HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Infrarood verwarming badkamer

Koop infrarood verwarming badkamer

Ben je op zoek naar een zuinige infrarood verwarming badkamer? Kies dan voor een badkamerverwarming met infraroodstraling. Deze manier van verwarmen is niet alleen heerlijk warm, maar ook nog eens gezond.

Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de wanden, vloer, meubels en mensen. De infraroodstraling raakt je huid, wat een comfortabel warm gevoel geeft. Verkrijgbaar in prachtige designs als ook in verschillende afmetingen en vermogens. Infrarood Verwarming heeft voor iedere badkamerruimte een gepaste warmte oplossing.

Infrarood verwarming badkamer zorgt voor dat lekkere gevoel als je ’s morgens vroeg opstaat. Je wilt de warme badkamer betreden. En je wilt niet eerst uren wachten om het warm te maken.

De oplossing voor een badkamer die snel verwarmd moet worden is infrarood verwarming badkamer. Infrarood panelen zijn namelijk zuinig in verbruik, duurzaam, prachtig om te zien en in combinatie met groene stroom ook nog eens CO2-neutraal.

Geen vreselijke lelijke radiatoren meer in je badkamer, maar een moderne infrarood kachel. Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren, met een foto afbeelding of als infrarood spiegel. Eenvoudig te monteren aan de wand of zelfs aan het plafond.

Met een infrarood verwarming plafond heb je het voordeel dat de vloer ook meteen wordt opgewarmd. Net als een vloerverwarming, maar dan zonder de hoge kosten. Infraroodverwarming heeft nauwelijks een opwarmtijd nodig waardoor je eigenlijk geniet van instant warmte.

infrarood verwarming badkamer

Waarom verwarming in badkamer?

Er zijn verschillende redenen waarom verwarming in een badkamer belangrijk kan zijn:

  1. Comfort: Een badkamerverwarming is aangenamer en comfortabeler om in te verblijven. Dit is vooral belangrijk tijdens de koudere maanden van het jaar.

  2. Hygiëne: Een warme badkamer kan helpen bij het voorkomen van schimmel- en condensvorming, waardoor de ruimte gezonder en hygiënischer is.

  3. Toegankelijkheid: In een verwarmde badkamer zijn mensen met een beperkte mobiliteit of oudere personen in staat om comfortabel te douchen of baden zonder dat zij het koud krijgen.

  4. Voorkomen van vocht: Een warme badkamer kan helpen om vochtproblemen te voorkomen, zoals schimmel- en condensvorming, die anders kunnen leiden tot gezondheidsproblemen en materiële schade.

  5. Duurzaamheid: Een verwarmde badkamer kan helpen om energie te besparen omdat het ervoor zorgt dat de ruimte sneller op temperatuur is, waardoor de verwarming minder hoeft te werken.

plafondverwarming

Maximale veiligheid met de badkamer verwarming

In de vochtige badkamer wil je dat alles veilig is. Je staat er per slot van rekening met blote voeten op de vloer. Sommige mensen denken dat elektrisch verwarmen in de badkamer gevaarlijk is, maar niets is minder waar. Onze elektrische infrarood panelen dragen de IP54 klasse.

Dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn en je ze veilig kan gebruiken in een badkamer of andere vochtige ruimte. Houd bij de installatie in vochtige ruimtes wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde water aansluiting.

Daarnaast heeft onze infrarood verwarming geen scherpe punten of randen. Een glazen infraroodverwarming is gemaakt van ESG veiligheidsglas. Daarnaast dragen al onze badkamerpanelen het Duitse TÜV GS keurmerk, wat staat voor een zeer hoog rendement en kwaliteit.

Tevens zijn de warmtepanelen beschermd met een overhitting schakelaar. Mocht het paneel om welke reden niet uitgaan, dan schakelt deze automatisch uit. Hoe veiliger kan je het hebben in de natte ruimte met een elektrische verwarming badkamer.

Besparen op badkamer verwarming

Iedereen wil natuurlijk besparen op de verwarmingskosten. Met een badkamerverwarming bespaar je dan ook werkelijk op de kosten. De warmtepanelen met infrarood zijn namelijk zuinig en efficiënt in het verbruik.

