Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood verwarming ja of nee

Infrarood verwarming ja of nee?

Hoe zit het nu echt in elkaar?

Langzaam maar zeker dringt het door: infrarood verwarming is de energiezuinige verwarming van de toekomst. Steeds meer mensen stappen over op deze duurzame manier van verwarmen.

Het is voor Nederland en Belgie een branche in opkomst en er komen steeds meer partijen die zich op deze markt gaan begeven. Rijp en groen door elkaar. Infrarood verwarming van zeer goede kwaliteit wordt nagemaakt en in de markt gezet als een concurrerend en vergelijkbaar product.

Dat de warmteopbrengst van deze laagwaardige infrarood verwarmingen een stuk minder is dan bij het originele hoogwaardige paneel kun je aan de buitenkant niet zien. Natuurlijk krijg je dat vooraf ook niet te horen van de leverancier.

Hetzelfde is gebeurd in de markt van bijvoorbeeld zonnepanelen. Nieuwkomers en web-verkopers presenteren zich als infrarood specialist en vullen op hun manier gaten in de markt. Als gevolg hiervan schieten mooie verkooppraatjes en opgesmukte websites als paddenstoelen uit de grond. Met lage prijzen proberen deze bedrijven je als potentiële koper te verleiden om jou infrarood verwarming te kopen.

Op basis van onafhankelijk product onderzoek kunnen infrarood verwarmingen goed met elkaar vergeleken worden en kan een gefundeerde keus gemaakt worden. Helaas is er voor infrarood verwarming nog niet veel van dergelijke onderzoek beschikbaar. Het is nu vooral een kwestie van de betrouwbaarheid van jouw leverancier.

Zwarte verwarming hoe-werken-infraroodpanelen (2)

Hoe komt het dat een laagwaardige verwarming niet energiezuinig is?

Infrarood panelen

De lage oppervlaktetemperatuur van dergelijke panelen is meestal (veel) lager dan 90° C. Dat maakt dat deze panelen gewoon een elektrische verwarmingselementen zijn. Deze panelen produceren nagenoeg geen reflectieve infraroodstraling. Dat is ook het geval bij de zogenaamde hybride panelen, deze panelen bieden een combinatie van convectiewarmte en infraroodstraling.

Ook infrarood verwarming met een extra afdeklaag kennen dit probleem. Deze laag remt de warmteoverdracht, waardoor een te lage oppervlaktetemperatuur ontstaat. Meerdere kleinere verwarmingselementen onderling verbonden door kwetsbare bedrading of gloeidraden in plaats van een groot verwarmingselement staan bekend om slechte prestaties en een kortere levensduur. Een te dun warmte element met te weinig isolatie- en reflectiemateriaal in het paneel geeft onnodig warmteverlies en kans op verkleuringen aan de wand of het plafond.

De garantie die men op deze panelen verleent heeft enkel betrekking op de werking, maar zeker niet op de energiezuinigheid en goedkoop wordt duurkoop.
Helaas staan eerder genoemde voorbeelden garant voor een veel hoger energieverbruik tot wel meer dan 100%. En zo blijken de op het eerste oog flitsende panelen een waardeloze investering waar je spijt van krijgt. Want ook in deze markt is goedkoop…duurkoop.

HeatXL infrarood verwarming werkt met infraroodpanelen met een perfect rendement, de keuringen die op deze panelen zijn toegepast geven je het vertrouwen dat je een aanschaf doet in de best presterende infrarood verwarming op de markt!

De ontwikkelingen in de wereld van infrarood verwarming staan niet stil. HeatXL infrarood panelen maken gebruik van gepatenteerde ESH techniek. Door toepassing van deze techniek zijn de panelen tot wel 30% effectiever dan andere merken in de markt.

Wil je een infrarood verwarming kopen, meer weten over de werking en prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze showrooms. Je krijgt alles te horen over infrarood verwarming installeren, het verbruik en de voordelen en de ongekende mogelijkheden van een verwarmingspaneel.

Op HeatXL infrarood verwarming kan je vertrouwen

Duitse kwaliteit

¡HeatXL infrarood verwarming heeft als bedrijf meer dan 10 jaar ervaring. De fabrikant van onze infrarood panelen is marktkeider in Europa en sinds 1994 actief.

De samenstelling van de juiste componenten voor het verwarmingselement is door de jaren heen verder verbeterd. Deze componenten zorgen afhankelijk van de spanning in het elektriciteitsnet voor een hoge ongevaarlijke oppervlaktetemperatuur van 100° tot bij sommige panelen zelfs 190° Celcius. Door het vermijden van extra lagen aan de afstralingszijde en een goede isolatie aan de achterkant kant van onze panelen is het energieverlies tot een maximium beperkt

Met name de oppervlaktetemperatuur van een infrarood verwarming is bepalend voor het rendement. Voor een infrarood paneel van HeatXL betekent dit in de praktijk dat een 10° Celcius hogere oppervlaktetemperatuur van het paneel een extra warmtestraling geeft van bijna 40% bij eenzelfde energiegebruik.

Kijk bij je zoektocht naar een verwarmingspaneel dus niet alleen naar de prijs en laat je deskundig voorlichten door onze adviseur. Laat onze specialisten je uitleggen waarom onze klanten kozen voor een hoogwaardige ir panelen in plaats van een ogenschijnlijk “goedkoop” internet alternatief.

Infrarood verwarming ja of nee? Je weet nu al veel meer om deze vraag te kunnen beantwoorden.

Infrarood verwarming ja of nee? Wij zeggen Ja..DOEN!

Je kan kiezen voor een infrarood verwarming afbeelding, krijtbord, zuinige elektrische verwarming, bijverwarming en een goed verwarmingspaneel. Infrarood warmtepanelen zijn de toekomst, want iedereen stapt over op elektriciteit. Lees alle misverstanden over infrarood verwarming, voordelen van elektrische verwarming en het verbruik. Wil je onze blogs in het magazine lezen of vraag een gratis offerte aan, zodat je alle goede informatie hebt.

Wil je jouw huis verwarmen met infrarood, zuinig in verbruik, mooi design infrarood paneel, op je plafond of aan de wand. Dit is mogelijk met een krijtbord, spiegel of een infrarood verwarming foto. Kom naar onze showrooms of koop de ir panelen in onze shop.