HeatXL Logo

info@heatxl.com

Infrarood Verwarming

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00
en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Webshop

Bezoeken

Infrarood verwarming keuken

Wat is een infrarood verwarming keuken

Tegenwoordig is een keuken niet alleen maar een plek waar de maatlijden worden bereid. Het is een plek van samenkomst, gezelligheid en natuurlijk ook lekker eten. ’s Morgens een kop koffie drinken, samen ontbijten of gewoon lekker een glas wijn met elkaar drinken. Waarom is een infrarood verwarming keuken zo geschikt? 

Wanneer het te koud is in de keuken is het niet fijn om daar je tijd door te brengen. Daarentegen moet het ook niet te warm zijn. 

Je denkt wellicht, ik heb geen verwarming nodig in de keuken. Het warme water,  de apparaten, zoals oven en kooktoestel, geven al genoeg warmte af. Dat klopt, maar dat is vaak wanneer je aan het koken bent. 

installatie infrarood panelen keuken woonkamer infrarood verwarming keuken

Wat nu als je gezellig met je vrienden een kop koffie wilt drinken, maar je zit te bibberen van de kou? Dat is verre van aangenaam. Een infrarood verwarming keuken biedt daar een zeer goede oplossing voor. 

Infrarood verwarming heeft namelijk een zeer korte opwarmtijd, in slechts 8 tot 15 minuten is het IR paneel volledig opgewarmd. Je voelt direct de heerlijke warme onschadelijke infrarood stralen op je neervallen. Daarnaast verwarmen infrarood panelen alleen daar waar het nodig is. 

Infrarood verwarming is een elektrische kachel. Wanneer je verstandig omgaat met het gebruik kan je per jaar flink besparen op de elektriciteitsrekening. 

Is een verwarmingspaneel geschikt voor in de keuken?

Goed geplaatste en hoogwaardige infrarood panelen verwarmen de hele keuken inclusief het eetgedeelte. Je kan ook kiezen om een bepaalde zone in de keuken te verwarmen. Dit is uiteraard geheel afhankelijk van de inrichting van de keuken en natuurlijk jouw warmtebehoefte. Is het in de woonkeuken kil, schakel dan eenvoudig het verwarmingspaneel aan. 

Infrarood panelen verlenen zich uitstekend voor gebruik als bijverwarming, in bijvoorbeeld de keuken of hobbykamer. Infrarood panelen zijn ruimtebesparend, dankzij het slanke ontwerp van maximaal 3 centimeter dik. Ir panelen verspillen daardoor geen waardevolle ruimte in je keuken. Het enige wat je nodig hebt is een vrije wand in de keuken. 

infrarood verwarming keuken

Zijn alle muren in de keuken bezet door kastjes? Geen probleem dan is een infrarood plafond paneel ideaal, je kan gewoon de kasten laten staan.

Een ir paneel heb je in veel verschillende soorten, maten en vermogens. Leuk voor in de keuken is ons ir krijtbord paneel. Dit is een infrarood glaspaneel met schoolbord ontwerp. Je beschrijft het krijtbord met echt krijt, hoe leuk is dat? 

Maak je boodschappenlijst klaar of laat een bericht achter voor je geliefde. Met een vochtige doek veeg je het infrarood krijtbord paneel eenvoudig schoon.  

Voordelen van paneelverwarming in de keuken

Een paneelverwarming is snel en eenvoudig te installeren en bespaart ruimte. Het enige wat je nodig hebt is een vrije muur of het plafond waar je het ir panelen monteert.

Een infrarood paneelverwarming verwarmt de mensen en vaste objecten in elke ruimte. Een cv ketel daarentegen verwarmt de lucht. De objecten in de kamer houden de warmte van de infrarode straling vast en reflecteert het weer de ruimte in. Doordat er geen luchtcirculatie is met een ir paneel heb je geen last van rondzwevend stof en bacteriën.

In een keuken staan veel kasten en voorwerpen, waardoor een infrarood verwarming veel oppervlakken heeft om te verwarmen. Daardoor heb je niet een heel krachtig paneel nodig om de keuken warm te krijgen. Zo’n 20 watt/m3 is voldoende voor een infrarood keuken paneel.

