Infrarood-verwarming-logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

infrarood panelen kopen

infrarood panelen kopen

De beste infrarood panelen kopen

Er zijn verschillende soorten infrarood panelen, in verschillende maten en wattages. Als het gaat om infrarood panelen, lopen de meningen sterk uiteen. Iedereen is op zoek naar de beste verwarming voor zijn of haar eigen huis. De keuze is eigenlijk heel eenvoudig, want je wilt milieu bewust, voordelig en iets moois kopen.

De aankoop van een nieuw verwarmingssysteem is een grote investering en moet zorgvuldig worden overwogen. Natuurlijk is de technologie van verwarmingen de afgelopen jaren enorm verbetert. Je wilt weten wat de beste infrarood panelen zijn.

Aanschaf van ir panelen

De modernisering van je verwarmingssysteem kan zowel energie als geld besparen. Onder bepaalde omstandigheden moet je echter een stap verder gaan.

Je wilt een mooi infrarood paneel op het plafond, omdat het zo prachtig in je huiskamer staat. Je wilt de oude roestige badkamer radiator vervangen met een infrarood spiegel paneel. Infrarood panelen staan fraai in iedere ruimte.

Elektrisch verwarmen met een infrarood paneel is noodzakelijk en je bent overtuigd van groene stroom. Niemand zal komende jaren nog een dure en overbodige gasverwarmingen installeren. Je wilt geen CO2 meer uitstoten en kiest voor de beste infrarood panelen. Natuurlijk ook in combinatie met zonnepanelen mogelijk.

Kopen van infrarood verwarmingen is nog nooit zo simpel geweest. Je kan zelf uitrekenen wat het voor besparing per jaar oplevert. Natuurlijk een goed advies van onze deskundigen helpt je bij het kopen van de beste infrarood panelen. Bezoek ook onze showrooms want de styling is ook belangrijk.

Het verschil tussen een CV en infrarood verwarming

De voordelen van infrarood verwarming ten opzichte van centrale verwarming zijn zuinigheid, duurzaamheid en natuurlijk gezonde warmte.

Met een gas gedreven centrale verwarming zal alleen de lucht bij de radiatoren verwarmen. De warme lucht stijgt op en er verzamelt zich een laag warme lucht direct onder het plafond. Het resultaat is een koude grond en een warm plafond. Zo gaat er veel energie verloren.

Infrarood verwarming verwarmt niet de lucht maar de mensen en objecten in de kamer. De infrarood stralingswarmte wordt door de mens als aangenaam ervaren. Infrarood verwarming zijn vlakke platen die op muren of plafonds worden geïnstalleerd. Ze zijn bijna onzichtbaar.

Infrarood verwarmingen zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling. Er bestaan geen risico’s op gezondheidsgebied. Integendeel, de gezonde straling kan juist een positief effect hebben op de gezondheid van uw kinderen. Infrarood verwarmingen worden ook gebruikt in zorg omgevingen als verpleeghuizen, ouderenzorg en in ziekenhuizen.

Infrarood panelen stralen lange warmtegolven uit die de huid verwarmd, maar niet doordringt. De natuurlijke infrarood-C stralen heeft op ons zelfs een therapeutische en ontspannende werking.

Warmtestralingen verwarmen de ruimtes zeer gelijkmatig. Door goede plaatsing van de infrarood verwarming wordt de kamer voorzien van de juiste hoeveelheid warmte. Dit betekent dat de geleverde energie zeer efficiënt wordt gebruikt, daar waar het nodig is.

De besparing die je kan verwachten met infrarood verwarming is honderden euro’s per jaar.

Voordelen van een infrarood paneel op een rij

• Geruisloos.

• Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zon.

• Een breed scala aan prachtige ontwerpen die perfect in je huis passen.

• Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden.

• Optimale energie besparing zeker in combinatie met zonnepanelen en energie opslag.

• Geen extra onderhoudskosten

• Droge en schimmel vrije muren.

• De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijke voor mensen met een allergie.

• Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.CO2-neutraal met eco- en zonne-energie.

• Voor residentiële en commerciële ruimtes, ook ideaal voor inbouw achteraf.

• Infrarood verwarming is goedkoop.

• Panelen ir verwarming zijn makkelijk te installeren.

• Smart home app.

• Op afstand temperatuur regelen en instellen.

Optimale positie van je nieuwe infrarood panelen

De positie van een infrarood verwarming moet zorgvuldig worden gekozen. Je moet installatie van de infrarood verwarming goed van tevoren bedenken. Plaats geen infrarood panelen direct achter een bank of ander groot object, want obstructie verlaagt de temperatuur. Het is energie zuinig als je de infrarood verwarming op het plafond of vrije muur plaatst.