De verbruik kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zoals het huidige elektriciteitstarief, de te verwarmen ruimte per m3, de verwarmingstijd per dag, isolatie waarde en de prestatie van de verwarming. Als voorbeeld nemen we een infrarood spiegel.

Een infrarood spiegel van 90 x 60 cm met een vermogen van 580 Watt kost gemiddeld slecht 0,58 euro per dag. Ter vergelijking, het verbruik van de wasmachine staat gelijk aan het verbruik van vier van bovengenoemde panelen.

Door nog meer te besparen regel je de infraroodverwarming met een slimme thermostaat of wifi thermostaat. Deze kan een infraroodverwarming zodanig aansturen dat je nog meer energie bespaart. Bijvoorbeeld door de infrarood verwarming plafond of handdoekdroger uit te zetten als er niemand aanwezig is.

Zuinig infrarood verwarming soorten

Wil je een spiegel mooi schoon hebben, dan is de oplossing een Infrarood spiegel, dat is een spiegel met infraroodverwarming. Hou je van droge handdoeken, dan wil je ook een handdoekdroger. Een infrarood kachel zorgt dat je het iedere dag het lekker warm hebt in de badkamer.

De infrarood kachel zorgt ook dat je badkamer schoon en schimmelvrij blijft. Infrarood panelen houden iedere ruimte warm, en het is het beste alternatief voor gas verwarmen, zeker met groen stroom.

Een infrarood kachel in je badkamer staat ook mooi. Kies een infrarood kachel met een foto of RAL kleur.

Een IR paneel met beeld past in elk interieur en in iedere ruimte. Vraag naar de ongekende mogelijkheden en oplossingen.

Elektrische kachel in de badkamer

Een elektrische kachel kan met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen op zelf opgewekte stroom draaien. Daarnaast verkopen wij enkel en alleen infrarood panelen die energiebesparend zijn. Hierdoor betaal je niet meer dan nodig is om de ruimte te verwarmen.

Heb je overal een gasverwarming in het huis maar wil je bijvoorbeeld in de badkamer een elektrische kachel? Dan is een elektrische kachel van Infrarood ook een uitstekende oplossing als bijverwarming.

Infrarood panelen hebben een korte opwarmtijd van slechts 8 tot 15 minuten, waardoor ze ideaal zijn voor de badkamer. Daar wil je genieten van een snelle en duurzame warmte. Kies voor de badkamer altijd voor een iets hoger vermogen, zodat de ruimte snel warm is.

Een elektrische verwarming badkamer zorgt niet alleen voor heerlijke warmte, maar ook voor comfort en een gezond binnenklimaat. Met Infrarood panelen profiteer je direct van warme en schimmelvrij muren, geen beslagen spiegel en droge handdoeken.

Infraroodverwarming plafond in de badkamer

Bij een onopvallende installatie kies je een Infrarood verwarming plafond met kleur of foto die opgaat bij je badkamer interieur. Bijvoorbeeld de plafondverwarming in witte kleur afgewerkt met een poedercoat laag. Met de speciale plafondbeugel is de montage in je badkamer ook nog eens eenvoudig en snel.

Een infraroodverwarming plafond is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en dus eenvoudig aan te passen aan de kleur van het plafond. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een opvallende kleur.

Een plafondverwarming verwarmt direct je gehele badkamer en de vloer. De badkamervloer wordt ook lekker aangenaam voor de elektrische kachel.

Badkamerverwarming

Infrarood handdoek radiator

Ideaal in de badkamer is een infrarood verwarming met een handdoekdroger. Dit is een dual-zone warmtepaneel waaraan speciale handdoek beugels bevestigd zijn. Waaraan je vervolgens de handdoeken kunt hangen om ze te drogen.

De infrarood panelen van Infrarood Verwarming zijn bijzonder functioneel. Eén zone is ingericht als een ware infrarood radiator, waarvan de temperatuur oploopt tot maar liefst 120 graden. Het andere deel bevat de droog functie. Hiervan is de max. temperatuur 70 graden Celsius is.

