Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood verwarming installateur

Wat wordt gedaan door installateur bij infrarood verwarming?

Infrarood verwarming installateur of zelf doen?

De installatie van een infrarood verwarming hoeft niet gecompliceerd te zijn. Je kunt namelijk niet veel fout doen bij de montage van een infrarood muurpaneel. Je hangt het ir paneel van Infrarood Verwarming direct aan de muur op. Daarna sluit je deze aan op de elektriciteit.

Wanneer je een infrarood verwarming als hoofdverwarming gebruikt, is vakkundige montage aangeraden. De panelen moeten dan namelijk op de juiste positie in de kamer worden geplaatst. Omdat dan een zo groot mogelijke warmte verdeling mogelijk is.

De warmtestralen mogen niet onderbroken worden. Door obstructie verliest het ir paneel aan warmtekracht. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over het infrarood paneel van Infrarood Verwarming.

De infrarood panelen kun je het beste met twee man ophangen. De panelen wegen al snel tussen de 15 en 30 kilo. Je wilt natuurlijk wel dat ze recht en op de juiste positie hangen.

De installatie en het aanbrengen van infrarood panelen in de woningen vereisen een juiste voorbereiding. Denk ook aan de volgende punten.

• Bepaling van de positie van de ir panelen. In welk gedeelte van de kamer breng je de meeste tijd door?

• Welke delen van de kamer wil je verwarmen en welke zones zijn al voldoende verwarmd? Komt de zon binnen in het huis?

• Welke muren zijn extreem koud? Het beste is om het infrarood paneel van Infrarood Verwarming tegenover de koude muur te plaatsen.

• Waar bevinden zich de ramen of raampartij? Glas kan de warme stralen niet opslaan en ook niet weerkaatsen. Hierdoor heb je warmteverlies als het paneel op het raam is gericht.

• Heb ik een stroomaansluiting in de muur of in het plafond? Of gebruik ik de oude verbinding van de verwarming? Moeten er ook nog nieuwe elektriciteitsdraden komen? Heb ik een kabelgoot nodig voor de afwerking?

• Als je zelf de panelen installeert heb je een verlengkabel, draadmoeren, waterpas, schroevendraaier, boor en kabelgoten nodig.

• Wil ik de infraroodverwarming toch vakkundig laten installeren?

• Op welke vrije muren kan ik een infrarood verwarming monteren?

• Kan ik een ir plafond paneel ophangen?

• Waar plaats ik de thermostaat? Deze mag niet te dicht bij de verwarming worden geplaatst. Dit is een veel voorkomende fout. Of gebruik ik een draadloze wifi thermostaat waarmee je alle ir panelen bedient?

• Plafondmontage van een infrarood paneel is een zeer goede manier om de ruimte gelijkmatig van warmte te voorzien. Het heeft ook het voordeel dat de stralen de vloer kunnen bereiken waardoor de vloer heerlijk warm aanvoelt. Dit effect van vloerverwarming is vooral zeer gunstig met natuursteentegels met structuur, parket of zelfs plankenvloeren. Een dunne laminaatvloer is ook voldoende.

Juiste installatie van een infrarood verwarming

Voor een goede montage van de infrarood verwarming zijn pluggen en schroeven meegeleverd bij het installatiepakket. Bij hoogwaardige infrarood panelen is een boorsjabloon meegeleverd. Het boorsjabloon bestaat meestal uit massief papier. Ten slotte zit er altijd een instructieboekje bij hoe je de panelen moet monteren.

Met behulp van het boorsjabloon boor je de juiste gaten in de muur voor de infrarood verwarming. Meestal moet je vier gaten boren, in alle hoeken één gat. Bij langwerpige infrarood panelen moet je zes gaten boren. Houdt het waterpas bij de hand.

Wanneer je een infrarood verwarming aan het plafond gaat monteren. Dan zorg je bij de aankoop dat de beugel ook geschikt is voor plafondmontage.
Plafondmontage vergt meer werkt. Wij adviseren hierbij altijd een deskundige in te schakelen.

Huur een elektricien in

Laat het aanleggen van extra elektriciteitsdraden altijd door een gecertificeerde elektricien doen. Misschien moet er ook nog een extra stop bijgeplaatst worden. Ga nooit zomaar zelf aan elektriciteitskabels zitten. Zeker niet bij een hoofdinstallatie van infrarood verwarming. Je wilt geen kortsluiting hebben in je huis.

Een vakman rekent precies voor je uit hoeveel panelen op eenzelfde stop kunnen worden aangesloten. Hij zorgt ervoor dat de elektriciteitsdraden worden aangelegd en hij kan ze ook netjes voor je wegwerken.

Bij een ir beeldpaneel is het mooi als je de draden nergens ziet. Het paneel mag opvallen in je kamer. Maar dan wil je niet dat je snoer aan de achterkant nog zichtbaar is.

Vraag onze infrarood specialisten om advies. Zij kunnen precies voor je uitrekenen hoeveel ir panelen je per kamer nodig hebt. Hoeveel vermogen de panelen moeten zijn. Onze adviseurs kunnen ook een installateur of elektricien voor je regelen.