Infrarood verwarming logo

+31 (0)165-714107

Bel ons

Ma t/m Vrij - 9:00 - 12:00 en 13:00 -17:00 uur

showroom bezoek alleen op afspraak

Winkelwagen

Koop online

Infrarood verwarming met handdoek beugel

Infrarood verwarming met handdoek beugel en is dit comfortabel?

Infrarood verwarming met handdoek beugel

De badkamer is één van de koudste ruimtes in een woning. Voor de verwarming van de badkamer. Is een veel voorkomende combinatie, een infrarood paneel als handdoek beugel. Maar dan met een ir spiegelpaneel. Infrarood verwarming is zeer geschikt om je een warm gevoel te geven in de badkamer en daarnaast profiteer je van een lager luchtvochtigheidsgehalte.

Infrarood straling is ook nog eens gezond. Dat komt omdat de warme stralen een therapeutische en relaxte werking op je lichaam hebben. De warme stralen voel je direct op je huid, waardoor je spieren ontspannen.

Infrarood verwarming in de badkamer

Een infrarood verwarming doet zeer goed zijn werk in de badkamer. De infrarood badkamerspiegel en een ir verwarming met handdoekhouder zijn functioneel. Ze staan daarnaast ook nog eens mooi in de badkamerruimte.

Een droogplek voor je handdoeken in de badkamer is ideaal. Je hebt dan altijd een lekkere verwarmde handdoek voor als je onder de douche uitkomt.

Plaats de infrarood handdoekbeugel tegenover het bad of douche. Zo voel je gelijk de warmte als je klaar bent met douchen of badderen. De infraroodstralen drogen daarnaast gelijk de badkamer. Hierdoor trekt het vocht snel weg. Door het juiste luchtvochtigheidspercentage heb je geen last van schimmelvorming in de muren.

Geen beslagen spiegel meer in de badkamer

Een ir spiegelpaneel is tevens zeer functioneel in de badkamer. Door de warme infrarood stralen heb je nooit meer een beslagen spiegel. Wel zo fijn, je ziet jezelf gelijk goed in de spiegel. Je kunt direct jezelf opmaken, je haren in model brengen en je crème opsmeren. Maar dan zonder eerst met een doek de spiegel te moeten drogen.

De infrarood spiegelpaneel is dun. Hierdoor vraagt het geen extra ruimte in je badkamer. Je ziet daarnaast niet eens dat de spiegel een verwarming is.

Is het niet gevaarlijk om een ir paneel in de badkamer op te hangen?

Nee, het is niet gevaarlijk om een ir paneel van Infrarood Verwarming in de badkamer te hebben. Dankzij de ip54 klasse kan dit type paneel ook in vochtige ruimtes worden gemonteerd. Of het nu een ir handdoek beugel of een spiegelpaneel is. Alle glazen infrarood panelen zijn spatwaterdichtheid.

Installatie in de badkamer is daarom mogelijk, mits de veiligheidsafstand van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht wordt gehouden.