de vorm van golven wordt, evenals lichtstraling, niet door de lucht geabsorbeerd. Daardoor bereiken de infraroodgolven alle beoogde oppervlakken en personen die in het bereik liggen. Doordat infrarood heater met name voorwerpen en oppervlakken verwarmt, voelt de warmte ook behaaglijk bij lagere luchttemperaturen.

Hoe werken stralingspanelen?

Stralingspanelen gebruiken de lange golf infraroodstraling. Infraroodwarmte maakt deel uit van het elektromagnetische spectrum. De golflengte, gedefinieerd als infraroodstraling, is het deel van het spectrum net voorbij zichtbaar rood licht. Bij infrarood heater worden alle soorten warmteoverdracht gebruikt – straling, convectie, warmtegeleiding en absorptie.

elektrische kachel woonkamer elektrische bijverwarming woonakamer elektrische verwarming woonkamer energiezuinige elektrische kachel consumentenbond

Infraroodwarmte draagt warmte-energie in golfvorm rechtstreeks over van het verwarmingsoppervlak van een stralingspaneel naar een kouder oppervlak, zonder warmte te verliezen aan de lucht. Dit is directe warmteoverdracht.

Veel hangt af van het vermogen van voorwerpen om warmte te absorberen en verder over te dragen. De meeste materialen die binnenshuis worden gebruikt (beton, metalen) hebben een groot vermogen om warmte te absorberen en terug te stralen naar de kamer. En worden zo een bron van verwarming.

Een infrarood heater verdeelt warmte over voorwerpen, die vervolgens warmte overdragen. Zo wordt de lucht verwarmd door de convectieve energie van deze verwarmde voorwerpen. Hierdoor verbruiken de stralingspanelen minder energie en voelt het sneller warm aan in de kamer. Zeker vergeleken met andere verwarmingsmethoden zoals olie- en convectiekachels.

Stralingspanelen werken stil en zonder actieve luchtstromen met stof, in tegenstelling tot ventilatorkachels of airconditioning, waardoor het leven voor mensen met allergieën minder vatbaar is voor ziekten en irritaties. Een infrarood heater is gemakkelijk te installeren, in te stellen en te onderhouden.

Infrarood paneel met thermostaat kopen

wifi thermostaat infrarood heater

Infrarood paneel zorgt voor maximale energie-efficiëntie, zonder warmteverlies aan de achterkant. Bij gebruik van infrarood paneel met thermostaat treden kostenbesparingen op dankzij de IR verwarmingstechnologie, draadloze thermostaat en de mogelijkheid om het schema en de temperatuur in de applicatie via een smartphone aan te passen. Evenals de optie om de ingestelde temperatuur te handhaven. Infrarood paneel werkt alleen als het echt nodig is. Zodra de ingestelde kamertemperatuur bereikt is, schakelt het warmtepaneel uit.

Wil je een infrarood paneel met thermostaat kopen? Of wil je meer informatie over de werking van een infrarood heater? Je kan voor infrarood heater contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over infrarood heater wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine alles over Goedkoop verwarmen zonder gas. Lees meer over terrasverwarmer voor buiten.

Koop nu de zuinige en gezonde warmtepanelen op Infrarood Verwarming.

Laatste Magazine artikelen