Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showrooms op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood panelen

Badkamer verwarmen

Infrarood panelen kopen

Wil je jouw huis slim verwarmen? Dan kan je het beste gebruik maken van een zuinige en stijlvolle infrarood panelen. En dan in het bijzonder een infrarood verwarming welke in iedere kamer past. Waarom de combinatie van infrarood panelen de beste vervanger voor jouw ouderwetse cv ketel is. Aangezien deze infrarood panelen je huis heel snel verwarmen.

Deze moderne verwarmingspanelen passen bovendien mooi in ieder interieur. Omdat er veel verschillende uitvoeringen zijn om je huis mee te verwarmen. Er is altijd één te vinden die perfect past bij de inrichting.

Infrarood warmtepanelen infrarood paneel groen woonkamer energiezuinige bijverwarming

Gebruik groene stroom

Voor optimale milieu besparing

Gebruik groene stroom bij het verwarmen van je woning met infrarood panelen. Daarbij zet je met een infrarood verwarming eenvoudig het grootste deel van de gebruikte stroom om in warmtestraling. Het liefst gebruik je daarvoor natuurlijk groene stroom.

Het meest verkochte iinfrarood paneel van Infrarood Verwarming heeft overigens een vermogen van 800 watt. Daarbij hebben de panelen een warmte van 95 tot 150 graden.

Dit in tegenstelling tot ouderwetse elektrische warmtepanelen die tussen de 60 en 75 graden worden. Let daar dus op! Die energie vreters kan je beter laten staan.

De temperatuur van een infraroodpaneel is afhankelijk van de uitvoering. Ook speelt de efficiëntie natuurlijk een rol. Aangezien deze het verbruik voor een groot gedeelte bepaald. Alle infraroodpanelen van Infrarood Verwarming zetten tenminste 93% van de energie om in warmte.

studeerkamer mobiele verwarming 2

Infrarood paneel past overal

Plafond of muur montage

Aangezien er veel verschillende mogelijkheden zijn bij het kiezen van infrarood verwarming. Je kan altijd een infrarood paneel vinden dat past bij de inrichting van het huis.

De afwerking van een warmtepaneel heeft overigens geen invloed op de warmtestraling. Aangezien er veel keuze is. Is het altijd verstandig onze showroom te bezoeken ook wanneer je advies nodig hebt, dan helpen onze adviseurs  je graag met alle vragen.

Of je nu kiest voor een infrarood paneel van metaal. Of voor een infrarood paneel met een witte poedercoating. Net zoals bij alle andere panelen kan je kiezen voor installatie tegen het plafond. Maar anderzijds kan je een infrarood paneel van Infrarood Verwarming ook op de muur bevestigen.

Daarbij kunnen de infrarood warmtepanelen ook een onderdeel kunnen worden van de inrichting. Het beste voorbeeld van een uitstekend daarvoor geschikt paneel is een infrarood spiegel.

krijtbord in de keuken Ecaros infrarood panelen

Iedere kamer lekker warm

Met design infraroodpanelen

Met infraroodpanelen kan je onopvallend iedere kamer in huis verwarmen. Bovendien is de warmte van jouw infrarood paneel gegarandeerd snel beschikbaar.

Overigens zijn ook de panelen met een afbeelding een gewilde manier van verwarmen. Hierbij kunnen wij de panelen bedrukken met een zelf gekozen foto. Natuurlijk kunt ook ook kiezen voor een bijzondere afbeelding of een schilderij.

Al met al heb je dan niet alleen een zuinige verwarming in huis, maar ook meteen een onzichtbare verwarming. Ook kan je met een krijtbord infrarood paneel de keuken verwarmen. Een krijtbordpaneel beschrijf je met echt krijt. Zo zijn er geen lelijke radiator meer in huis te zien. 

Verwarm jouw woning met de zuinige en moderne infraroodpanelen. Verkrijgbaar in prachtige designs. Voor iedere kamer hebben wij een passende infrarood oplossing. 