Een infrarood verwarming kan elke kamer apart of een hele ruimte verwarmen. Zodra iedereen ’s morgens de deur uit is, kan jij genieten in de keuken van de warmte en een vers kopje koffie. Voordeel is dat je niet het hele huis hoeft te verwarmen, om het toch aangenaam warm te hebben. Dit scheelt uiteraard enorm op de verbruikskosten.

Een infrarood paneel is zuinig in verbruik en toch lekker warm. Daarnaast behoeft een warmtepaneel  geen onderhoud, deze kosten spaar je ook uit. De installatie is daarnaast eenvoudig en snel.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een infrarood paneel bij jou in de keuken? Kom langs bij één van onze showrooms, onze adviseurs staan je graag te woord. Of bestel direct in de online shop.

Service en kwaliteit staan voorop, daarom krijg je bij HeatXL standaard 2 jaar garantie en soms nog wel langer. Wij maken gebruik van hoogwaardige ir panelen.

Infrarood verwarming keuken

Een infrarood verwarming keuken levert een comfortabele warmte in deze ruimte. De keuken is het hart van de woning. Het moet een aangename en functionele warme plek zijn om ’s morgens je kop koffie te drinken, te ontbijten en in de avond te dineren.

In de keuken is het vaak moeilijk om een plek te vinden voor grote radiatoren, omdat er weinig beschikbare muurruimte is. De meeste muren zijn in beslag genomen door keukenkastjes, aanrecht, oven, gril en koelkast. Een geschikte plek is niet altijd eenvoudig.

Echter Infrarood Verwarming biedt hier oplossingen voor. Een infrarood verwarming is dankzij haar slanke ontwerp van 2 cm overal in te passen. Je kan het paneel horizontaal, maar ook verticaal aan de wand monteren. Als klein formaat van 40×60 cm bijvoorbeeld.

Heb je helemaal geen beschikbare muurruimte, dan is de oplossing heel eenvoudig. Een elektrische verwarming infrarood leent zich uitermate goed om aan het plafond te monteren. Vanaf boven heb je een wijd verspreide warmte, welke heerlijk is voor in de woonkeuken.

De meest geschikte plek voor een ir paneel in de keuken

Niet iedere keuken is gelijk en daardoor verschilt het per keuken wat de beste plek is voor het infrarood paneel. Infrarood verwarming aan de muur of aan het plafond? 

Als voorwaarde geldt dat infrarood paneel de ruimte moet hebben om te stralen. Obstructie vermindert namelijk de warmtekracht en -verdeling. Plaats bijvoorbeeld niet een kast voor het paneel.

Het bereik van de infraroodverwarmingen is 3 à 4 meter, afhankelijk van de kwaliteit en technologie. De stralingshoek van de infraroodstralen is circa 100-120 graden, maar soms ook 180 graden.

Het beste resultaat behaal je als het ir paneel zo centraal mogelijk hangt en ver de kamer in kan stralen. Heb je geen vrije wand in de keuken, geen probleem dan kan het infrarood paneel boven aan het plafond worden gemonteerd. Het plafond heeft het voordeel dat daar alle ruimte is. Er hangt hooguit een lamp aan het plafond waar je rekening mee moet houden. 

Straling die van boven af komt heeft een ver bereik. Alleen bij hele hoge plafonds, die je tegenkomt in oude gebouwen, is een infrarood wandpaneel geschikter. Bij goed geïsoleerde huizen, werken infrarood panelen nog beter. 

Korte opwarmtijd keuken verwarming

De keuken is de centrale plek in de woning. In de ochtend geniet je van een kop koffie terwijl je de krant leest. In de avonden is het de plaats waar iedereen samenkomt voor het eten. Een keuken is allang niet meer alleen een locatie waar alleen het eten wordt bereidt.

Een te warme woonkeuken is niet uitnodigend. Je hebt al warmte van de kookplaten, de oven en andere apparatuur. Echter wanneer deze apparaten niet aanstaan is het vaak te koud om aangenaam je kop koffie te drinken. Je wilt dan graag wat extra warmte.

Een infrarood verwarming in de keuken is hier uitermate geschikt voor. De korte opwarmtijd van enkele minuten bied je daarbij voordelen. Je hebt geen lange opwarmtijd zoals bij een CV ketel wel het geval is. Duurzame keuken verwarming.

