Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood paneel systeemplafond

Wat is infrarood paneel systeemplafond en is dit duurzaam?

Infrarood paneel systeemplafond

Infrarood panelen worden met de jaren mee steeds populairder. Dankzij de snelle reactietijd wordt de ruimte direct heerlijk warm. De warmte afgifte is zeer aangenaam. De warmte wordt overgedragen via warme infrarood stralen, die eerst alle objecten in de kamer opwarmen voordat de warmte volledig in de kamer wordt verdeeld.

De warme onschadelijke infraroodstralen van infrarood verwarmingspanelen worden door de mens als heilzaam, zacht gezond beschouwd.

Infrarood metaal panelen verwarmen zonder luchtcirculatie. Dit zorgt voor een schoon en gezond binnenklimaat. Ze zijn geschikt voor zowel het verwarmen van gerichte zones in de kamer als ook voor volledige verwarming zelfs als deze niet goed geïsoleerd zijn.

Voordelen van plafond montage

Infrarood panelen kun je monteren aan de wand of aan het plafond. Het voordeel van plafondmontage is dat de warmte zeer wijd wordt verspreid. Daarnaast bereiken de infrarood plafond panelen een hogere temperatuur dan wand panelen.

Wand panelen hangen binnen handbereik en worden daardoor niet warmer dan 85 graden Celsius. Het vermogen van een plafondpaneel is daarentegen veel krachtiger en kan een temperatuur bereiken die oploopt tot 150 graden Celsius.

De montage aan het plafond neemt geen ruimte in beslag. De infrarood panelen zijn zeer dun en dus ruimtebesparend. Er is altijd wel een plek aan het plafond waar je het vrijwel onzichtbare ir paneel kunt monteren.

Infrarood paneel voor systeemplafonds

De perfecte warmtebron voor kantoren, verkoopruimtes en tentoonstellingen is een infrarood paneel in het plafond. Dankzij de subtiele witte kleur (RAL 9016) met een fijne poedercoating en speciale constructie is de metalen Odenwald plafond verwarming nauwelijks te onderscheiden van een conventioneel roosterelement.

De InfraRaster is ideaal voor gebruik in zeer kleine tot hele grote ruimtes. Dankzij de standaard afmetingen is dit modulaire systeem overal eenvoudig te plaatsen. Het is zowel geschikt voor installatie bij een nieuw roosterplafond, als ook voor montage bij een bestaand standaard systeemplafond. Het kan in iedere kamer, op ieder gewenst moment snel geïnstalleerd worden.

Met een infrarood plafondpaneel heb je volledige flexibiliteit in het ontwerp van de verwarmingsruimtes. Iedere module kan namelijk op ieder gewenst moment worden gewijzigd door simpelweg een rooster te verplaatsen.

Of het nu gaat om veranderingen van werkplekken op kantoor of dat een bank op een andere locatie in de behandelkamer van een praktijk moet staan. Dankzij de rooster indeling ben je zeer flexibel hoe je de ruimte wilt verwarmen.

Wil je alleen een specifieke zone verwarmen, dan kan dat. Het is ook mogelijk om de hele ruimte goed te verwarmen. Daarnaast kun je de indeling van de warmtepanelen altijd weer heel makkelijk aanpassen.

Bij montage van infrarood panelen in een systeemplafond valt het niet op dat er een verwarmingspaneel tussen hangt.

Infrarood panelen zenden directe warmtestralen uit naar de objecten en mensen in de ruimte. De warmtebronnen slaan de warmte op. De infrarood stralen weerkaatsen op alles wat in de ruimte staat, zoals meubels, bureaus, vloer en wanden. Hierdoor voel je van alle kanten de heerlijke warmte.

Je kunt de infrarood stralen vergelijken met de natuurlijke zonnestralen. De zonnestralen voelen ook warm aan als ze je huid raken. Ditzelfde effect heeft een infrarood verwarming, maar dan zonder de schadelijke uv-stralen.

Doordat infrarood panelen niet de lucht verwarmen, maar de vaste objecten, heb je geen luchtcirculatie in de ruimte. Dit heeft als voordeel dat er geen stofdeeltjes rondzweven in de lucht. Vooral gunstig voor persoenen die allergieën hebben of astmatische klachten.

Door infrarood verwarming te gebruiken blijft de luchtvochtigheid ook op het juiste niveau. De ideale luchtvochtigheid voor op kantoor en woning ligt tussen de 40 en 60 procent, zodat schimmels geen kans krijgen om te groeien.

Een te vochtige atmosfeer is niet goed en kan leiden tot problemen met de gezondheid. Te droge lucht is ook niet goed, dit kan als zeer vervelend worden ervaren, zoals droge ogen, lippen en neus.

Infrarood panelen in het systeemplafond zorgen voor een goed en gezond binnenklimaat. Ze zijn bijvoorbeeld geschikt voor kantoren, winkels, beurshallen en showrooms.

De voordelen van elektrisch verwarmen met infrarood voor systeemplafonds zijn onder andere:

· Thermostaat gestuurd.

· Combineerbaar met elk systeemplafond.

· Ideaal voor bedrijfsruimten.

· Kan worden toegepast in kantoren.

· Ook geschikt voor winkels en tentoonstellingen waar veel mensen aanwezig zijn.

· Ongecompliceerde en snelle montage.

· Eenvoudig in het roosterplafond te plaatsen

· Optimaal binnenklimaat.

· Gerichte warmte en betere luchtkwaliteit.

De infrarood paneel modellen voor systeemplafonds

De infrarood plafondpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Ze passen daardoor altijd in een systeemplafond met rasters van 600 x 600 mm en 120 x 60 mm.

Voor beide plafondformaten zijn ir verwarmingen verkrijgbaar als enkele en dubbele panelen. De vierkante enkele panelen hebben een verwarmingsvermogen van 4000 watt. De rechthoekige ir plafondpanelen vervangen twee roosterelementen en genereren een warmte met een vermogen van 800 watt. Je kan dus kiezen tussen de modellen, afmetingen en prestatieniveaus om je bedrijfspand te verwarmen.

Welke infrarood plafondpaneel het meest geschikt is voor jouw bedrijfspand en hoeveel panelen je nodig hebt, is afhankelijk van een aantal factoren:

– de structuur van het gebouw,

– de kwaliteit van de isolatie,

– het aantal buitenmuren,

– de grootte van de kamer.

Elektrisch verwarmen door middel van infrarood heeft vele voordelen, voor zowel op kantoor als thuis. Wil je meer informatie hierover neem contact op met onze klantenservice.
Je kunt ook een afspraak met ons maken via onze website die maakt gebruik van een afspraken formulier. Vul je persoonlijke gegevens in en wij nemen vervolgens contact met je op.

Wil je zelf alvast de infrarood warmte voelen? Kom langs bij één van onze showrooms.