Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email: info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur op afspraak

Infrarood verwarming badkamer

De infrarood verwarming badkamer is lekker warm

De badkamer is de meest koude ruimte van je huis. Een veel voorkomende combinatie is een infrarood spiegelpaneel met infrarood panelen als een handdoek verwarming badkamer. Onze infrarood panelen zijn uitermate geschikt om je het behaaglijke badkamer gevoel te geven en je profiteert van een lagere luchtvochtigheid.

Infrarood warmte is zeer gezond, omdat de warme stralen een therapeutische en ontspannende werking op ons gestel hebben.

handdoek radiator infrarood paneel

Infrarood handdoek radiatoren

De ultieme infrarood handdoekhouder is er niet alleen om je handdoek te drogen. Het infrarood verwarmingssysteem zorgt dat je handdoeken de hele dag op de juiste temperatuur zijn. Daarnaast hangen ze op een prachtig ontwerp, want de badkamer mag er ook mooi uit zien.

Infrarood spiegelpaneel is onmisbaar

Iedere keer veeg je de spiegel weer af met een handdoek, zodat je jezelf kan zien. De damp van de warme kraan beslaat je spiegel. De infrarood verwarming spiegel zorgt dat het nooit meer beslagen raakt en je hebt een perfecte reflectie. Het geeft je ook de natuurlijke warmt die je tijdens een ochtend douche lekker vindt.

Een infrarood verwarming op de badkamer muur is ook mogelijk. Als je kiest voor een infrarood spiegelpaneel dan bespaar je ruimte. Geen radiator meer in zicht.

Onze spiegel verwarmingen hebben een licht verchroomd spiegeloppervlak. Je kan alles perfect zien, make-up, haar, lichaam en gezicht.

Je wilt na de spiegelverwarming alleen nog enkel het Infrarood spiegelpaneel. Je kan kiezen tussen vierkante en rechthoekige spiegels.

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 2 bijverwarming

Infrarood op de badkamermuur

Wij adviseren altijd de panelen tegenover de douche of het bad te monteren. Je hebt in de badkamer dan een heerlijke warmte tijdens het douchen of baden. Je kan ook kiezen voor een natuursteen verwarming of een glas verwarming.

Alle drie staan prachtig in je badkamer. Onze design panelen geven allemaal ruim voldoende warmte.

Plafond paneel installeren

Heb je voorkeur voor een plafondmontage in de badkamer? Dan is het aan te raden om de verwarming niet direct boven de douche of het bad te laten monteren. Ieder elektrische installatie moet altijd minimaal 60 centimeter van een waterbron zitten.

Het voordeel van plafondpanelen badkamer is dat je vloer en de muren lekker warm aanvoelen. Geen koude voeten meer. Heb je donkere tegels? Dan worden de tegels nog warmer.

badkamer verwarming infrarood badkamer infraroodpaneel badkamer spiegel met verwarming infrarood spiegel 3

Hoeveel vermogen heb je nodig voor de badkamer?

Het is geheel afhankelijk of je badkamer goed, redelijk of haast niet is geïsoleerd. Je kan natuurlijk onze adviseurs om een exact advies te laten berekenen.

Zelf berekenen, je kan uitgaan van de volgende tabel:

Goede isolatie

1 buitenmuur met goede isolatie: 70 watt per m2

2 buitenmuren met goede isolatie 80 watt per m2

3 buitenmuren met goede isolatie 90 watt per m2

4 buitenmuren met goede isolatie 100 watt per m2

Redelijke isolatie

1 buitenmuur met redelijke isolatie: 90 watt per m2

2 buitenmuren met redelijke isolatie 100 watt per m2

3 buitenmuren met redelijke isolatie 110 watt per m2

4 buitenmuren met redelijke isolatie 120 watt per m2

Slechte isolatie

1 buitenmuur met slechte isolatie: 110 watt per m2

2 buitenmuren met slechte isolatie 120 watt per m2

3 buitenmuren met slechte isolatie 130 watt per m2

4 buitenmuren met slechte isolatie 140 watt per m2

Is het goedkoop om infrarood verwarmingen te installeren

Ja, het is goedkoop om infrarood verwarmingen in je badkamer te installeren. Je hebt geen onderhoudskosten en je bespaart bijvoorbeeld veel geld op een vloerverwarming.

Een vloerverwarming is duurder dan een infrarood paneel. De warmte van infrarood is ook veel sneller en deze hoef je niet uren te laten opwarmen. Binnen enkele minuten is het warm.

Als je het spiegel infraroodpaneel van 500 watt een uurtje per dag aan hebt, dan kost dit 13 cent. Op maandbasis is dat minder dan 4 euro. Reken dan ook mee dat je nooit onderhoudskosten hebt, dan bespaar je veel geld.

Voorkom schimmel in je badkamer

Heb je last van zwarte schimmel in je badkamer. Iedere keer ben je flink aan het boenen. Schimmel vormt zich graag op muren en voegen in de badkamer. De reden hiervoor is de hoge luchtvochtigheid en de koude muren in de badkamer.

Koop een intelligent infrarood paneel. Je hebt geen schimmel meer op je badkamer muren of plafond. Infrarood panelen zorgen dat schimmel geen kans heeft om in de badkamer te groeien. De infrarood C-straling van een infraroodverwarming kan al je muuroppervlakken drogen en permanent schimmelvrij maken.

Wil je jouw badkamer renoveren? Wil je alleen een spiegel infraroodpaneel monteren? Onze adviseurs helpen je met alle ingewikkelde vragen. Zonodig maken we een uitgebreid plan met je op.

Je badkamer, huiskamer of je hele huis met infraroodpanelen? Neem contact met ons op.

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Beste infrarood panelen

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming .

Lees verder
infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig?

Is infrarood verwarming zuinig? Een huis verwarmen met zuinige infrarood verwarming bespaart je veel energiekosten. Lage verbruikskosten met een efficiënte en zuinige elektrische verwarming infrarood.

Lees verder