Een infrarood paneel is goed in staat om een koudere zone in een korte tijd te verwarmen, zoals de woonkeuken. Is de keuken warm genoeg, dan schakel je eenvoudig het verwarmingspaneel uit. Efficiënt in gebruik. Infrarood verwarming is daarom ideaal als bijverwarming.

Zuinige elektrische kachel keuken infrarood verwarming keuken

Design keuken verwarming

Infrarood verwarming is er in vele vormen, maten, kleuren en materialen, zodat ze makkelijk in kleinere ruimtes passen. Maar ook heel goed in grote woonkeukens. Een infrarood paneel heeft zoveel meer te bieden dan de ouderwetse, standaard convector radiatoren. 

Een krijtbord keuken paneel welke is gemaakt van matzwart veiligheidsglas. Dit paneel geeft niet alleen heerlijke warmte, maar kan je ook met echt krijt beschrijven. Noteer de boodschappenlijst of laat een leuk bericht achter voor je kinderen. 

Een krijtbord verwarmingspaneel zie je ook vaak terug in de horeca, waar het menu op is geschreven bijvoorbeeld. Je maakt het paneel weer eenvoudig schoon met een vochtige doek. Een andere design paneel is de spiegelverwarming met led verlichting. 

Of wat dacht je van een schilderij verwarmingwaarbij je het beeld zelf uitkiest. Een foto van een pittoresk Italiaans dorpje of een restaurant foto, net wat jij wilt. Je kan ook kiezen voor zwarte verwarming of andere kleuren paneel. In alle RAL-kleuren verkrijgbaar. 

De infrarood panelen kan je online via onze shopkopen of kom langs bij één van de showrooms. Lees ook ons Magazine infrarood verwarming.

Metaal of glazen paneelverwarming

De infrarood verwarming keuken van Infrarood Verwarming zijn gemaakt van metaal of verhard veiligheidsglas. De metalen panelen zijn afgewerkt met een poedercoat laag. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling en een goede warmteverdeling. Het geeft je keuken een extra look.

De glazen infrarood panelen zijn gemaakt van ESG veiligheidsglas en zijn daardoor veilig in alle ruimtes te gebruiken. Zoals de keuken, woonkamer, maar ook als spiegel badkamer verwarming. Glazen panelen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren.

De krijtbord verwarming is ook gemaakt van verhard glas, alsmede het foto- en spiegelpaneel. Doordat het oppervlaktepaneel van Infrarood Verwarming volledig warm wordt, ook de randen, heb je een hoog rendement warmte. 93% van de energie wordt omgezet in infrarood warmte.

Indien je in de keuken geen ruimte hebt aan de muur, installeer je een plafond warmte paneel. Het voordeel hiervan is dat er een grote warmte verspreiding is. Daarnaast kan het paneel onopvallend in het plafond geïntegreerd worden. Zelfs verkrijgbaar met LED-verlichting.

Verwarmingspaneel infrarood paneel infrarood verwarming keuken

Wand of plafond verwarming keuken

Wat de juiste positie is voor de infrarood verwarming keuken is per situatie verschillend. Niet iedere woonkeuken is hetzelfde. De vrije muur in de keuken is niet altijd beschikbaar. In sommige keukens is een plafondverwarming daarom beter geschikt.

Als vuistregel geldt dat er geen voorwerpen direct voor de infrarood verwarming staan. Obstructie van de infrarood straling vermindert namelijk de warmte verspreiding. Hang bijvoorbeeld nooit gordijnen over een infrarood paneel of plaats geen kast ervoor.

Het bereik van de infrarood verwarming keuken is 3 tot 4 meter, afhankelijk van de kwaliteit en technologie. De stralingshoek van de infraroodstralen is circa 100-120 graden, maar soms ook 180 graden. Afhankelijk van het vermogen wordt een keukenpaneel maximaal 120 graden Celsius.

Het beste resultaat wordt behaald als de infrarood panelen zo centraal mogelijk hangen en ver de ruimte in kunnen stralen. Het plafond heeft het voordeel dat daar alle ruimte is. Er hangt hooguit een lamp aan het plafond waar je rekening mee moet houden.

Offerte aanvragen