Infrarood panelen assortiment

Infrarood panelen de nieuwe manier van verwarmen

Lees verder over ons assortiment en je zult versteld staan van de vele mogelijkheden. Gebruik een infrarood paneel van Infrarood Verwarming bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken. Maar ook in de badkamer of een slaapkamer komt deze verwarming perfect tot zijn recht.

Infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn mooi en energiezuinig

Infrarood panelen verschillen natuurlijk van elkaar in uiterlijk en model. Desondanks zijn alle panelen uitermate stijlvol. Bovendien passen ir panelen in zowel een klassieke inrichting als bij een moderne woonkamer.

Naast een mooi uiterlijk profiteer je daarnaast ook van een ander voordeel. Wij bedoelen hier de energie zuinigheid. En het lage verbruik per jaar. Er is namelijk geen andere verwarming die zo weinig watt per m2 nodig heeft.

keuken infrarood verwarming 375 250

infrarood panelen kopen

Overweeg je infrarood panelen kopen? Maar weet je nog niet helemaal zeker welk infrarood paneel het best bij de kamer past? Kom dan langs in onze showrooms. Daar geven wij je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Aangezien je in onze showroom zelf meteen de vele voordelen van infrarood verwarming panelen kunt ervaren. Is een bezoek aan de showroom een goed begin. Juiste advies van de vakman Anderzijds krijgt je dan een persoonlijk advies. Op die manier kiest je altijd een iinfrarood paneel dat aansluit bij jouw wensen. Weet je al precies wat je wilt? Dan kan je ook onze webshop bezoeken. Hier kan je direct jouw keuze maken

infrarood verwarming kinderkamer

infrarood panelen kopen

Prijs van infrarood panelen verwarming. Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Hoewel het daarom niet makkelijk is om een gemiddelde prijs voor een infrarood paneel te noemen. Willen wij je intussen wel een indicatie geven.

Aangenomen dat de prijzen beginnen bij honderd euro, voor een eenvoudig infraroodmodel. Vervolgens moet je voor een compleet systeem, geschikt voor de verwarming in een goed geïsoleerd huis. Rekenen op een paar duizend euro. Natuurlijk moet voor zeer zuinige of erg luxe panelen een wat hogere prijs worden betaald.

IR panelen Kinderkamer met infrarood paneel

Voordelen infrarood panelen

Zuinig, duurzaam en modern

Infrarood panelen zijn steeds meer in opkomst. Dat is logisch, want ze kennen talloze voordelen. Tegenwoordig zien we infrarood verwarming ook steeds vaker in kantoren.

Dat zijn immers vaak locaties waar veel mensen op wisselende tijden werken. Op die manier kan de warmte van een infrarood paneel van Infrarood Verwarming optimaal kan worden gebruikt.

Maar infraroodverwarming is ook uitermate geschikt om thuis te installeren. Het is vaak een stuk energie zuiniger en gezonder, dan bijvoorbeeld centrale verwarming.

Dat is de reden dat er ook bij nieuwbouw woningen steeds vaker infraroodpanelen worden toegepast. Zijn er dan echt alleen maar voordelen? De lijst met voordelen is in ieder geval een stuk groter dan die van de nadelen.

Laag energieverbruik

Infraroodpanelen zijn veel energiezuiniger dan traditionele verwarmingen. De panelen zijn namelijk veel efficiënter. Hierdoor is het mogelijk de verwarming minder hoog te zetten. Hierdoor kan het bij een lagere kamer temperatuur in het hele huis al prettig warm aanvoelen.

Het voordeel daarvan is dat er zo ook minder warmte verloren gaat. Dat komt zoals gezegd omdat er geen convectie plaatsvindt. Hoeveel energie je precies kan besparen, is dan natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de ruimte. Bovendien moet men ook rekening houden met de mate van isolatie. Hoe beter de isolatie, des te minder hard jouw infraroodpanelen hoeven te werken.

