Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood panelen woonkamer zuinig in gebruik

Infrarood panelen woonkamer

Waarom infrarood panelen gebruiken in de woonkamer?

Infrarood verwarming woonkamer verwarming of niet? Natuurlijk breng je veel tijd door in de woonkamer. Daarom wil je vanzelfsprekend dat de ruimte aangenaam warm is.

Daarnaast moet ook jouw inrichting voldoen aan hoge eisen. Een traditionele verwarming past niet altijd in het interieur. Een mooi witte infrarood verwarming of een infrarood verwarming schilderij?

Infrarood panelen voor de woonkamer zijn een uitstekend alternatief. Bedrukt met een door jou gekozen afbeelding wordt de verwarming één met de inrichting. Uiteraard kan je tevens kiezen uit verschillende formaten en uitvoeringen. Wil je graag infrarood panelen in de woonkamer installeren? Je bent bij ons aan het juiste adres!

Hoe regel je infrarood verwarming nu eigenlijk?

Een infrarood paneel regel je hetzelfde als iedere andere verwarming. Je stuurt de infrarood verwarming in de woonkamer aan met een thermostaat.

Dankzij onze draadloze thermostaat ervaar je tevens maximale vrijheid. Met de krachtige batterij kan je de thermostaat vrij in de ruimte plaatsen zonder je aan kabels te storen. Zo monteer je de thermostaat voor de infrarood panelen in de woonkamer eenvoudig aan de muur.

Daarnaast is het ook een optie om de thermostaat op mobiel met de meegeleverde voet te plaatsen in jouw zithoek. Hierdoor kan je op de plaats waar je zit de temperatuur van de infrarood verwarming in de woonkamer precies afstemmen.

autos cuba infrarood paneel foto

Warmte in de woonkamer optimaal regelen

Infrarood verwarming huiskamer

Moderne woon-/eetkamers zijn meestal open aan elkaar verbonden. Dit vergroot het vloeroppervlak dat verwarmt moet worden.

Hierdoor vereist zo’n grote ruimte voldoende warmtetoevoer op koude dagen. Wanneer je het resultaat wilt optimaliseren, dan raden wij jou aan een zorgvuldige plan te maken van de warmtebehoefte. Natuurlijk met onze hulp.

Daarmee creëer je tevens een juiste planning van de infrarood verwarming. Denk bijvoorbeeld aan de ideale plaats van infrarood panelen in de woonkamer.

Speciaal voor grote kamers zijn er infrarood panelen met een mat wit oppervlak en een vermogen van meer dan 1.200 watt. Deze infrarood panelen werken prima als hoofdverwarming in de woonkamer en in de open keuken.

Plaatsen van infrarood panelen waar moet je op letten

In feite kan je de infrarood verwarming in de woonkamer net als in de slaapkamer overal plaatsen. Als alternatief voor de plaatsing aan de muur, is het een goed idee om de infrarood panelen aan het plafond te monteren. Zo ontstaat er een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Je kan hiervoor de bijgeleverde montagebeugels gebruiken. Deze zijn namelijk geschikt voor zowel wand- als plafondbevestiging. In de woonkamer kan je tevens een inbouw plafondinstallatie toepassen. Dat kan met een apart verkrijgbaar montageframe. Dit maakt de nieuwe infrarood verwarming bijna onzichtbaar.

Wil je infrarood verwarming kopen, neem dan contact met ons op via het offerte formulier, bel ons of koop een infrarood paneel in onze online shop. Wil je meer informatie over kosten berekening, ervaringen, prijs, verbruik en voordelen, lees dan ook ons infrarood verwarming magazine. 

Infrarood paneel infrarood panelen infrarood verwarming plafond wand alkari ecaros welltherm heatxl woonkamer studeerkamer keuken garage hal kinderkamer slaapkamer woonkamer wit zwart foto 8

Verschillende infrarood panelen voor in de woonkamer

Infrarood panelen van glas of metaal

Naast de populaire metalen ir panelen die bij voorkeur gemonteerd worden aan het plafond, worden er steeds vaker glazen verwarmingspanelen gebruikt voor de verwarming van een woonkamer.

Bij deze glazen panelen zit het verwarmingselement achter het glas dat het oppervlak bedekt. De isolatie aan de achterkant is omlijst door een slanke behuizing. Hierdoor zien deze glazen infrarood panelen er strak uit en worden ze door veel mensen niet herkend als verwarming. Deze glazen panelen worden geleverd in het wit, mat of glanzend. Er zijn tevens varianten die eruit zien als een spiegel.

Een andere optie voor infrarood verwarming zijn de panelen die je zelf kan laten bedrukken. Een groeiend aantal van onze klanten geeft de voorkeur aan de mogelijkheid om infrarood panelen te bedrukken met een eigen afbeelding of foto.

Metalen infrarood panelen prachtig in de woonkamer

Ga je altijd graag voor het optimale resultaat en de meeste besparing op energiekosten? Dan raden wij je aan om onze uitstekende metalen infrarood panelen voor verwarming van de woonkamer aan te schaffen.

Dankzij de speciale techniek in het verwarmingselement bereiken onze metalen infrarood panelen namelijk altijd een comfortabele warmteafgifte en het beste rendement.

Wij maken en verkopen hoog kwaliteitsverwarmingen en zijn sinds 2008 marktleider in de Benelux. Wil je een infrarood verwarming wit, infrarood paneel zwart of infrarood verwarming schilderij kopen, bij ons is bijna alles mogelijk.

2 infrarood panelen foto woonkamer

Bijverwarming in je woonkamer

Wand en plafond verwarming

Ongeacht hoe je de woning hebt ingericht, infrarood panelen bieden de beste bijverwarming voor een prettig en comfortabel klimaat.

Naast de populaire metalen infrarood panelen die bij voorkeur gemonteerd worden aan het plafond, worden er steeds vaker glazen verwarmingspanelen gebruikt voor de verwarming van een woonkamer.

Bij deze glazen panelen zit het verwarmingselement achter het glas dat het oppervlak bedekt. De isolatie aan de achterkant is omlijst door een slanke behuizing. Hierdoor zien deze glazen infrarood panelen er strak uit en worden ze door veel mensen niet herkend als verwarming. Deze glazen panelen worden geleverd in het wit, mat of glanzend. Er zijn tevens varianten die eruit zien als een spiegel.

Een andere optie voor infrarood verwarming zijn de panelen die je zelf kan laten bedrukken. Een groeiend aantal van onze klanten geeft de voorkeur aan de mogelijkheid om infrarood panelen te bedrukken met een eigen afbeelding of foto.

Hierdoor past de nieuwe verwarming van de woonkamer direct bij de rest van het interieur. Ongeacht hoe je de woning hebt ingericht, infrarood panelen bieden de beste bijverwarming voor een prettig en comfortabel klimaat.

Wil je meer informatie over infrarood verwarming nadelen of juist de vele voordelen. Een infrarood paneel heeft voornamelijk alleen voordelen, waaronder snel warm, gezond voor iedereen en energiezuinig in het verbruik. Je kan ook kiezen voor een infrarood verwarming foto. Verwarmingspanelen geschikt als hoofdverwarming en als bijverwarming.