Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming kan als bij verwarming worden gebruikt. Maar ook als hoofdverwarming. Bij nieuwe goed geïsoleerde woningen zijn infrarood panelen zeer goed in te zetten als hoofdverwarming. Door de lage warmtebehoefte blijven de verbruikskosten dan ook gering.

In bestaande gebouwen met een lage isolatiewaarde zijn infrarood panelen uitermate geschikt als bij verwarming. Bijvoorbeeld in de badkamer, maar ook in de kinderkamer. En denk ook eens aan de slaapkamer of keuken. Daar zorgen de infrarood panelen voor aangename directe warmte.

Voor kamers die niet vaak gebruikt worden. Zoals bijvoorbeeld een logeerkamer, is een infrarood paneel een slimme oplossing als bijverwarming. Als je onverwacht een logee krijgt, heb je in een korte tijd de logeerkamer aangenaam warm.

Wanneer de zomer voorbij is, is het op de dag nog aangenaam warm in je huis. Zodra de avond aanbreekt merk je dat het kil in huis is. Je hebt eigenlijk wat warmte nodig en wilt de verwarming aan doen. Maar om voor die twee uurtjes de centrale verwarming aan te zetten doe je ook niet snel, want dit is kostbaar en niet duurzaam.

Een infrarood paneel van Infrarood verwarming is dé oplossing voor deze situatie. Een infrarood verwarming kan gericht en snel een hele ruimte opwarmen.

Snel warm met een infrarood verwarming

Een infrarood verwarming heeft een korte opwarmperiode. Afhankelijk van het vermogen is de maximale temperatuur in 5 tot 12 minuten bereikt. Om deze reden is een ir verwarming zeer geschikt om te installeren in ruimtes die je niet vaak gebruikt.

De speelkamer van de kinderen, de hobbyruimte, de tuinserre of voor bij de tuinoverkapping? Een infrarood paneel als bijverwarming is snel geïnstalleerd. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektriciteit. Het is ook heel handig voor als je een hoek in de woonkamer wilt bij verwarmen, bijvoorbeeld waar het bureau staat.

Een ir paneel verwarmt niet de lucht, zoals bij een convectie verwarming. De infrarode straling warmen de vaste objecten en mensen in de ruimte op. De voorwerpen houden de warmte lang vast en weerkaatsen de warme stralen terug de ruimte in.

Doordat ir verwarming heel gericht kan verwarmen, is het geschikt voor kleine kamers. Je voelt direct de warme stralen op je lichaam. Verlaat je de ruimte, dan zet je het paneel gewoon uit. Hierdoor is je energieverbruik laag. Een centrale verwarming kan hier niet tegenop.

Mobiele infrarood bijverwarming

’s Avonds wil je nog lekker even buiten wil zitten. Of nog wat klussen onder de carport, maar eigenlijk is het net te koud buiten. Gebruik dan een mobiele infrarood verwarming, zodat je het toch warm hebt en heerlijk buiten kunt blijven.

Een mobiel ir paneel staat stevig op een standaard die voorzien is van wieltjes. Op die manier kan je deze gemakkelijk verplaatsen. Heb je de verwarming niet meer nodig, dan berg je deze gewoon weer op.

De mobiele verwarming met infrarood verwarmt de omgeving op het terras, balkon of in de tuinserre. Je kunt de verwarming overal in en rondom je huis plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een elektriciteitsaansluiting.

Een andere mobiele optie voor buiten is een ir terrasverwarmer. Deze zie je vaak op het terras staan van restaurants, zodat de gasten ’s avonds nog kunnen nagenieten van de heerlijke lentedag.

Je creëert op deze manier een gezellige en warme avond in de frisse buitenlucht.

Voordelen van infrarood verwarming als bijverwarming

Infrarood verwarming als bijverwarming heeft meerdere voordelen, zoals:

• Gericht een ruimte of kamer verwarmen.

• Snelle opwarmtijd, slechts 5 tot 12 minuten.

• Geruisloos en geurloos.

• Gezonde warmte, stralingswarmte vergelijkbaar met de zonnestralen.

• Mobiele (hybride) infrarood paneel met wieltjes, die overal kunt plaatsen.

• Gemakkelijk te gebruiken en schoon te houden.

• Zuinig in gebruik.

• Geen extra onderhoudskosten.

• Droge muren, waardoor geen schimmelvorming kan ontstaan.

• De stralingswarmte wervelt geen stof op en is vriendelijk voor personen met een allergie of astmapatiënten.

• Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

• Ideaal voor inbouw achteraf.

• Geen hoge installatiekosten. Je hebt alleen een elektriciteitsaansluiting nodig.

• Op afstand temperatuur regelen en instellen via de Smart Home app.

Met een infrarood verwarming in huis bespaar je per jaar op je elektriciteitsrekening. Of het nu als hoofdverwarming of als bijverwarming is. Verwarmen met ir panelen is duurzaam, heerlijk warm en je bespaart al snel flink wat geld op de verwarmingskosten.