Infrarood paneel

Infrarood paneel

Infrarood verwarming eenvoudig mooi warm

Infrarood paneel verwarming is een innovatieve en efficiënte vorm van verwarming. Deze infrarood panelen geven namelijk een gelijkmatige warmte af. Op deze manier heeft u niet alleen een modern product. Maar ook een verwarming die op aanschafkosten en verbruik bespaart.

Met een infrarood paneel zorgt u met een druk op de knop voor prettige warmte.

Daarbij is deze vorm van verwarming goed voor uw portemonnee. En ook voor het milieu. Maar wist u dat een infrarood paneel ook gemakkelijk is te gebruiken als een tijdelijke verwarming?

Bij een infrarood paneel zit het verschil in de lucht. Onze infrarood panelen gebruiken niet de omgevingslucht voor warmteoverdracht. Dit in tegen stelling tot conventionele verwarming.

De warmte van een infrarood verwarming wordt namelijk direct overgedragen op objecten. Daar is geen lucht voor nodig.

Muren, plafonds en vloeren slaan warmte drie keer langer op dan lucht. Op die manier geven deze de warmte terug naar de kamer.
Zo hou je daarbij ook de muren droog. Tevens is de lucht is niet vervuild en heeft schimmel weinig kans op verspreiding. Bovendien zorgt dat ervoor dat er weinig stof rond dwarrelt omdat de lucht nauwelijks rond waait in de kamer

Een lange golf infrarood paneel is dus altijd goed. Net als de stralingswarmte van bijvoorbeeld een houtkachel. Kan een infrarood paneel ook bijdragen aan fysiek welzijn.

Iedereen heeft dit warme gevoel wel eens ervaren. Onze infrarood verwarmingspanelen werken op dezelfde manier. Natuurlijk zijn onze infrarood panelen volledig veilig in gebruik.

cropped-infrarood-verwarming.png

Vraag nu een vrijblijvende offerte op

infrarood paneel groen woonkamer energiezuinige bijverwarming

Elektrisch verwarmen? is dat wel zo duurzaam?

Ja het is duurzaam

Wij kunnen daarop volmondig ja antwoorden.

Heeft u wel eens nagedacht over hoe verwarming eigenlijk werkt?
En heeft u dan ook nagedacht of het ecologisch verstandig en duurzaam is om natuurlijke hulpbronnen zoals gas in uw woning te verbranden? Zou u alleen daarom niet overstappen op het gebruik van een infrarood paneel?

Het feit dat we gewend zijn te verwarmen zoals we dat altijd gedaan hebben, wil nog niet zeggen dat die manier de beste is. Of dat er geen betere alternatieven bestaan.Technologische ontwikkeling gaat altijd door en kan uiteraard niet worden gestopt.

Wij vinden dat er een verandering moet komen in de verwarmingsindustrie. Ofschoon een verschuiving naar slimme, duurzame en betere vormen van verwarming. Wat ons betreft is dat een verschuiving naar elektrisch verwarmen met infrarood panelen.

Met ir verwarming kun je de energie immers efficiënter in de kamer overbrengen. Zo ontstaat een comfortabel klimaat en daarbij een mooie energiebesparing.

kinderkamer met infrarood paneel kakatoe

Infrarood paneel voor comfort en duurzaamheid

Heerlijk temperatuur

Wanneer men praat over thermisch comfort gaat het overigens niet alleen om de kamertemperatuur.

Want ook de relatieve luchtvochtigheid en bijvoorbeeld de luchtbeweging. Maar vooral ook juist de temperatuur van vloeren en wanden, hebben hierop grote invloed. Dat wil zegen dat de temperatuur van de omgevingslucht lager kan zijn wanneer warmere muren en vloeren het thermisch comfort creëren. Je kun dat bijvoorbeeld doen door het gebruik van infrarood warmtepanelen.

Niet alleen zegt de term “thermisch comfort” iets over de temperatuur, maar over het samenspel tussen de temperatuur van wanden en vloeren, in relatie tot de kamertemperatuur. Anders gezegd bepaald de som van deze factoren het “gevoel van warmte” dat je ervaart in een ruimte.

Alles is erop gericht een goede verwarming te behalen in het hele huis. Net zoals bij traditionele verwarming. Een infrarood paneel is er echter op gericht om dat veel beter te doen dan een gewone verwarming met cv-ketel.

Vaak denk men dat de temperatuur van de lucht bepalend is voor het comfort in een kamer.

schilderij met infrarood paneel boven het bed slaapkamer energiezuinige bijverwarming

Een infrarood paneel is positief voor uw gezondheid

Wand en plafond verwarming

Studies hebben aangetoond dat langgolvige infrarood C-warmtestraling een positief effect op de gezondheid heeft en daarom als veilig kan worden geclassificeerd. 

Net als de warmtestraling van de goede oude tegelkachel, kan de warmtestraling van infrarood verwarming bijdragen aan het fysieke welzijn. Een aspect dat conventionele verwarmingssystemen vaak niet kunnen.

De meest natuurlijke warmtebron ter wereld.

Je kan nu genieten van de aangename effecten van infrarood in het dagelijks leven. Thuis, in je eigen huis. In jaren van onderzoek hebben we een infrarood ruimteverwarming ontwikkeld die wordt gekenmerkt door een korte opwarmtijd en een economisch stroomverbruik – ideaal in tijden van gestaag stijgende energieprijzen.

