Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

infrarood paneel spiegel

infrarood paneel spiegel

Een infrarood paneel spiegel is onmisbaar

Een infrarood spiegelpaneel is onmisbaar in de badkamer. Iedere keer als je hebt gedoucht of een lekker bad hebt genomen, moet je weer die spiegel droog maken met een doek. De damp van het warme water beslaat keer op keer je spiegel. Niets is zo vervelend als een beslagen spiegel in de badkamer.

Je staat ’s morgens op, dan wil je toch een warme badkamer instappen? Daarom is een infrarood spiegelpaneel onmisbaar in de badkamer. De badkamer is de ruimte waar je jezelf verzorgt. Je neemt er een heerlijke douche. En je maakt je op en kamt je haren. Het moet er natuurlijk lekker warm zijn.

Een infrarood spiegelpaneel zorgt ervoor dat de spiegel nooit meer beslagen raakt. Daarnaast geeft het je ook de heerlijke warmte die je ’s morgens wilt voelen als je de badkamer betreedt. Warmte en zicht in de badkamer.

Een infrarood verwarming in design uitvoering is dun. Je ziet niet eens dat het een verwarming is. Het bespaart je ruimte in je badkamer en daarnaast wil het oog ook wat. Geen lelijke stinkende radiator meer in je badkamer.

De spiegelpanelen van HeatXl hebben een licht verchroomd spiegeloppervlak en zijn gemaakt van gehard glas. Je kan alles perfect zien zowel je make-up. Maar ook je haar, lichaam en gezicht. Deze ir panelen zijn verkrijgbaar in rechthoekige en vierkante spiegelvorm en zijn eenvoudig te monteren aan de wand.

Warme badkamer en geen schimmels

Met een slimme thermostaat en je ir spiegelpaneel stel je de verwarmingstijden van tevoren in. Voor iedere dag van de week bepaal je eventueel met behulp van een Smart Home App hoe laat de spiegel infrarood verwarming aan gaat en weer uitgaat.

Een ir verwarming heeft een korte opwarmtijd, dat wil zeggen dat in slechts 8 tot 15 minuten de verwarming op volle kracht is. Programmeer je ir spiegelpaneel zodat deze 30 minuten voordat je opstaat aan gaat. Zodra je ’s morgens de badkamer betreedt is het dan heerlijk warm. Stel ook een programma in voor de avond, als je naar bed gaat.

De ideale luchtvochtigheid voor in huis ligt tussen de 40 en 60%, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien. Een badkamer is daarentegen vaak erg vochtig. Een te vochtige ruimte is niet goed en kan leiden tot schimmel en gezondheidsproblemen. Door de warme infraroodstralen die de muren en vloer van je badkamer warm en droog houden, houd je dus ook schimmels buiten de deur.

Warme voeten met een infrarood paneel

Een infrarood plafondpaneel is ideaal voor in de badkamer. Doordat de infrarood stralen ook direct de vloer raken. Heb je minder last van koude voeten! Je voelt de warme stralen je huid binnen dringen.

Zo sta je nog eens lekker op! Je hebt daarom niet perse een vloerverwarming nodig. Met een ir plafondpaneel haal je het beste rendement.

Infrarood in combinatie met spiegelpaneel

Een veel voorkomende combinatie voor infrarood verwarming in de badkamer. Is een spiegelpaneel en een ir paneel met handdoek houders. De handdoek droger heeft een speciale stangen waar je de handdoek aan ophangt.

Het paneel straalt de warmte uit. Het geeft zo niet alleen warmte in de badkamer, maar droogt ook gelijk een natte handdoeken.

De infrarood panelen zijn dankzij de ip44 klasse geschikt voor in de badkamer. Installatie in de badkamer is daarom mogelijk. Mits je natuurlijk de veiligheidsafstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht wordt genomen.

Een infrarood plafondpaneel is dus ideaal voor in de badkamer. Doordat de infrarood stralen direct de vloer raken, heb je minder last van koude voeten! Je hebt daarom niet perse een vloerverwarming nodig met een ir plafondpaneel.

