Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

infrarood verwarming aan de muur

Tips voor een perfecte wandmontage van uw infrarood verwarming

Infraroodverwarming op de wand monteren is heel gemakkelijk. Alle infrarood panelen en alle varianten zoals afbeeldingen, spiegels en glas zijn geschikt voor wandmontage.

In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij de montage van een infrarood verwarming aan de muur in uw woonkamer of op uw kantoor.

Controleer eerst de belangrijkste zaken

Heb je al de juiste plek gekozen voor je infraroodv erwarming, zodat je optimaal gebruikt maakt van de warmtestraling?

Controleer vervolgens de muur op sterkte en stevigheid. De verschillende wanden hebben immers andere schroeven of moeren nodig. Muren van beton en steen zijn een ideale basis om je infraroodverwarming op te hangen. Op hout en gipsplaatwanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.

Als aan deze zaken hebt gecontroleerd, begin je met de montage. Onze infrarood verwarming wordt geleverd met gedetailleerde instructies.

Lees altijd de bijgevoegde instructies en montage handleiding!

Ook al is een infrarood verwarming eenvoudig te installeren. Het is verstandig om eerst de instructies van uw infraroodverwarming goed te lezen. Dat maakt de montage aanzienlijk makkelijker en voorkomt onnodige fouten.

Bij aanschaf van een infraroodverwarming ontvang je een gebruiksaanwijzing en vaak ook een boorsjabloon. Evenals het bijbehorend montagemateriaal. Het beste kan een infraroodverwarming met twee mensen worden gemonteerd. Neem daarbij rustig de tijd voor de installatie.

Nadat je de boorgaten met behulp van het boorsjabloon zo nauwkeurig mogelijk hebt gemarkeerd. Kan je de gaten gaan boren en de pluggen plaatsen. Afhankelijk van het model zijn vier of zes gaten nodig. De pluggen en bijbehorende schroeven houden de infraroodpanelen vast. Soms moet je een speciale plug of schroef kopen voor jou specifieke muur.

Het is belangrijk dat alle schroeven stevig in de beugels vastzitten en dat de schroeven met de hand worden vastgedraaid. De installatie is nu voltooid en de infraroodverwarming kan in gebruik worden genomen.

We informeren je graag over de juiste opties

Tip: Heb je geen zin om te boren en te schroeven? Of wil je meerdere kamers verwarmen met een infrarood verwarming. Dan raden wij je aan om een van onze mobiele modellen te kiezen. Montage is dan helemaal niet nodig