HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Infrarood panelen

Infrarood panelen kopen bij Infrarood Verwarming

Wil je jouw huis slim verwarmen met infrarood panelen? Dan kan je het beste gebruik maken van een zuinige en stijlvolle infrarood panelen van Infrarood Verwarming. En dan in het bijzonder een elektrische kachel met infrarood verwarming, welke in iedere kamer past.

Waarom is de combinatie van infrarood panelen de beste vervanger voor jouw ouderwetse cv ketel? De nfrarood panelen kunnen je huis heel snel opwarmen, sneller dan andere elektrische kachels.

Deze moderne verwarmingspanelen passen bovendien mooi in ieder interieur. Er zijn veel verschillende uitvoeringen warmtepanelen om je huis mee te verwarmen. Er is altijd één infrarood paneel te vinden die perfect past bij de inrichting.

Warmte paneel Warmtepanelen, Infrarood verwarming, Infraroodverwarming, Infrarood panelen borstbeveiliging met thermostaat

Gebruik groene stroom met infrarood panelen

Gebruik groene stroom bij het verwarmen van je woning met infrarood panelen. Daarbij zet je met een infrarood verwarming eenvoudig het grootste deel van de gebruikte stroom om in warmtestraling. Natuurlijk met groene stroom en of zonnepanelen zorg je dat je energie bespaart. 

Het best verkochte iinfrarood paneel van Infrarood Verwarming heeft overigens een vermogen van 800 watt. Daarbij hebben de infraroodpanelen een warmte van 95 tot 120 graden.

Dit in tegenstelling tot ouderwetse elektrische warmtepanelen die tussen de 60 en 75 graden worden. Let daar dus op! Die energie vreters kan je beter laten staan.

De temperatuur van een infrarood paneel is afhankelijk van de uitvoering. Ook speelt de efficiëntie natuurlijk een rol. Aangezien deze het verbruik voor een groot gedeelte bepaald. Alle infrarood panelen van Infrarood Verwarming zetten tenminste 93% van de energie om in warmte.

Infrarood verwarming past overal

Aangezien er veel verschillende mogelijkheden zijn bij het kiezen van infrarood verwarming. Je kan altijd een infrarood paneel vinden dat past bij de inrichting van het huis.

De afwerking van een warmtepaneel heeft overigens geen invloed op de warmtestraling. Aangezien er veel keuze is. Is het altijd verstandig onze showroom te bezoeken ook wanneer je advies voor een paneelverwarming nodig hebt, dan helpen onze adviseurs  je graag met alle vragen.

Of je nu kiest voor een infrarood paneel van metaal. Of voor een infrarood paneel van glas. Net zoals bij alle andere elektrische kachels middels infrarood verwarming kan je kiezen voor installatie tegen het plafond. Maar anderzijds kan je een infrarood paneel van Infrarood Verwarming ook op de muur bevestigen.

Daarbij kunnen de warmtepanelen ook een onderdeel kunnen worden van de inrichting. Een goed voorbeeld is een warmte paneel, zoals een infrarood spiegel of infrarood verwarming schilderij.

radiator aan de wand infrarood verwarming woonkamer

Iedere kamer lekker warm met een elektrische kachel

Met infrarood panelen kan je onopvallend iedere kamer in huis verwarmen. Bovendien is de warmte van jouw infrarood paneel gegarandeerd snel beschikbaar. Binnen 5 tot 10 minuten warmt de elektrische kachel op.

Overigens zijn ook de infraroodpanelen met een afbeelding een gewilde manier van verwarmen. Hierbij kunnen wij de warmte panelen bedrukken met een zelf gekozen foto. Natuurlijk kunt ook ook kiezen voor een bijzondere afbeelding of een schilderij afbeelding.

Al met al heb je dan niet alleen een zuinige verwarming in huis, maar ook meteen een onzichtbare verwarming. Ook kan je met een infrarood verwarming krijtbord de keuken verwarmen. Een krijtbordpaneel beschrijf je met echt krijt. Zo zijn er geen lelijke radiator meer in huis te zien.

Verwarm jouw woning met de zuinige en moderne infraroodpanelen. Verkrijgbaar in prachtige designs. Voor iedere kamer hebben wij een passende infrarood oplossing.

Overweeg je infraroodpanelen kopen? Maar weet je nog niet helemaal zeker welk infrarood paneel het best bij de kamer past? Kom dan langs in onze showrooms. Daar geven wij je een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Aangezien je in onze showroom zelf meteen de vele voordelen van infrarood verwarming kunt ervaren. Is een bezoek aan de showroom een goed begin.

Elektrische verwarming met thermostaat ir panelen

Juiste advies van de vakman

Je krijgt een persoonlijk advies. Op die manier kies je altijd de juiste paneelverwarming dat aansluit bij jouw wensen. Weet je al precies wat je wilt? Dan kan je ook in onze webshop een elektrische kachel middels infrarood verwarming kopen. 

Infraroodpanelen zijn steeds meer in opkomst. Dat is logisch, want ze kennen talloze voordelen. Tegenwoordig zien we infrarood verwarming ook steeds vaker in kantoren.

Dat zijn immers vaak locaties waar veel mensen op wisselende tijden werken. Op die manier kan de warmte van een infrarood paneel van Infrarood Verwarming optimaal kan worden gebruikt.