De panelen zijn makkelijk te installeren

Infraroodpanelen zijn bovendien gemakkelijk te installeren. Ze worden geleverd met een goed ontworpen ophangsysteem. Daardoor kan men de panelen in een mum van tijd aan de muur of het plafond monteren. Bij centrale verwarming moeten altijd gas- en waterleidingen worden aangelegd. Dat is werk voor een loodgieter, waardoor de aanleg daarvan veel duurder is.

Bij infrarood is dat allemaal niet nodig. Men hoeft de panelen enkel aan te sluiten in de buurt van een stroompunt. Zorg er dus altijd voor dat er een stroom- of lichtpunt in de buurt is.

Uiteraard sluit je de panelen aan met stroomdraden. Die moeten nog wel netjes worden weggewerkt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kabelgootje.

Verder wordt er een thermostaat geplaatst. Waarmee je eenvoudig de temperatuur kan regelen. Soms wordt er ook een afstandsbediening gebruikt. Zo kan men ook eenvoudig op afstand de panelen aan zetten.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig? Kom bij ons langs, al jouw vragen worden beantwoord door onze deskundige adviseurs. Wij maken een passende offerte op basis van jouw wensen. Kom langs bij onze showrooms en beleef zelf de warmte zelf.

Halletje met infrarood verwarming

Nadelen infrarood paneel

Wand en plafond verwarming

We hebben slechts enkele nadelen kunnen vinden. Het belangrijkste nadeel is de manier waarop infraroodpanelen moeten wordt worden opgehangen en geïnstalleerd. We zetten de belangrijkste 2 nadelen naast elkaar.

Het plaatsen van infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn weliswaar gemakkelijk te bevestigen. Maar ze moeten wel op de juiste plek worden opgehangen. Wanneer je de panelen op een verkeerde plaats bevestigd kan het gebeuren dat bepaalde gebieden in de kamer minder goed warm worden.

Vraag daarom altijd advies aan onze infrarood experts. Zij kunnen exact berekenen hoeveel panelen je nodig hebt per kamer. Bovendien wat de juiste positie van montage in de ruimte is. 

De panelen moeten wel op de juiste plaats worden gehangen

In een kleine kamer is het ophangen van infraroodpanelen helemaal niet zo moeilijk. In bijvoorbeeld de badkamer kan dat bijna niet fout gaan. Houd in de badkamer wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtsbijzijnde waterbron. Onze infrarood panelen kan je overigens gerust installeren in de badkamer, ze zijn dankzij de IPX4 waarde namelijk spatwaterdicht. 

Bij een grote woonkamer met bijvoorbeeld een L-vorm kan er wel warmteverlies optreden. Daarom is het belangrijk vooraf de plaatsing van de infrarood verwarming goed te plannen.

Daarnaast dien je rekening te houden met het vermogen van het infrarood paneel. Het vermogen van een infrarood verwarming wordt uitgedrukt in het wattage. Wanneer je een te klein infrarood paneel gebruikt, wordt de ruimte niet warm genoeg. Gevolg is ook dat het IR paneel constant aan staat. Kies daarom altijd voor voldoende vermogen!

Het wegwerken van het snoer

Uiteraard dien je ook aandacht te besteden aan het elektriciteitssnoer. Deze is natuurlijk wel eenvoudig met een kabelgootje weg te werken. 

Een wandpaneel ziet er op zijn best uit wanneer er geen draden zichtbaar zijn. Indien je geen stopcontact is de buurt hebt, kan het installeren van een infrarood paneel van Infrarood Verwarming kan best lastig zijn. Uiteraard kunnen wij ook de installatie op een vakkundige wijze voor je verzorgen.

Heb je verder nog vragen over infrarood panelen? Bezoek dan onze webshop of een showroom bij jou in de buurt. 

Wil je graag een offerte ontvangen? Vraag direct een online een prijsofferte aan. Je krijgt dan zo snel als mogelijk een prijsopgave toegestuurd.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.