Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

infrarood verwarming in je vakantiehuis

Infrarood verwarming in je vakantiehuis

Infrarood verwarming is de beste verwarming voor je vakantiehuis, zeker als je direct je vakantie wilt vieren, dan moet de kachel het ook direct doen. Je bent niet constant aanwezig geweest, dus het huisje of appartement is koud, kil en vochtig. Zet de infrarood verwarming aan en binnen enkele minuten zit je comfortabel op je bank.

In veel landen zoals Zwitserland, Frankrijk of Spanje moet je eerst de gas- of olietankwagen bellen, zodat zij zo snel mogelijk het gas komen brengen. Dan moet je de gastank nog aansluiten en kom je erachter dat de gasslang over datum is, de koppeling verroest is en je krijgt de door kou uitgezette koppeling niet meer op de gastank.

Naar de bouwmarkt en snel een nieuwe kopen. Kom je eindelijk terug van de winkel met je nieuwe spullen en zet je de gaskachel aan. De kachel blijkt eerst uren te stinken omdat het weken of maanden niet gebruikt is. Je zou willen dat je een infrarood verwarming in je vakantiehuis had, dan heb je deze problemen niet.

De infrarood verwarming is geurloos, zuinig en op afstand te bedienen.

Veel vakantiehuizen en appartementen in het zuiden van Europa zijn niet ingericht met centrale verwarmingen, terwijl het heel koud kan zijn in de maanden november tot mei, zeker in de avonden en nachten. De meeste huizen zijn ook niet goed geïsoleerd en zijn puur gebouwd voor de zomerperiode. In de wintermaanden trekt het vocht in de open muren en heb je het zeg maar waterkoud. Je lost dit op per ruimte met de infrarood verwarming.

Wil je graag in de koudere maanden naar je eigen vakantiehuis en het daar direct warm hebben, kies dan voor de infrarood verwarming. Voordat je op het vliegtuig stapt, zet je de infrarood verwarming aan met de mobiele Smart Home App en bij aankomst is het aangenaam warm. Met je infrarood panelen verwarm je ook meteen de muren en laat daarbij het vocht uit de muren ontsnappen, zodat bij aankomst het huisje niet zo muffig ruikt.

Een vakantiehuis in de koudere landen zoals Zwitserland, Oostenrijk, België, Duitsland of Nederland hebben ook hun eigen problemen. Waterleidingen kunnen bevriezen en door te veel vocht kan schimmel ontstaan. Met de Smart Home App kan je op afstand je infrarood verwarming aanzetten of programmeren dat het huis nooit onder een bepaalde temperatuur zal zakken. Ook als je aankomt op je wintersport of een Kerstvakantie, dan wil je direct lekker warm hebben. Infrarood verwarming is makkelijk om de ruimte te verwarmen!

De voordelen van de infraroodtechnologie

• Lage aanschafkosten

• Snel en ongecompliceerde installatie

• Ideaal bedienen, ook op afstand met de Smart Home App

• Geen onderhoudskosten

• Geen levering van gas of olie nodig

Het verbruik van infraroodpanelen

Bij het zoeken naar een geschikt verwarmingssysteem voor een weekend- of vakantiehuis, draait het meestal om de kosten. Het moet een efficiënt verwarmingssysteem zoals de HeatXL infrarood verwarmingen. Als het gaat om verwarming met een infrarood paneel van Infrarood Verwarming kun je ongeveer 20-40 watt per m3 verwachten.

Een klein infrarood paneel van Infrarood Verwarming, zoals 300 of 400 watt, is geschikt voor kleinere ruimtes van 3 tot 4 m². Voor badkamers en toiletten wordt altijd aanbevolen een groter model te nemen zoals de 400 tot 600 watt voor 8 m².

Een middelgroot infrarood paneel van Infrarood Verwarming, zoals 600 of 800 watt, is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals slaapkamer van 12 tot 15 m².

Een groot infrarood paneel van Infrarood Verwarming, zoals 1000 of 1250 watt, is geschikt voor grote ruimtes, zoals huiskamer of kantoor van 15 tot 25 m².

Natuurlijk is een infrarood paneel van Infrarood Verwarming te combineren om je ruimte optimaal warm te krijgen. Door eigen stroom op te wekken middels zonnepanelen, ben je duurzamer en voordeliger uit.

Verwarming in je vakantiehuis is belangrijk

Het is niet altijd gemakkelijk om een comfortabele temperatuur in het vakantiehuis te krijgen, omdat je geen energie wilt verspillen als je er zelden bent.

Wij raden de volgende drie punten aan om je vakantiehuis ideaal te verwarmen.

• Infraroodverwarming met de Smart Home App.

• Isoleer je huis goed.

• Gebruik natuurlijke verwarming, zoals zon om in de koude maanden te voorkomen dat je huis vochtig wordt.

Wat is Infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt met onschadelijke infrarode warmtestralen, net als de heerlijke zonnestralen, die de kamer verwarmen. Infrarood verwarming zendt ook directe warmtegolven naar je muren, meubels, apparatuur en mensen.

De warme infraroodstralen weerkaatsen overal op, zodat je huis of kantoor op een natuurlijke manier sneller en gemoedelijker warm wordt. Net als de zon wordt de muur of een meubelstuk ook opgewarmd. De opwarming van wanden en objecten zorgt voor een extra stijging in kamertemperatuur van 2 tot 3 graden tov de ingestelde temperatuur op de thermostaat. Infrarood panelen sluit je aan op elektriciteit en de energie wordt omgezet in warme infraroodstraling.