Van bovenaf voel je de warme stralen op je huid vallen. Zo sta je nog eens lekker op!

Ir spiegelpaneel in de slaapkamer

Niet alleen in de badkamer is een ir spiegelpaneel handig. Maar ook voor gebruik in de slaapkamer.

Met een infrarood paneel verwarmt je de slaapkamer precies zoals jij dat wilt. Vooral tijdens de koude maanden. Wanneer je woning niet meer natuurlijk wordt verwarmd door de zon. Het kan in de ochtend onaangenaam koud zijn en opstaan is dan helemaal niet fijn. De oplossing is een infrarood paneel om de temperatuur in de ruimte op het juist niveau te brengen.

Een infrarood spiegelpaneel verwarmt niet alleen de ruimte. Het dient ook gelijk als pas spiegel. Geen lelijke radiatoren meer in je slaapkamer die onnodig veel ruimte in beslag nemen. Nee, een mooie warme spiegel, die ook nog eens bij je slaapkamerontwerp past. Niemand heeft door dat het een verwarmingspaneel is.

Als de slaapkamer eenmaal is opgewarmd, blijft de warmte lang hangen. Dat komt doordat de warmte is opgeslagen in de muren, vloer en bed. Ook kan de slaapkamer eenvoudig worden gelucht zonder extreem veel warmteverlies.

Met een raam open slapen en het toch aangenaam warm hebben.

Waarom een infrarood paneel spiegel?

Infrarood panelen onderscheiden zich van andere verwarmingen op het gebied van kostenbesparing. Maar ook op onderhoud en gezondheid zijn ze uniek in hun soort.

Infrarood verwarming is geruisloos, geurloos en onderhoudsvrij. De installatie van een ir paneel is eenvoudig en snel. Een ir verwarming met gehard glas wordt geleverd inclusief stekker. Je hoeft alleen elektrische stroom inschakelen.

Een ir paneel is gemaakt van gehard glas en is zeer strak vormgegeven met een prachtige spiegel. De infrarood verwarming met gehard glas is verkrijgbaar in verschillende prachtige designs. Denk hierbij aan een spiegel- en krijtbord paneel.

Dankzij de ip44 klasse kan dit type paneel ook in ruimtes zoals een badkamer worden gemonteerd. Een ir verwarming in design uitvoering staat mooi in de kamer.

De ir stralen verwarmen de kamers zeer gelijkmatig. Door goede plaatsing van het infrarood paneel wordt de ruimte voorzien van de juiste hoeveelheid warmte. Dit betekent dat de geleverde energie zeer efficiënt wordt gebruikt, daar waar het nodig is.

Convectie verwarmingen daarentegen gebruiken lucht om warmte te verplaatsen. Het nadeel is dat de opstijgende warme lucht zorgt voor grote temperatuur verschillen tussen het plafond en de vloer. Veel energie wordt opgeslagen in de warme luchtlaag net onder het plafond. En juist die laag is niet toegankelijk en zeker niet effectief voor de bewoner. De koelere lucht daarentegen is dichtbij de grond.

Door de warme luchtstroming dwarrelen stofdeeltjes en bacteriën door de ruimte. Dit is een extra last voor mensen met allergieën of bronchiën problemen. Met een infrarood paneel heb je dit probleem niet. Dit maakt dat de ir verwarming zeer geschikt is voor personen met allergieën en astma.

Een infrarood paneel spiegel verwarming is onschadelijk voor mens en dier. Je muren worden droger, waardoor geen schimmelvorming kan plaatsvinden. Het binnenklimaat wordt ook beter. Geen droge lucht meer, dus geen last van droge ogen, lippen of handen. Al met al in een spiegel paneel dus een zeer goede oplossing.

Onze klantenservice altijd voor je klaar voor vragen. Wil je goed advies bij het kopen van infrarood paneel? Bezoek dan onze showroom en voel zelf de warmte.

Offerte aanvragen