Infraroodstraling heeft de eigenschap dat ze de lucht niet verwarmen, maar alleen alle lichamen in de kamer, zoals meubels, muren, woonaccessoires en natuurlijk mensen. Deze warmte is zeer aangenaam en de gelijkmatige temperatuurverdeling tussen vloer en plafond zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Veilige infrarood panelen

De oppervlaktetemperatuur van de panelen is ca. 105 ° C, maar het risico op brandwonden bij aanraking is geëlimineerd. De infrarood woonruimte verwarmer is zo ontworpen dat het grootste deel van de warmte als effectieve hittegolven in de kamer wordt uitgestraald.

De verwarmde objecten en wanden geven de warmte af aan de omgeving en zorgen voor een aangename kamertemperatuur. Dankzij de gelijkmatige verdeling van warmte kan de kamertemperatuur 2-3 ° C lager worden gehouden dan bij conventionele verwarming
Ben je nog aan het opwarmen of geniet je er al van?

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 14 krijtbord verwarming

Conventionele verwarming

Infrarood verwarming is beter

Conventionele radiatoren werken volgens het convectie principe. Ze verwarmen de lucht in de kamer. Er is echter een groot temperatuurverloop tussen de vloer en het plafond van een kamer. De verwarmde lucht stijgt op maar niet alleen dat, het roept ook stof op. Deze luchtcirculatie is ook de reden voor de onaangename tocht in verwarmde ruimtes.

Residentiële ruimteverwarming

Onze verwarmingspanelen werken volgens het stralingsprincipe.

De infraroodstralen verwarmen alle objecten in de kamer direct en niet via de kamerlucht. Het gezellige gevoel van warmte treedt veel sneller op, zelfs als de luchttemperatuur niet zo hoog is als bij conventionele verwarming.

Conclusie: de kamertemperatuur kan doelbewust 2-3 ° C lager worden gehouden zonder aan comfort in te boeten.

De toepassing en regeling

Individualiteit is erg belangrijk voor ons: onze verwarmingselementen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Ofwel als een compleet verwarmingssysteem voor uw appartement of huis. Of als extra verwarming voor de woonkamer en badkamer in de overgangsperiode.

Waarom moet je altijd hele kamers verwarmen als je bijvoorbeeld alleen aan je
bureau op kantoor zit? Verander uw verwarmingsgedrag en bespaar op verwarmingskosten zonder in te boeten op comfort.

garage verwarmen

Eenvoudige montage

Ophangen, plug and play

De infraroodpanelen zijn eenvoudig en handig in gebruik je hoeft alleen 4 of 6 schroeven aan de achterkant te monteren en te verbergen. Ze werken op elektriciteit en u hebt alleen een 230 V-stroomaansluiting nodig.

De voordelen van infrarood panelen:

1. lage aanschafkosten

2. geen onderhouds- en bijkomende kosten

3. lage bedrijfskosten

4. Ruimtebesparend

5. korte opwarm tijden

6. Eenvoudige en nauwkeurige regelgeving

7. Gezonde warmte zonder luchtcirculatie

8. Geruisloos

9. Bescherming tegen schimmel

10. Geen warmteverlies bij ventilatie

11. Eenvoudige wand- of plafondmontage

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

Handdoekdroger infraroodpaneel met foto in badkamer bijverwarming Ecaros infrarood panelen

Gezond binnenklimaat

Wand en plafond verwarming

Uw persoonlijke bijdrage aan het klimaat. Want onze verwarmingselementen verbeteren het ruimteklimaat. Dat komt omdat infrarood de muren direct verwarmt en niet via de omweg van de ruimtelucht. De wanden slaan de warmte op, blijven droog en geven de schimmel geen kans. Een prettige bijwerking: er gaat minder warmte verloren tijdens het luchten.

Verwarming met zonne-energie

De toekomst van het verwarmen van woonruimten ligt in de combinatie van fotovoltaïsche energie, energieopslag en intelligent energiebeheer. Bij het gebruik van een fotovoltaïsch systeem moet het doel zijn om uw eigen verbruik zoveel mogelijk te dekken, in plaats van ’s avonds of op bewolkte dagen elektriciteit van de externe energieleverancier te gebruiken.

Zonne-energie gebruiken is de toekomst en helpt u en het milieu om hulpbronnen te besparen. Het is dus logischer hier te vertrouwen op milieuvriendelijke technologieën en de opgewekte energie te gebruiken om de leefruimte te verwarmen met infraroodpanelen. Dit vereist intelligente apparaten voor energieopslag die opgeslagen energie kunnen leveren zodra het fotovoltaïsche systeem geen elektriciteit opwekt.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.

Infrarood paneel krijtbord

Deze paneelverwarming is ideaal voor op kantoor en in de keuken, of u nu uw belangrijkste notities wilt bewaren of uw boodschappen noteren!

Badkamer radiator infraroodpaneel

Vanaf nu kunt u altijd het gevoel hebben uit de douche te stappen en uzelf in een comfortabel warme handdoek te wikkelen. Onze handdoek beugels, die we als accessoires aanbieden, maken van elke spiegel verwarming uw nieuwe badkamer radiator.

Spiegelverwarming infrarood paneel

Uw spiegelbeeld was nog nooit zo heet. De onopvallende elegantie van de spiegelverwarming biedt een groot aantal toepassingsmogelijkheden. Het wordt echter vooral in badkamers gebruikt omdat het spiegel oppervlak niet beslaat. Overtuig uzelf!

Infraroodverwarming met RAL-kleur op aanvraag

Met de poedercoating van het oppervlak in uw gewenste RAL-kleur, bieden we een andere optie voor het aanpassen van de voorkant van de infraroodverwarming. Met deze fraaie afwerking kan uw nieuwe verwarming uniform worden ontworpen naar een speciale muur- of plafondkleur en door ons worden geproduceerd.