Het is enorm belangrijk om van tevoren alles te laten uitrekenen. Het helpt ook om je huidige verwarmingssysteem goed te vergelijken met de toekomstige Infrarood verwarming. Deze berekening kan altijd worden uitgevoerd door een deskundig adviseur.

Hoe warm wordt een infrarood verwarming?

Het oppervlak van een wand infrarood verwarming wordt niet warmer dan 110 graden Celsius. Een ir plafond verwarming kan tot 120 graden warm worden. Je kan je handen zonder gevaar op de infrarood verwarming leggen. Je krijgt geen rode plekken of verbranding verschijnselen.

De muur infrarood panelen mogen binnen handbereik worden gemonteerd, want het is veilig voor mens en dier. Als de plafond panelen op volle sterkte aan staan worden ze 120 graden. Spiegel en andere speciale panelen mogen ook worden aangeraakt.

We worden constant blootgesteld aan infraroodstraling, ook wel thermische straling genoemd. De warme stralen van de zon zijn dezelfde lange golf C-stralen als van een infrarood verwarming. De infraroodstralen van de verwarming zijn onschadelijk en brengen geen UV-stralen over. Lange golf C-straling is zelfs goed voor ons lichaam en immuunsysteem.

Afhankelijk van het materiaal, verwarmt de voorkant van het verwarmingspaneel van circa 100 tot 120 graden Celsius. Staal met poedercoating heeft de beste emissie voor infraroodstraling. Deze infrarood verwarming warmt zeer snel op en heeft een bijzonder goed stralingseffect.

Infrarood verwarming van natuursteen heeft veel tijd nodig om op te warme. Het slaat de hitte heel lang op en straalt daarom langer warmte uit. Onze klantenservice adviseert je graag over de exacte verschillen in materialen.

Hoe lang moet een infrarood verwarming aan staan?

Infrarood verwarming kan aan staan wanneer dit nodig is. Infrarood panelen kunnen 24 uur per dag aan staan, dag na dag. Wanneer je voor het eerst opstart, is er een langere opwarmtijd nodig. Tenminste totdat de infraroodgolven de objecten in de kamer goed verwarmd hebben.

Afhankelijk van de buiten temperatuur is een opstarttijd van 6 tot 10 minuten. Je kan daarna de thermostaat iets terugdraaien. Hoe langer je de infrarood verwarming gebruikt, hoe meer warmte in de muren wordt opgeslagen.

Een kamer zonder meubels heeft langer de tijd nodig om op temperatuur te komen. Dit komt doordat de infraroodstralen de objecten in de kamer verwarmt, die vervolgens de warmte weerkaatsen. Hierdoor wordt het opwarm proces versneld. Door meerdere infrarood panelen in de kamer te plaatsen, bereik je sneller de gewenste kamer temperatuur.

Schatting aantal watts nodig

Een klein infrarood paneel 400 watt is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m².

Een middelgroot infrarood paneel 1000 of 1500 watt is geschikt voor slaapkamers van 15 tot 20 m².

Een groot infrarood paneel 1725 watt is geschikt voor huiskamers van 30 tot 40 m².

Natuurlijk is een infrarood paneel te combineren om je ruimte optimaal warm te krijgen. Door eigen stroom op te wekken middels zonnepanelen, ben je duurzamer en voordeliger uit.

Hoe regel ik de temperatuur?

Infrarood verwarming en de digitale wifi thermostaat zijn onmisbaar als het gaat om het zuinig verwarmen. In tegenstelling tot analoge thermostaten kunnen infrarood verwarmingen worden aangestuurd met digitale intelligente wifi thermostaten. Met de digitale thermostaat bespaar je veel geld op jouw energie rekening.

Ben je even weg, ga je slapen, gebruik je maar één kamer of kom je bijna thuis? Stel van tevoren je digitale thermostaat in of gebruik hiervoor de iPhone- of Android app. Je kan tot 6 procent energie besparen door de temperatuur met 1 graden Celsius te verlagen

Er zijn drie soorten thermostaten voor de infrarood verwarming.

• Plug-in thermostaat – thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur van je infrarood verwarming.

• Wifi thermostaat – Je hangt de Wifi thermostaat op waar een goede ontvangst is.

• Draadloze thermostaat – de meest innovatieve oplossing in de infrarood verwarmingen.

Het bedienen van je infrarood verwarming is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Download de smart-app en bedien ieder ir paneel afzonderlijk. De integratie met wifi zorgt dat ieder familielid de kachel in hun kamer kan regelen.

Lees hier meer informatie over de thermostaten

Bijzondere infrarood panelen kopen

Denk ook eens aan een infrarood paneel met een mooie foto of logo.

Offerte aanvragen