De dual infrarood verwarming kan je op twee wijze monteren. Namelijk het warmste gedeelte boven of onder. De beugels zijn wit of zilver gekleurd, zodat het altijd past bij jouw warmtepaneel.

Aan de achterkant van het infrarood verwarming badkamer zitten standaard zowel aan de boven- als onderkant twee gaten waar je de twee droogbeugels eenvoudig aan vast maakt. Je kan eventueel ook later de beugels nog toevoegen aan de infrarood verwarming.

Thermostaat Badkamer

thermostaat koppelen aan je mobiele telefoon kan met onze apps. Je wilt alle infrarood panelen gemakkelijk aan en uit kunnen zetten. Ook op bepaalde tijdstippen plannen. De thermostaten van Infrarood Verwarming kan je kopen in onze online shop. Of je nu een thermostaat badkamer of voor je elektrische kachel woonkamer wilt hebben. Infrarood Verwarming heeft de beste thermostaten voor bij je paneelverwarming.

Voordelen infrarood verwarming

Een infrarood verwarming brengt vele voordelen naar voren. Allereerst verwarmd een infrarood Verwarming niet de lucht, maar de vaste voorwerpen en mensen in de kamer. Zoals badkamer meubel, vloer en muren. De objecten houden de warmte vast.

Daarnaast weerkaatsen de objecten de warmte weer terug in de ruimte. Daardoor voel je van alle kanten de warmte. Doordat de muren warm zijn heb je het na het douchen nauwelijks condensvorming in de ruimte. Dit houdt schimmelvorming in de badkamer tegen.

Infrarood Verwarming is zeer zuinig in verbruik. Maar liefst 93% van de energie wordt omgezet in duurzame warmte. De installatie is eenvoudig en je hebt ook nog eens geen onderhoudskosten. Dit scheelt je jaarlijks ook veel in de kosten.

Naast deze voordelen profiteer je ook van een prachtige designs. Infrarood panelen voor de badkamer zijn slecht 2 tot 3 cm dik. Je monteert ze aan de wand of het plafond. Ruimtebesparend en het staat ook nog eens bijzonder mooi in deze ruimte.

Spiegel met verwarming

Met een spiegel met verwarming  met verlichting steel jij de show in de badkamer. Met onze spiegel infrarood verwarming heb je nooit meer last van een beslagen spiegel na het douchen of baden. De verlichting wordt verzorgd door zuinige led-verlichting. Infrarood Verwarming adviseert altijd het paneel tegenover de douche of het bad te monteren.

De ir spiegelpanelen zijn op het eerste gezicht niet eens herkenbaar als verwarming. De infrarood techniek zit verborgen in de behuizing van de hoogwaardige spiegel. Op deze manier zorgt het voor een onopvallende en ruimte besparende warmte in de badkamer.

Een badkamer infrarood spiegel paneel kan je zowel horizontaal als verticaal installeren. Monteer de spiegel horizontaal boven de wastafel of verticaal als lange spiegel op de muur. Het warmtepaneel is slechts 2 cm dik.

De spiegelpanelen zijn gemaakt van verhard ESG veiligheidsglas en verkrijgbaar met of zonder frame. Ook kan je een led verlichting erop aansluiten, welke je bediend met één afstandsbediening. Eventueel kan dit ook achteraf. Informeer bij ons naar de mogelijkheden voor jouw badkamer verwarming.

Diverse soorten badkamer panelen

Infrarood Verwarming levert diverse soorten infrarood panelen voor jouw woning. Voor iedere ruimte in de woning hebben we een passende infrarood oplossing. Zoals voor de slaapkamer, woonkamer, keuken, hal, garage en badkamer.

Voor de badkamer is een infrarood spiegel paneel een veel geziene warmte oplossing. Niet alleen profiteer je van een warme badkamer, maar je hebt ook nooit meer last van een beslagen spiegel oppervlak. Zie direct je spiegelbeeld als je onder douche vandaan komt.

