Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

infrarood verwarming advies

Het belang van advies bij het kopen van infraroodverwarming

De behoefte aan vakkennis op het gebied van infrarood verwarming lijkt niet nodig. Infrarood verwarming onderscheidt zich duidelijk van andere verwarmingssystemen. Koop een infrarood paneel van Infrarood Verwarming, hang deze op, steek de stekker in het stopcontact en het is comfortabel warm in je huis.

Het klopt dat het op deze manier kan. Maar je kan uiteindelijk duurder uit zijn door te veel per kwh te betalen. Een woning verwarmen met infrarood warmtepanelen kan beter met een goed advies. Je bespaart dan veel geld op je energie rekening.

Berekenen van de juiste temperatuur

Het berekenen van het juiste verwarmingsvermogen vereist expertise. De manier hoe een infrarood verwarming werkt is fundamenteel anders dan bij een centrale verwarming of een elektrische verwarming. Een lage temperatuur of een comfortabele kamer? Laat het berekenen.

Het woord convectie komt van het Latijnse woord “convectum”, wat “gedragen” betekent. Het staat voor “stroom transport”. Dit betekent niets anders dan dat de warmte zich via luchtstromen in de kamer verspreidt. Het warmteverlies door de muren en de grootte van de kamer is belangrijk voor het berekenen van het verwarmingsvermogen.

De infrarood verwarming zendt warmtegolven uit die de objecten in de kamer verwarmen, zoals meubels, wanden en vloeren. Deze objecten worden warmtebronnen en verwarmen daarmee de lucht.

Het materiaal en de grootte van de oppervlakken, zoals muren en vloeren, zijn van groot belang. Holle wanden kunnen bijvoorbeeld weinig warmte opslaan, waardoor ze de infraroodstralen niet absorberen. Gevolg koude muren, frisjes in de kamer.

Een goed advies voor aankoop van een infrarood verwarming is daarom noodzakelijk. Zo bepaal je de juiste maat van het infraroodpaneel en ook het aantal panelen dat je nodig hebt om de ruimte goed te verwarmen.

Installatie van de infrarood panelen

Hoewel het basisidee van het installeren en aansluiten van de infrarood verwarming correct is, is specialistische kennis vereist voor een professionele installatie. Met de centrale verwarmingen is het bijna irrelevant waar de radiatoren zich bevinden. Deze blazen de lucht naar binnen.

Deskundige kennis van infrarood verwarming is vereist om de juiste positie van het paneel in de kamer te bepalen. De infraroodstralen verspreiden zich in een rechte lijn en moeten een muur, vloer of meubel raken om effectief te zijn. De inrichting van de kamer heeft ook invloed op de efficiëntie van de verwarming.

Onze experts helpen je bij het kiezen van de juiste verwarmingspanelen en houden rekening met extra opties. Infrarood panelen kunnen deel uitmaken van de kamerinrichting, zoals een infrarood beeldverwarming.

Spiegelverwarming is bijvoorbeeld perfect voor in de badkamer. Een grote normale spiegel reflecteert de warmtestralen van een infrarood verwarming en voorkomt dat de muur opwarmt. Dit gebeurt niet als de spiegel zelf de bron van de warmtegolf is.

Bij de keuze van de infrarood panelen moet je rekening houden met veel factoren die invloed hebben het verwarmingsvermogen. Hoeveel panelen, waar plaats je de panelen, aan het plafond of aan de wand, zomaar een paar vragen die bij je op kunnen komen.

Om de juiste keuze voor een infrarood verwarming te maken is het verstandig om je te laten informeren door een van onze adviseurs.

Infrarood verwarming aan het plafond of muur?

Infrarood verwarming installeer je aan het plafond of aan de muur. Let bij de installatie erop dat de warmtestralen niet direct worden geblokkeerd door objecten in de kamer, zo verlies je warmtecapaciteit. Plaats een infrarood verwarming bijvoorbeeld nooit direct achter de bank.

Infrarood verwarming aan het plafond

De installatie van een infrarood paneel aan het plafond biedt een voordeel vanuit het oogpunt van je kamerinrichting. Door de plafondmontage zijn de infrarood panelen nauwelijks merkbaar in de kamer.

Bij plafond montage hoef je geen rekening te houden of meubels in de weg staan. Je kan ze overal aan het plafond bevestigen. Bij verlaagde plafonds integreer je de infrarood panelen in het plafond, waardoor ze bijna onzichtbaar zijn. In zeer grote ruimtes, zoals restaurants of kantoortuinen, is plafondmontage met name handig omdat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen.

Je creëert bijvoorbeeld warme zones in de ruimte die je vaak gebruikt. Ruimtes in de kamer of kantoor die je minder vaak gebruikt worden niet verwarmd. Bovendien bij wandmontage in grote kamers kan de afstand tot de muur te groot zijn. De warmtegolven bereiken dan niet het midden van de kamer, waardoor je warmteverlies hebt.

Let bij het installeren van de infrarood verwarming aan het plafond op dat de verwarming niet direct boven je hoofd is gemonteerd op de plekken waar je vaak zit. Voor sommige mensen kan deze directe warmte van boven als ongemakkelijk worden bevonden.

Vergelijk het met een lange tijd in de zon zitten, dit vindt ook niet iedereen prettig. Dit betekent dat als je een infrarood verwarming op kantoor installeert, deze niet direct boven de bureaustoel moet hangen, maar op tientallen centimeters afstand. Op deze manier geniet je van de warme en aangename infraroodstralen die je aan de zijkant voelt, maar je hoofd blijft koel!

Infrarood verwarming aan de muur

Het voordeel van installatie van infrarood verwarming aan de muur is dat de muren worden bestraald en dus warm worden. Dit is vooral zeer effectief in oude gebouwen met een slechte isolatie, omdat de infrarood verwarming de buitenmuren verwarmt en je zo vocht en schimmel bestrijdt.

Door de warmte-opslag in de muren, komt er minder kou vrij in de kamer. Dit betekent dat de warmte in de kamer constant blijft. Door de infrarood verwarming aan de muur te installeren, verwarm je ook de vloer. Als je bijvoorbeeld een klein infrarood paneel onder je bureau ophangt ervaar je in de wintertijd een comfortabel warm gevoel en heb je geen koude voeten meer!

Het is moeilijk om in het algemeen te zeggen welk type infrarood paneel het beste is voor jouw kamer of ruimte. Dit is afhankelijk van je warmtebehoeften en de indeling. Infrarood verwarmingen zijn modieus en stijlvol en is een aanvulling op de inrichting.

In geval van twijfel is het altijd raadzaam om contact op te nemen met een van onze gespecialiseerde adviseurs. Zij weten precies welke modellen verkrijgbaar zijn en brengen je misschien op een idee waar je zelf nog niet aan had gedacht!