Infrarood verwarming logo

Tel: +31 (0)165-714107

Email ons info@heatxl.com

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

Infrarood verwarming in een klaslokaal

Infrarood verwarming in klas lokaal

Veelvoorkomende klachten op school gaan over de koude klaslokalen of de verwarming die te hoog staat. De leerlingen zitten te bibberen van de kou of te puffen van de hitte.

Als het te warm is in een klaslokaal is het snel een bedompte atmosfeer, waardoor de kinderen de aandacht verliezen. Te koud in een leslokaal is ook niet prettig, omdat de leerlingen verkrampt op hun stoel zitten. Hoe krijg je een klaslokaal op de juiste temperatuur in de herfst en in de winter?

De optimale temperatuur om te leren is 20 graden Celsius. Een aangenaam binnenklimaat voor scholen ligt tussen de 18 graden en 22 graden. Bij deze temperatuur is de concentratie van de leerlingen het hoogst.

De kinderen mogen niet te dicht bij de verwarming of tochtende ramen zitten. Meestal hangen de radiatoren onder het raam. De kinderen die bij het raam zitten voelen de warmte van de kachel op hun benen, daarentegen voelen ze de tocht en kou van het raam op hun bovenlichaam.

Vochtigheid en tocht hebben ook invloed op de behaaglijke warmte. Over het algemeen is in een klaslokaal een luchtvochtigheid van 35 tot maximaal 70 procent goed.

In een lokaal zitten veel kinderen, waardoor het een bedompt klimaat wordt. Een raam openzetten voor frisse lucht helpt goed, maar is niet goed voor de warmte. De warme lucht ontsnapt uit het leslokaal.

De meeste scholen hebben een conventioneel verwarmingssysteem. Hierbij wordt de lucht verwarmd. Warme lucht stijgt op en koele lucht daalt. Voordat de warmte is gedaald, voelt het binnenklimaat al snel klam aan.

Het is zeer moeilijk om de juiste temperatuur in het klaslokaal te krijgen middels convectie verwarming.

De oplossing voor klaslokalen te verwarmen

De oplossing is om het klaslokaal met infrarood panelen te verwarmen. In verhouding tot een centrale verwarming levert een infrarood verwarming een hogere warmteprestatie, en is daarnaast ook zuinig.

Een infrarood paneel werkt met onschadelijke infrarode straling, waardoor het lokaal warm wordt. De warmtestralen werken net als de heerlijke zonnestralen. Je voelt de warmte je lichaam binnendringen.

De warme infrarood stralen zendt direct warmte golven naar de objecten die in het klaslokaal staan, zoals muren, schoolbanken, vloer en de leerlingen. De warme infrarood stralen weerkaatsen op alles, zodat het lokaal snel en gemoedelijk warm wordt. De objecten slaan de warmte op. Dit zorgt voor een extra temperatuur stijging van zo’n 2 à 3 graden, waardoor je minder elektrische energie nodig hebt om een behaaglijk gevoel te bereiken.

Ventileren van het leslokaal

Bij het ventileren van het klaslokaal gaat minder warmte verloren, omdat de objecten de warmte vasthouden. Hierdoor zakt de temperatuur slechts enkele graden.

Een conventioneel verwarmingssysteem verwarmt de lucht. Indien je dan een raam openzet om te luchten, verdwijnt de warme lucht naar buiten. Hierdoor koelt het heel snel af in het klaslokaal.

De infrarood panelen moeten goed in het leslokaal worden geplaats, zodat de juiste hoeveelheid warmte wordt verspreid. Infrarood verwarming sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in warme onschadelijke infrarood c-stralen.

Minder luchtcirculatie en een goede luchtvochtigheid met infrarood verwarming

Door infrarood verwarming toe te passen is er minder luchtcirculatie. Een rustige luchtcirculatie met minder stofdeeltjes geeft leerlingen met allergieën een comfortabel gevoel. Het is beter voor ieders gezondheid.

Met een infraroodverwarming profiteer je van een hogere luchtvochtigheid, want de infraroodstralen zorgen dat het vocht in de muren weggaat. Hierdoor behoud je een goede luchtvochtigheid.

Een leslokaal wordt al snel te droog met normale radiatoren. Door elektrisch te verwarmen met infrarood zorg je voor een goed klimaat in de klas. Geen droge ogen meer, geen bedompt klimaat, niet te koud en niet te warm, kortom een perfect binnenklimaat om te leren!

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming paneelverwarming

Beste infrarood panelen

Beste infrarood panelen kopen, maar wat zijn de beste infrarood panelen? Hoge kwaliteit infrarood verwarming levert een hoge energie efficiency en lage kosten. Keurmerken voor beste infrarood verwarming .

Lees verder
infrarood verwarming zuinig

Is infrarood verwarming zuinig?

Is infrarood verwarming zuinig? Een huis verwarmen met zuinige infrarood verwarming bespaart je veel energiekosten. Lage verbruikskosten met een efficiënte en zuinige elektrische verwarming infrarood.

Lees verder