Een infraroodverwarming met een handdoek droger is ook ideaal. Heerlijk als je uit je bad komt en je een warme handdoek om je heen slaat. Niet alleen heb je warme en droge handdoeken, maar ook een comfortabele temperatuur in de badkamer.

Heb je geen ruimte aan de wand voor het slanke infraroodverwarming van slechts 2 cm dik? Geen probleem, dan kies je voor infrarood verwarming plafond. Het voordeel hiervan is dat de stralen naar beneden gericht zijn en je daardoor een warme vloer hebt.

Infrarood verwarming badkamer zorgt voor een warme en droge badkamer. Verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel. Nooit meer een beslagen spiegel, geen last van condensvorming en geen schimmelvorming met badkamer verwarming.

led verlichting badkamer plafond

Infrarood paneel badkamer

Een infraroodverwarming badkamer is de moderne en zuinige manier om deze ruimte te voorzien van aangename warmte. De infrarood panelen werken efficiënt en effectief waardoor de ruimte binnen enkele minuten lekker warm is.

Daarnaast blijven de verwarmingskosten van een infrarood paneel  badkamer binnen het budget en bespaar je er zelfs energie mee uit. De infrarood warmtepanelen zijn vervolgens verkrijgbaar in diverse prachtige designs, waardoor het een aanvulling is op de inrichting van jouw badkamer.

Denk bijvoorbeeld aan een spiegel met verwarming welke niet beslaat na het douchen. Of wat dacht je van een infrarood verwarming met handdoekdroger. Altijd droge handdoeken en een warme comfortabele badkamerruimte.

Heb je geen plek aan de muur, dan kies je voor een plafond warmte paneel. Voordeel hiervan is dat de stralen naar beneden gericht zijn, waardoor je gelijk geniet van een warme vloer. Je hebt geen aparte vloerverwarming meer nodig.

Plafondverwarming: een infrarood verwarming plafond heeft als voordeel dat de stralen naar beneden zijn gericht Daardoor wordt de vloer ook heerlijk warm. Je hebt geen elektrische vloerverwarming meer nodig. Een infrarood paneel plafond heeft ook een groot warmtebereik.

Design en formaten badkamer verwarming

Bij nieuwe elektrische apparaten en voorwerpen wil het nog wel eens ontbreken aan een mooi design. Bij de infrarood panelen badkamer uit ons brede assortiment is aan ontwerp mogelijkheden geen gebrek.

De moderne infrarood kachel is namelijk verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo heb je naast een milieuvriendelijke radiator ook nog eens een mooi design. Met merken als Welltherm, Ecaros en Alkari zit er ook voor jou een geschikte paneel tussen.

Bij onze Infrarood Verwarming winkels zijn de warmtepanelen verkrijgbaar in vrijwel alle formaten Zo heb je de keuze uit verticale en horizontale verwarming. De keuze in design is zeer groot. Onze panelen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren. Of personalisme het met een mooie foto en kunst.

Een infrarood spiegelpaneel waardoor je nooit meer last hebt van een beslagen spiegel. Een metalen of spiegelpaneel met handdoek droger, zodat je altijd warme en droge handdoeken hebt. Vraag ons naar de mogelijkheden om jouw badkamer elektrisch te verwarmen.

Infrarood verwarming toepassen in elke ruimte

Je kan een Infrarood verwarming woonkamer en een Infrarood verwarming badkamer kopen. Elke ruimte kan je verwarmen met warmtepanelen van Infrarood Verwarming.

Je kan met de infrarood verwarming een schuur tot een baby kamer verwarmen. Plaats een infrarood kachel onder je bureau om koude voeten te voorkomen. Infrarood verwarming kan je als Infrarood paneel plafond of wandverwarming ophangen.

Er zijn ook veel mogelijkheden voor Infrarood verwarming badkamer. Een Infrarood paneel badkamer plaatsen kan ook als handdoekdroger of Infrarood spiegels. Vaak wordt een Infrarood verwarming plafond opgehangen, want dan wordt de gehele badkamer verwarmt.

Offerte aanvragen