Infrarood verwarming is ook uitermate geschikt om thuis te installeren. Het is vaak een stuk energie zuiniger en gezonder, dan bijvoorbeeld centrale verwarming. Je verwarmt zones direct en je verspilt geen warmte aan ruimtes waar je niet bent.

Dat is de reden dat er ook bij nieuwbouw woningen steeds vaker infrarood panelen worden toegepast. Zijn er dan echt alleen maar voordelen? De lijst met voordelen is in ieder geval een stuk groter dan die van de nadelen.

infrarood paneel slaapkamer master infrarood licht schadelijk

Voordelen infrarood panelen

Laag energieverbruik

Infrarood panelen zijn veel energiezuiniger dan traditionele verwarmingen. De warmte panelen zijn namelijk veel efficiënter. Hierdoor is het mogelijk de verwarming minder hoog te zetten. Hierdoor kan het bij een lagere kamer temperatuur in het hele huis al prettig warm aanvoelen.

Het voordeel daarvan is dat er zo ook minder warmte verloren gaat. Dat komt zoals gezegd omdat er geen convectie plaatsvindt. Hoeveel energie je precies kan besparen met een paneelverwarming, is dan natuurlijk wel afhankelijk van de grootte van de ruimte. Bovendien moet men ook rekening houden met de mate van isolatie. Hoe beter de isolatie, des te minder hard jouw infraroodpanelen hoeven te werken.

De verwarmingspanelen zijn makkelijk te installeren

Verwarmingspanelen zijn bovendien gemakkelijk te installeren. Ze worden geleverd met een goed ontworpen ophangsysteem. Daardoor kan men de panelen in een mum van tijd aan de muur of het plafond monteren. Bij centrale verwarming moeten altijd gas- en waterleidingen worden aangelegd. Dat is werk voor een loodgieter, waardoor de aanleg daarvan veel duurder is.

Bij infrarood verwarming is dat allemaal niet nodig. Men hoeft de infraroodpanelen enkel aan te sluiten in de buurt van een stroompunt. Zorg er dus altijd voor dat er een stroom- of lichtpunt in de buurt is.

Uiteraard sluit je de verwarmingspanelen aan met stroomdraden. Die moeten nog wel netjes worden weggewerkt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een kabelgootje.

Verder wordt er een thermostaat geplaatst. Waarmee je eenvoudig de temperatuur van de warmte panelen kan regelen. Soms wordt er ook een afstandsbediening gebruikt. Zo kan men ook eenvoudig op afstand de panelen aan zetten.

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord installeren. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig?

 

Nadelen infraroodpanelen

We hebben slechts enkele nadelen kunnen vinden. Het belangrijkste nadeel is de manier waarop infraroodpanelen moeten wordt worden opgehangen en geïnstalleerd. We zetten de belangrijkste 2 nadelen naast elkaar.

Het plaatsen van infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn weliswaar gemakkelijk te bevestigen. Maar ze moeten wel op de juiste plek worden opgehangen. Wanneer je de warmte panelen op een verkeerde plaats bevestigd kan het gebeuren dat bepaalde gebieden in de kamer minder goed warm worden.

Vraag daarom altijd advies aan onze infrarood experts. Zij kunnen exact berekenen hoeveel verwarmingspanelen je nodig hebt per kamer. Bovendien wat de juiste positie van montage in de ruimte is. 

De paneelverwarming moet wel op de juiste plaats worden gehangen

In een kleine kamer is het ophangen van infraroodpanelen helemaal niet zo moeilijk. In bijvoorbeeld de badkamer kan dat bijna niet fout gaan. Houd in de badkamer wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtsbijzijnde waterbron. Onze infraroodpanelen kan je overigens gerust installeren in de badkamer, ze zijn dankzij de IPX4 waarde namelijk spatwaterdicht. 

Bij een grote woonkamer met bijvoorbeeld een L-vorm kan er wel warmteverlies optreden. Daarom is het belangrijk vooraf de plaatsing van de infrarood verwarming goed te plannen.

Daarnaast dien je rekening te houden met het vermogen van het infrarood paneel. Het vermogen van een infrarood verwarming wordt uitgedrukt in het wattage. Wanneer je een te klein infrarood paneel gebruikt, wordt de ruimte niet warm genoeg. Gevolg is ook dat het IR paneel constant aan staat. Kies daarom altijd voor voldoende vermogen!

Het wegwerken van het snoer

Uiteraard dien je ook aandacht te besteden aan het elektriciteitssnoer. Deze is natuurlijk wel eenvoudig met een kabelgootje weg te werken. 

Een wandpaneel ziet er op zijn best uit wanneer er geen draden zichtbaar zijn. Indien je geen stopcontact is de buurt hebt, kan het installeren van een infrarood paneel van Infrarood Verwarming kan best lastig zijn. Uiteraard kunnen wij ook de installatie op een vakkundige wijze voor je verzorgen.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.

Infrarood warmtepanelen

Denk je er over om infrarood warmtepanelen aan te schaffen voor de woning? Een goed idee! Infrarood panelen zijn niet alleen zuinig en stijlvol, ze creëren ook nog eens een gezond binnenmilieu.

Infrarood verwarming is een unieke warmtebron die buitengewoon flexibel is. De infrarood panelen kunnen worden ingezet als decoratief model of als integer en discreet inrichtingsconcept.

Infrarood warmtepanelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen: van onopvallend wit tot de meest stijlvolle en gekleurde uitvoeringen voor je woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer of enige andere ruimte in de woning.

Offerte aanvragen