Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood verwarming installeren

Makkelijk installeren

Infrarood verwarming bespaart tot wel 50% op uw energiekosten. Infrarood verwarming is energiezuinig omdat men objecten verwarmt en niet de lucht. De infrarood panelen worden eenvoudig aan het plafond of tegen de muur bevestigd en aangesloten op de stroom en een thermostaat.

Een infrarood verwarming is eenvoudig te installeren, in deze korte uitleg vertellen wij u hoe dat werkt en wat je moet doen. Je zal zien, energie besparen was nog nooit zo eenvoudig!

Wil je een kinderkamer verwarmen met een infrarood paneel, misschien een infrarood verwarming garage, infrarood verwarming badkamer of een infrarood verwarming krijtbord voor in de keuken aanschaffen. Je huis verwarmen met infrarood verwarming is gezond voor mens en dier. Heb je advies infrarood verwarming nodig?

Infrarood verwarming monteren

Infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en wattages. De maat en het wattage is afhankelijk van de te verwarmen ruimte. Op onze website kan je meer informatie lezen over de juiste keuze voor de woning.

Een infrarood verwarming kan aan het plafond worden gemonteerd met beugels, of direct aan de muur worden bevestigd met bouten. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing en schakel indien je twijfelt altijd een deskundige monteur in!

Meestal worden bevestigingsmaterialen voor montage op de muur standaard meegeleverd. Bij sommige panelen is voor bevestiging aan het plafond een speciale aansluitbeugel nodig. Vraag dit na bij je aankoop.

 

Installeren stap voor stap

Infrarood verwarming monteren stap 1: een boormal gebruiken

Bepaal de plaats waar je de infrarood verwarming wil ophangen. Gebruik de meegeleverde boormal of maak deze zelf eenvoudig van karton of hardboard.

Infrarood verwarming monteren stap 2: aftekenen van de gaten

Houd de boormal stevig vast en bepaal met een waterpas de uitlijning van je infraroodpaneel. Teken de gaten af met een potlood en controleer alle punten extra voor de zekerheid.

Infrarood verwarming monteren stap 3: de gaten boren

Gebruik een stevige boormachine om de gaten voor de infrarood verwarming in de muur te maken. Boor niet veel verder in de muur dan de lengte van de pluggen. Sommige boormachines hebben een hulpstuk dat je helpt bij het vaststellen van de juiste boordiepte. Het is slim om een stofzuiger in de buurt te houden om direct het boorstof af te zuigen.

Infrarood verwarming monteren stap 4: pluggen en schroeven aanbrengen

Nu kan je de pluggen in de geboorde gaten aanbrengen en de montageschroeven waaraan je infrarood verwarming komt te hangen indraaien. Je plaatst het infrarood paneel vervolgens eenvoudig aan de montagepunten op de achterzijde van het paneel.

Infrarood verwarming aansluiten stap 5: op de stroom aansluiten

Je infrarood verwarming is nu aangebracht en hangt veilig op zijn plek. Je kan nu uw paneel aansluiten op de stroom door de stekker in het stopcontact aan te brengen.