Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

infrarood verwarming kantoor

Eén van grootste ergernissen op kantoor is het binnenklimaat in de winter. Wat het lastig maakt om tot een ideale situatie te komen. Is dat er individuele verschillen bestaan tussen werknemers ten opzichte van wat zij als een prettige temperatuur ervaren.

Het is vaak zeer inefficiënt om een grote kantoortuin of aparte kamer door middel van conventionele luchtverwarming te verwarmen. De warmtebehoefte ligt daarnaast ook per persoon anders. De ene werknemer heeft het snel koud, dus wil meer warmte voelen. De ander heeft het al warm als het 19 graden is. Door infrarood verwarmingssystemen te gebruiken kun je alle werknemers tevreden stelen.

Met infrarood verwarmingspanelen verwarm je één kantoor of de hele ruimte. Naast alle voordelen van ir verwarming. Is het voor kantoorpanden zeer spaarzaam om ruimtes apart van elkaar te verwarmen. Hierdoor kan voor iedere werkplek de gewenste temperatuur afzonderlijk worden ingesteld.

kantoor krijtbord infrarood paneel

Wat is de beste temperatuur voor kantoorruimtes in de winter?

Wat doet het binnenklimaat met de productiviteit van de werknemers? Hoe warm moet het eigenlijk zijn op kantoor? Het instellen van een optimale temperatuur is niet alleen goed voor werknemers. Het is ook belangrijk voor de portemonnee van de werkgever.

De beste temperatuur op kantoor om in te werken is zo’n 22 graden Celsius. Een te lage temperatuur is vervelend. Maar een te hoge temperatuur is ook niet goed.

Bij het creëren van een prettig binnenklimaat op kantoor spelen verschillende factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de indeling van de kantoorruimte. Maar ook de toevoer van voldoende verse lucht. En het voorkomen van tocht. Een te warme ruimte doet de productiviteit van de medewerkers dalen.

Infrarood verwarming op kantoor als hoofdverwarming

Droge warme lucht maakt je niet alleen moe en traag. Het droogt je ogen en slijmvliezen uit. Het is ook de perfecte voedingsbodem voor virussen en ziektekiemen. Bij een te lage luchtvochtigheid worden veel medewerkers vaak ziek. Dat is een grote kostenpost voor bedrijven.

Met infrarood verwarming als hoofdverwarming creëer je de perfecte werksfeer. Met als gevolg een hoge productiviteit van de medewerkers. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht. Ze verwarmen juist direct de muren, objecten en personen in de kamer.
Ze maken daarbij gebruik van onschadelijke infrarode stralen. Hierdoor blijft de luchtvochtigheid in balans. Voor personen die lenzen dragen of gevoelige ogen hebben is dit zeer aangenaam.

Daarnaast heeft een infrarood verwarming als voordeel dat er geen luchtcirculatie is. Hierdoor heb je ook geen last van rond dwarrelende stofdeeltjes. Dit is vooral voor werknemers met luchtwegproblemen een groot voordeel.

Infrarood panelen worden direct boven de werkplek aan het plafond gemonteerd en nemen nagenoeg geen ruimte in beslag in het kantoor. Infrarood plafondpanelen kunnen in de systeemplafonds worden geïntegreerd. Ze zijn daardoor volledig onzichtbaar. De warmtepanelen kunnen ook met een montagerail aan elk type plafond worden bevestigd.

Op deze manier creëer je zones die verwarmd worden wanneer de werknemer aanwezig is. En niet verwarmd worden wanneer hij of zij afwezig is. Dat is bijvoorbeeld handig in de vakantieperiode.

Tegelijkertijd kan de medewerker zelf de verwarming in- en uitschakelen naar de eigen warmtebehoefte. Zelfs zonder daarvoor met zijn collega’s te hoeven vechten. Deze warmtezones besparen ook op energie en dus op kosten.

Infrarood paneel als bijverwarming op kantoor

Een infrarood paneel van Infrarood Verwarming is ideaal om ook als bijverwarming op kantoor te plaatsen. Hiervoor heb je twee opties. Een infrarood bureaupaneel of een infrarood plafondverwarming.

Het bureaupaneel kun je op meerdere plekken plaatsen. Zoals onder het bureau, op het bureau of aan de wand. Je kunt ook een staand infrarood paneel van Infrarood Verwarming naast je neerzetten. Deze staat op een robuuste voet en kun je makkelijk verplaatsen. Met een bureaupaneel heb je geen last meer van koude voeten en benen.

Een extra plafondpaneel geeft vanaf boven heerlijke warmte. Hierdoor hebben werknemers geen koude vingers meer hebt als ze aan het typen zijn. De ir panelen zijn apart van elkaar te bedienen middels een thermostaat.

Kantoren zijn vaak goed geïsoleerd, waardoor een infrarood verwarming nog beter tot zijn recht komt. Een ir verwarming heeft weinig energie nodig om tot een heerlijke warme temperatuur te komen.

Creëer de perfecte werksfeer voor jezelf en voor je personeel met infrarood warmtepanelen.