Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood licht

Badkamer infrarood paneel foto

Infrarood licht

Infrarood paneel met licht

Een verwarming en verlichting in één toestel is mogelijk met het infrarood licht paneel. Deze infrarood panelenbrengen twee duurzame werelden bij elkaar. Aan de ene kant de zuinige elektrische infrarood verwarming en aan de andere kant de duurzame LED-verlichting.

Een infrarood verwarming met led verlichting is een ideale uitkomst. Het is namelijk ruimtebesparend aan het plafond of aan de wand. Bovendien heb je slechts één stroomkabel nodig waar je zowel de infrarood-verwarming als de led verlichting mee voedt.

Door een infrarood paneel met licht aan het plafond of wand te monteren heb je een verwarming en verlichting in één. Infrarood licht-paneel zien we vaak terug als straalkachel badkamer spiegel met licht en verwarming. Alsmede een gekleurd paneel.

Een zwarte verwarming met led verlichting aan de wand of een wit infrarood licht paneel aan het plafond. Met IR verwarming kan je alle kanten op, want een infrarood paneel met licht is ruimtebesparend. Het warmtepaneel is gemaakt van gehard glas of metaal en slechts 2 tot 3 cm dik. Ruimtebesparend, reukloos en geruisloos huis verwarmen.

Badkamerspiegel met licht en verwarming

Infrarood verwarming met licht

Een badkamerspiegel met licht en verwarming is een veel gezien item in woningen. Een infraroodspiegel is gemaakt van ESG veiligheidsglas en slechts 2,2 cm dik. Daardoor kan een glazen spiegelverwarming eenvoudig op de plek boven de wastafel gemonteerd worden.

Dankzij de IPX4-klasse zijn de infraroodplaten spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in natte ruimtes. Houd bij de installatie van een infrarood verwarming met licht wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

De badkamerspiegel verwarming kan je uitbreiden met led-verlichting. Er zijn daarvoor twee mogelijkheden. Ten eerste een kliksysteem met magneten welke je aan de lange of kort zijde vastklikt. Ten tweede heb je een led-licht frame welke om het verwarmingspaneel ligt. Beide systemen kan je ook achteraf laten aanbrengen.

Een badkamerspiegel met licht en verwarming kan je afzonderlijk van elkaar bedienen. Wil je verlichting en geen warmte of andersom is dat ook mogelijk. De led-verlichting kan je in sterkte instellen, koud zichtbaar licht of dim het licht om sfeer te creëren.

Een spiegelverwarming heeft het voordeel dat deze nooit beslaat na het douchen. Dit komt omdat infraroodverwarming de objecten en dus ook de spiegel verwarmt. Condens krijg je wanneer een vochtige lucht afkoelt tegen een kouder oppervlak. Nooit meer een beslagen badkamer spiegel.

Infrarood licht schadelijk

Infrarood licht gezondheid

Is infrarood licht schadelijk? Nee, infrarood licht is niet schadelijk. Sterker nog, infrarood-warmte is gezond. Infrarood licht gezondheid gaat zeer goed samen. Denk maar aan de warmtetherapie waarbij de intense IR straling gebruikt wordt.

Zelfs in ziekenhuizen en operatiekamers wordt infrarood-straling gebruikt. Infraroodstraling is er in drie vormen, de kort midden en lange golf. Voor woningen wordt de lange golf infrarood stralen gebruikt welke onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

Hoe heter het oppervlak, hoe korter de golflengte en hoe intenser de straling is. Voor een terrasverwarming of heater bedrijfshal wordt bijvoorbeeld de korte golf infrarood gebruikt welke een zichtbaar licht afgeven. De natuurlijke lange golf IR C-stralen, zoals bij de zon, verwarmen de huid, maar dringt niet door.

Infrarood licht is niet schadelijk. Het heeft juist een therapeutische werking op ons lichaam. Spieren ontspannen en de bloedsomloop verbetert waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Bovendien nemen pijnklachten aan gewrichten of spieren af.  

Reumapatiënten hebben bijvoorbeeld veel baat bij infraroodwarmte. Bovendien zorgt een infrarood-verwarming ook voor een schoon en gezond binnenklimaat. Er is geen luchtcirculatie en daardoor geen rondzwevende stofdeeltjes. De vochtigheidsgraad is ook in balans.

Infrarood verwarming met led verlichting

Verwarmingswinkel infrarood

Infrarood verwarming met led verlichting staat niet alleen prachtig in jouw woning, maar het geeft ook een heerlijke warmte.

Bij onze online shop of in onze verwarmingswinkel infrarood kan je de infrarood licht-panelen tegen een betaalbare prijs kopen.

Bij HeatXL Infrarood verwarming ben je aan het juiste adres voor al jouw vragen rondom in een IR verwarming met led verlichting of zonder leds.

Wij berekenen voor jou de juiste vermogens van de infraroodplaten voor jouw woning of kamer. Vraag een offerte aan.

Bij ons kan je kiezen tussen vele soorten IR panelen met of zonder thermostaat. Zoals een wifi thermostaat, een thermostaat opbouw of een inbouw thermostaat.

Alsmede verwarmingsoplossingen met of zonder led verlichting. Als inbouwmodel of een kliksysteem.

Ons infrarood verwarming gamma is van hoge Duitse kwaliteit en voldoet aan strenge keuringen. Daarmee is een hoog rendement gegarandeerd.

Onze infrarood licht panelen zetten tenminste 93% van de energie om in infraroodwarmte. Zuinig en efficiënt verwarmen en verlichten.